Wojna?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
bts[b]

2008-08-16 11:03:10

Oni nam mogą wszystko a cipami i tak niestety jesteśmy...

__

Użytkownik
mental

2008-08-16 11:32:36

mow za siebie i w liczbie pojedynczej!

procz plusow powinny byc minusy :/

__

Użytkownik
bts[b]

2008-08-16 11:41:54

Przepraszam że stwierdziłem fakty a mówie o naszym rządzie który ma w tym kraju władze. Bo to chyba oni nas reprezentują? Przykro mi że nie potrafisz tego zrozumieć...

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-08-16 12:55:00

eh jak to ciezko byc ladnym

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-08-16 12:56:45

a gdzie 2. ? :D

__

VIP
cwir3k`

2008-08-16 13:11:15

kumpela wlasnie wrocila z Gruzji, stopem tam pojechala ze swoja przyjaciolka.. zwiedzaly... a tu nagle wojna wybuchla. na szczescie juz wrocila ;) mowi ze Rosjanie zaczeli czystki etniczne na polnocy robic.. :/ dramat i tyle...

co do wypowiedzi brata bylego premiera o walce... niech sam sobie walczy, mnie tam do wojny nie spieszno. takimi wypowiedziami moze jedynie wojne wywolac, on sie nie nadaje do polityki zagranicznej, za grosz oglady i wyrachowania...

__

Użytkownik
El-Mo

2008-08-16 13:38:28

z tego 2 na 10 uda się odpalić by w ogóle pojechały, a po przejechaniu więcej niż parę kilometrów odpadnie jeszcze połowa. kto był w wojsku ten wie i najlepsze jest że zaraz obok mamy Białoruś która jest swoistym demobilem Niemiec. Poza tym zanim zdąży ktoś dobiec do pst już będzie po wojnie

__

Użytkownik
Rychoo

2008-08-16 13:57:29

Poza tym, że gdyby sprzedali 506,8 mld dolarów akcji spółek amerykańskich spokojnie USA wpadłoby w ruinę :)

__

Użytkownik
mental

2008-08-16 14:01:56

Polityka zagraniczna PO jest cipowata, a nie MY. Mysla ze da sie zrobic tak ze dogadamy sie z USA w sprawie tarczy i jeszcze z Putinem bedzie wesolo - absolutnie trzeba nie miec pojecia zeby tak sadzic. Albo prowadzi sie polityke prorosyjska albo proamerykanska, nie ma tutaj miejsca na kolor szary. Poprzedni rzad przynajmniej byl w tej sprawie czysto i jasno okreslony.

A odwolujac sie do tego:

Troche to załosne że zawieramy jakieś pakty z USA mając tak blisko siebie takie mocarstwo jakim niebywale jest Rosja

Metafora: Podchodzi do Ciebie 5 karkow 2x2 i mowi: "Robisz nam po lodziku albo wpier***"

Co robisz? Bo ja bym wolal wpier***
Dotarlo?

Nikt nas nie ma glebiej w d*** niz Rosja z Niemcami.

A w Europie niestety nie mamy rozsadnej aletrnatywy na sojusznika, poniewaz cale podejscie UE do Rosji jest "cipowate".

__

Użytkownik
bts[b]

2008-08-16 14:17:55

Ja rozumiem, ja ci tylko przedstawiam w jakiej jesteśmy pozycji np. jeśli chodzi o wizy (usa potrzebujemy, rosja potrzebujemy)

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2008-08-16 14:25:33

ale nie sprzedadza, wiec po ch*j sie wymadrzasz? ;d

__

Użytkownik
mental

2008-08-16 16:05:12

No wlasnie, tak sie konczy polityka obustronnych usmiechow :)
Jezeli dalej bedzie prowadzona to juz nikt na swiecie nie bedzie sie z nami liczyl, nie tylko sasiedzi.

A czepilem sie glownie tego co cytowalem w poprzednim komentarzu, oraz nazwaniu nas jako narodu "cipami" - troche godnosci, to ze rzad jest cipowaty nie znaczy ze kazdy tak uwaza o narodzie (no chyba ze narod wybierze cipowaty rzad na druga kadencje :D :P).

Po prostu nie lubie gadania w stylu jak to mam do d*** w tej Polsce itd.
Jak sie wybiera od 1995 komuchow, a z kazdego kto jest za lustracja robi fanatyka to jak ma byc?

Robmy cos aby poprawic nasz kraj. Gadanie w "jakim ch**owym kraju zyje" nie pomoze - no chyba ze ktos ma kraj gleboko w powazaniu to jego sprawa.

peace!

yy tzn. war!!!! :D

__

Użytkownik
Rychoo

2008-08-16 16:12:38

tzn. że nie można nazwać USA za najpotężniejsze państwo, bo Chiny, trzymają ich w, k*rwa, kieszeni
A mówie to dla tego, że twierdzisz, że Chiny to słabo rozwinięte państwo.

__

VIP
Van Helsing

2008-08-16 16:20:35

Niestety chiny będą najpotężniejsze gospodarczo już niedługo, o ile już nie są.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
Bezołowiowy

2008-08-16 16:45:31

przeciez ci jasno ku*wa napisalem, ze na dominacje gospodarcza chin trzeba poczekac do 2042 roku, a ty mi tu gadasz o jakichs akcjach i o tym, ze chinole trzymaja USA w kieszeni. wez sie troche zastanow zanim cos napiszesz, bo zaczynasz juz jak jeden oslawiony forumowy poszukiwacz miedzynarodowych spiskow szukac ich na sile. juz predzej rosja zmiecie nas z powierzni ziemi niz my zdolamy odczuc chinska dominacje :d

a tak w ogole jak chiny sa tak "rozwiniete" to moze sie tam wyprowadz? :F

__

Moderator
mefikh

2008-08-16 17:16:00

Jesli kiedys dojdzie do globalnego konfliktu, a z pewnoscia dojdzie, to bedzie on wygladal mniej wiecej tak: USA + Europa (NATO) + Indie + Japonia vs Chiny + Rosja + byc moze Korea Polnocna.

USA dosc mocno podnioslo w ostatnich latach wspolprace militarna z Indiami i Japonia, glownie zeby stworzyc przeciwwage dla Chin i Rosji, o czym sie oczywiscie sie nie mowi. Chiny i Rosja coraz czesciej szczyca sie wspolnymi manewrami wojskowymi

Rownowaga sil bylaby mniej wiecej zachowana. Kraje z najwiekszym militarnym zapleczem na swiecie + Europa jako NATO.

"Nie wiem jaka broń zostanie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi." -A. Einstein

__

VIP
mavv

2008-08-16 17:46:06

napisale, po drugie losku:]

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-08-16 18:16:24

trzeba bylo dwojke dac :D poza tym napisalem wczesniej, ze moj post o tej tarczy byl ironia, ale nie przeczytales oczywiscie :D

gramy dzis w wsw? :D

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-08-16 18:40:25

[url=http://pl.youtube.com/watch?v=_mcJAI6oRYY]:-o[/url]

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-08-16 19:04:05

Mam nadzieję, że doczekam się własnego Bozara.

__

Użytkownik
Rychoo

2008-08-16 19:28:31

Poczytaj troche. Chin boi się USA i zrozum, k*rwa, że tylko o to mi chodzi, a Ty już zaczynasz jakieś farmazony. Tam jest inny ustrój, więc nie można mówić o bogactwie, ale dzięki właśnie inwestowaniu w Chiny stają one się coraz potężniejsze. Ale teraz w ogóle działania Chinoli nie są odczuwalne, gdyż wali ich co sie dzieje na około nich, więc już peace, peace! :s

__

Użytkownik
san

2008-08-16 22:07:46

KOMENTARZ NR. 100 yeah! jestem w formie kilka dni temu mialem nr. 200 :D:D

__
Blue is the colour and football is the game ;]

Użytkownik
div1nity

2008-08-16 22:34:59

Jak coś to po wybuchu wojny robimy zlot w jakimś mieście, bierzemy broń i idziemy na front. zabawimy się w call of duty -.-

__

Użytkownik
bts[b]

2008-08-16 22:39:27

Chciałeś zabłysnąć?

__

Użytkownik
Ta1kun

2008-08-16 23:05:57

imo zajebisty pomysl:D

__

Użytkownik
diGi

2008-08-16 23:12:03

Coś Ci nie wyszło ;o

__

Użytkownik
winthek

2008-08-16 23:14:18

przynajmniej bedzie na podstawie czego zrobic call of duty 15

__

Użytkownik
div1nity

2008-08-16 23:20:30

czym?

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-08-16 23:48:36

Chyba flashbangiem.

__

VIP
V!ct!M

2008-08-17 00:09:11

ale kiedy?:p watpie, ze w najblizszym czasie jest to prawdopodobne, a na pewno nie konflikt nuklearny (btw. polecam malo znana produkcje BBC - Threads, osobom lubiacym 'nuklearny' klimat powinno sie spodobac)

__

Użytkownik
bananeqqq

2008-08-17 00:30:36

TO NIE GRA, TO WOJNA!

__

Użytkownik
bts[b]

2008-08-17 00:32:59

Japierd** eSports.pl schodzi na psy :]

__

VIP
KonradM

2008-08-17 00:49:04

A skąd Ty niby możesz wiedzieć kto jest za kim?

Jeśli bezgranicznie wierzysz telewizji - żyj sobie dalej w tym wyimaginowanym świece.

Jeśli to właśnie na telewizji i radiu opierasz swoją tezę że to PO jest partią bardziej antyrosyjską, to gratuluję zasilenia wielkiej rodziny słuchaczy i widzów mediów Rydzyka.

Jeśli masz w rodzinie aktywnych PiSowców lub sam jesteś zwolennikiem partii Kaczyńskich, to z komentarzami bez żadnej logicznej argumentacji większe zainteresowanie swoją osobą znajdziesz w komentarzach na onecie.

Zwykle publikowanie takich wiadomości w tak młodym wieku kończy się zbałamuceniem przez którąś ze skrajnych organizacji "politycznych". Powodzenia!

__
www.hstv.pl

Użytkownik
bts[b]

2008-08-17 01:17:10

Lecz się na głowę...
Po 1 chyba sprawą jest prostą że PO deklaruje swoją niechęć do Rosji...
Po 2 nie jestem żadnym zwolenikiem PO czy PIS-u ja stwierdzam tylko fakty człowieku... Gdzie ja napisałem że partia x jest gorsza od parti y...
Po 3 ty chyba masz problemy z własną osobą, bo pie*dolisz jak potłuczony... Odrazu napiszę Ci jasno i dokładnie bo widzę że inaczej tego nie zrozumiesz albo napiszesz że usłyszałem to w radio maryja...
*Tusk to chyba jakiś żart - jak można nazwać starszych ludzi, którzy często są samotni i trochę na starość przybierają dość dziwny światopogłąd "moherowymi beretami"?
*Kaczyński też jakieś nieporozumienie - dobry, ale tylko jako predyzent Wawy.
Wiesz co powinno się zmienić w naszym rządzie? Prawie wszystkich polityków bo oni zostali wychowani na innym systemie... Nie chcę mi się dalej pisać i może popełniłem pare błedów wkońcu już po 1 ale mam nadzieje że zrozumiałeś co miałem ci do przekazania... Pozdro ;]

__

VIP
KonradM

2008-08-17 01:37:04

Ad 1 - Na chwilę obecną wszystkie partie to deklarują - jeśli nie zauważyłeś, odniosłem się do Twojego stwierdzenia jako by PO było postrzegana jako bardziej antyrosyjska niż PiS.

Ad 2 - Jak wyżej, ale widzę że odpowiadasz wybiórczo :)

Ad 3 - Ciekawa sprawa, jesteś pierwszą osobą którą znam i twierdzi że Kaczyński był dobrym włodarzem miasta. Z ciekawości spytam... od urodzenia mieszkasz w Koszalinie? :DDD

Wszyscy są źli! Wszystkich ich zamknąć, czerwoną zarazę! :D

__
www.hstv.pl

VIP
KonradM

2008-08-17 01:37:50

Ad 1 - Na chwilę obecną wszystkie partie to deklarują - jeśli nie zauważyłeś, odniosłem się do Twojego stwierdzenia jako by PO było postrzegana jako bardziej antyrosyjska niż PiS.

Ad 2 - Jak wyżej, ale widzę że odpowiadasz wybiórczo :)

Ad 3 - Ciekawa sprawa, jesteś pierwszą osobą którą znam i twierdzi że Kaczyński był dobrym włodarzem miasta. Z ciekawości spytam... od urodzenia mieszkasz w Koszalinie? :DDD

Wszyscy są źli! Wszystkich ich zamknąć, czerwoną zarazę! :D

__
www.hstv.pl

VIP
spec_u

2008-08-17 09:33:32

Btw [url=http://www.youtube.com/watch?v=H8XI2Chc6uQ]wolne media w ameryce :)[/url]

__
ema

Użytkownik
bts[b]

2008-08-17 11:23:55

Powiedz mi że w Warszawie kaczor dużo nie zrobił (min. spadek przestępczości)...
A ty dalej się ogarniczaj do tego co napisałem pod nickiem powodzenia!

__

Użytkownik
sold

2008-08-18 00:07:43

Pozwolcie ze ujme to w jedna calosc:
Zaczynajac.. Wojny napewno w Polsce nie bedzie, bo Rosji ona wogole by sie nie oplacala. Po co mieli by nas zbrojnie atakowac? Zeby przejac nasze uber ubogie sklady wegla i soli? Prosze Was:) Do tego dochodzi ryzyko zbrojnej konfrontacji z USA - a wiecie jak taka konfrontacja by sie zakonczyla? Jeden guzik, jedna chwila, i nastepna wojna by byla na maczugi i kamienie.
Tu macie male statysyki:

NUCLEAR WARHEADS
Russia
Land-launched: 2,146
Sea-launched: 1,392
Air-launched: 624

US
Land-launched: 1,600
Sea-launched: 3,168
Air-launched: 1,098

Source: Memorandum of Understanding (MOU) data 2007

I to sa oficjalnie PODANE wyrzutnie, a teraz pomyslcie ile ich musi byc naprawde? 2-3 razy wiecej? Wlasnie przez ten arsenal nuklearny Rosji nikt nie podskoczy, ani Rosja nie narazi sie USA i NATO. Irytuje mnie postawa rzadu Polskiego, bo szczekaja nasi najwiecej - a maja najmniej do powiedzenia. Zakreca Ruskie korek z gazem, zablokuja przeplyw miesa - I POLSKA LEZY I KWICZY! I wlasnie tego powinnismy sie obawiac, ze wykoncza nas gospodarczo.

Na dzien dzisiejszy lepiej dla nas, aby ta tarcza USA byla niz jej ma nie byc. Druga sprawa to taka, ze oprocz tego w Polsce maja stacjonowac 2 pulki zolnierzy USA.
Rozmawialem ze szwagrem ostatnio, ktory jest kpt. pilotem w 56 Pułku Śmigłowców Bojowych w Inowrocławiu, i mowil ze na dzien dzisiejszy Polska nie ma czym sie bronic. Aktualnie w Polsce mamy sprawne 4 maszyny Mi 24, i ponad 10 F-16. Jednym slowem - ZALOSC.

Czysto teoretycznie, jesli chcecie wiedziec jak by wygladala wojna zbrojna - http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/jak-dzisiaj-wygladalaby-wojna-polski-z-rosja,1163043,3439 Bardzo ciekawie napisane, i duuuuuuuzo w tym prawdy. Partyzantka byla by jedyna nasza mocna strona - zreszta jak zawsze:P

Co do Gruzji, to podobna sytuacja miala miejsce w Kosowie. Najpierw obcokrajowcy mnoza sie jak kroliki w czyims panstwie, a potem sa takie problemy. Nie ich kraj - niech WYPIER*****. Poczekajmy tylko jakis czas, i zobaczycie ze podobna sytuacja bedzie miec miejsce w Niemczech. Turkom uderzy palma do glowy, i zarzadaja
niepodleglosci Berlina - juz ich jest kilka mln. W Gruzji jest rowniez wazniejszy aspekt niz te zamieszki - tam chodzi o zloza naturalne przede wszystkim.

Sory ze to tak malo wszystko poukladane jest, ale jest troche pozno, i nie ogarniam:)

__

Użytkownik
h0lusek^^

2008-08-18 03:28:45

[+]

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

72 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie