Nowy porządek świata, chip RFID UPDATE

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
qwe

2008-09-26 16:07:04

Pewnie, ze wiem co pisze.
Tamten samolot z tego co pisali w gazetach w przeciwienstwie do innych naszyj projektow i konstrukcji byl najprawde PRZELOMOWY.
inaczej bym o nim nie wspomnial

To jest tak z Jacekiem Karpińskim, ktory w latach 70tych stworzyl komputer 10x szybszy od tych ktore IBM wprowadzil 10 lat pozniej. I kto mi tu teraz powie, ze Polak nie potrafi?
Interesy i chec monopolizowania rynku niszczy wybitnych ludzi, ktorzy stworza cos naprawde oryginalnego. A panstwo im na to po cichu przyzwala.

__

Użytkownik
Tymek

2008-09-26 16:09:14

Wybacz, ale każdy matematyk powie Ci, że logika matematyczna nie działa w naszym świecie ;D. Jeśli ktoś przez 1/3 filmu bredzi, to dla mnie film jednak ma coś wspólnego z manipulacją, pomijając kolejne części, o których może napiszę jak będę miał czas...

__

Użytkownik
qwe

2008-09-26 16:16:13

Przyklady logiki matematycznej w naszym swiecie masz chociazby podreczniku do 1 klasy LO :O

Wiec powiedz mi prosze ktory matematyk mi tak powie?? Chyba ten, ktory nigdy matematyki na oczy nie widzial.

A teraz prosze, napisz cos o czesci 2 i 3.
Bo mam wrazenie, ze argumentow Ci brak.

A na koniec wiele osob twierdzi, ze wlasnie dla nich 1 czesc filmu jest najciekawsza zaraz po trzeciej, wiec Twoje wypaczone stwierdzenie iz film jest manipulacja bo przez 1/3 gadaja brednie (ktorych i tak pewnie nie rozumiesz) nie ma absolutnie zadnego zwiazku z filmem tym odebranym jako calosc przez ogol spoleczenstwa.

Edit masz tu banalne strony, ktore wytlumacza Ci logike matematyczna i uswiadomia, ze kazde zdanie by bylo poprawne i zrozumiale musi sie zastosowac do tych zasad.

[url=http://209.85.135.104/search?q=cache:dEAeEiVJqAQJ:www.mac.edu.pl/matematyka/ciech/adm/1rok07-08/wyklad1.pdf+przyklady+logiki+matematycznej&hl=pl&ct=clnk&cd=8&gl=pl&client=firefox-a]logika1[/url]
[url=http://www.eszkola.pl/czytaj/logiki_matematycznej/8578]logika2[/url]
[url=http://209.85.135.104/search?q=cache:wpDgS3XF_RkJ:www.lo.olecko.pl/matematyka/pdf/logika.pdf+przyklady+logiki+matematycznej&hl=pl&ct=clnk&cd=6&gl=pl&client=firefox-a]logika3[/url]

przyklady, ze zdaniami tez tam sa

__

Użytkownik
qwe

2008-09-26 17:01:46

Skad takie bezpodstawne wnioski wysuwasz??
Interesuje sie tym czym sie interesuje, leje ale na to co Ty o nich sadzisz.
Nie jestes w temacie, nie wiesz o czym rozmowa nie odzywaj sie.
Teraz jeszcze twierdzisz, ze ma te spiski mam gleboko gdzies.
O nie tego nie powiedzialem. Nie pisalem, ze nie ma alternatywy, tu kolejny raz Twoja umiejetnosc interpretacji tekstu czytanego zawiodla.
Przeciez mam alternatywe, ale alternatywy nie ma w przypadku:
SZCZEPIEN, CHODZENIA DO SZKOLY, PLACENIA ZUS itp.

Mam Ci wymienic wiecej przykladow?? To sa przyklady, gdzie alternatywy nie ma, musisz i tyle! A rezymowa Wspolnota Europejska z kazdym dniem zaciska pasa.
Ofc moglem uniknac szczepienia wyjezdzajac z kraju 10 lat temu, ale NIE BYLO TAKIEJ MOZLIWOSCI bo nie mialem- pieniedzy, paszportu, wymaganej liczby lat by samemu wyprawic sie w taka podroz.

Najbardziej powalilo mnie, gdy zasugerowales mi, ze nie wierze we wlasne przekonania.
JASNE siedz w takim przekonaniu dalej. Siedz i nie odzywaj sie do mnie wiecej bo nie mam zamiaru takich bzdur i manipulacji faktami czytac.

i prosze Cie tym razem: nie pisz tu wiecej
idz pograj w roboty, tam pewnie jestes mistrzem i znasz cala linie komend na pamiec!
trac czas tam a nie tu

Pozdro&pocwicz

__

Użytkownik
buzzek

2008-09-26 17:09:14

wolę niemożność wypowiedzenia haseł kontrowersyjnych, niż całkowitą dowolność i swobodę, która w dłuższym czasie skończy się powtórką z Hitlera. Kompromis, na tym opiera się demokracja i to mi się podoba. W jednej sprawie jestem tymi 49% i nie osiągam swojego celu, a już w innej to ja należę do większości. Coś za coś ;)
Masz dużo racji, problem tylko w tym, że tak to już jest na tym świecie. Mówi się, że demokracja to najlepszy wymyślony jak dotychczas ustrój na świecie. Dopisałbym do tego, że ku mojemu ubolewaniu lepszego nie da się stworzyć. Cieszę się z tego co mam, że mogę się uczyć, mogę poznawać uroki życia, zakochiwać się, a nawet z tego, że mogę sobie pół godzinki dziennie posiekać w CSa DM na serwerze Fx'ów. Mi wystarczy :]

__

Użytkownik
Tymek

2008-09-26 17:44:51

A co mnie obchodzi zdanie większości ludzi? I po czym wnosisz, że nie zrozumiałem jakiegoś fragmentu dot. 1 części filmu? Przykro mi, ale nie było tam nic szczególnego, co wymagałoby wyższych pokładów wiedzy do zrozumienia, więc teraz ty bredzisz bez sensu.

Naprawdę nie musisz mnie uczyć zasad logiki matematycznej. Zgodnie z nią zdanie "Jeżeli kot jest psem to ryba jest koniem" jest prawdziwe, ale dla człowieka, który nie poznał zasad dot. logiki bądź ich nie pamięta, te zdanie to brednie. Taki człowiek właśnie kieruje się zwyczajną ludzką logiką i sposobem myślenia i właśnie to miałem na myśli, jeśli tego nie rozumiesz, to bardzo mi przykro.

I nie, nie będę komentował pozostałej części filmu, bo nie mam na to ochoty. Teorie spiskowe absorbują cię na tyle, że niestety nie da się z tobą rozmawiać na żadne inne tematy, co pokazałeś w poprzednim topicu odnosząc się tylko do części mojej wypowiedzi, pomimo tego, że sam na początku poruszyłeś wątki niezwiązane z tematem. Czyżby brakło ci języka w gębie? Chyba napisałem trochę smutnej prawdy.

Z mojej strony to jest koniec dyskusji, bo o ile na początku wydawało mi się, że można z tobą prowadzić jakąś polemikę, to teraz już wiem, że straciłem swój czas. Jesteś zwykłym ignorantem - śmiejesz się z ludzi, którym zależy na własnym wyglądzie i dbają o siebie, pewnie dlatego, że samego cię na to nie stać, podczas gdy ty marnujesz godziny na sprawy, na które nie masz żadnego wpływu jako zwykły szarak. Tak się składa, że to jest śmieszniejsze niż cokolwiek innego...

__

Użytkownik
qwe

2008-09-26 18:20:08

1 Na kazdy inny temat mozna ze mna pogadac, przykladem jest ten temat jak i inne. Wiec klamiesz.
2 Nie pamietam tej wypowiedzi i jesli odnioslem sie tylko do jej czesci a do reszty nie to trzeba bylo mi zwrocic uwage wtedy a nie teraz pisac swoje zale, bo jezyka w gebie by mi na pewno nie zabraklo.

3 Ta jasne, jestem ignorantem. Buahah watek z tematem o silowni bylo aluzja czeko chyba Twoj umysl ogarnac nie potrafil.

4 marnujesz godziny na sprawy, na które nie masz żadnego wpływu jako zwykły szarak
Skad wiesz, ze jestem zwyklym szarakiem?? Skad wiesz czy nie prowadze duzej firmy i czy nie mam dobrej znajomosci z wieloma adminami portali i serwisow, ktorzy maja duzy wplyw na to co ludzie przeczytaja?
Skad wiesz czy nie jestem czlonkiem jakiejs partii politycznej, ruchu itp?
Bo mysle, ze moglbys sie zdziwic.

bo o ile na początku wydawało mi się, że można z tobą prowadzić jakąś polemikę,

Jakbys nie pisal glupich i plytkich postow typu

Wydaję mi się, że w Zeitgeist można doszukać się wielu przekłamań [...] Podobnych przykładów jest więcej, a wielu informacji nawet nie sposób nigdzie sprawdzić... Konkluzja? Zeitgeist to zwykła manipulacja...

to i ja bym normalnie odpowiadal

Tak się składa, że to jest śmieszniejsze niż cokolwiek innego
Smieszne, smieszne, pekam ze smiechu.

__

Użytkownik
boro71

2008-09-26 18:22:48

znowu się zaczyna :sdf sDF:ADF

temat rzeka

:AAAaaaa

:E

__
.

Użytkownik
Ta1kun

2008-09-26 18:23:46

tak tylko wtrace... dlaczego obrazasz prawie wszystkich, ktorzy maja odmienne zdanie?

__

VIP
Van Helsing

2008-09-26 20:02:34

Nieładnie się wtrącać, jeżeli rozmawiam z kim innym. Będę pisał co chcę i kiedy chcę. Tak to już jest, widzę, że Ciebie te plusy bolą, weź sobie i wsadź w DUPE ten temat i swoje komentarze, może w końcu będzie Ci dobrze.

z mojej strony eot

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
obur

2008-09-26 20:02:43

hehe, film ciekawy - ale nie wszystko nalezy brac dosadnie do siebie ;) - naklania do przemysleń i tyle :>

__

VIP
Van Helsing

2008-09-26 20:04:05

Widzę, że po wsparciu kolegi fanatyka poczułeś się lepiej, pewniej. Chcesz oddam Ci mój status VIPa bo widzę, że Ciebie też on boli. Wsadzisz go sobie w tyłek i będzie Ci może w końcu dobrze.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
qwe

2008-09-26 20:13:03

DOKLADNIE!
A wielu przeciwnikow TS mysli, ze my takie filmy bierzemy za biblie wiary.

__

Użytkownik
en0la

2008-09-26 20:40:00

Czepiasz sie rzeczy totalnie blachych w tym temacie.
W Southampton na przyklad jest sporo kamer. I co z tego? Wiem gdzie ich nie ma i moge isc krasc jaguary i minicoopery. Uwiesiles sie tych kamer, a zapomniales, ze zlodzieje znaja swoj fach i kamery owszem - ogranicza ich mozliwosci, ale nie zapobiegna kradziezom.
Pod urzedem w Soton kolezanka zostawila w samochodzie torebke (dokumenty, klucze, kasa) - monitoring jak zloto. I co? I g**no. Zlodzieje wzieli jak swoje i nikt im nic nie zrobil.

Co z tego, ze w miescie jest 5000 kamer? Myslisz, ze 5000 jest lepsze niz 20?

__

VIP / Fotograf
PawelS

2008-09-26 20:43:40

http://img232.imageshack.us/img232/2301/imagefu2eh2.jpg

__
Senior Pablo Escobar

Użytkownik
Sgt.Oskar

2008-09-26 20:50:25

Spytałem : "jeśli to co napisałem wyżej, dla Ciebie jest totalną głupota, klapkami na oczach itd to szkoda mi Cie". Odpowiedziałeś: "Nie jest dla mnie zadna glupota ani niczym podobnym.". Teoretycznie na tym koniec dyskusji powinien być, ponieważ sam powiedziałeś, że to NIE JEST głupota dla Ciebie, czyli mnie nie jest Ciebie szkoda. Dlatego po co cała dalsza część Twego postu?!

A szczególnie, powiedz mi skąd wiesz co ja robię w wolnym czasie? Po co piszesz" bez urazy" jak zaraz mnie obsmarowujesz NIE ZNAJĄC MNIE? Szczególnie akapit o wakacjach, mówięCi szczerze jak cżłowiek do cżłowieka, po przeczytaniu tego, po prostu nie jestem w stanie Ci odpisać, bo brak mi słów...

Dalsza część twego postu -> no chyba, ze Ty nie lubisz myslec i masz TAKICH kolegow/kolezanki). Mnie obrażac mozesz sobie do woli, ale od moich znajomych wara, zrobili Ci coś? Może jeszcze mi po rodzinie pojedziesz co?!

"Nie zebym byl nietolerancyjny ale jakos wiedzialem, ze masz tyle lat." - tu już kompletnie straciłeś w moich oczach, jesteś całe jeb*e 2 lata starszy. To naprawde tak wiele, żeby tak się wywyższać i uważać za lepszego?

Ogólnie miałem nadzieje, że odpiszesz tak jak na początku, ale dalszej części się kompletnie nie spodziewałem, tego całego pojazdu po mojej osobie.
Wierz mi, myślałem, ze jesteś z cżłowiekiem z którym można porozmawiać, ktora potrafi wyczućironie, ale po tym poście, nie mam już jakoś chęci z Toba konwersować.

Spodziewam się, że niedługo pewno odpiszesz na tego posta, dalejj mnie obsmarowując, wymyślając sobie jak ja żyje, jacy są moi znajomi itd. Jeśli obrazanie ludzi sprawia Ci przyjemnośc to prosze bardzo, odpisuj dalej, wałkuj ten zbędny temat, wiedz jednak, że jakbyś mnie nie próbował teraz prowokowac, to nie dam Ci tej satysfakcji i nie odpowiem.

EOT i na razie, wnieś trochę tolerancji do swego życia, bo Twoja RACJA nie musi być tą najtwojsza jak to w jednym filmie było.

__

Użytkownik
Sgt.Oskar

2008-09-26 20:51:02

Spytałem : "jeśli to co napisałem wyżej, dla Ciebie jest totalną głupota, klapkami na oczach itd to szkoda mi Cie". Odpowiedziałeś: "Nie jest dla mnie zadna glupota ani niczym podobnym.". Teoretycznie na tym koniec dyskusji powinien być, ponieważ sam powiedziałeś, że to NIE JEST głupota dla Ciebie, czyli mnie nie jest Ciebie szkoda. Dlatego po co cała dalsza część Twego postu?!

A szczególnie, powiedz mi skąd wiesz co ja robię w wolnym czasie? Po co piszesz" bez urazy" jak zaraz mnie obsmarowujesz NIE ZNAJĄC MNIE? Szczególnie akapit o wakacjach, mówięCi szczerze jak cżłowiek do cżłowieka, po przeczytaniu tego, po prostu nie jestem w stanie Ci odpisać, bo brak mi słów...

Dalsza część twego postu -> no chyba, ze Ty nie lubisz myslec i masz TAKICH kolegow/kolezanki). Mnie obrażac mozesz sobie do woli, ale od moich znajomych wara, zrobili Ci coś? Może jeszcze mi po rodzinie pojedziesz co?!

"Nie zebym byl nietolerancyjny ale jakos wiedzialem, ze masz tyle lat." - tu już kompletnie straciłeś w moich oczach, jesteś całe jeb*e 2 lata starszy. To naprawde tak wiele, żeby tak się wywyższać i uważać za lepszego?

Ogólnie miałem nadzieje, że odpiszesz tak jak na początku, ale dalszej części się kompletnie nie spodziewałem, tego całego pojazdu po mojej osobie.
Wierz mi, myślałem, ze jesteś z cżłowiekiem z którym można porozmawiać, ktora potrafi wyczućironie, ale po tym poście, nie mam już jakoś chęci z Toba konwersować.

Spodziewam się, że niedługo pewno odpiszesz na tego posta, dalejj mnie obsmarowując, wymyślając sobie jak ja żyje, jacy są moi znajomi itd. Jeśli obrazanie ludzi sprawia Ci przyjemnośc to prosze bardzo, odpisuj dalej, wałkuj ten zbędny temat, wiedz jednak, że jakbyś mnie nie próbował teraz prowokowac, to nie dam Ci tej satysfakcji i nie odpowiem.

EOT i na razie, wnieś trochę tolerancji do swego życia, bo Twoja RACJA nie musi być tą najtwojsza jak to w jednym filmie było.

__

VIP
maXym

2008-09-26 20:53:09

kamery owszem - ogranicza ich mozliwosci, ale nie zapobiegna kradziezom

przeciez to napisalem, tylko nieco inaczej, prosze: Do konca CCTV nie wyeliminuje przestepczosci, ale pewne efekty daje., po co powtarzasz?

Czepiasz sie rzeczy totalnie blachych w tym temacie.

czepialem sie naciaganiem faktow. tu naciagniesz, tam naciagniesz i z malych klamstew robia sie duze. zreszta to sprawa miedzy mna, a qwe - co wazniejsze wyjasniona - ma tez nieco szersze przeslanie, bo przez takie wlasnie male naciagania prawdy ludzie totalnie go olewaja, ale to juz jego problem. jakby wczesniej przedstawial pewne rzeczy inaczej, bylby inaczej odbierany i ze starego watku nie zrobilby sie burdel.

a kolezanka niech lepiej pilnuje rzeczy, _okazja czyni zlodzieja_ co ja wiecej moge napisac? jak ludzie sie nie pilnuja to niech sie nie dziwia, ze im cos kradna i maja pretensje do calego swiata...

__

Użytkownik
diGi

2008-09-26 20:57:57

AD1
Twój cytat:
wystarczy troche poszukac!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rak_p%C5%82uca

AD2
Po 2 co ten cytat ma dowodzic? Ze raka powoduje dym tytoniowy a nie zucie tytoniu?
Przeciez napisalem, ze oni zuja i pala tyton, ponadtwo to chyba oczywiste, ze zucie tytoniu nie spowoduje raka pluc bo nie dostaje sie do pluc :O

Nie trudno jest ogarnąć, że odnosiłem się cały czas do Twojej wypowiedzi odnośnie oznaczenia na paczkach fajek:

Chcialbym jeszcze dodac, ze Indianie od dziecka zuja i pala tyton i problemu raka nie znaja. Wiec te klamstwa w stylu "Palenie tytoniu powoduje..." mogli by sobie oszczedzic.

__

Użytkownik
Kombatant

2008-09-26 22:45:00

W Szwecji chip sa wykorzystywane w restauracjach, kafeteriach, pizzeria-ch. I sa tez w mojej ulubionej knajpce. Przy zlozeniu zamowienia dostaje sie chip.
Gdy zacznie mrugac, oznacza to ze jedzenie jest gotowe i mozna je odebrac. Podoba mi sie to rozwiazanie, dzieki temu mozna sie barziej odprezyc.

Co do samolotow bojowych. Nigdy nie slyszalme nawet o prototypie Polskiego mysliwca.
Podczas II wojny sw. mielismy dobry samolot bombowy p-37 "Los". Niestety nawet tych maszyn nie bylo za wiele podczas wojny.
Przetarg na "Fy" nie jest najtrafniejszym. Byl bardziej skierowany w strone uklonu USA i naszej polityki zagranicznej.
Moglismy skorzystac z zasadniczo z lepszej oferty Rosjan, ale tego nie zrobilismy.
Migi oferowane przez nich sa szybszymi samolotami rownie dobrze uzbrojonymi.
F-16 sa przestarzalymi samolotami wielozadaniowymi ich produkcja zaczela sie w latach 70. Te samoloty moga robic wrazenie w filmach typu "TOP GUN". Teraz jest wiele ciekawszych i nowoczesniejszych maszyn.

Moim zdaniem oferta przyjeta przez nas jest dosyc ciekawa i gwarantuje nam pomoc w servisowaniu tego samolotu przez naszego glownego sojusznika USA.
Przyjecie oferty Rosjan bylo by grozne dla naszego bezpieczenstwa i suwerennosci.

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

VIP
mavv

2008-09-27 00:29:25

kurcze... jak czytam czasami Twoje wypowiedzi to sie za glowe lapie:))) sorry qwe ale.. mowisz o jednym, wchodzisz na temat zwiazany calkowicie z czyms innym, komentarz ma biliard stron a do sedna i tak nie dojdziesz:))

:]]

__

Użytkownik
mAxio

2008-09-27 01:51:22

Oczywiście, absolutnie najlepszym wyborem była oferta rosyjska Migi + modernizacja obecnych + cena o wiele niższa i niezawodność oraz przystosowane hale do montażu i naprawy Migów w Bydgoszczy.

Tak, eFy są przestarzała produkcją jednakże, my mamy w swoim arsenale jedną z nowszych wersji (jak wspomniałem Izrael ma najnowszą) Block 52+. Do przetargu przystąpiły 3 firmy (Lockheed Martin F-16, Saab JAS-39 Gripen oraz Mirage-2000-5) i właśnie to samolot LM wygrał, pod względem ceny (Mirage był droższy!) oraz sprawdzenia. Tak naprawdę eFy miały doświadczenie bojowe, Grippeny niestety nie. Co więcej produkcja szesnastek jest typowo modułowa, więc wymiana radaru, napędu to tak naprawdę chwila a warunkach bojowych, lub w przypadku W jest to duży plus. Dlatego teraz najodpowiedniejszym samolotem dla nas byłby F-22 dlatego że mają praktycznie identyczną produkcję modułową i wymiana części z F-16 do F-22 była by także momentem :)

Jest sporo interesujących maszyn lecz największym problemem jest ich cena. Wiele państwa woli wdrążać olbrzymie sumy (F22, Eurofighter) niż ponosić praktycznie podwójną cenę za gotowy samolot.

Rosja ma ciekawsze rozwiązania techniczne, dobre a co najważniejsze tańsze. Jednak w porównaniu do USA nie sprzedają oni najnowszych wersji swoich produkcji. Ponieważ, w razie W to oni mają lepszy i nowocześniejszy model danego typu niż wróg. USA leci tyko na pieniądze, sprzedają wszystko co mają i praktycznie każdemu kto ma pieniądze.

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 01:54:15

aha bym zapomnial
Irving wcale nie zaklamywal faktow historycznych, bo fakty oficjalne wcale nie musza byc tymi prawdziwymi. Jak to powiedzial Napoleon, historia to uzgodniony zbior klamstw.
Polecam przeczytanie jego ksiazki "Drezno" i porownania do materialow, ktore podalem na tym forum. Ja oceniajac ludzi, oceniam ich sam nie sugerujac sie opiniami innych, dlatego Irvinga bardzo cenie. Bo to, ze historia jest zaklamywana i przepisywana to wiem od II klasy gimnazjum.

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 02:01:21

Ja tylko odpowiem Ci do 1 czesci.

W Szwecji chip sa wykorzystywane w restauracjach, kafeteriach, pizzeria-ch. I sa tez w mojej ulubionej knajpce. Przy zlozeniu zamowienia dostaje sie chip.
Gdy zacznie mrugac, oznacza to ze jedzenie jest gotowe i mozna je odebrac. Podoba mi sie to rozwiazanie, dzieki temu mozna sie barziej odprezyc.

TE uklady stosowane sa rozniez w polsce (np w czesci jadalnej w centrum haldlowym Manufaktura w Lodzi) ale nie sa to chipy RFID.
Poprzez chip RFID mozesz zostac latwo i dokladnie namierzony. Majac wiec taki chip pod skora panstwo bedzie widziec cie wszedzie.

Te odbiorniki w knajpach sa przeze mnie odbierane ze srednim entuzjazmem. Z jednej strony rzeczywiscie mozna sie odprezyc a jednak zawsze czesto zerkam na diodke, zeby przypadkiem nie przegapic jej migania, bo nikt juz do mnie nie zawola, ze pizza stygnie.

__

Użytkownik
mAxio

2008-09-27 02:10:00

Mi -24 Hind, bo tak się te nasze "sokoły" (skąd tyś wytrzasnął te sokoły :)) nazywają, są produkcją lat 70. Produkcji rosyjskiej i wynika z innej doktryny wojskowej która w owym czasie prowadziło ZSRR a była to taktyka ofensywna. Latający czołg z masą uzbrojenia, 5000km i możliwość lotu na jednym silniku - tak wygląda Hind który docelowo przeznaczony jest do niszczenia czołgów. Apache, nowszy naładowany techniką chudzielec :). Podsumowując, czego wymagać od Hinda? Dopiero wersja M bodajże była przystosowana do latania w nocy. Taka mała informacja, po prostu uraziło mnie wyśmiewanie się z wspaniałej maszyny jaką jest Hind :)

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 02:11:44

Przepraszam Cie bardzo za tamtego posta, wiem, ze Cie urazilem. Nie tak to mialo wyjsc.
Naprawde przepraszam. Do Twoich znajomych nic nie mam, do Ciebie tez nie.
Z tymi wakacjami to miala byc aluzja a napisalem to w taki sposob, ze odebrales to jak odebrales. Przyznaje sie do bledu.

To tylko glupie forum. Wierz mi, ze co najmniej z 2 osobami ktore mnie tu bluzgaja rozmawiam jednoczesnie na GG i tam nasze stosunki sa ok ;)

Forum ma takiego minusa, ze rozmowa nie toczy sie na bierzaco, stad wynika naprawde wiele niejasnosci. Niektorzy lepiej radza sobie z formulowaniem tekstow na forum, inni gorzej a z kolei jeszcze inni potrafia lepiej formulowac wypowiedzi na forum niz w prawdziwym zyciu. Tak to juz jest.
Ja czesto (ostatnio rzadziej) pisze pod wplywem impulsu, niechcacy kogos obrazajac a pozniej zalujac za to co wyszlo.

Przepraszam Cie jeszcze raz.

PEACE ;)

__

Użytkownik
mAxio

2008-09-27 02:12:22

Przecie to prawdziwe :P była demonstracja w USiA i obawiają się, że to Polska będzie NWO :D

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 03:06:57

ad 1
Z tym cytatem chodzilo mi o pouczenie. Wiem, ze ten cytat byl z wikipedi ale zwrocilem Ci uwage, ze jesli cos cytujesz to zrodla sie raczej podaje prawda ??

Nie trudno jest ogarnąć, że odnosiłem się cały czas do Twojej wypowiedzi odnośnie oznaczenia na paczkach fajek:

Chcialbym jeszcze dodac, ze Indianie od dziecka zuja i pala tyton i problemu raka nie znaja. Wiec te klamstwa w stylu "Palenie tytoniu powoduje..." mogli by sobie oszczedzic.

No wlasnie napisales to w taki sposob, ze ja moge tego nie rozumiec. Wydaje Ci sie, ze ja rozumie bo Ty wiesz o co Ci chodzi.
Jesli zacytowalbys tylko Wiec te klamstwa w stylu "Palenie tytoniu powoduje..." mogli by sobie oszczedzic. to wiedzialbym o co chodzi a Ty zacytowales dwa zdania i te pierwsze zbilo moja uwage.

Peace

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 03:13:18

Zachecam do zobaczenia UPDATEu w temacie, znajdziesz tam cos ciekawego odnosnie Twojej wypowiedzi.

__

VIP
fronki

2008-09-27 08:47:42

to była gra słów z mojej strony, ale nie załapałeś wiec wytłumaczę :)

"nasze sokoły" -> helikopter PZL w-3 Sokół - http://pl.wikipedia.org/wiki/PZL_W-3_Sok%C3%B3%C5%82

mi24 jak zreszta sam zauwazyłes to zupełnie co innego + nie jest on polska konstrukcja

__

Użytkownik
diGi

2008-09-27 10:59:45

Odnośnie update'u (końcówka artykułu):

Dr Hanrick Eldeman, główny analityk Europejskiej Wspólnoty Gospodarczej w Brukseli, ujawnił, że plan "Odnowy świata z chaosu" jest już realizowany. Światowy kryzys ekonomiczny na początku 1974 r. doprowadził do spotkania przywódców krajów EWG, doradców i naukowców, w czasie którego dr Eldeman przedstawił BESTIĘ - BEAST (Brussels Electronical Accounting Surveying Terminal).

http://www.truthorfiction.com/rumors/b/beastofbelgium.htm

__

Użytkownik
Kombatant

2008-09-27 11:10:24

Chip nie przestanie migac do momentu odebrania pizzy.

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

VIP
fronki

2008-09-27 11:11:05

jak działa tak jak zderzacz to nie masz sie czego bac :)

__

Użytkownik
Kombatant

2008-09-27 11:32:36

Amerykanie nie dosc ze pozbyli sie szrotu to jeszcze dostali za to pieniadze. I prawdopodobniej beda na nim jeszcze zarabiac. Jankesi zawsze potrafili handlowac i byli w tym wybitnie dobrzy :)
Fy jest samolotem starej konstrukcji, tylko tyle ze zmodernizowanej. Nie ma chyba bardziej awaryjnego samolotu od F-16.
Oferta amerykanow byla najkorzystniejsza lecz idac tokiem myslenia naszych politykow wybrali najtansza oferta.
Mozna to porownac do kupna GF seri 6 chociaz jest GF9 na rynku.

__

VIP
V!ct!M

2008-09-27 11:59:59

http://www.al-ghoul.com/images/dominate_world.jpg

__

VIP
V!ct!M

2008-09-27 12:03:23

haha, jesli cenisz kogos, kto neguje holocaust, no to sorry...
wiem ze jest niejedna ksiazka negujaca to, ale pisza je niestety ludzie niezbyt zrownowazeni psychicznie.
taka sama historia jak z rosyjskimi "specjalistami", ktorzy neguja zbrodnie katynska

aha, jeden z moich znajomych tez sie pasjonuje ksiazkami irvinga. tyle ze jest tez zafascynowany reinhardem heydrichem, wiec pozostawie to bez komentarza.

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 13:43:33

lol wiem bo chyba korzystalem z tego :D

Chodzi mi o to, ze np sie zagadam z kims i okaze sie, ze dioda (nie chip ;) ) migala juz od 5 minut.

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 14:00:53

z ta Bestia to od razu wiedzialem, siedze troche w temacie i wiem, ze elita wie wszystko o kazdej religii i czlowieku, wiec nie nazywalaby tak tego projektu (no chyba, ze mialo to by byc czescia jakiejs manipulacji).

Kazdy wierzacy tak czeka na zbawienie a tymczasem ONI moga zrobic takiego psikusa.

[url=http://pl.youtube.com/watch?v=IJirnJSwqh4]PROJECT BLUEBEAM[/url]

Warto obejrzec cale (jest tam moment obloku plazmy w Chinach, gdzie dzien pozniej byly trzesienia ziemi), a pozniej poczytaj o systemie HAARP.

Polecam jeszcze lekture [url=http://www.przebudzenie.pl/Projekt-BLUE-BEAM-t6199.html] TEGO [/url], jest to dosc dokladne opisanie tematu. Podobaja mi sie koncowe wnioski.

Sam bedac w Anglii zfotografowalem i sfilmowalem pare rzeczy, ktore przybliza moja wiare w to, ze ten projekt jest rzeczywiscie przygotowywany.

__

Użytkownik
diGi

2008-09-27 17:17:42

#152, #157

Chyba nie zrozumieliście. Ogarnijcie link, który podałem pod cytatem.

__

Użytkownik
diGi

2008-09-27 17:19:27

Eee?
Istotą mojego posta jest link pod cytatem, a nie sam cytat :P

__

Warning: getimagesize(http://img232.imageshack.us/img232/2301/imagefu2eh2.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.al-ghoul.com/images/dominate_world.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

871 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie