Żegnaj kaseto VHS lol

Dostosuj

Autor Wiadomość
Redaktor Naczelny
rml

2008-10-30 23:09:28

http://www.technoblog.pl/blog/1,84945,5862954,Zegnaj_kaseto_VHS___to_juz_naprawde_koniec.html

Historia lubi zataczać koło. JVC zaczął historię VHS i ją skończył. To właśnie JVC w 1976 roku jako pierwszy wypuścił odtwarzacz kaset VHS o nazwie HR-3300. Teraz sam zakończył tę historię. JVC to ostatnia firma, która produkowała jeszcze odtwarzacze kaset wideo. Do teraz. Firma ogłosiła właśnie ostatecznie zakończenie produkcji odtwarzaczy VHS.

:O

__

Użytkownik
qwe

2008-10-30 23:32:18

Trza nakupic tego sprzetu i dac wnukom zeby za 100 lat do muzeum sprzedaly ;)

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-30 23:33:56

HAHAHAHA

Dobra myśl :D

Całe szczęście ja mam w domu nas*ane tych VHS'ów, więc się nie martwię :D

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
Zippi9

2008-10-30 23:42:01

Co ważniejsze typu chrzciny, komunia, ślub itp poprzegrywałem na DVD resztę sprzedałem.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-30 23:43:38

Też miałem iść je poprzegrywać ale ciężko du*ę ruszyć ; /

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
Zippi9

2008-10-30 23:46:29

Później możesz tego żałować :) Wspomnień nie zastąpią żadne pieniądze

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-30 23:50:56

Wiem ; ) Muszę w końcu się zebrać albo znowu zbiorę opier*ol od dziewczyny.. ; /

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
qwe

2008-10-31 00:18:43

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

__

VIP
V!ct!M

2008-10-31 00:21:16

widze ze Cie twarda reka trzyma :D

__

Użytkownik
majan

2008-10-31 00:22:17

ja mam odtwarzacz JVC :D dobry sprzęt :DD

__
Pozdrawiam!

VIP
V!ct!M

2008-10-31 00:23:03

mam ze 200 kaset ale magnetowid zepsuty :p

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 00:23:51

Ty się śmiejesz...

A ja nie mogę już energy drinków, fajek, mięso star się wykluczyć, za odrobinę lenistwa dostaję zje*y (tutaj akurat słusznie :P) i niedawno wspominała coś o tym, że komputer mi ją zastępuje... powoli chłopaki będę się żegnał.. ; /

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 00:24:55

Żebyś wiedział ! #11

; (

__
Sygnatura SPAM !

ex-Redaktor
exilek

2008-10-31 00:32:01

pantoflarz ;D

trzymaj się :D początki zawsze są trudne, ale jak będziesz grzeczny to po pewnym czasie spasuje :D

btw, z tym mięsem i energy drinkami to przegina :(

__

Użytkownik
reurion

2008-10-31 00:37:25

wytlumacz jej ze facet musi jeść mięso

btw nigdy w zyciu bym nie pozwolil abyś ktoś mi zabronił jeść kurczaka

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 00:38:20

Spróbowałem się kłócić o energy drinki to w łeb dostałem... -.-'

Propos pantoflarza to jesteś dzisiaj chyba ósmą osobą, która nie omieszkała mi tego wytknąć :D

A ja i tak ją kocham ;* : DDD

__
Sygnatura SPAM !

VIP
El_Matador_SSJ

2008-10-31 00:38:50

Ja jestem właśnie w trakcie przegrywania wszelakich wycieczek i imprez z VHS na kompa. Co prawda nie zamierzam wyrzucać ani wideo ani kaset, ale z czasem ich jakość będzie coraz gorsza, a niektóre z lat '80 dość ciężko chodzą i potrafią się przycinać podczas odtwarzania, a tak będę je sobie trzymał na hdd, gdzie raczej nic nie powinno się im stać :)

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 00:39:28

Co do mięsa to dała za wygraną :D

Udaje mi się nawet tego kurczaka w nią czasem wmusić ale tylko dlatego, że to ja gotuję :D

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 00:40:41

No tutaj też bym uważał. Nie masz 100% pewności, że nic im się nie stanie, nieprawdaż? Lepiej nagrać na DVD, mieć na HDD i na VHS :P Parę kopii więcej ale bezpieczniej :D

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
reurion

2008-10-31 00:49:02

hmmm no to już jakieś postepy

jak słysze ze ktoś je gotowanego kuraczka to mi się żyć odechciewa xD to smaku nie ma

z kad ty ją wytargaleś ze miesa nie je ?:d

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 00:52:22

Kurczaka podaję w różnej formie :D Nie tylko gotowanego, a właściwie to tego najrzadziej :P

Skąd ja ją wytrzasnąłem? Sama przyszła =)

Plus jest taki, że przynajmniej dzięki Niej będę zdrowszy :D Już się w sumie zaczynam przyzwyczajać do jogurtów i warzyw ; DD

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
reurion

2008-10-31 00:54:29

ok to zostan na jogurtach w nagrode masz plusa za wytrwalosc ;) az zjem sobie kanapke z SZYNKA!@!@!!JEDEN

__

VIP
El_Matador_SSJ

2008-10-31 00:55:04

Na DVD stracą trochę na jakości, DVD musiałbym co kilka lat nagrać na nowo. Przekopiowanie plików na nowy dysk to kilka minut, przekopiowanie plików na kilkadziesiąt dvd to wieczność^^

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 00:56:56

Przegina?? IMO robi BAAARDZO slusznie.
Nieliczna, madra dziewczyna na tym swiecie, dba o zdrowie chlopaka.

Mieso jest niezdrowe i kululuje 100-1000x wiecej zanieczyszczen niz rosliny.
Ponadto mieso ze sklepow to twor skladajacy sie z resztek antybiotykow, szczepionek, trujacej karmy/paszy i sterydow.

Energy drinki jeszcze gorsze. Ja to zakazuje jesc/pic mojej rodzinie a co dopiero komus blizszemu.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 01:00:04

Idz obejrzyj film Earthlings- ziemianie.
Ciekawe czy bedziesz dalej taki happy.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 01:01:31

Stary, nie jedz miesa, naprawde to sie nazywa miesem tylko z nazwy.
Tak jak pisalem w poscie #23.

Zastap to jakimis warzywami. Jogurtow tez unikaj jesli chcesz jesc zdrowo, zwlaszcza tych danone i jogobelli.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 01:01:33

Nie no. oczywiście masz rację ale musisz wziąć pod uwagę też sytuację kiedy HDD pier*olnie, a Ty nie masz już zapasowych kopii. Co wtedy? =)

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
qwe

2008-10-31 01:03:22

Kup dobrej jakosci DVD (specjalna linia "foto" sa duzo trwalsze niz zwykle DVD).
Na DVD nie straca na jakosci. Po prostu zapisz to jako dane a nie jako DVD-Video.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 01:04:22

qwe, ja sobie doskonale zdaję sprawę co to jest. Nie mniej jednak moja dziewczyna ma problemy z produkcją krwinek i po prostu muszę jakoś zapewnić jej przynajmniej wzmocnienie. Cierpię bardzo widząc takie rzeczy [Earthlings - Ziemianie] ale wybacz, w tym momencie dziewczyna jest dla mnie ważniejsza... dużo ważniejsza!

Propos Danone i Jogobelli to nie żebym je jadał ale dlaczego odradzasz te produkty ?

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
qwe

2008-10-31 01:17:40

Naprawde smutno mi sie robi, gdy czytam takie rzeczy:
Cierpię bardzo widząc takie rzeczy [Earthlings - Ziemianie] ale wybacz, w tym momencie dziewczyna jest dla mnie ważniejsza... dużo ważniejsza!

Mieso, ktore Twoja dziewcznyna je, przesiakniete jest cierpieniem i nienawiscia.
Ja kazde stworzenie na swiecie staram sie traktowac tak samo. Wole sie wysilic i poszukac alternatywy dla miesa (czerwone buraki jesli chodzi o krwinki) niz wspierac mordowanie tych zwierzat w tak strasznych przeciez okolicznosciach.

Wyobraz sobie, ze by dac te mieso swej dziewczynie musisz sam wcielic sie w postac tej zabijanej krowy/swini. Mysle, ze wolalbys, zeby umarla z glody niz przezywac cos takiego.
I nie mam zamiaru Cie urazic. Tak jest naprawde. Na cierpienia, tortury nie ma mocnych.
Doskonale bylo to opisane w ksiazce 1984 Georga Orwella. Bardzo polecam ja przeczytac.
W antykwariacie za 15zl juz ja kupisz.

Co do Danone i Jogobella. Nie wiem jak wiele wiesz na TE tematy, jednak jesli wiesz choc troche to powinienes zrozumiec. Danone i Zott to ogromne koncerny oszczedzajace na wszystkim. To ogromne koncerny jesli chodzi o produkcje spozywki i nie przypadkowo staly sie takimi gigantami. Eksperymentuja na ludziach, biora ogromne lapowki za wepchniecie kazdego go**a do swoich produktow. Te jogurty niszcza naturalna flore bakteryjna. Takich rzeczy Ci juz w reklamie nie powiedza, niestety. Zreszta malo jest zdrowej zywnosci, jesli mieszkasz w miescie to bedzie naprawde ciezko cos zdrowego kupic. Zwlaszcza w sklepach zagranicznych sieci (ktore maja 90% naszego rynku, a ktos na esp napisal, ze nie wazne czy to firma polska czy zagraniczna, eh, szkoda mi gadac z takimi ludzmi).
Wpisz sobie w google danone, jogurt- szkodliwosc. Powinno wyskoczyc cos ciekawego do przeczytania co przekmnelo uwadze mas.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 01:22:43

Nie jadam czerwonego mięsa =]

Tylko i wyłącznie kurczak, raz w miesiącu =)

Rozumiem qwe Twój ból i uwierz mi, podzielam go !

Co do Danone i Zott'a to oczywiście, że o tym wiem. Nie mam zwyczaju jeść czegoś, zanim nie przeczytam z czego to jest "niby" zrobione. Doskonale zdaję sobie sprawę, że 3/4 podawanych przez owe koncerny produktów ma szkodliwe właściwości. Nie mniej jednak zdarza mi się je jeść bo według mnie nie mają ona AŻ tak dużego wpływu na organizm jak np. energy drinki.

__
Sygnatura SPAM !

VIP
V!ct!M

2008-10-31 01:50:25

to co mamy jesc? o ile wierze, calkowicie zdrowa osoba moze bez jakis wiekszych konsekwencji przejsc na wegetarianizm (oczywiscie przy odpowiednio ulozonej diecie), o tyle w przypadku osob majacych klopoty ze zdrowiem nie wiem czy to najlepsze rozwiazanie...

no i nie zapomniaj, ze chyba wazne jest skad sie bierze mieso... jak sie kupuje jakies zafoliowane gowno w tesco, ktore bylo przepakowywane x razy i procz tego co ma w srodku lezalo jeszcze w jakims syfie, to cudow sie spodziewac nie nalezy

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 01:51:06

Nie maja, to fakt. Jednak nie zapominaj, ze jesz je czesciej :)

Ostatnio moi rodzice kupili jezyki (te ciastka). Zjadlem jedno, gdy drugie gryzlem, nagle zatrzymalem ruchy szczeki, siegnalem po opakowanie i przeczytalem sklad (oczywiscie sklad podany jest ZAWSZE w tego typu produktach i batonach po drugiej stronie listka (trzeba go wywinac) by klient czasem przypadkowo nie spojrzal na sklad i nie zastanowil sie, praktyka stosowana od dawna i bardzo skuteczna, niestety).

Po przeczytaniu polowy poszedlem do ubikacji i wszystko wyplulem.
Powiem Ci, ze podziwiam sie jak bardzo moge panowac nad soba, jaka coraz silniejsza wole posiadam. Gdy juz ma sie te slodkosc w ustach to mozg mowi "polknij mnie" to nie mozna sie opanowac i tego nie polknac, a jednak udalo mi sie.
Potrafie sobie wielu rzeczy odmowic i jakos mi z tym dobrze, nie narzekam.
Szkoda tylko, ze musze tak robic, bo zyjemy w takim zaklamanym swiecie :/
Moj pies ostatnio dostal raka od jedzenia karmy Chappi...
Mowilem rodzicom tyle razy, zeby tego nie kupowali bo to jest syf.
Oni sa nierozwazni. Poraza mnie jak ten swiat naprawde wyglada.
10-15 lat temu starsze osoby uwazalem za niekwestionowany wzor, autorytet, bo przeciez one sa starsze i madre. Dzis sam mam 21 lat i doskonale widze jak jest naprawde. Wszyscy sa bardzo naiwni. Wielu ludzi pali smieci w piecach (o ile na to pozwalaja) i mysla, ze problemu nie ma. A problem dopiero sie zaczyna bo te folie, siatki, plastiki nie znikaja tylko zmieniaja swoja postac chemiczna na silnie tokstyczna i swoj stan skupienia na lotny (ew mikro pylki), ktory opada poprzez komin na cala okolice oraz wydostaje sie bezposrednio z pieca. I narzekaja jeszcze, ze niemcy buduja u nas spalarnie smieci.
Moi rodzice sa dla mnie dobitnym przykladem takiej glupoty. Zreszta zdaje sobie sprawe, ze 8x% ludzi mysli i postepuje tak samo.

Szkoda gadac.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 02:09:25

temat o kasetach VSH a my tu o jakims miesie gadamy :asdasdasdasd [+]

Osoby majace klopot ze zdrowiem powinny... jesc mniej miesa!
KAZDY produkt miesny mozesz zastapic owocem lub warzywem.
Tak jak pisalem w przypadku problemow z produkcja czerwonych krwinek dobre sa buraczki ;)

Mieso mimo wszystko kumuluje 100-1000x zanieczyszczen.
I tu nie chodzi o to czy mieso jest z tesco czy nie (choc to tez ma znaczenie).

ONI sie tak wycfanili (glownie dzieki UE), ze wprowadzili standardy unijne.
I tak kazde zwierze musi dostawac antybiotyki, byc karmione odpowiednia- niezdrowa pasza, czesto z genetycznie modyfikowanych roslin, no i dopiero taki wytwor moze byc sprzedawany w sklepie. I to wszystko w tym miesie siedzi.
Prawda jest taka, ze stamdardy Unijne to znak najgorszego syfu jaki moze istniec.
Unia dopuszcza dodajze 2mg melaniny na litr mleka. Spoko, wiec pozwala na podtruwanie swoich obywateli (tak obywateli UE, bo UE docelowo ma byc jednym panstwem).
Wiec po co ta troska i nadopiekunczosc??

Ja Wam tylko bezinteresownie to mowie. Poswiecam moj czas na pisanie takich rzeczy. Nie chce nic w zamian. Robie to dlatego bo naturalnym instynktem czlowieka jest pomoc drugiemu czlowiekowi. Wzajemne wspieranie sie by przetrwac. Instynkt stary jak sam czlowiek, ale powoli zacierany, niszczony i wypaczany. Celowo.
To jest INSTYNKT, nie zadne widzimisie.

__

VIP
Preak

2008-10-31 04:36:02

od 1000 lat nie uzywam VHS :]

__

Były Redaktor
raul

2008-10-31 06:58:43

Szczerze, to myślałem, że już dawno przestali. Kiedyś muszę się wziąć i poprzegrywać na kompa te ważniejsze pozycje przynajmniej z kamery.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-31 07:00:44

Moja suka już od dawna nie jada ani Chappi ani Pedigree anie innego ścierwa bo doskonale sobie zdaję sprawę z tego, że są tam wszelkie odpady. Od plastiku aż po resztki z rzeźni. Zamiast tego jest Royal Canin ew. inne przeciwalergiczne i ZDROWE żarcie ! Są one odpowiednio droższe ale dbając o zdrowie naszego pupila jednak na cenę nie patrzę. Wolę wydać parę zł więcej niż patrzeć jak się męczy na tamtym syfie.

Propos spalania śmieci. Nie wiem, nie widziałem, nie słyszałem i się nie wypowiadam. Nie mniej jednak stawia nas to przed faktem dokonanym. Niewątpliwie to ludzie odpowiadają w dużej mierze za spier**lenie klimatu. Nie tylko ludzie, bo owszem samoistne zmiany klimatu również następują ale nie na taką skalę.

__
Sygnatura SPAM !

VIP
marikkkk

2008-10-31 07:18:11

Stary, wlasnie mam dwie bulki z szynka przed soba i sie zastanawiam czy isc glodnym do szkoly :DD !

__

Użytkownik
Borewicz123

2008-10-31 11:05:15

Oj chlopcy jak wy sie tak przejmujecie tym mięsem Zawsze zgadzałem się z słowami qwe ale co do mięsa nie mogę sie zgodzić. W moich posiłkach mięso wystepuje co najmniej raz w ciagu dnia. Oprócz piątków oczywiście i postu.
Miesko jem albo od dziadka albo od sprawdzonego sprzedawcy ktory ma swoja ubojnie i masarnie. Film przedstawia skrajne dziłania tak jak inne filmy np o graczach. Moze i mozna zastapic witaminy z miesa jakimis z roslin ale to nie to. Czy to białe czy czerwone mieso kazde ma swoje unikatowe witaminy. Od wiekow ludzie spozywali mieso i bedda spozywac tyle odemnie

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-10-31 11:21:27

Mam schowane (od momentu kupienia odtwarzacza DVD z dyskiem twardym) urządzonko do VHS, więc będę miał co przekazać w testamencie swoim potomkom. :]

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1300 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie