Karta i Konto ?!

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
sCorsy

2008-10-08 22:24:47

Doszło do tego , że musze posiadać konto w banku. I dlatego zgłaszam się z prośbą o doradzenia przez was " doświadczeni koledzy " jakie konto z jakiego banku najlepiej wybrać. Może najpierw zacznę od tego , że karta przyda mi się do płacenia online ( szczególnie allegro i jakieś sklepy ) raz w miesiącu przelew wypłatki, czasem zapłacić w sklepie, dostępność w większości bankomatów oraz możliwość wpłaty bezpośredniej :D w sumie tyle wymagam więc co najlepiej wybrać, aby nie płacić za utrzymanie konta i jakieś tam przelewy kasy albo chociaż symboliczne sumki :D Co polecacie ? bo ja narazie lukałem na [url=www.allekarta.pl]Allekarta[/url]

__

VIP
lab

2008-10-08 22:29:37

ja z wlasnego dosw moge polecic MultiBank

__

VIP
spec_u

2008-10-08 22:32:00

ING Bank Śląski: konto student + e-karta (VISA przedpłacona)

__
ema

Użytkownik
sCorsy

2008-10-08 22:33:09

Przedpłacona ? czyli ? a i jeszcze założenie za freee ?

__

Użytkownik
ScorPion`

2008-10-08 22:36:49

Mbank - mam, korzystam, nie narzekam, duzo bankomatow, pare wplatomatow, zerowe oplaty za utrzymanie, prawie zerowe za przelewy(50gr chyba), no nie wiem jak oni zarabiaja, jeszcze odsetki naliczaja;D

__

Użytkownik
diGi

2008-10-08 22:38:15

Ja mam ING konto Student i nie narzekam. Nie wiem jak w innych bankach, ale ja płacę 1zł za konto miesięcznie i to by było na tyle z przywilejami :D Ale w sumie nic innego mi nie potrzeba ;)

__

Użytkownik
sCorsy

2008-10-08 22:38:53

a odsetki to z czego ? bo nie da się ukryć że w temacie nie jestem i nie chce jakiejś wtopy zaliczyć bo konto będzie na bardzo długo i wolałbym wiedzieć o ukrytych opłatach od kogoś doświadczonego xD

__

VIP
spec_u

2008-10-08 22:42:17

czyli możesz płacić ogólnie rzecz biorąc w internecie (ma CVV): e-bayu, sklepach internetowych, pokeroomach itp. zwykłą VISA Electron nie zaplacisz :)

reszte poczytaj na stronie ING bo mnie sie pisać nie chce ;asdff

__
ema

Użytkownik
EssePL

2008-10-08 22:45:19

polecam mbank - z doświadczenia :p
jednakże jeśli będziesz obracał dużymi sumami to mbank nie jest opłacalny - ponoć wtedy dobry jest vwbank direct (mbank ma zerowe oprocentowanie rachunku, ale za to 0 zł za prowadzenie, w vw płacisz bodajże parę zł miesięcznie, ale za to masz oprocentowany rachunek na parę [mało, bo mało] procent). Przelewy w mbanku są za free, możesz sobie wziąć ekartę i płacić przez neta - paypal ją uznaje, a że przelewasz na nią najpierw kasę do zapłacania nie musisz się być, że ktoś Ci podwędzi kasę. to tyle ;p

__

Użytkownik
garo

2008-10-08 22:47:47

mBank, Inteligo

__

VIP
j3sh

2008-10-08 22:50:15

Mam konto w mbanku i za utrzymanie chyba nic nie płacę, z tego co widziałem to przelewy też za free tylko są ograniczenia z wypłacaniem pieniędzy bo dziennie można chyba max. 200zł. Wypłacanie w bankomatach innych banków jest równoznaczne z poniesieniem kosztów w wysokości 5zł. Mam konto izzy czy coś takiego. Zarabiają na tym, że obracają twoimi pieniędzmi :)

__

Użytkownik
Xsi

2008-10-08 22:54:19

inteligo, zadnych limitow, kartą mozna zrobić doslownie wszystko, latwa obsluga, warunkiem nie placenia za konto jest posiadanie salda rachunku powyzej 100 zl miesiecznie

__

VIP
fronki

2008-10-08 23:10:42

mbank - ekonto, dlaczego? wymienie po przecienku:

limit na karcie do 30 000 (ustalasz sobie sam ile Ci potrzeba przez internet/telefon) , konsultant 24h/7 dni w tygodniu, kody smsowe, biuro maklerskie i fundusze za free, otwarcie lokaty w 10 sec, kart do wyboru rożnych masa (choć każdą z nich można już dziś płacic w necie) + możliwość zintegorwania z ubezpiczeniem (oc/ac/i inne) telefonem, fajne promocje w mszopie, 0 zł na otwarcie rachunku/lokaty, 0 zł za prowadzenie rachunku, za free bankomaty euronetu/cash4u/bzwbk

podsumowując - super wygodnie za 0 zł

a teraz minusy:

- jeśli czesto wpłacasz (nie mylić z wypłacasz) gotówke to sprawdz czy w Twoim mieście (okolicy) sa "wpłatomaty" (na stronie mbanku jest mapka i wraz z lista)

- drugi minus to wypłacenie wiekszej ilości gotówki (mniej wiecej powyżej 15 000 ) może być trochę kłopotliwe bo będziesz albo musial wypłacać taka kwote z bankomatów albo znaleźć bank z czytnikiem elektronicznym :)

ps. to co napisałem jest to stan faktyczny - sam korzystam. jesli zdecydujesz sie na cos innego to sprawdz najpierw czy tak jest jak Ci ta osoba pisze bo potem wychodzą takie kwiatki jak limit josha na 200zł, czy tekst spec_u o tym ze zwykla visa electron nie zapłacisz w necie - oba nie majce nic wspólnego z prawda

__

VIP
Preak

2008-10-08 23:13:18

popieram ;]

__

Użytkownik
sCorsy

2008-10-08 23:21:53

dzięki wielkie, dużo osób mi polecało mbank więc chyba się na to zdecyduje, a po jakim czasie karte przysyłają ?

__

VIP
V!ct!M

2008-10-08 23:46:16

czyli zwyklej (nie wypuklej) karty platniczej mBanku mozna uzywac tak jak eKarty? (PayPal etc.) bo juz sam nie wiem;asd

__

VIP
V!ct!M

2008-10-08 23:49:58

mialem daawno temu Inteligo i w sumie bylo przecietnie, od (chyba) 2 lat mam w mBanku i od tego czasu do Inteligo logowalem sie tylko z ciekawosci :D

jak dla mnie obsluga przelewow etc. w mBanku jest duzo lepsza (lepszy interface), jesli chodzi o oplaty, to tez to duzo korzystniej wychodzi (ja np. nieraz robie po ~10 przelewow miesiecznie). jesli chdozi o bardziej zaawansowane rzeczy to sie nie wypowiem, bo z wiekszosci i tak nie moge jeszcze korzystac (ponizej 18 lat).

jedyne co mnie do tej pory zdenerwowalo, to sytuacja z eKarta :D

zamowilem rok temu jak jeszcze byl tylko 1 rodzaj eKarty, zaplacilem 20 zl i po tygodniu okazalo sie, ze nowe wprowazdaja i musialem jeszcze raz placic :CCC (i nie potrzebnie 2 eKarty bralem wtedy, myslalem ze jest jednorazowa oplata, ale teraz sobie o drugiej przypomnialem jak mi 25 zlotych z konta zjadlo :D)

__

VIP
V!ct!M

2008-10-08 23:50:33

jak zamowisz w poniedzialek to chyba w tym samym tyg. bedzie

__

VIP
blacktyger

2008-10-09 00:03:12

mBank, tylko tu miałem (i mam) ale nie narzekam. Wszystko da się prosto przez tel załatwić, absolutnie żadnych opłat za podstawowe czynności (jak choćby samo jego istnienie). Co mnie denerwuje? W moim mieście (Tychy) jest ich placówka, ale... nie obraca się tam pieniędzmi :O.

__

VIP
spec_u

2008-10-09 00:09:41

a zapłacisz ? :)

__
ema

Użytkownik
brixz

2008-10-09 01:02:39

Millenium Bank

Przelew internetowy - 50gr
Posiadanie konta - 0gr
Korzystanie z Karty - 0gr ( bankomaty millenium , euronet 50gr )
Powiadamiane SMS - 50gr
Lokata - 2%
Limit zwiekszasz kiedy chcesz za darmo
Bezpieczny system hasel
Konsultant który naprawde Ci pomaga jak może 24/7 , raz dzwoniłem o 3 w nocy :D:D:D:D
Wpłata na konto w placówce free
Kart 3 rodzaje
Konto Student rządzi

__

VIP
reaktiv

2008-10-09 01:12:37

Jak juz sie zdecydujesz na mBank, to pierw sprawdz czy masz w swoim miescie wplatomaty, albo w ogole bankomaty od nich :d

Jak nie masz wplatomatow, to do najblizszego miasta bedziesz musial smigac by kase wplacic :d

Ja mam ING i nie narzekam :]

__

Użytkownik
Tymek

2008-10-09 01:21:45

Moim zdaniem jest jeszcze jeden minus - token. Karta zdrapka z inteligo jest moim zdaniem dużo wygodniejsza, wkładasz do portfela i gitarka :D.

__

VIP
fronki

2008-10-09 09:14:30

visa zmieniła od tego/zeszłego(nie pamiętam daty) roku troche obsluge swoich kart i dziś generalnie mozna już najzwyklejsza visy elektron płacić w sieci (jest taka możliwość ze nie wszystkie banki dały rade z tym updatem ale to juz wina banku)

ekarte tez mam, jest troche bezpieczniejsza w uzyciu (za kazdym razem musisz ja naladowac jak chcesz zaplacic - czyli nachodzeń u mnie ona ma 0zł i nikt mi nic nie wyjmie z konta nawet znając dane. jak kupuje cos przez paypal/online to po prostu ładuje ja sobie za kwota jaka chce zaplacic, 3 klikniecia wiecej a sumienie spokojne :)

__

VIP
fronki

2008-10-09 09:16:10

tak :) zdarzyło mi sie, choć nie korzystam z normlanie w necie

wyjaśniłem post wyżej

__

VIP
fronki

2008-10-09 09:19:34

napisalem o tym wlasnie -> kody na sms - mega super wygodne i chyba bezpieczniejsze niż noszenie w portfelu

nawet jak Ci komorke ukradną to dopóki nie aktywujesz transakcji to nie dostaniesz smsa, wiec nikt nie wie ze tam masz kody a ty możesz w tym czasie zmienić je na właśnie kartę z kodami albo cos innego - mbank ma chyba 3 opcje zmieniasz je "w locie".

inna sprwa ze jak Ci ukradną kartę z kodami to nadal nie zalogują sie do konta :) wiec chyba jak Ci tam wygodniej

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-10-09 09:20:02

nie ma zadnych ukrytych kosztow, a przynajmniej nie ujawnily sie przez prawie trzy lata jak korzystam z m

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-10-09 09:21:17

bo dziennie można chyba max. 200zł.

mała suma dlatego ze to konto dla niepełnoletnich

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-10-09 09:26:14

jak już pisało sporo osób- mBank

dlaczego? bo wszystko jest za darmo: prowadzenie konta, karta, przelewy (a inni sie cieszą ze płaca "tylko 50gr/1zł")

niby 50gr to też niewiele, ale jak zrobisz 15 przelewów miesięcznie np. płacąc stos rachunków to poczujesz różnice :)

__

Użytkownik
brixz

2008-10-09 09:54:29

Ale pamietaj !!!
Nie musisz wierzyć rml'owi przebranemu za księdza!

__

VIP
j3sh

2008-10-09 10:01:02

Wiem :)

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-10-09 10:01:28

to nie bylo smieszne :(

__

VIP
j3sh

2008-10-09 10:02:11

j3sha :DD

__

Użytkownik
brixz

2008-10-09 10:11:12

To może to ?

Kierownik sklepu uczy młodych sprzedawców jak powinno się
obsługiwać klientów.
- Patrzcie i uczcie się ode mnie
Wchodzi klientka: Poproszę proszek do prania firan.
- Proszę bardzo, ale doradzam pani również kupić płyn do mycia
okien. Skoro pierze pani firany może pani umyć okna.
- Widzisz Jasiu - tak musi pracować sprzedawca,teraz twoja kolej
- mówi szef - widząc następną klientkę.
Poproszę podpaski
- Proszę bardzo, ale doradzam pani również kupić płyn do mycia
okien.
- Co proszę?
- Skoro nie może pani dawać dupy - to niech pani chociaż okna
umyje

__

Użytkownik
Hunter90pl

2008-10-09 10:27:27

mBank i koniec :)

__

VIP
samolot

2008-10-09 10:39:30

tez mam mbank i jest ok :)

jedyny minus to te wpłatomaty, są bodajże tylko dwa w Poznaniu :D
bankomatów jest za to b.duzo,

__

VIP
fronki

2008-10-09 10:40:31

przepraszam :)

było późno a ja koniecznie chcialem sie troche wymądrzyć przed snem^^

__

Użytkownik
b3D

2008-10-09 11:03:14

nie ma ograniczen mozeesz zdefiniowac dowolna kwote ja mam 2000 dziennie

__
drugs.. rock'n'roll.. bad-ass vegas whores.. late-night booty calls.. shiny disco balls..

Użytkownik
b3D

2008-10-09 11:05:04

miedzyinnymi cala siec ueronetu za friko wyplaca kase mbanku

__
drugs.. rock'n'roll.. bad-ass vegas whores.. late-night booty calls.. shiny disco balls..

Użytkownik
b3D

2008-10-09 11:06:18

mbank + electron + ekarta FTW!

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

4721 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie