Inne Światy EDIT- ciekawy link

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Forem

2008-10-25 13:01:34

Nic dodać, nic ująć.

__

Użytkownik
endriuu

2008-10-25 13:06:34

mialem podobne uczucie . możesz dać dalszą część historii na priv ;>

__

Użytkownik
endriuu

2008-10-25 13:14:34

dobrze rozumuje Pan redaktor naczelny ; )

__

Użytkownik
endriuu

2008-10-25 13:18:45

ej que załóż może jakąś stronę lub jakieś forum, na którym będziesz zamieszczał swoje te rozważania, bo na tym esp.pl jest mały "burdel" i ciężko się czasem połapać o co w tym wszystkim chodzi.

__

Użytkownik
garo

2008-10-25 13:49:45

Dodaj obrazki i policzę Ci to jako artykuł :D

__

Użytkownik
bananeqqq

2008-10-25 16:37:02

Tu chyba bardziej chodzi nie o objętość mózgu, a stopień w jakim jest on wykorzystywany. Uszkodzone komórki mózgu spowodują dysfunkcję, ale te same komórki mogłyby też bardziej się rozwinąć, a są w jakiś sposób blokowane.

__

Użytkownik
diGi

2008-10-25 19:43:32

Dobry i ciekawy wywód :)

Polać mu i zaplusować, żeby chłopak dobił do 99%! ^^

__

Użytkownik
Kris^u

2008-10-25 19:53:03

redaktor eSports.pl = DXM 24/h xDDDDDDDDDDD

__

Użytkownik
SILKZOR

2008-10-25 21:01:20

qwe a paliłeś taką roślinkę jak salvia divinorum?:> Po tym też ma się niezłe jazdy:D
Koleś fajnie opisał tripa po szałwi:D:D

"Zamówiłem ostatnio ekstrakt x10 i chciałem spróbować, myślałem że to będzie lajtowe jak joint ale jak złapałem bucha z bongo to dosłownie odpłynąłem do innego świata... po 5 sekundach nagle cały świat wydał mi się tak prosty że mógłbym zrobić wszystko (zostać lekarzem, polecieć na księżyc - ciężko mi to wyjaśnić słowami - to trzeba przeżyć), jakbym rozkminił całe życie w pół sekundy, ale to dopiero był początek... poczułem jakbym był na kwasie? możne nie do końca ale podobnie bo nie było mi potem do śmiechu... ostra jazda... stwierdziłem że lepiej się położę bo odlatuje i zaraz upadnę... wokół mnie są jakieś istoty których nie mogę dostrzec, mówią mi że zabierają mnie z tego świata, cały obraz zlał mi się w jedna całość, nie mam rąk, głowy, ściany mówią do mnie bo już nimi nie są... widzę cały świat, otworzył się przede mną... to ja jestem światem...!?... czuje ze odpływam gdzieś gdzie zaczyna się nowy początek, ale nie chcę, przestraszyłem się sam nie wiem czego i chciałem wrócić... tylko że nie ma już mnie, staje się większą całością... lęk (przed nieznanym?)...... dalej już miałem same wizje których nie mogę opisać ponieważ nie potrafię."

Efekty po zapaleniu szałwi:
- Uczucie stawania się obiektami, lub ich częśćmi, jak np. nogą od krzesła, ścianą...
- Wizje obrazów i zdarzeń z przeszłości, szczególnie z dzieciństwa.
- Utracenie własnej tożsamości.
- Postrzeganie siebie w kilku miejscach na raz.
- Przyjęcie całkiem innej tożsamości i uczucie życia inną osobą.
- Wizje 2-wymiarowych filmów, obrazów.

Kilka filmików:
http://www.youtube.com/watch?v=DS4tvvFNIns koleś z bad tripem:D
http://www.youtube.com/watch?v=Sp2V6NXCkE0
http://www.youtube.com/watch?v=fj0JapvAtoY

__

Użytkownik
SILKZOR

2008-10-25 21:02:32

qwe a paliłeś taką roślinkę jak salvia divinorum?:> Po tym też ma się niezłe jazdy:D
Koleś fajnie opisał tripa po szałwi:D:D

"Zamówiłem ostatnio ekstrakt x10 i chciałem spróbować, myślałem że to będzie lajtowe jak joint ale jak złapałem bucha z bongo to dosłownie odpłynąłem do innego świata... po 5 sekundach nagle cały świat wydał mi się tak prosty że mógłbym zrobić wszystko (zostać lekarzem, polecieć na księżyc - ciężko mi to wyjaśnić słowami - to trzeba przeżyć), jakbym rozkminił całe życie w pół sekundy, ale to dopiero był początek... poczułem jakbym był na kwasie? możne nie do końca ale podobnie bo nie było mi potem do śmiechu... ostra jazda... stwierdziłem że lepiej się położę bo odlatuje i zaraz upadnę... wokół mnie są jakieś istoty których nie mogę dostrzec, mówią mi że zabierają mnie z tego świata, cały obraz zlał mi się w jedna całość, nie mam rąk, głowy, ściany mówią do mnie bo już nimi nie są... widzę cały świat, otworzył się przede mną... to ja jestem światem...!?... czuje ze odpływam gdzieś gdzie zaczyna się nowy początek, ale nie chcę, przestraszyłem się sam nie wiem czego i chciałem wrócić... tylko że nie ma już mnie, staje się większą całością... lęk (przed nieznanym?)...... dalej już miałem same wizje których nie mogę opisać ponieważ nie potrafię."

inny koles:
"DMT przy niej wygląda jak pistolet na wodę, przy dawce 50-100 razy mniejszej"
hehe:D

Motywami często występującymi podczas podróży są:
- Uczucie stawania się obiektami, lub ich częśćmi, jak np. nogą od krzesła, ścianą...
- Wizje obrazów i zdarzeń z przeszłości, szczególnie z dzieciństwa.
- Utracenie własnej tożsamości.
- Postrzeganie siebie w kilku miejscach na raz.
- Przyjęcie całkiem innej tożsamości i uczucie życia inną osobą.
- Wizje 2-wymiarowych filmów, obrazów.

Kilka filmików:
http://www.youtube.com/watch?v=DS4tvvFNIns koleś z bad tripem:D
http://www.youtube.com/watch?v=Sp2V6NXCkE0
http://www.youtube.com/watch?v=fj0JapvAtoY

__

Użytkownik
qwe

2008-10-25 21:05:47

Co do skuna. Stary ja palilem to 2 lata temu i doskonale wiem, ze nie bylo to zwykle ziolo, nie mialem NIGDY nic mocniejszego. Ponadto chyba nie zrozumiles tematu. Ja nie uwazlem, ze odkrylem jakies tjemnicze moce LOL, nie zmieniaj faktow. Pisalem, ze nigdy nie mialem do czynienia z takimi zeczami wczesniej a zapodano mi skunka ktory naprawde powyracal mi w glowie. Wierz mi, ze nigdy tskiego czegos nie paliles. I z moich opowiadan (brdziej szczegolowych bo tutsj bardzo pobiecnie) wiem, ze NIKT z moich znajomych ktorzy palili skunka nie mieli takiego czegos.

Co do DXM to po 1 NIGDY NIKT OD tego nie umral, wiec nie pisz glupot. W czystej postaci DXM nie uzaleznia jednak czesto mozna go znalezc jako zwiazek z bromem. Zeby dostac bromizmu musialbys zjesc 3000 paczek acodinu rocznie, cxo raczej mozliwe nie jest.

Edit co do DXM
Widze, ze masz male pojecie o tym o czym piszesz. Co prawda DXM nawet nie ma co porownywac, ale mozliwe jest osiagniecie plateau 5 i plateau sigma.
Moze ty to cpales dla zabawy, ja dowiedzialem sie podczas tripa wiele bezcennych informacji ktore moge wykorzystac w zyciu. Pozwolilo mi rowniez dostrzec to, ze wszyscy jestesmy ta sama istota, tylko nikt nie chce tego zauwazyc bo woli postrzegac siebie w oderwaniu od innych. Bo ten jest taki i taki, ma krzywy nos, duzy brzuch itp itd

Nie mow mi, ze cos jest zwykle jesli zwykle nie jest.
Ty pewnie nacpal bys sie DMT i pozniej wygladal jak ten gosc w other worlds.
By brac takie cos trzeba miec cel. Ty pewnie cpasz dla jazdy i dlatego jest to dlaciebie takie zwykle (choc DMT by juz nie bylo). I zawsze bedzie to dla ciebie zwykle przy takich zalozeniach i takim podejsciu.

__

Użytkownik
Shenlong

2008-10-25 21:18:31

Po co sobie ryć banię/wątrobę takim szajsem ? Te bajki o szamanach :X ahaha prawie jak opowieści harcerskie przy ognisku.

IMO żadnych szamanów czy innych cudów na kiju nie trzeba. To, że ktoś sam to zajarał i nie może dojść do normalności to nie brak szamana, a przegięcie z ilością i uszkodzenie fragmentu mózgu.

__

Użytkownik
Tymek

2008-10-25 21:24:19

Jeśli już to sposób, a nie stopień. Nie możesz wykorzystywać danych połączeń nerwowych np. w 70% - albo są aktywne, albo nie. A to w jaki sposób je wykorzystujemy, ile ich jest itd. - to już zależy od nas.

__

Użytkownik
N00binator

2008-10-25 21:46:01

Serio uwazasz, ze w Ameryce Południowej nie ma szamanow? Tu nie chodzi o takich z RPGów...
edit: Zyjesz w zupelnie innej kulturze. Oni o nas mysla to samo co ty o nich. Tzn o białych. ;d

__

Użytkownik
endriuu

2008-10-25 22:33:05

Ty chyba faktycznie albo naoglądałeś się Lucky Lucka albo za dużo w WoW'a grałeś ; ]

__

Użytkownik
andrzejq

2008-10-25 22:42:08

Masz może informacje jak poprawnie ćwiczyć medytację bądź gdzie to robić? Cokolwiek na ten temat? Bardzo mnie to fascynuje i akurat w moim przypadku dobrze byłoby czasami pomedytować, wyciszyć się, uspokoić..

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
Slavny

2008-10-25 23:52:36

właśnie miałem pisać o świadomym śnie :) na [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen]wikipedii[/url] jest ciekawy artykuł o tym zjawisku i technikach na wejście w świadomy sen.

Osoby doświadczające świadomych snów opowiadają o niezwykłej realności doznań, czasem wręcz stwierdzają, że rzeczywistość senna wygląda na bardziej rzeczywistą niż ta prawdziwa. Niektórzy mówią, że byli w innych pełnoprawnych światach. Część ludzi w świadomym śnieniu mogą rozwijać twórcze zdolności, albo, mając dostęp do nieświadomego, otrzymują nieprawdopodobną wiedzę.

jeszcze jeden [url=http://www.eioba.pl/a78607/swiadomy_sen_pelny_kurs_jak_nauczyc_sie_snic_swiadomie]artykuł[/url], a właściwie poradnik świadomego snu

__

Użytkownik
Tymek

2008-10-26 00:13:33

Myslalem nad tym w jakim niewolniczym swiecie przebywamy, ze nie mamy swobody zycia, ludzie jak posluszne baranki musza konczyc zabawe na wspanialym festiwalu TYLKO dlatego, ze w poniedzialek MUSZA isc do pracy, mimo, ze chetnie zostali by do rana. Niby chodzenie do pracy od pon do piatku taka banalna rzecz a tak naprawde jest przez nas niedostrzegalne, ze odbiera nam to wolnosc. Robimy to juz automatycznie, jak jakies piep***ne roboty :(

Qwe - teraz już przesadziłeś :D. Czego ty oczekujesz, many z nieba? Jak sobie wyobrażasz świat, w którym ludzie by nie pracowali?

__

Użytkownik
SILKZOR

2008-10-26 00:20:36

Tymek jak byś zajarał to też byś miał takie odczucia:D

__

Użytkownik
qwe

2008-10-26 00:56:28

Ja nie pale i nie biore takich rzeczy, zeby miec jazdy.

Edit: sorry ale DMT jest duzo mocniejsze od salvii :))
Nawet od ekstraktu 60x.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-26 01:01:06

Nie tymek dzieciaku to ty przesadziles i mowie to terz naprawde serio.

Potrafisz sobie w tej malej glowie wyobrazic swiat gdzie kazdy do pracy chodzi kiedy chce, kiedy moze? I chodzi nie dlatego, ze musi a dlatego, ze chce.

Za bardzo jestes zapatrzony w miasto. Idz i zyj takim zyciem, nieswiadomy tego co tak naprawde tracisz.

Ja takie wolne, swodobne zycie prowadze od paru lat a prace rowniez mam taka, tam w Anglii. nie mam zobowiazan do niczego, nikogo.
I nawet nie wiesz jaka chec ma sie do pracy w takich warunkach i takim towarzystwie. Przygoda zyciowa za ktora ci placa.
Idz i plataj dalej sie w tym systemie, powodzenia.

Aha i "manna" a nie mana, mane to masz w diablo ;)

ps widze, ze KOMPLETNIE nie rozumiesz o czym pisze.
Nie chodzilo mi o to by ludzie W OGOLE nie pracowali.
Szczerze to zajmij sie lepiej poprawa zdolnosci interpretacji tekstu bo pozniej takie totalne glupoty piszesz.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-26 01:13:43

Bajki o szamanach :o

Sorry ale nie gadam z takimi.
Idz graj w WoW'a.
Nie masz pojecia a mozgu tym nie uszkodzisz geniuszu.

__

Użytkownik
tobster

2008-10-26 08:33:44

Może jeszcze mi powiesz, że wierzysz w hokus pokus ? To Ty masz zryty beret, że wierzysz w szamanów, złe moce i inne pierdoły :X

__

Użytkownik
tobster

2008-10-26 08:35:33

QWE ma zrytą bańkę od tego całego szajsu jaki zażył. Najpierw biadoli o teoriach spiskowych, a zaraz bajki o szamanach i cudach na kiju. O ja :X QWE na prezydenta!

[color=red]Załóż sobie blog i tam zbieraj przydupasów. Będziecie sobie rozkminiać teorie spiskowe, odprawiać czary, odpędzać złe duchy. Szkoda zaśmiecać bazę esports.pl i indeksować przez google takie pierdoły.[/color]

Potencjalny sponsor odwiedzi esp.pl, zobaczy tematy QWE i pomyśli "nie dość, że grają w komputer to jeszcze odprawiają czary w komputer, nie dzięx"
hahah

__

Użytkownik
tobster

2008-10-26 08:42:25

Utopia by QWE 2008 edition. Siedzieli by tylko i odprawiali czary mary :X ale zaraz zaraz gdzie teorie spiskowe ?

__

Użytkownik
dnl666

2008-10-26 12:29:20

w sumie zastanawialem sie czy odpisac, bo klocenie sie w necie mija sie z jakimkolwiek celem, ale jednak jak pomyslalem, ile piszesz tu glupot to zdecydowalem sie odpisac :P

a wiec wracajac do skuna (czy tez skunka jak wolisz to nazywac) to twoje wywody to smiech na sali, gdyz czytajac "pobiezny" opis fazy w glowie pojawiaja mi sie niemal identyczne rozkminy, ktore mialem rowniez palac. malo mnie obchodzi zdanie twoich znajomych, bo najwyrazniej poprostu nie palili oni nigdy dobrego stuffu. nie wiem tez dlaczego wnioskujesz, ze nie zrozumialem tematu. nie wypowiadalbym sie wtedy.

hmm dxm, dxm... rozsmieszasz mnie, naprawde. mam kilku znajomych, ktorzy cpaja juz niestety konkret, a czytajac rzeczy ktore ty piszesz to tak jakbym ich slyszal. osiagniecie plateu sigma? w jakim ty k*rwa swiecie zyjesz czlowieku? bronisz sie jakimis nazwami i wkraczaniem w wyzsza swiadomosc, a to jest zwykle gadanie goscia, ktory zaczyna sobie cpac i widzi w tym wyzszy cel. uwierz mi, paru moich bardzo inteligentnych znajomych mowilo dokladnie to samo! bla bla, szamani, wychodzenie z siebie ble ble. a teraz nie da sie z nimi normalnie porozmawiac, bo bombarduja Cie idiotyzmami zwiazanymi z ta faza. odlaczyli sie od tego swiata, Ciebie tez to czeka. DXM silnie uzalenia psychicznie, to raczej Ty wygladasz na takiego, ktory nie wie za bardzo co pisze. branie do wyzszych celow, niz dla zabawy zawsze zle sie konczy. mozesz sie naprodukowac, ze ja mam zamkniety umysl, nic nie wiem i w ogole jestem zmanipulowany ale daruj sobie.

koncze ten swoj wywod bo niestety i tak do niczego on nie doprowadzi, musisz sam przejrzec na oczy (mam nadzieje, ze tak sie stanie)

__

Użytkownik
qzk

2008-10-26 13:03:34

fajnie jest :D

__

Użytkownik
N00binator

2008-10-26 13:28:23

Ty lepiej zamiesc gdzies ogloszenie dla potencjalnego sponsora na kupno mozgu.
Btw. Grac w komputer to chyba tylko Ty potrafisz...
proszęx

__

Użytkownik
Tymek

2008-10-26 17:04:22

swiat gdzie kazdy do pracy chodzi kiedy chce, kiedy moze? I chodzi nie dlatego, ze musi a dlatego, ze chce.

Poza tym ludzie nie krzywdzą zwierzątek, każdy ma wille na wsi, na którą nie musiał brać kredytu, a z góry spogląda na wszystkich i błogosławi ich qwe.

__

VIP
Grmx

2008-10-26 17:11:26

Alkohol niszczy skórę głównie na łokciach i kolanach...

__

Użytkownik
Inffinity

2008-10-26 19:46:20

Nic bardziej mi sie tak nie podobalo jak latanie podczas LD : )

__

Użytkownik
qwe

2008-10-26 22:13:50

Nie to Ty masz spieprzona banie wierzac w swiat warcrafta i ignorancko podchodzac to takich spraw. Byles, widziales ??? NIE. Widziales tylko pare durnych gierek i to caly twoj swiat. Idz czlowieku poznaj troche swiata. Miasto to nie jedyny swiat jaki istnieje.
No dla ciebie chyba tak bo pewnie nigdy za miastem nie byles.

Szkoda mi gadac wlasnie z takimi osobami jak ty, bo bylem i widzialem wiele i nie wmowisz mi ta swoja prostacka gadanina, ze mi sie przysnilo. Have a nice life... :|

__

Użytkownik
qwe

2008-10-26 22:17:57

I tymek, ktory zyje w miescie, nie widzial jak potrafia zyc ludzie np w okolicy gdzie mieszkam i drze jape na esports.pl
Czlowieku prosty jestes jak budowa cepa.
Wpadnij kiedys do mnie to pokaze Ci, ze zycie moze inaczej wygladac.
Za duzo czasu spedziles w swoim swiecie- miescie.

Ty jestes jak osoba ktora cale zycie spedzila w pokoju o czarno bialych scianach.
Dopoki nie wyjdzie na zewnatrz to nie uwierzy, ze swiat gdzies indziej moze byc kolorowy.

Jestes zbyt prosty by rozwazac takie kwestie. Nie znasz przyczyny ludziego nieszczescia a tego posta pisales po 1 minutowym myslunku.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-26 22:23:07

21 lat a glupi jak tak cholota z Lodzi ktora wychodzi po dwudziestej pierwszej.
Stary powiem Ci jedno, idz sobie na piwo bo w tym jestes najlepszy.

I nie pisz nic w moich tematach bo jesli cie cos nie interesuje to sie tam nie zaglada prawda?? A jednak glupek zajrzal i odpisal!

__

Użytkownik
qwe

2008-10-26 22:26:00

Stary napisz to jakos z sensem bo nie wiem o co masz na mysli :o
(przeczytaj swoj post)

__

Użytkownik
qwe

2008-10-26 22:32:57

Poczytaj o sawantach bo piszesz takie bzdury, ze az przykro czytac.
Zauwazylem, ze probujesz zgrywac osobe oczytana, ktora w rzeczywistosci chyba nie jestes. Czesto wydaje Ci sie, ze Twoje przemyslenia sa wlasciwe a tak naprawde w glebi duszy wiesz, iz na temat wykorzystania mozgu przez czlowieka wiesz prawie nic.
Ot przeczytales jakis artykul w dzienniku lub wyborczej.

Jesli chcesz to podrzuce Ci pierwszy lepszy artykul, ktory w prosty i racjonalny obala Twoja teorie w 100%.

__

VIP
maXym

2008-10-26 22:58:27

CEV, chyba chodzi mu o Closed Eyes Visuals - http://pl.wikipedia.org/wiki/CEV_(psychologia)

__

Użytkownik
qwe

2008-10-27 00:29:59

I wiesz powiem ci jeszcze jedna rzecz.
Ja przynajmniej wiem jak wychodowac marchewke, ty potrafisz kupic ja tylko w hipermarkecie.
Ale juz takie rzeczy sa pewnie dla ciebie magia :o

__

Użytkownik
tobster

2008-10-27 08:56:20

Lepiej się napić piwa i mieć zdrowy beret niż nastukać się szajsem i głosić brednie. Za 2tyg napiszesz temat, że porwało Cię UFO, przesłuchało i odesłało.

Jesteś zmanipulowany i oszołomiony filmami z YT :X idź szukać teori spiskowej na marsie, tylko weź szamana i bongosy to zapalicie fajke pokoju.

__

Użytkownik
tobster

2008-10-27 09:00:05

Tak się składa, że o rolnictwie wiem więcej od Ciebie [ hektary ziemi, ogród itp. ] o zatkało ?

Stary poważnie apeluję o to byś stworzył sobie BLOG. Zbierzesz sobie wszystko w 1 miejscu, będziesz miał swoich przydupasów w jednym miejscu, tam będziesz głosił swoje brednie, wywody, umiawiał się na wizytację z szamanami i inne bujdy na resorach. Wymienisz się linkami z innymi blogerami [ JKM ?]. Wymienisz się komencikami !

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

72 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie