Użytkownik
|
Zabili...
I co z tego, ze siedza teraz w wiezieniu i wyjda za pare lat?? Bardziej bym sie cieszyl gdyby temu zapobiegli niz po fakcie lapac przestepcow. Nie wiem moze Ty skaczesz z radosci jak jakiegos bandziora zlapia na goracym uczynku. Ty moglbys zyc w Orwellowskim 1984, tam wszedzie byly mikrofony, kamery itp. Wykrywalnosc zbrodni byla 100% ale co z tego jezeli ludzie i tak je popelniali??
Do Ciebie rowniez nie dociera przeslanie tego posta, szkoda mi na Ciebie czasu.
Zycze Ci wiecej rozumu w przyszlosci. Szczerze.
edit
"p.s. ja się dziwie jak Ty funkcjonujesz w tym społeczeństwie Co jesz w co się ubierasz, co robisz w wolnych chwilach."
Funkcjonuje normalnie. Znasz mnie tylko z internetu. To co teraz piszesz nazywa sie nietolerancja.
W wolnych chwilach robie to na co mam ochote. Powiedz mi co Ty lepiej robisz w wolnych chwilach. Zaszpanuj. Tylko nie wiem czym...
"Mam nadzieje jedynie że nie jesteś jednym z tych ludzi którzy mówią o czymś, a i tak to olewają, czyt. Mówią jebać system i komercje, a chodzą w nikeach "
To sie nazywa hipokryzja. Chodze w butach takich jakie mi sie podobaja, nie patrze na firme. Nigdy nie kupuje obciachowych bluz z napisem ADIDAS na cala klate.
Zreszta, czy osoba chodzaca do pracy ktorej nie lubi jest hipokryta?? Niekoniecznie bo czasami NIE MA wyboru.
__
|
VIP
|
rozumiem, ze jeden z nas ma inteligencje krzesła i zacietrzewienie macierewicza
primo. o zlodziejach napisales totalna glupote, bo jak ktos kradnie jaguary z londynskiego city to nie bedze tego robil w jakies dziurze bo ich tam po prostu nie ma.
secudno. statystyka ma to do siebie ze nie moze Cie okłamac, jest obiektywna. Ty jako student informatyki powienes wiedziec ze "liczby nie klamia", mowili tak w szkole?
widze ze nie potrafisz rozmawiac bez obraznia, fakt przeceniłem Cie pod tym wzgledem - moja wina, ale naprawde mozesz sobie darować bo zarówno Ty jak i Twoj kolega ak "słyszalem od kogos/rozmawiałem z" bardziej mnie bawią niż smuca
ps. dobra rada numer dwa - przeczytaj swoja ulubioną ksiązke raz jeszcze bo zle zdefiniowałes myslezbrodnie :ASDSAD
__
|
Użytkownik
|
primo. o zlodziejach napisales totalna glupote, bo jak ktos kradnie jaguary z londynskiego city to nie bedze tego robil w jakies dziurze bo ich tam po prostu nie ma.
Jak to nie ma?? W Northampton? Pewnie, ze sa. A tym bardziej bedzie kradl tam zamiast w Londynie bo tam kamer nie ma!
Wlasnie widze kto tu brubuje zablysnac i pisze coraz wieksze glupoty.
secudno. statystyka ma to do siebie ze nie moze Cie okłamac, jak napisales, bo jest obiektywna. Ty jako student informatyki powienes wiedziec ze "liczby nie klamia", mowili tak w szkole?
Hah, pewnie, ze nie oklamie. Ale oklamac moze nas system sporzadzania statystyk.
Swietny przyklad podalem z AIDS z poprzednim temacie.
ps. dobra rada numer dwa - przeczytaj swoja ulubioną ksiązke raz jeszcze bo zle zdefiniowałes myslezbrodnie :ASDSAD
po pierwsze skad wnioskujesz omnibusie, ze to moja ulubiona ksiazka??
Kto tu kogo probuje obrazic.
Po drugie ja tam NIE PODALEM DEFINICJI MYSLOZBRODNI.
__
|
VIP
|
komentarz numer #32
"W Orwellowskim 1984 nazywalo sie to myslozbrodnia- osoba ktora nie myslala jak reszta spoleczenstwa posadzana byla o zbrodnie."
na reszte nie chce mi sie odpowiadac, ale jak powyzszy przyklad pokazuje nie specjalnie jest to trudne
eot
__
|
Użytkownik
|
tak btw. dodam: ze teoretyk powinien na bierzaco odrzucac wszystkie teorie podczas kontaktow miedzyludzkich i traktowac wszystko po normalnemu - aby zachowac zdrowy umysl i rozsadek. Dlaczego o tym wspominam? Poniewaz ilu by nas nie bylo to GOWNO mozemy zrobic z ta wiedza ;'/ Tak naprawde slowa jednego kolesia - nie pamietam kto - "zdajcie sobie sprawe z Planu i dzialan jakie maja byc wykonane na tym swiecie a pozniej patrzcie jak sa one realizowane na waszych oczach" - naprawde bola. Widzisz co dzieje, wiesz co sie dzieje i CH mozna zrobic. Dlatego tak jak tobie tak i nam pozostaje w ciagu "relasku" zapomniec o tym wszystkich i relaksowac sie w tym "cudownym" swiecie ;'f
edit
ad] fajnie ze duzo starsza osoba od nas (ash) dolaczyla choc na chwile do dyskusji. Dobrze by bylo gdybys pozostal w temacie i podzielil sie z nami swoimi obserwacjami poniewaz moge sie zalozyc ze cos juz nie raz odkryles swiadomie czy podswiadomie - i jesli odpowiedzial bys o tym szczerze - a nie wkrecajac - to zawsze mozemy przejac wiedze dalej - i nagle gdy bedzie potrzeba - wykozystac ja. Liczy sie kazda para oczu obserwujaca swiat i glowa ktora to analizuje.
__
|
Użytkownik
|
qwe podal definicje z ksiazki a nie swoja
pozdro
__
|
Użytkownik
|
Dobry przykład, naprawdę.
Twoj z zielonymi robocikami byl duzo lepszy...
Różnica między nami jest jedynie taka, że ja zdaje sobie z tego sprawę, a Ty dokonujesz u siebie pewnego rodzaju zaprzeczenia.
Jakimi nami?? Jest tu pelno osob ktore twierdza to samo co ja, wiec powinienes odpisac miedzy nami a wami.
Mylisz sie i to BARDZO. Widac, ze nie masz nawet opanowanych podstaw psychologii.
To ja znalem jedna strone przez parenascie lat. Teraz mialem okazje poznac wersje alternatywna i wg logicznego myslenia to ona wlasnie jest bardziej prawdziwa.
To TY probujesz zaprzeczyc sam sobie, nie masz ZADNEGO pojecia o temacie TS, zadnego a starasz sie udowodnic, ze masz racje.
Ja znam 2 strony medalu, z tym, ze tamta strone poznawalem parenascie lat, wiec nie musisz mi NIC tlumaczyc. Ty znasz tylko jedna strone i nawet nie znajac materialu rozmowy starasz sie udawac, ze cos rozumiec i wciskac swoje racje. Ty zaprzeczasz sam sobie.
Piszesz że jesteś tym "wybranym" (nie wiem jak to inaczej napisać) bo umiesz dostrzegać prawdę
Czlowieku ogarnij sie. Nigdzie tak nie pisalem. Charakter tego tematu jest taki, ze ja podalem pare linkow z moimi wlasnymi przemysleniami a Wy mieliscie pisac co o tym myslicie. Nagle zaczales mnie najezdzac, ze uwazam sie za jakiegos proroka co jest przez Ciebie calkowicie zmyslone.
A co z xew4N , annihiluzzem, mic'em i innymi ktorzy tez maja podobne poglady??
Wszyscy nagle powariowali?? Jakas nowa choroba?
"Ale sam akapit niżej podajesz jako fakt że wpłynęła na Ciebie pewna książka, która mi polecasz."
I kolejne twoje klamstwo. Probujesz manipulowac faktami, nie masz sie juz co napisac to zaczynasz rzucac klamliwe stwierdzenie w moja osobe. Jestes typowym przypadkiem. Podaj mi cyctat, gdzie napisalem, ze wplynela na mnie ta ksiazka??
Tak sie sklada, ze 1984 przeczytalem podczas mojego pobytu w Anglii, poniewaz kolega zabral ja ze soba.
Po prostu uważam że za bardzo "wdepnąłeś" w to żeby dostrzegać prawdę od mitów.
Taaa jasne. Z Toba to jak z grochem o sciane.
Pisze Ci 100x, ze wiekszosc tych rzeczy to moje wlasne przemyslenia.
Sam kierujac sie moja glowa doszedlem, ze wielki glosiciel TS na caly swiat- [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones]Alex Jones[/url] pisze naiwne bzdury w ktore wierzy 90% spiskowego swiatka. To tylko przyklad.
Potrafie rozrozniac prawde od mitow. Przeciez nawet mozna sie domyslic, ze jesli istnialby taki spisek to ONI celowo zmienialiby, ubarwiali i wymyslali historyjki tak by byly malo wiarygodne i nawet spiskowiec poczulby sie glupio.
Tobie mozna pisac takie rzeczy a i tak do Ciebie to nie dotrze.
Piszesz mi o analizowaniu zachowania jednostki a sam tego nie umiesz zrobic. Bo ubzdurales sobie w glowie z gory moj charakter i to co mam do powiedzenia i nie chcesz tego zmieniac.
Dla Ciebie praktycznie wszystko to TS.
Twoja zdolnosc wyolbrzymiania, manipulowania faktami jest chyba najwieksza z jaka spotkalem sie na tym forum. Nie, nie mysle tak jak zasugerowales.
Napisze cos o Tobie tak, jak Ty piszesz o mnie:
Wg Ciebie wszyscy ktorzy interesuja sie spiskami sa walnieci. Nie istnieje ZADEN spisek, nikt nigdy nie spiskowal. Wlasciwie slowo to wzielo sie z fantazji ludzkiej [kropka]
To co napisałeś to jest dobry przykład , podchodzący pod fanatyzm.
Wiesz co? Jesli nie wiesz co znaczy slowo fanatyzm to go nie uzywaj, dobrze??
Od kiedy wyrazanie mojej wlasnej opinii na jakis temat jest fanatyzmem?
To Ty (i nie tylko) zaatakowales mnie nie majac nawet argumentow, ze wszystko co mowie to bzdura. Ja sie tylko bronie moich racji, to chyba naturalne, prawda??
Zamiast pisac takie glupoty, chociaz sam zaneguj jakiegos newsa itp ktorego podalem w tym temacie. Nic narazie takiego nie napisales.
Twoje jedyne argumenty na chwile obecna to: "nie masz racji, mylisz sie, jestes fanatykiem/szalencem/bog wie kim jeszcze"
Teraz taka Uwaga, akurat tego nie kieruje w stosunku do Twojej osoby.
Ale właśnie tacy fanatycy TS, gdyby zobaczyli na podwórku lądujące UFO, od razu by wyskoczyli z teorią typu: ocho kosmici, lub temu podobne. I później robili programy, widziałem UFO w moim ogródku. Zamiast po prostu przeanalizować daną sytuację.
A skad Ty to do diaska mozesz to wiedziec??? Znasz umysly ludzi na wylot? Skad wiesz, ze tak zrobia?? Z gory zakladasz jakis scenariusz choc wcale on nie musi byc wlasciwy. Mowisz tak jakbys uwazal wszystkich ludzi za idiotow.
Mam po prostu wrażenie i trochę mnie do tego jeszcze przekonałeś tym postam, że Ty po prostu chcesz być takim kimś, wyróżniającym się. Widzisz, ja akceptuje że jestem tutaj nikim, naprawdę totalnie nikim jestem. Po prostu sobie żyje.
A Ty chcesz być kimś wyjątkowym i sobie wykreowałeś tą własną rzeczywistość i swój świat i myślisz zę cała reszta (lub większość) jest fee, a Ty cool.
Nie mysle, ze jestem kims lepszym. Nie wiem skad w ogole te Twoje domysly, ale jesli chcesz znac odpowiedz to Ci ja daje: czuje sie normalnym czlowiekiem, nie chce byc nikim wyjatkowym i bardzo mi z tym dobrze.
To, ze cos mi sie nie podoba na tym swiecie to moja wlasna opinia.
Jest wolnosc slowa, moge pisac co chce. Jesli cos wg mnie jest nie tak to chyba mam prawo to wyrazic??? No chyba, ze jest inaczej.
Np w USA wolnosci slowa juz nie ma, ale poki co zyjemy w Polsce.
__
|
Były Redaktor
|
a to sie przypadkiem hipokryzja nie nazywa?
__
|
Użytkownik
|
dokladnie chyba tak ;"DDD
__
|
Użytkownik
|
"W Orwellowskim 1984 nazywalo sie to myslozbrodnia- osoba ktora nie myslala jak reszta spoleczenstwa posadzana byla o zbrodnie."
na reszte nie chce mi sie odpowiadac, ale jak powyzszy przyklad pokazuje nie specjalnie jest to trudne
To JEST deninicja?????
Napisalem jaki skutek miala on na czlowieka ktory odstawal od reszty i to wlasnymi slowami!!!
OPISALEM SKUTEK
TO NIE JEST DEFINICJA!
Widzisz jak latwo wykazac jak nieprzemyslane stwierdzenia potrafisz napisac??
ale jak powyzszy przyklad pokazuje nie specjalnie jest to trudne
Tak, nie dosc, ze uzyles falszywego stwierdzenia to jeszcze nie mogac znalezc rozsadnego argumentu przez te 5min, odburknales, ze dla Ciebie jest to banalnie proste i nie musisz juz tego udowadniac!
No trzymajcie mnie bo padne. Z kazdym napisanym zdaniem kompromitujesz sie w moich oczach.
EDIT
DEFINICJA z wikipedii
Definicja – wypowiedź o określonym kształcie, w której informuje się o znaczeniu danego wyrażenia językowego drogą wskazania innego wyrażenia przynależącego do danego języka i posiadającego to samo znaczenie.
Definicja ma na celu podanie równoważnika terminu nieznanego w terminach znanych.
!!!! SAM WYCIAGNIJ WNIOSKI !!!
__
|
Użytkownik
|
Oczywiscie.
Hipokryzja, moj blad. Czesto uzywam tego slowa i chyba myslalem o 2 rzeczach na raz piszac ten wyraz.
__
|
Użytkownik
|
Oczywiscie.
Hipokryzja. Moj blad. Czesto uzywam tego slowa i chyba myslalem o 2 rzeczach na raz piszac ten wyraz.
__
|
Użytkownik
|
Oczywiscie.
Hipokryzja. Moj blad. Czesto uzywam tego slowa i chyba myslalem o 2 rzeczach na raz piszac ten wyraz.
Z tego co wiem to nie ma nawet takiego slowa jak hipokrytyzm w slowniku choc moze sie myle.
__
|
VIP
|
k***a jego z*********a mać! nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee boshe co za idiotyczne temety...
dajcie sobie już dupie rade bo to zenua
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|
VIP
|
moglbys ktos w skrocie powiedziec o czym mowa?
__
|
Użytkownik
|
A jaki temat wg. Ciebie jest nie jest idiotyczny??
Nikt Cie nie zmusza byc go czytal.
Idz na temat Spodnie dresowe, moze tam poczujesz sie jak ryba w wodzie ^^
No i nie bedziesz niepotrzebnie spamowal ok??
no offence
__
|
Użytkownik
|
Odpowiem w 3 slowach: JEDEN WIELKI BURDEL ;D
Tak powaznie to chcialem sie podzielic z ludzmi swoimi spostrzezeniami na tematy Rzadu Swiatowego oraz elit wladzy i ich planu wprowadzenia tego rzadu.
Pare osob nawet nie zapoznajac sie z tym co mam do powiedzenia uznalo, ze pisze brednie nie podajac zadnych sensownych kontrrargumentow (no chyba, ze sadzisz iz kontrargumenty w stylu "mylisz sie", "jestes fanatykiem", "jestes wariatem" sa sensowne).
Mialo byc ladnie i przejrzyscie (sam nawet zmienilem forme wypowiedzi!), ja sie staralem.
A co wyszlo to sam widzisz. Bo najlatwiej to kogos zmieszac z blotem bo ma do powiedzenia cos innego niz reszta ogolu.
__
|
Użytkownik
|
Jest grupa 9 ludzi [ jest wolne miejsce dla 10 ], którzy poprzez sieć połączeń manipulują światem. QWE stara się przekazać info na temat manipulacji - mechanizmy, plany, zasadydziałanie itp. na bardzo prostych przykładach. Drogą dedukcji można dojść jak wielkie koncerny tym się zajmują. Lecz mało kto potrafi odebrać te 50kb jego tekstu
[hide=Morał z tego]
taki, że ślepy gówno widzi
[/hide]
__
|
VIP
|
Zachowujesz sie jak niektorzy pozycjonerzy.
Przez chwile nawet pomyślałem, że pozycjonujesz strony o których piszesz, ale nie wiem czy wikipedia potrzebuje wsparcia. Ale idealnie pod precla długi tekst, 7 linkow, za duzo ale mhm mhm
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|
Użytkownik
|
Zawsze tak było :/
__
|
Użytkownik
|
Qwe przeczytałem w tym temacie dokładnie Twoje wypowiedzi. Widzę, że masz dużo racji.
Aczkolwiek co Ci przeszkadza, że teraz jest moda na uprawienie sexu w inny sposób? Ja nie widzę w tym nic złego. Taka moda, naprawdę nie mogę pojąć co jest złego w tym, że dzisiaj uprawiamy sex tak a nie tak jak 30lat temu...
qwe [+]
__
|
VIP
|
juz wszczepili tylko jeszcze nie wie
__
|
Użytkownik
|
sry, ze nie w temacie, ale tak mi sie przypomnialo apropo liczby nie klamia jak na 1 zajeciac z analizy matematycznej wykladowca powiedzial cos w stylu 'jako, ze jest to pierwszy wyklad zrobmy cos prostego. udowodnimy, ze liczba 2 nie istnieje'
__
|
VIP
|
nie ma sprawy, tez lubie ciekawostki ->
fizyka teoretyczna jest w stanie udowodnić ze że słoń może wisieć nad urwiskiem,
przywiązany za ogon do stokrotki.
__
|
Użytkownik
|
qwe: dzisiaj bush zapodał szerokim orędziem o gospodarce, any stuff o gospodarce światowej i mitach USA?
__
|
Użytkownik
|
Jesli temat lub samo jego istnieje ci nie pasuje to go zignoruj - spamujesz i zabrudzasz temat - myslisz ze masz vip'a - pare procent popularnosci i srednio szybkie lacze to mozesz ingerowac w dyskusje lamiac zasady dojrzalego dialogu? Chlopcze powinienes reprezentowac kulture. Dwa bluzgi. 32x powtorzona litera E na koncu wyrazu + "bosh" +" diotyczne temety".
HF GL pozdro
__
|
VIP
|
___ Fronki: ... primo. o zlodziejach napisales totalna glupote, bo jak ktos kradnie jaguary z londynskiego city to nie bedze tego robil w jakies dziurze bo ich tam po prostu nie ma....
qwe: ...jak to nie ma?? W Northampton? Pewnie, ze sa. A tym bardziej bedzie kradl tam zamiast w Londynie bo tam kamer nie ma! Wlasnie widze kto tu brubuje zablysnac i pisze coraz wieksze glupoty... ___
Za northampton.gov.uk: Northampton Borough Council, with the full support of Northamptonshire Police and the local business community, has installed a network of closed circuit television cameras ( CCTV ) to focus on many areas of the town centre and retail / leisure locations in order to provide safe areas for the benefit of those who live, work, trade, visit, serve and enjoy the facilities and environment of the town. [...]
[hide=The areas covered by CCTV within Northampton are]
* Town Centre Car Parks
* Town Centre Public Areas
* Northampton Bus Station
* Sixfields Community Stadium and Leisure Complex
* Urban Traffic Control Cameras
* Park Square shopping area / community office at Kings Heath
* Wellingborough Road
* Kettering Road
* Kingsthorpe Shopping Area
* St Peters Way Retail Park
* St James Retail Park[/hide]
Wkleiłem fragment, całość na northampton.gov.uk.
Mialem sie w tym watku nie wypowiadac, ale twierdzisz, ze w brytyjskim Northampton nie ma CCTV i kamer. Podalem wiec, ze kamery rowniez tam są. Nigdy w akurat w Northampton nie byłem, ale nie mam powodow by twierdzic, ze Northampton Borough Council dodal sobie to info na stronie od tak.
Nie próbuj odczytac mojego posta _znowu_ jako atak na Twoja osobe. Podaje _kontrargumenty_ ktorych rzekomo nikt Ci nie daje. Odpowiedz na ten post tylko wtedy, jesli odpowiedz bedzie na temat CCTV i Northampton. Odpowiedzi o bicu dzieci, czy czyms innym nie uznaje.
__
|
Użytkownik
|
Ale ja Northampton podalem tylko jako przyklad.
Jesli nie northampton to Stratford upon Avon- miasteczko w ktorym urodzil sie Szekspir.
Tam kamer nie ma a auta na parkingach staly ladne (niekoniecznie jaguary, bo nie kazdy zlodziej kradnie jaguary co chyba Fronki chcial zasugerowac).
Zreszta w Northampton w przeciwienstwie do Londynu kamer wszedzie nie ma, wiec krasc mozna.
Tylko pytanie czy jest sens zainstalowac kamery w kazdym zakatku kraju tylko po to by karac przestepcow? (A oni i tak ida do wiezienia i zyja za nasze pieniadze)
Nie popadajmy w paradoksy bo w takim razie powinnismy oblozyc kamerami np cala Szkocje, a co tam, nie moje pieniadze to moge nimi szastac, tylko trzeba troche podwyzszyc podatki.
Londyn jest obwarowany kamerami a najbezpieczniejszym miastem jakos nie jest.
__
|
Użytkownik
|
a mogę po prostu żyć? lubię tak, po prostu, w błogiej nieświadomości, ba nawet cieszyć się tym życiem chciałbym. Nie za zuchwały jestem? Przecież chipy RFID mogą lada dzień zniszczyć nasz świat! I to będzie moja wina, bo zlekceważyłem
__
|
VIP
|
Cytat numer jeden: qwe: Ale ja Northampton podalem tylko jako przyklad.
Jesli nie northampton to Stratford upon Avon- miasteczko w ktorym urodzil sie Szekspir.
Tam kamer nie ma a auta na parkingach staly ladne (niekoniecznie jaguary, bo nie kazdy zlodziej kradnie jaguary co chyba Fronki chcial zasugerowac).
Stary, słuchaj. Podbijasz do ludzi, że Ci mają klapki na oczach i żyją w kłamstwie, tymczasem Ty te kłamstwa szerzysz!
Za stratford.gov.uk: This process began in Stratford-upon-Avon. There are now cameras covering the main shopping streets, car parks and known problem areas.
Wystarczy, więcej znajdziesz na stratford.gov.uk.
Znów podajesz nieprawde. W Stratford upon Avon są kamery! Co z tego że żył tam Szekspir? Rozmawiamy o CCTV i znów podaje Tobie, że Stratford upon Avon są kamery i system CCTV również obsługuje tą mieścinę.
Zanim podasz jakiś przykład sprawdź go, bo kompromitujesz się drugi raz! A jak nie dociera to do Ciebie, to czekam na kolejny strzał - wal śmiało, może w końcu trafisz miasto w którym kamer nie ma co jest wątpliwe.
Byłem obojętny do Twoich wywodów. Nie twierdziłem, że masz rację, ani też nie pisałem, że pleciesz bzdury, bo w tematach TS mam małe obeznanie.
Ale od wczoraj, odpowiadam tylko tam, gdzie cos wiem. I w obu przypadkach wychodzi, że wymyślasz argumentacje! Teraz dwa razy napisałeś kłamstwo, a jak nie chce Ci się nawet poszukać czy sprawdzić w Internecie (to jest dosłownie _góra minuta roboty_) to wybacz, ale nie masz co tu pisać. Bo skoro tak samo naciągasz fakty w sprawach TS, to w cale nie dziwie się, że tyle osób wchodzi z Tobą w konflikt słowny.
Ale wychwyciłem coś jeszcze w temacie CCTV....
Cytat numer dwa: qwe: Zreszta w Northampton w przeciwienstwie do Londynu kamer wszedzie nie ma, wiec krasc mozna.
Sam doszedłeś do wniosku tym zdaniem, że tam gdzie nie ma kamer krasc mozna. Oznacza to tyle samo, co: w miejscu gdzie są kamery kraść nie można. Czyli, nagle, z przeciwnika CCTV - chyba mimowolnie - stałeś się jego zwolennikiem i _udowadniasz_, że kraść nie można tam, gdzie jest CCTV.
EDIT: Sorry za podwójnego posta, długo się ładowało i zrobilem refresh. Ten niepotrzebny już skasowałem.
__
|
VIP
|
Cytat numer jeden: qwe: Ale ja Northampton podalem tylko jako przyklad.
Stary, słuchaj. Podbijasz do ludzi, że Ci mają klapki na oczach i żyją w kłamstwie, tymczasem Ty te kłamstwa szerzysz!
Za stratford.gov.uk: This process began in Stratford-upon-Avon. There are now cameras covering the main shopping streets, car parks and known problem areas.
Znów podajesz nieprawde. W Stratford upon Avon są kamery! Co z tego że żył tam Szekspir? Rozmawiamy o CCTV i znów podaje Tobie, że Stratford upon Avon są kamery i system CCTV również obsługuje tą mieścinę.
Zanim podasz jakiś przykład sprawdź go, bo kompromitujesz się drugi raz! A jak nie dociera to do Ciebie, to czekam na kolejny strzał - wal śmiało, może w końcu trafisz miasto w którym kamer nie ma co jest wątpliwe.
Byłem obojętny do Twoich wywodów. Nie twierdziłem, że masz rację, ani też nie pisałem, że pleciesz bzdury, bo w tematach TS mam małe obeznanie.
Ale od wczoraj, odpowiadam tylko tam, gdzie cos wiem. I w obu przypadkach wychodzi, że wymyślasz argumentacje! Teraz dwa razy napisałeś kłamstwo, a jak nie chce Ci się nawet poszukać czy sprawdzić w Internecie (to jest dosłownie _góra minuta roboty_) to wybacz, ale nie masz co tu pisać. Bo skoro tak samo naciągasz fakty w sprawach TS, to w cale nie dziwie się, że tyle osób wchodzi z Tobą w konflikt słowny.
Ale wychwyciłem coś jeszcze w temacie CCTV....
Cytat numer dwa: qwe: Zreszta w Northampton w przeciwienstwie do Londynu kamer wszedzie nie ma, wiec krasc mozna.
Sam doszedłeś do wniosku tym zdaniem, że tam gdzie nie ma kamer krasc mozna. Oznacza to tyle samo, co: w miejscu gdzie są kamery kraść nie można. Czyli, nagle, z przeciwnika CCTV - chyba mimowolnie - stałeś się jego zwolennikiem i _udowadniasz_, że kraść nie można tam, gdzie jest CCTV.
__
|
Użytkownik
|
Tak sie sklada, ze w startford bylem przez 3 tygodnie, porobilem setki zdjec i nakrecilem pare filmow. ZADNEJ kamery tam nie widzialem, malo tego- NIKT kto ze mna tam byl i kto byl z moich znajomych ZADNEJ kamery tam nie widzial.
Chcesz dowod?? Daj maila a wysle Ci wszystkie zdjecia i filmy ktore ja i moi koledzy tam porobilismy. Nie znajdziesz tam zadnej kamery.
To, ze gdzies tam kamera kolo TESCO sie znajduje to pomijam bo cala siec TESCO posiada wlasny monitoring, a CCTV rzadowe znajduja sie moze gdzies na obrzezu miasta (a miasto zwiedzilem CALE).
Ale co z tego? Co z tego, ze jest tam pare kamer? Twoj post w ogole nie podwaza, ze w poprzednich wypowiedziach nie mialem racji. Probujesz mnie lapac za slowka bo zamiast napisac "jest moze 5-6 kamer" napisalem, ze nie ma ich wcale.
Co z tego? To nie wnosi NIC do tej rozmowy a spycha ja tylko na inny tor bo teraz bedziemy sie klocic czy w danym miescie sa 2 czy 3 kamery. Sam wprowadzasz chaos i zamieszanie do tej dyskusji takimi wlasnie postami. Zachowujesz sie jak hipokryta, najpierw najezdzasz na mnie, ze zbaczam z tematu a teraz sam prowokujesz niepotrzebna dyskusje. Chcesz to jedz tam i przekonaj sie na wlasne oczy.
I po jakiego diaska?? Sprowadzasz rozmowe na zupelnie inny tor. Co z tego, ze w jakiejs miescinie znajduja sie 2 kamerki?? Pytam sie co z tego, wal smialo!
Ale od wczoraj, odpowiadam tylko tam, gdzie cos wiem. I w obu przypadkach wychodzi, że wymyślasz argumentacje!
Tak oczywiscie! Wnioskujesz to po tym, ze blednie podalem liczbe kamer w jakims tam miescie. Brawo mistrzu.
Bo skoro tak samo naciągasz fakty w sprawach TS
Jak naciagam fakty w sprawach TS???????!!!!????
Podajac zla liczbe kamer w miescie w rozmowie ktora byla zupelnie o czym innym i nie na temat TS ?????
Rozmowa byla o likwidacji skutkow i przyczyn przestepczosci przez CCTV, to byla taka mini rozmowa, co ona miala wspolnego z TS ?????????????
Jezu, tok Twojego rozumowania mnie po prostu POWALA.
Zobacz najpierw o czym byla rozmowa, przesledz jej tok i dopiero wtedy sie wypowiadaj. Zrozum, ze to jest wlasnie caly nonsens CCTV, bo zeby miec szanse na zlapanie zlodzieja trzeba obwarowac wszystkie miejsca kamerami (np by sledzic zlodzieja w masce) a to potworna strata pieniedzy a co pokazal Londyn a i tak do konca nie skuteczna bo latwiej i taniej mozna likwidowac przestepczosc.
Umiejscawianie tych kamer to dla wielu ludzi zamach na ich wolnosc!
Naucz sie wyciagac wnioski!!!!
__
|
Użytkownik
|
Tak sie sklada, ze w startford bylem przez 3 tygodnie, porobilem setki zdjec i nakrecilem pare filmow. ZADNEJ kamery tam nie widzialem, malo tego- NIKT kto ze mna tam byl i kto byl z moich znajomych ZADNEJ kamery tam nie widzial.
Chcesz dowod?? Daj maila a wysle Ci wszystkie zdjecia i filmy ktore ja i moi koledzy tam porobilismy. Nie znajdziesz tam zadnej kamery.
To, ze gdzies tam kamera kolo TESCO sie znajduje to pomijam bo cala siec TESCO posiada wlasny monitoring, a CCTV rzadowe znajduja sie moze gdzies na obrzezu miasta (a miasto zwiedzilem CALE).
Ale co z tego? Co z tego, ze jest tam pare kamer? Twoj post w ogole nie podwaza, ze w poprzednich wypowiedziach nie mialem racji. Probujesz mnie lapac za slowka bo zamiast napisac "jest moze 5-6 kamer" napisalem, ze nie ma ich wcale.
Co z tego? To nie wnosi NIC do tej rozmowy a spycha ja tylko na inny tor bo teraz bedziemy sie klocic czy w danym miescie sa 2 czy 3 kamery. Sam wprowadzasz chaos i zamieszanie do tej dyskusji takimi wlasnie postami. Zachowujesz sie jak hipokryta, najpierw najezdzasz na mnie, ze zbaczam z tematu a teraz sam prowokujesz niepotrzebna dyskusje. Chcesz to jedz tam i przekonaj sie na wlasne oczy.
I po jakiego diaska?? Sprowadzasz rozmowe na zupelnie inny tor. Co z tego, ze w jakiejs miescinie znajduja sie 2 kamerki?? Pytam sie co z tego, wal smialo!
Ale od wczoraj, odpowiadam tylko tam, gdzie cos wiem. I w obu przypadkach wychodzi, że wymyślasz argumentacje!
Tak oczywiscie! Wnioskujesz to po tym, ze blednie podalem liczbe kamer w jakims tam miescie. Brawo mistrzu.
Bo skoro tak samo naciągasz fakty w sprawach TS
Podajac zla liczbe kamer w miescie w rozmowie ktora byla zupelnie o czym innym i nie na temat TS ?????
Rozmowa byla o likwidacji skutkow i przyczyn przestepczosci przez CCTV, to byla taka mini rozmowa, co ona miala wspolnego z TS ?????????????
Zobacz najpierw o czym byla rozmowa, przesledz jej tok i dopiero wtedy sie wypowiadaj. Zrozum, ze to jest wlasnie caly nonsens CCTV, bo zeby miec szanse na zlapanie zlodzieja trzeba obwarowac wszystkie miejsca kamerami (np by sledzic zlodzieja w masce) a to potworna strata pieniedzy a co pokazal Londyn a i tak do konca nie skuteczna bo latwiej i taniej mozna likwidowac przestepczosc.
Umiejscawianie tych kamer to dla wielu ludzi zamach na ich wolnosc!
__
|
Użytkownik
|
Wiesz ja chce tylko ludziom pokazac alternatywe, ze ona moze istniec.
I tej alternatywie np wcale takich wysokich podatkow i ograniczonych swobod obywatelskich nie ma.
Ja tylko pokazuje, nikogo nie zmuszam, nie nauczam, to mialo miec charakter informacyjny a rzeczywiscie, gdy poznasz juz ich plan to widzisz jak spelnia sie on na naszych oczach a jednak wiele osob odbiera moje wypowiedzi jakbym chcial czegos nauczac :/
__
|
VIP
|
Kamer nie ma. Są tylko trzy kamery - tyle co nic. Jest piętnaście kamer. Jest 1337 kamer. - Trzy _różne_ zdania. Trzeba było napisać, że jest bardzo mało kamer (choć nie wiem ile faktycznie ich jest, podaje przykład), a nie że ich nie ma - bo to naciagniecie!
Ale co z tego? Co z tego, ze jest tam pare kamer? Twoj post w ogole nie podwaza, ze w poprzednich wypowiedziach nie mialem racji. Probujesz mnie lapac za slowka bo zamiast napisac "jest moze 5-6 kamer" napisalem, ze nie ma ich wcale. Czyli bądź co bądź napisałeś nieprawde. Bo kamery są. Trzeba było napisać "jest moze 5-6 kamer". Twój błąd.
To z tego, że są tam te _dwie_ kamery. Nie można napisać, że ich tam nie ma! A na inny tor sprowadzasz rozmowę Ty - pisząc, o Szekspirze w temacie o CCTV.
Stary, nie musisz mi pisać per mistrzu, bo imo każdy znalazłby to, że źle argumentujesz, a w zasadzie to naciągasz pewne fakty pod swoje wypowiedzi. Fakt, naciągasz je lekko, ale zawsze naciągasz. Są to tematy mocno sporne imo, dlatego w nich nawet małe naciągnięcie jest istotne.
Ja tylko _podejrzewam_, ze skoro tam naginasz fakty, mozesz robic to zarowno w TS - nie twierdze, ze to robisz, ale mam takie podejrzenia.
Forum o TS, podpinasz pod niego CCTV - PODPINASZ nie pisz, że nie - bo robisz to ewidentie w KOMENTARZ #12. A skoro temat całego wątku oŋólny, a Ty sam zaczynasz temat CCTV to ja nie widze powodu, dla ktorego nie mogl bym sie do tej rozmowy odniesc.
Zobacz najpierw o czym byla rozmowa, przesledz jej tok i dopiero wtedy sie wypowiadaj. Zrozum, ze to jest wlasnie caly nonsens CCTV, bo zeby miec szanse na zlapanie zlodzieja trzeba obwarowac wszystkie miejsca kamerami (np by sledzic zlodzieja w masce) a to potworna strata pieniedzy a co pokazal Londyn a i tak do konca nie skuteczna bo latwiej i taniej mozna likwidowac przestepczosc. Umiejscawianie tych kamer to dla wielu ludzi zamach na ich wolnosc!
Do konca CCTV nie wyeliminuje przestepczosci, ale pewne efekty daje. W jakims stopniu zwieksza bezpieczenstwo, _niektorzy_ po prostu w jednym w miejscu gdzie kiedys kamer nie było dokonaja skoku, a w miejscu w ktorym teraz jest kamera beda sie bali. [hide=Przyklad]Increased security has led to a 20% drop in the number of crimes committed at Ninewells Hospital in the past year, according to police figures. Reports of thefts at the hospital, in Dundee, have also fallen by about half. The reduction was put down to an increase in the number of CCTV cameras and police patrols. Security attendants have also been specifically trained to deal... // za wn.com[/hide] - jeden z wielu.
Jeśli twierdzisz inaczej, Twoja sprawa. Ja nie mam najmniejszego zamiaru aby Cie z tego wnioskowania wybić. Podaruj więc sobie ripostę.
Nie mam zamiaru dłużej postowac, nie chce mi się. Nie widzę sensu, bo zawsze zboczysz z tematu tak i tak napiszesz swoją ripotę, zebym musial sie tlumaczyc, mimo iz to nie ja popelnilem blad. Nie ja pierwszy zreszta to zauwazam. Na ra .
__
|
Użytkownik
|
Wszystko ladnie pieknie ale:
Nie widzę sensu, bo zawsze zboczysz z tematu tak i tak napiszesz swoją ripotę, zebym musial sie tlumaczyc, mimo iz to nie ja popelnilem blad. Nie ja pierwszy zreszta to zauwazam.
W 17 poscie napisalem odpowiedz do postu nr 12 (Fronkiego) w ktorym twierdzilem, ze pomysl z kamerami jest po prostu zbyt kosztowny, ograniczajacy ludzka wolnosc i co najwazniejsze nie przynoszacy rezultatu proporcjonalnie duzego do poniesionych kosztow zamontowania, utrzymywania i obslugi kamer.
Stwierdzilem rowniez, ze jak ktos jest zlodziejem to ukradnie gdzie indziej, zwlaszcza tam gdzie kamer nie ma (co chcemy zrobic, likwidowac przestepczosc czy wywolywac wielkie migracje zlodziei?). Podalem przyklad ze moga jechac np do takiego Northampton, gdzie kamer nie ma (bedac swiadomy, ze jakas tam czesc kamer jest na pewno). Ale to nie ma znaczenia, to byl tylko przyklad bo generalnie chodzilo mi o to, ze zlodziej bedzie sobie kradl tam gdzie nie ma tak zacisnietej siatki monitorujacej, czy to bedzie Stratford, Northampton czy Inverness w Szkocji, nie wazne.
To mial byc przyklad obrazowy.
W komentarzu 66 slusznie zwrociles mi uwage, ze z tymi kamerami sklamalem (po czesci swiadomie bo wystarczylo, ze dopisze "... tak duzo jak w Londynie".
Dalej to juz tylko klotnia o liczbe kamer tu a tu co tak sie odnosilo do postu nr 12 i 17 jak b3d do umiejetnosci budowania custom computer (no offence, to taki okazyjny zarcic format c: na pewno pomoze )
Stwiedzam wiec, ze to Ty zboczyles z tematu postem nr 66 mimo, iz napisales go w slusznej sprawie.
W sumie wyszlo by na to, ze ja sklamalem, a Ty zboczyles z tematu i na dodatek jeszcze sklamales bo napisales, ze to ja zboczylem pierwszy z tematu ))
Nikt nie wygral, nikt nie przegral i nikt sie na nikogo nie gniewa. Thx za zwrocenie uwagi, przyjme to na klate i obiecuje poprawe
__
|
Użytkownik
|
Dla mnie te 9 osob to brednia - ale reszta przepieknie oddaje pointe choc nie ukazuje calosci tak szerokiego tematu jak " " teorie spiskowe " " ! [+]
Dodam do tematu firm takie "ciekawostki". Nie podam zadnych wnioskow aby kazdy mogl sobie to przemyslec. A wiec:
[hide=Jakie firmy posiada (kupil/przejal) Volkswagen ?]
Audi (Germany)
Skoda (Czech)
Seat (Spain)
Lamborghini (Italy)
Bugati (Italy)
Bentley (UK)
Istotne: na rynku handlowym, w mediach oraz w rozmowach miedzy ludzmi na temat samochdow marki te sa "rywalami". Faktycznie jednak jest staly przeplyw miedzy czesciami miedzy "producentami" oraz markami i czesto ta sama konfiguracja pod "inna nazwa" jest drozsza.
Cisnij wnioski sam ! ;'d
[/hide]
[hide=Czy mozliwe jest aby wiecej niz jedna firma posiadal " caly rynek w garsci?"]
Szczerze? Nie wiem. Byc moze warto spojrzec na takie firmy jak Google, Microsoft, IBM, Intel, Amd czy sredniej wielkosci (!) Gazprom (!) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Gazprom's_subsidiaries - lista gazpromu - to sa te NAJBARDZIEJ widoczne w mediach - wybrane na podstawie swedzenia mojej lewej stopy - jest tego przeciez "odrobine" wiecej.
Cisnij wnioski sam ! ;'d
[/hide]
[hide=A moze cos z wlasnych badan - cos nie zwiazane z korporacjami - cos co sam odkryles? Hmm. No mam taka rzecz]
Zacznijmy od Kowalskiego. Na slowa "bomba atomowa" kowalski reaguje "Hiroshima i Nagasaki". Co lepszy kowalski wie "z czym to sie je". A przykladowy fizyk potrafi z entuzjazmem opowiadac o procesach wewnatrz wybuchu jak o orgazmie. Znamy "fakty" na temat tego co zrobila USA z lekcji historii...
...i mimo to nie wszyscy wiedza o... / lub nie zdaja sobie sprawy z "ogolnego stanu biosfery" po wszystkich probach atmowych ktore mialy miejsce w USA - dokladniej w Nevadzie - czyli skutki glownego programu badawczego nad bronia atomowa w historii ludzkosci - i z samego faktu jak bardzo ci sami ludzie moga nie wiedziec lub/i ignorowac to co tam sie dzialo?
Przechodze do rzeczy:
Opinia przecietnego czlowieka na temat prob atomowych czesto nie przekracza zaslyszanych informacje z TV czy ze szkoly tak wiec najkrocej i najprosciej jak mozna: W Nevadzie mialy miejsce proby jadrowe - kazda z nich - o roznej mocy - czesto okrutnie wiekszej niz te z Japoni - powodowaly przedostanie sie do amtosfery radioaktywnego pylu, ktory wraz z pradami powietrznymi rozprzestrzenial sie - zmniejszajac ogolna "gestosc" mieszanki - na ogromny obszar kuli ziemiskiej. Hmm...
Zbadaj temat i odpowiedz SAM na pytania - to wlasnie wam pozostawiam mozliwosc oceny faktow:
Ile bylo eksplozji ?
Ile pylu generuje wybuch ?
Jak zachowuje sie pyl po wybuchu?
Co powoduje pyl?
Ile rad'ow powoduje co ?
pozdro !
__
|
Użytkownik
|
1) To samo z koncenem ford.
3) Z tymi bombami slyszalem od kumpla w Anglii. Skonczyl tylko liceum. Powiedzial mi- wejdz na maps.google.com i sprawdz jak wyglada poligon doswiadczalny w Nevadzie.
Ksiezyc sie przy tym chowa w ilosci kraterow.
Podal mi jeszcze jeden ciekawy przyklad.
Wszedzie wmawiaja nam, ze papierosy powoduja raka, tyton zabija itp.
Teraz popatrz. W ciagu ostatnich kilku lat mamy istna nawalnice plastrow, gum i sprayow roznych firm, z tych bardziej znanych to Nicorette. Oczywiscie rynek papierosow jest niesamowicie dochodowy i nikt przy zdrowym rozsadku nie chcial tracic takiego dochodu.
W telewizji wciskaja nam te plastry, oczywiscie w troske o nasze zdrowie (co juz jest paradoksem bo przeciez panstwo dopuscilo ten syf do sprzedazy). Oni zarabiaja na nas podwojnie bo nalogowcy placa dodatkowo za plastry a po papierosy i zazwyczaj tak potem siegna i wroca do nalogu. To jest dopiero sposob na okradanie ludzi.
Poza tym plastry te sa szalenie drogie http://www.vitanea.pl/category/view/cialo/rzuc-palenie.html
Jedna kuracja kosztuje tyle co prawie dziesiec paczek papierosow. A na dodatek pomysl, KOMU zalezy by ludzie rzucili palenie? Na pewno nie koncernom tytoniowym samym z siebie, wiec pewne jest, ze Nicorette ma jakis zwiazek z firmami tytoniowymi bo gdyby tak nie bylo to te koncerny ruszyly by niebo i ziemie by nie wyszedl zaden cudowny lek na nalog palenia papierosow.
Teraz pomysl o ludziach ktorzy codziennie chodza po miescie wdychajac spaliny, biegaja dla zdrowia, czesto przy ruchliwej ulicy (gdzie oddech jest szybszy i wdycjaja jeszcze wiecej spalin). Jak silna trucizna sa spaliny chyba nie musze mowic.
Roznica jest taka, ze papierosa pali sie od czasu do czasu, a spaliny wciaga caly czas (w domu przy ulicy tez, bo szyby spalin nie zatrzymuja a powietrze musi sie skads dostac. A teraz zwroccie uwage na taki paradoks jak na tym opakowaniu.
[hide=papierosy][/hide]
Papierosy sa sprzedawane legalnie na rynku a jednoczesnie jest na nich informacja, ze zabijaja?? Co tu do cholery jest grane? Przeciez tak im zalezy na naszym zdrowiu, refunduja leki, puszczaja w TV programy o zdrowym trybie zycia itp a dopuszczaja do sprzedazy trucizne??
Moze ten napis powinien wygladac [hide=TAK][/hide]
Zatrzymaj sie i zastanow nad tym gleboko. Nie jakies krotkie przemyslenie bo wtedy stwierdzisz tylko "ale to oczywiste, liczy sie kasa". Nie takiej odpowiedzi oczekuje od Ciebie. Bo taka odpowiedz zna kazdy.
[hide=normalne w przyszlosci?][/hide]
Chcialbym jeszcze dodac, ze Indianie od dziecka zuja i pala tyton i problemu raka nie znaja. Wiec te klamstwa w stylu "Palenie tytoniu powoduje..." mogli by sobie oszczedzic.
__
|
Użytkownik
|
Odbierają tak poprzez Twój specyficzny styl pisania.
__
|
Użytkownik
|
Jakieś konkretne dowody odnośnie tego, że Volkswagen przejął te firmy, które wymieniłeś?
__
|