Użytkownik
|
Chcialbym jeszcze dodac, ze Indianie od dziecka zuja i pala tyton i problemu raka nie znaja. Wiec te klamstwa w stylu "Palenie tytoniu powoduje..." mogli by sobie oszczedzic.
Stary zaczynasz przeginać...
__
|
Użytkownik
|
MEGA PLUS DLA KOLEGI!
Też wolę zajmować się własnym życiem i czerpać z niego przyjemność.
Do qwe, który niewątpliwie przeczyta ten post -> jeśli to co napisałem wyżej, dla Ciebie jest totalną głupota, klapkami na oczach itd to szkoda mi Cie, a dlaczego? Użyję stwierdzenia, które Ty często używasz tu na eSp.pl : POMYŚL i dojdź do tego SAM. :*
__
|
Użytkownik
|
Zaczynam przeginac??
W jakim sensie?? Pewnie, ze pala i zuja od dziecinstwa i nie tylko Indianie. Cejrowski pokazywal wiele razy w swoich programach i nie tylko on.
Nawet rezymowe National Geographic i Discovery pokazywaly (zycie indian).
__
|
Użytkownik
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen
wystarczy troche poszukac!
Bez urazy ale jesli chcesz wiecej dowodow to znajdz sobie je sam! Ja nic Ci nie bede pod nos podsuwal.
__
|
Użytkownik
|
Nie jest dla mnie zadna glupota ani niczym podobnym.
Dla mnie moze byc rada. A swoj styl pisania zmienilem i nikt sie do niego narazie nie doczepil. Wiec szkoda mnie Tobie dalej? Po co w ogole piszesz takie rzeczy.
Ja tez moglbym napisac, ze mnie Ciebie tez szkoda i dowalic rownie tyle co Ty a moze i wiecej argumentow za mna przemawiajacych.
Ciesz sie swoim zyciem, czy ja Ci tego bronie?? Mowisz to oglaszac niepotrzebnie tutaj w tym temacie?
Ja tez zyje jak normalny czlowiek, a ze od 3 dni pada non stop i nigdzie nie chce mi sie wyjsc to nie znaczy, ze siedze w swoich rozmyslaniach cale zycie. Ja mialem zarabiste wakacje ktorych wielu moglbo by mi pozazdroscic a Ty w tym czasie ciotowales przed kompem/w pubie/centrum handlowym, wiec ja chyba pozazdroscic Ci bym nie mogl.
Oczywiscie bez urazy, kazdy robi to co uwaza za sluszne, jesli uwazasz za sluszne siedzenie caly dzien w centrum handlowym i wydawaniu kasy to prosze bardzo, ja Ci nie bronie i nic nie mowie. Wiec odczep sie ode mnie ok?
I takie cos na zakonczenie
Mieszkancy Koreii Polnocnej tez ciesza sie swoim zyciem, byc moze nie w tak wielkim stopniu jak my choc i tam istnieje swego rodzaju klasa wyzsza.
Im wmawiaja od dziecka, ze za granicami czycha wrog i caly czas czeka by ich zaatakowac. Lecz ich dzielny przywodca Kim Dzong Il wmawia im caly czas, ze poki sa pod jego ochrona sa bezpieczni, musza sie tylko dostosowac do pewnych zasad.
Czy mozliwe bysmy my wlasnie tutaj przebywajacy byli taka Korea Polnocna dla innego spoleczenstwa zyjacego np w rownoleglej rzeczywistosci? A naszym wspanialym wszechwiedzacym, dobrym i laskawym Kim Dzong Ilem byl nasz rzad?
POMYŚL i dojdź do tego SAM. (no chyba, ze Ty nie lubisz myslec i masz [url=http://pl.youtube.com/watch?v=xjFWcdpyHGU]TAKICH[/url] kolegow/kolezanki)
Nie zebym byl nietolerancyjny ale jakos wiedzialem, ze masz tyle lat.
__
|
Użytkownik
|
Tylko teraz juz na powaznie eot. Daj spokoj. Nie ma sensu
__
|
VIP
|
Co z tego, że mam VIPa? Nie widzę różnicy pomiędzy Tobą czy red. naczelnym. Po 2, o co Ci chodzi do plusów? Rajcowały mnie jak tu pisałem bo wiedziałem, że ktoś przeczytał to co napisałem i być może mu podeszło, teraz to zlewam, a jak widzę Ty zazdrościsz, chcesz to Ci kliknę tego plusika i może się uspokoisz? Po 3 nie pisałem do Ciebie, więc po co się wtrącasz? Po 5 nikt mi nie zabroni, mogę robić co zechcę...
To jak plusika na pocieszenie jak one Cie tak bolą? :ASD
HF GL pozdro
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|
Użytkownik
|
spoko po prostu Twój styl prowadzeniu tematu z milionem znaków w każdej odpowiedzi (no może poza tym, w którym mi odpowiedziałeś ;P) i teksty w stylu "POMYŚL i dojdź do tego SAM". Ja czułbym się pouczany.
A każda wielka zmiana lub próba zmiany w świecie ma to do siebie, że ginie w niej sporo ludzi, bo nigdy nie doprowadzimy do pełnej zgody. Moim zdaniem demokracja nawet w obecnym stadium jest czymś fantastycznym, uwielbiam ją, bo mogą w niej spokojnie funkcjonować i tacy ludzie jak Ty i Ci o kompletnie odmiennych poglądach. I o dziwo nie ma wojny (jeszcze...)
__
|
Użytkownik
|
[url=http://www.youtube.com/watch?v=wlu5BS0jtMk] poza wieloma stronami łap Top gear'a ;'d ![/url]
__
|
Użytkownik
|
Rak płuca (inna, niekiedy stosowana nazwa rak oskrzela) - najczęstszy nowotwór złośliwy, na który umiera rocznie na całym świecie 1,3 mln osób. Jest jednym z najgorzej rokujących nowotworów. Stanowi najczęstszą przyczynę zgonów z powodu raka u mężczyzn i jest na 2. miejscu pod tym względem u kobiet. Obecny stan wiedzy wskazuje na to, że największy wpływ na ryzyko zachorowania na raka płuca ma długoterminowe narażenie na wdychane karcynogeny, a zwłaszcza dym tytoniowy. Wydaje się, że w rzadkich przypadkach zachorowań na raka płuca u osób, które nigdy nie paliły do zachorowania dochodzi najczęściej przez połączenie czynników genetycznych oraz ekspozycji na bierne palenie.
__
|
Użytkownik
|
BTW - przy tak rozbudowanych tematach to jednak przydałoby się normalne forum. :/ Byłoby o wiele czytelniej.
__
|
VIP
|
a skad Ty wiesz ile ja mam lat ?
w moim profilu to jedyne co jest faktem to nick i email :]
__
|
VIP
|
Ty naprawdę wszystko odbierasz na opak. To pytanie o funkcjonowanie było postawione z czystej ciekawości. Już pisałem że Cie nie znam. Pod tym względem nie chce Cie oceniać, uwierz mi.
Po prostu masz wiele teorii z których wynikają różne "niefajne" rzeczy . Jak chyba np. to że nas trują , dlatego zapytałem co Ty jesz - uwierz mi bez złośliwości to było, ciekawość.
I jak Ci napisałem dalej, pytaniem także zresztą, że jeśli jesteś osobą która "wierzy że go trują" i dalej wpieprza to jedzenie, to wszystkie Twoje poglądy są gówno warte. I nie mów mi o braku wyboru. Mówisz mi że nie ma alternatywy do chodzenia do znienawidzonej pracy ?! Zawsze jest alternatywa !! Jeśli nawet nie potrafisz dostrzec innej drogi, nie nauczaj tutaj ludzi o TS bo są gówno warte.
Wystawiasz na światło dzienne swoje przekonania, czy mają one coś z prawdy mniejsza z tym, a chwilę dalej mówisz że i tak robisz to co chcesz nie patrząc na swoje własne przekonania.
Wybacz ale jeśli ktoś ubierze się od góry do dołu w adasia (to jest przykład - przeczytaj jeszcze raz !! ) a później wychodzi na miasto i krzyczy: jebać system i komercje to jest skończonym ignorantem a dla mnie dodatkowo idiotą. Jeśli Ty wierzysz w jakieś teorie, a na codzień i tak tym "żyjesz" to jesteś dla mnie taką samą osobą.
__
|
VIP
|
btw. już zaczynam dostrzegać skąd się u Ciebie to wszystko bierze. Zaczynasz mi polecać tą książkę, a powiedz kiedy Ty ją przeczytałeś ? W jakim wieku ? Ile lat temu ?
Musiałbym Cie lepiej poznać, ale już mogę się domyślać że to właśnie takie powieści były zapalnikiem Twojego otwartego myślenia.
Jeśli miałbym zakładać że masz te 21 lat, orwella przeczytałeś w wieku ilu ? 15-16 ? Później były inne książki. Ciężki wiek. Trzeba mieć na siłę jakieś hobby, trzeba być kimś wyróżniającym się.
Co nie potrafiłeś odróżnić fikcji od rzeczywistości ?
Zacząłeś nawiązywać do tej książki jakby to była jakaś biblia ze wszystkimi odpowiedziami
__
|
VIP
|
urwało mi wątek
---
(to jest przykład - przeczytaj jeszcze raz !! ) a później wychodzi na miasto i krzyczy: jebać system i komercje to jest skończonym ignorantem a dla mnie dodatkowo idiotą. Jeśli Ty wierzysz w jakieś teorie, a na codzień i tak tym "żyjesz" to jesteś dla mnie taką samą osobą.
__
|
Użytkownik
|
Ja wiem, ze grales/grasz w q3. Byles kiedys w klanie 666. I wiem na pewno, ze lat masz duzo mniej
__
|
Użytkownik
|
Affffffffffffff
__
|
Użytkownik
|
Mówisz mi że nie ma alternatywy do chodzenia do znienawidzonej pracy ?! Zawsze jest alternatywa !! Jeśli nawet nie potrafisz dostrzec innej drogi, nie nauczaj tutaj ludzi o TS bo są gówno warte.
Niekoniecznie bo czasami NIE MA wyboru.
Napisalem wyraznie, ze czasami nie ma wyboru a nie, ze nie ma go zawsze.
I nie odnosilem tego co swojej osoby. Naucz sie logicznego myslenia i czytania ze zrozumieniem. Nikogo nic nie nauczam. A IMO to wlasnie Twoje wypowiedzi sa dla mnie gowno warte bo jak napisalem przed chwila odwracasz kota ogonem.
Marsz do Gimnazjum!
Wystawiasz na światło dzienne swoje przekonania, czy mają one coś z prawdy mniejsza z tym, a chwilę dalej mówisz że i tak robisz to co chcesz nie patrząc na swoje własne przekonania.
Pewnie, ze robie to co chce. Jestem wolnym czlowiekiem.
Nie wiem moze Tobie rodzice zabraniaja. Chce pisac o TS do ludzi ktorzy mysla, nie do takich jak Ty.
to jest przykład - przeczytaj jeszcze raz !!
I kto to pisze... W przeciwienstwie do Ciebie potrafie rozroznic przyklad od normalnego zdania (Mówisz mi że nie ma alternatywy do chodzenia do znienawidzonej pracy ?! ).
Powiem Ci teraz szczerze, ogarnij sie bo sam sobie zaprzeczasz.
Jeśli Ty wierzysz w jakieś teorie, a na codzień i tak tym "żyjesz" to jesteś dla mnie taką samą osobą.
Przyklad kiepski. Naprawde myslales chyba nad nim 5 sekund.
Pisalem stukrotnie, ze nie wierze we wszystko co zobacze. Ty byc moze tak.
Nie zaznajomiles sie z materialami jakie przedstawialem wczesniej (a byly one kluczowe!) na temat TS, wiec po prostu sie zamk**! Bo nie jestes w temacie a probujesz udawac, ze cos rozumiesz i wydaje Ci sie, ze wiesz co ja wiem.
Po prostu nie pisz tu wiecej, to jest moj temat i prosze Cie nie pisz tu wiecej.
Jesli zalozysz temat np o wplywie gry quake4 na zachowanie czlowieka to ja tez tam wejde wyzwe Cie od wariatow, narobie balaganu itp mimo, ze nigdy w ta gre nie gralem. A wtedy jesli zapytasz dlaczego sie tak zachowuje podam Ci odpowiedz w postaci linku do tego tematu.
btw. już zaczynam dostrzegać skąd się u Ciebie to wszystko bierze. Zaczynasz mi polecać tą książkę, a powiedz kiedy Ty ją przeczytałeś ? W jakim wieku ? Ile lat temu ?
Musiałbym Cie lepiej poznać, ale już mogę się domyślać że to właśnie takie powieści były zapalnikiem Twojego otwartego myślenia.
Jeśli miałbym zakładać że masz te 21 lat, orwella przeczytałeś w wieku ilu ? 15-16 ? Później były inne książki. Ciężki wiek. Trzeba mieć na siłę jakieś hobby, trzeba być kimś wyróżniającym się.
Zacząłeś nawiązywać do tej książki jakby to była jakaś biblia ze wszystkimi odpowiedziami
Komentarz 46#
Tak sie sklada, ze 1984 przeczytalem podczas mojego pobytu w Anglii, poniewaz kolega zabral ja ze soba.
WYPAD Z TEGO TEMATU !!!!!!!!!!
NIE PISZ JUZ TUTAJ WIECEJ bo po prostu jestes BE ZNA DZIE JNY !!!
__
|
Użytkownik
|
Mówisz mi że nie ma alternatywy do chodzenia do znienawidzonej pracy ?! Zawsze jest alternatywa !! Jeśli nawet nie potrafisz dostrzec innej drogi, nie nauczaj tutaj ludzi o TS bo są gówno warte.
Niekoniecznie bo czasami NIE MA wyboru.
Napisalem wyraznie, ze czasami nie ma wyboru a nie, ze nie ma go zawsze.
I nie odnosilem tego co swojej osoby. Naucz sie logicznego myslenia i czytania ze zrozumieniem. Nikogo nic nie nauczam. A IMO to wlasnie Twoje wypowiedzi sa dla mnie gowno warte bo jak napisalem przed chwila odwracasz kota ogonem.
Marsz do Gimnazjum!
Nie wiem moze Tobie rodzice zabraniaja. Chce pisac o TS do ludzi ktorzy mysla, nie do takich jak Ty.
to jest przykład - przeczytaj jeszcze raz !!
I kto to pisze... W przeciwienstwie do Ciebie potrafie rozroznic przyklad od normalnego zdania (Mówisz mi że nie ma alternatywy do chodzenia do znienawidzonej pracy ?! ).
Powiem Ci teraz szczerze, ogarnij sie bo sam sobie zaprzeczasz.
Jeśli Ty wierzysz w jakieś teorie, a na codzień i tak tym "żyjesz" to jesteś dla mnie taką samą osobą.
Przyklad kiepski. Naprawde myslales chyba nad nim 5 sekund.
Pisalem stukrotnie, ze nie wierze we wszystko co zobacze. Ty byc moze tak.
Nie zaznajomiles sie z materialami jakie przedstawialem wczesniej (a byly one kluczowe!) na temat TS, wiec po prostu sie zamk**! Bo nie jestes w temacie a probujesz udawac, ze cos rozumiesz i wydaje Ci sie, ze wiesz co ja wiem.
Po prostu nie pisz tu wiecej, to jest moj temat i prosze Cie nie pisz tu wiecej.
Jesli zalozysz temat np o wplywie gry quake4 na zachowanie czlowieka to ja tez tam wejde wyzwe Cie od wariatow, narobie balaganu itp mimo, ze nigdy w ta gre nie gralem. A wtedy jesli zapytasz dlaczego sie tak zachowuje podam Ci odpowiedz w postaci linku do tego tematu.
Komentarz 46#
Tak sie sklada, ze 1984 przeczytalem podczas mojego pobytu w Anglii, poniewaz kolega zabral ja ze soba.
WYPAD Z TEGO TEMATU !!!!!!!!!!
NIE PISZ JUZ TUTAJ WIECEJ bo po prostu jestes BE ZNA DZIE JNY !!!
__
|
Użytkownik
|
A Ty mu zabronisz zabrac glos w tej sprawie??
Jesli tak to to zrob, zobaczymy czy Cie poslucha...
Moze poczuje respekt do Twojego statusu VIP'a :asd
__
|
Użytkownik
|
Niczego ci nie zazdrosze. To twoja interpretacja - w dodatku bledna. Nic od ciebie nie chce. Tego plusika to sobie wsadz w pupke i powiedz milutenkie KuKu. Byc moze ludzie czytali co piszesz - ale teraz juz nawet nie ma co czytac - co sam udowodniles. Ponad to - pisales do mnie - posrednio - poniewaz dla mnie ten temat nie jest z "o boshe". I tak samo jak ty masz prawo pisac ja rowniez tak owe posiadam wiec pisze.
powatarzam: przestan PROSZE wtracac sie w dyskusje jesli nic konstruktywnego do niej nie wnosisz. Po to ten temat zostal otwarty ponownie - a stary zamkniety - zeby uniknac tegu typu rozmow.
pozdro na ostro !
__
|
Użytkownik
|
Po 1 podaje sie zrodlo przy cytatach (ja tego nie wymagam ale tak jest ogolnie przyjete bo kazdy moze sobie napisac tekst i wkleic go jako cytat).
Po 2 co ten cytat ma dowodzic? Ze raka powoduje dym tytoniowy a nie zucie tytoniu?
Przeciez napisalem, ze oni zuja i pala tyton, ponadtwo to chyba oczywiste, ze zucie tytoniu nie spowoduje raka pluc bo nie dostaje sie do pluc :O
__
|
Użytkownik
|
Jestes pewien?? A Irving nie siedzial za poglady?? Ponad 6 innych osob siedzi za poglady w europie, zwlaszcza w Niemcach.
A wolnosc slowa? Ogladales przedwczoraj TVN z JKM? Jaka wolnosc slowa powiedz mi?
Nie mozna glosic hasel wzywajacych do jednoczenia sie, nie mozna laczyc sie w spoleczenstwa sprzeciwiajace sie panstwu bo wtedy nalezymy juz do sekty.
Demokracja to jeden wielki syf bo, gdy 51% jest za a 49% przeciw, to te 49% automatycznie staje sie niewolnikami 51%.
Demokracja sama w sobie jest zla a w obecnej formie to juz w ogole. Popatrz jak w 2001 ludzie od Tuska sila wypedzili pielegniarki z manifestacji w Warszawie. To sie nazywa demokracja? Jak sie rzadowi przytakuje to dobrze ale jesli nie to juz palka po lbie.
Moze twierdzisz tak bo zadnego innego ustroju nie znasz lub nie miales okazji odczuc na wlasnej skorze. Zreszta w tym kraju nadal panuje komunizm.
__
|
VIP
|
to jaka jest wedlug Ciebie alternatywa?
co Ty chcesz zeby zupelna anarchia panowala? wiadomo, ze wolnosc slowa ma swoje ograniczenia, a Irving zaklamujac fakty historyczne dziesiatki razy, i to w takich delikatnych kwestiach, wiedzial na co sie pisze.
__
|
Użytkownik
|
Specjalnie dla tego wątku zarejestrowałem się na esp. mimo iż miałem z tym wielkie problemy (3 dni czekania, 5 poczt wykorzystanych, może to TS ), ale dzięki pomocy moderatorom z esp udało się, dzięki.
Czytałem poprzednie wątki zakładane przez qwe na forum no i ten również. Zauważyłem że tak naprawdę każdą dyskusje spycha się na boczny tor i zaczyna się przekonywanie, wyśmiewanie itp., itd. Prawda jest taka, że Tych których wierzą nie trzeba przekonywać, niewierzących nikt nie przekona, a osoby niezainteresowane i tak się nie zainteresują, więc jest to bezcelowe. Zamiast naprzemiennie wytykać sobie pomyłki i błędy w wypowiedziach rzućmy nasza myśl w tej sprawie, będzie lepiej i przyjemniej.
Wracając do meritum sprawy. Nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem teorii spiskowych (jeżeli teorie spiskowe mają ukazać prawdę o faktycznych wydarzeniach to dlaczego nazywają się TS? Przecież chcemy poznać prawdę, która jest ukrywana i tuszowana, także my na oczy widzimy faktyczne TS a prawdy nie ), chociaż bardziej kłaniał bym się tym drugim.
qwe przedstawił wiele teorii z których niektóre są ciekawe i interesujące, a niektóre można schować miedzy bajki, chociaż i takiej bajce zawsze jest odrobina prawdy, która trzeba umiejętnie wyłowić. Szkoda tylko że większość przedstawionych TS tak naprawdę nie uderza nikogo, i tak naprawdę mało kogo dotyczy gdyż zawsze dzieje się to za naszymi granicami Dlaczego nie przedstawiłeś naszych własnych Polskich TS , przecież niektóre są równie tajemnicze jak śmierć JKF, proponuję poczytać o aferze FOZZ czy tajemnicze zniknięcie BWP-2 które Kwaśniewski sprzedał na swoją kampanie. Jest wiele takich pierdółek które wydają się ciekawe, jednak w nich chodzi niestety tylko o pieniądze . Największy nałóg świata, pieniądze i władza....
Co do NWO, oczywiście to już się wypełnia i ciągle nas na to przygotowują. Wystarczy wejść na jakikolwiek portal informacyjny, obejrzeć wiadomości czy kupić prasę i znajdziemy informację typu: woda, światło, gaz, jedzenie podrożeje, banki upadną, koniec ropy [której nigdy nie zabraknie], tsunami, huragan. Istna panika, sodomia i goromia. Dowody osobiste, identyfikacja ludności, jeszcze trochę, jeszcze chwila i zanim się zobaczycie to już będzie działać .
__
|
Użytkownik
|
Dr. Josef Mengele torturowal ludzi w Auschwitz, tez wiedzial na co sie pisze a mimo to robil to samo po wojnie tyle, ze legalnie w USA i Wielkiej Brytanii. Wiec mordowac jak nam sie podoba mozna, ale juz mowic nie??
A co z "najbardziej demokratycznym" pantwem na swiecie- USA?
http://pl.youtube.com/watch?v=6bVa6jn4rpE czy probowal powiedziec m.in to o czym pisalem na tym forum? Jesli to kompletna bzdura to dlaczego tak z nim postapili?
a to http://pl.youtube.com/watch?v=5mjiiRELPj8 ?
Dlaczego potepil ludzi, ktorzy nie wierzyli w oficjalna wersje 9/11 ?
Przeciez mamy demokracje!
__
|
Użytkownik
|
Witam!
Spychanie dyskusji na inny tor zarzucilem w poprzednim temacie.
Naprawde nie rozumiem Was ludzie. Zawsze to JA spycham rozmowe na inny tor, zawsze tylko ja i ja. JA tylko odpowiadam na pytania. Jesli zadales pytanie lekko nie zwiazane z tematem ja i tak na nie odpowiem a Wy zaraz piszecie, ze to wlasnie spycham rozmowe na inny tor. Tak, nie mam czego ukrywac, czasami rozmowa schodzi mi troche na inny tor ale do diaska nie jestem jedyna osoba na tym forum ktora caly czas to robi!
Co do polskich TS. Beda. Jednak nie moge pokazac polskich TS bez pokazania skad one sie wziely, bez pokazania calego tego mechanizmu ogolem bo wtedy to straci sens.
Beda polskie TS, ktore sa o tyle ciekawe, ze dotycza naszego wlasnego otoczenia i latwiej bedzie nam wyciagac wnioski bo bedziemy widziec to na "wlasne oczy".
Narazie sprawdzam wiarygodnosc zebranych informacji. W zasadzie moglbym juz napisac o projekcie polskich samolotow wojskowych, ktore mielismy przed zakupem zlomu z USA i o ktorych media nagle, jednoczescie zamilkly.
__
|
Użytkownik
|
Źle mnie zrozumiałeś. Przecież nigdzie nie napisałem że jest to skierowane do ciebie. Bardziej miałem na myśli tych którzy zaczynają się wyśmiewać, kpić zamiast normalnie podejść do dyskusji. Każdy tutaj przyczynił się do zepchnięcia tematu na boczny tor. Nawet ja teraz się do tego przyczyniłem.
Widzisz, chodzi mi o to że ludzie lubią wiedzieć dużo o sobie. Dlatego bardziej zainteresujesz ludzi czymś co jest na ich własnym podwórku, niż rzeczy które odgrywają się dalej niż sięga nasz wzrok. Rozumiem bo mnie samego bardziej ciekawią takie rzeczy które zdarzają się tutaj. Także czekam na takie sprawy.
PS: Nie chcę tutaj się kłócić, lecz czy oglądałeś na własne oczy "złom z USA"? Pytam, bo tak się składa że akurat jestem w wojskowej rodzinie i F-16 widziałem na własne oczy, pilotów znam, a lotnictwo to mój drugi dom . I tutaj mój drogi, kierujesz się właśnie takim zakłamaniem medialnym. Oczywiście nasze eFy są w najlepszej wersji, oprócz Izraelskich, bo oni mają osobną umowę i tam trafiają najlepsze rzeczy za większa kasę, no i jest to sojusznik lepszy niż my, niestety. Także, nie bierz do siebie tego, ale właśnie chciałbym wiedzieć dlaczego tak nazywasz nasz nowy zakup .
__
|
Użytkownik
|
[url=http://video.google.com/videoplay?docid=-5870901554543719947]zeitgeist[/url]
__
|
Użytkownik
|
Co do tego filmu mam male obawy. Oczywiscie tresc filmu jest swietna, ale nie podoba mi sie to, ze umieszczono oficjalny trailer do 2 czesci w internecie wraz z podana data.
Film zrobil furore w srodowisku internetowym na calym swiecie, o czym elita doskonale wie. Wiec czy zamieszczajac trailer z II czesci z podtytulem "revolution is now" nie sciagna na siebie jeszcze wiekszej uwagi tych, ktorych interesom on grozi?
Przeciez to oczywiste, a jak sami wiemy na przykladzie WTC ONI sa zdolni do kazdych poswiecem by pchac swoj plan do przodu. Jesli zabili JFK, Diane itd to dlaczego nie mogli by cos zrobic z autorem filmu? Niekoniecznie zabic, bo ONI specjalizuja sie w zastraszaniu niewygodnych ludzi.
Jak czasami wchodze na rozne fora traktujace o NWO (nie udzielam sie w zadnej dyskusji) to widze ludzi ktorzy podniecaja sie ENDGAME, TERROSTORM itp i mysla, ze poznali juz prawde o manipulowaniu spoleczenstwem orazz czekaja tylko na znak gdzies tam od kogos u gory, jakiegos guru teorii spiskowych, ktory pusci film ze wskazowkami co maja robic by powstrzymac NWO. Ci ludzie nie wyciagaja zadnych wnioskow.
Jesli masz plan na pokonanie wroga to nie ujawniasz go publicznie. To jest oczywiste, ze zadna osoba ktora ma troche oleju w glowie , traktujaca TS powaznie i ktora znajdzie sposob, utrudnienia zycia tym manipulatorom nie trabi o tym na prawo i lewo.
Ci z elit wladzy nie sa glupi, doskonale wiedza o TS i majac tak doskonaly plan ktory wcielaja w zycie od XVIII w. nie omineli by TS. Wiec logiczne jest by chcieli kontrolowac obywie strony konfliktu.
Ten sposob odbierania filmow o teoriach spiskowych moze doprowadzic do III wojny swiatowej, miedzy elitami a tymi co "wiedza".
__
|
Użytkownik
|
Nazwalem f16 zlomem nie dlatego, ze sa to kiepskie samoloty, wrecz przeciwnie!
Mam brata w lotnictwie i chcac nie chcac cos o tym wiem.
Chodzi mi o to, ze mielismy szanse na swoje wlasne bardzo dobre samoloty (za cholere nie moge sobie przypomniec nazwy!), wszystko bylo ladnie, piekne, byly prototypy, media trabily i nagle bach! Nikt nic nie wie, nikt nic nie widzial, ktos dostal w lape i za niedlugi okres rzad chce zakupic f16.
Nie swoimi pieniedzmi najlatwiej sie szasta. Zamiast miec swoje samoloty i sprzedawac je innym krajom to je wydalismy. I one sie NIGDY nie zwroca. Ba jeszcze na tym stracimy, bo kaczor z Bushem wsiada w czolg i pojada razem na wojenke, moze tym razem do Iranu. I bedzie tak jak zawsze, USA ukradnie rope a kaczor dostanie tylko paragony za sprzet wojskowy.
edit wiem, ze druga czesc jest lekkim zboczeniem z tematu, wiec odzielilem ja wierszem od czesci 1 ( to tak dla jasnosci
__
|
VIP
|
to samo robil po wojnie? to ciekawe, ale z tego co pamietam, tak samo jak wielu innych nazistowskich dygnitarzy/zbrodniarzy (np. Eichmann), uciekl do Ameryki Poludniowej (ale nie wiem, moze jestem w bledzie).
swoja droga byl kiedys taki film, Chlopcy z Brazylii, kicz jak nie wiem, ale koncepcja calkiem interesujaca :p
choc oczywiscie musze Ci przyznac racje, ze nieraz rzady przymykaja oko na jakies "okrucienstwa" w imie swojego interesu, chodzi mi tutaj konkretnie o Unit 731. wiekszosc ludzi nie zdaje sobie sprawy, ze rzeczy takie jak w Oswiecimiu, dzialy sie takze w innych miejscach (Japonia). z tego co czytalem, to to co robil dr Ishii bylo duzo gorsze (powszechne wiwisekcje, "testowanie" granatow i miotaczy ognia na zywych ludzach) od eksperymentow Mengele i jego kolegow (choc i to i to bylo straszna rzecza). jest nawet jakas seria filmow temu poswiecona (Man Behind The Sun), ja raczej nie zamierzam obejrzec, bo te filmy sa uznawane za jedne z "mocniejszych" jakie zrobiono.
ba, co gorsza wyszlo do wiadomosci publicznej dopiero po kilkudziesieciu latach. a co stalo sie z osobami za to odpowiedzialnymi? z tego co pamietam, to rzad USA udzielil immunitetu tym "naukowcom", w zamian za wyniki badan...
__
|
Użytkownik
|
Wydaję mi się, że w Zeitgeist można doszukać się wielu przekłamań, a przynajmniej wyraźnych sprzeczności z różnymi źródłami, np. na początku podana jest informacja, że Horus narodził się z dziewicy Isis-Marii, podczas gdy wiele źródłem podaje, że (według wierzeń oczywiście) był synem Ozyrysa i Izydy. Podobnych przykładów jest więcej, a wielu informacji nawet nie sposób nigdzie sprawdzić... Konkluzja? Zeitgeist to zwykła manipulacja...
__
|
VIP
|
fajna przerobka w awatarze
__
|
Użytkownik
|
W ogóle pierwsza część dot. religii to porażka. Autorzy (autor?) stara się dowieść, że Jezus nie istniał, podając wiele analogi w stosunku do historii życia innych bogów. Są to ewidentne zapożyczenia - to nie podlega wątpliwości. Rzecz w tym, że po prostu ewangeliści wplatali je w swoje historie życia Jezusa z różnych względów. Większość dociekliwych wie, że Jezus wcale nie narodził się w nocy z 24/25 grudnia, ani nie było to w 1 r pne. Nie wiem czy był bogiem, wielkim człowiekiem czy wariatem, ale pewne jest, że ktoś taki istniał. Ludzie poddają to w wątpliwość wskazując 4 ewangelie jako jedyne źródło informacji na jego temat. Prawda jest taka, że ewangelia to po prostu historia życia Jezusa. Napisanych ich zostało wiele, chyba nawet można było liczyć je w dziesiątkach. Ktoś zapyta gdzie są pozostałe. Otóż kiedy w starożytnym Rzymie zdecydowano się ustanowić Chrześcijaństwo, zdecydowano, które ewangelie powinny trafić do ludzi oraz został ustanowiony cały obrządek (stąd np. analogie dot. dat świąt ustanowionych przez Kościół). Prawdopodobnie wybrane zostały te, które w zamyśle miały z różnych powodów najłatwiej trafiać do ludu. Nie wiadomo, co zawierały pozostałe, wiadomo jednak, że wśród wszystkich występowały spore sprzeczności...
BTW. Kościół potwierdza istnienie wielu ewangelii, ale nic więcej oficjalnie na ten temat nie mówi.
__
|
Użytkownik
|
Mengele mial prace w USA i GB.
Pracowal nad technikami lamania czlowieka psychicznie i fizycznie.
Nie tylko on jeden, zreszta co sie dziwic, USA o Auschwitz wiedzialo podczas wojny i na to wszystko niepisanie przyzwalalo. (przed wakacjami bush sie z tego tlumaczyl)
Co do okrutnych tortur to jest jeszcze film
[url=http://video.google.pl/videoplay?docid=4920138942953644691&ei=wd3cSMewOoKw2gKtvLCqCw&q=rape+of+nanking]Rape of Nanking[/url]
Rowniez mocna producja...
W USA prowadzono nawet kampanie reklamujaca ten film, byly roznego rodzaju seanse kinowe itp, by pokazac, ze ich rzad tak naprawde przyzwala na takie rzeczy, poniewaz wybiurczo prowadzi wojne rzekomo chcac uwolnic ludnosc krajow ktore podbija, pokazywano rowniez jak wielki sojusznik USA-Chiny traktuje swoja ludnosc.
Po paru miechach seansow, pokazow itp, zjawili sie pewni panowie ktorzy to wszystko zamkneli, zabronili takich pokazow i postraszyli rodziny pomyslodawcow.
W wyniku ich wlasnego sledztwa odkryli, ze tamci panowie byli czyms w rodzaju wysoko postawionych agentow AOL Times.
Jakie powiazania AOL Time Warner ma z rzadem i jakie wplywy ma nie musze chyba tlumaczyc.
To sie nazywa demokracja!
__
|
VIP
|
już zaczyna brakować czegokolwiek konstruktywnego to wypad pozostaje ?
>> Wystawiasz na światło dzienne swoje przekonania, czy mają one coś z prawdy mniejsza z tym, a chwilę dalej mówisz że i tak robisz to co chcesz nie patrząc na swoje własne przekonania.
Ty naprawdę chyba nie rozumiesz słowa pisanego.
Tu nie chodziło o wolność czy podporządkowywanie się. Już musiałeś dodać jaki to jest swobodny i nikt Tobą nie kieruje.
Tu chodziło o to że piszesz o czymś w co tak naprawdę sam masz w dupie bo lejesz na to ciepłym moczem, tylko twierdząc że nie ma alternatywy.
Pisz o TS ile chcesz i do kogo chcesz. Sam w te teorie nie wierzysz, bo masz je na codzień głęboko gdzieś.
Wybacz, ale we własne przekonania to powinno się wierzyć
__
|
Użytkownik
|
Kazdy kto ogladal 1 czesc tego filmu dostrzega pewne niescislosci.
Jedni mowia, ze to prawda inni, ze nie.
Ale jak mozesz oceniac caly film (rowniez 2 i 3 czesc) jako manipulacje zarzucajac nieprawde tylko 1 czesci??
Wiesz jakie jest przeslanie 1 czesci?? Moze ona byc calkowicie zmyslona, calkowicie.
To nie ma tu najmniejszego znaczenia.
Chodzi o to, ze religia nie jest oparta na prawdzie i sama jest jednym wielkim absurdem i niewolnicza wiara. Nie trzeba byc geniuszem by to zauwazyc, to akurat wie kazdy, kto nie boi sie, iz to co wpajaja nam od dziecka o kosciele jest w wiekszosci nic nie warte, bo kosciol rzymsko katolicki to jeden z najwiekszych na swiecie koncernow (jesli nie najwiekszy) okradajacych i oszukujacych ludzi.
Zauwaz, ze na zakonczenie 1 czesci stwierdzono:
"religia jest mitem i jest psychologiczna podstawa do wprowadzanie w umysl ludzki innych mitow" i w tym momencie pokazany jest atak na WTC.
TO tak naprawde jest wazne.
Nie mogli by tego napisac bez rozwiniecia tematu, a czy czesc informacji zawartych w 1 czesci jest prawdziwa czy nie to juz ocena widza. Bo jak wspomnialem podzial wynosi 50,50 i to zarowno u osob wierzacych, niewierzacych, wyksztalconych i niewyksztalconych.
Wiec to co tutaj napisales, pewna osoba z pewnego forum moze zanegowac podajac dane i zrodla ktore ona posiada.
Poza tym z logiki matematycznej mozna zauwazyc, ze PRAWDA wynikajaca z KLAMSTWA jest PRAWDA!
0=>1 = 1
Wiec tym bardziej twoja konkluzja jest bledna.
A jest ona nie tyle bledna co strasznie naiwna. Lepsze konkluzje juz w gimnazjum potrafilem wyciagac. Nie wiem ile masz lat, nie wnikam ale tak rozumuja ludzie w 1 gim.
Napisz lepiej cos o 2 i 3 czesci !
BTW Masz http://zeitgeistmovie.com/sources.htm tu zrodla.
Szkoda, ze nie ma minusow bo za tego posta na pewno bys go dostal.
__
|
VIP
|
ano, jeden z tej serii Man Behind The Sun opowiada tez wlasnie o masakrze nankinskiej
__
|
VIP
|
umralem :ASDSA czy ty czlowieku wiesz co ty piszesz?
polska nie jest w stanie przez najblizsze X lat zbudowac konkurencyjnego mysliwca do f16, podejrzewam ze nawet do f4
przeciez my nawet samochodow nie produkujemy a ty chcesz mysliwce robic,
nie chciałbym zeby polskiego nieba bronił odpowiednik poloneza
ps. przypomniało mi sie jak 2003 wszyscy myśleli ze mamy super helikoptery, konkurencyjne do tych "zachodnich" i one poleciały nawet do iraku z naszymi, tyle ze na miejscu wyszła pierwsza różnica - nasze sokoły nie potrafiły latać w nocy DDDD
__
|