OLIMPIADA PEKIN 2008

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
kris90

2008-08-08 19:55:37

no to ide krzyczeć na ojca bo tak mi powiedział ;/

__

VIP
Van Helsing

2008-08-08 20:33:36

Messiego puszczono, ale nie wiem czy w razie kłopotów nie zostanie ściągnięty na rewanż z Wisłą. Arbitraż uchylił to co mówił imo bardzo dziwny prezydent FIFA.

Jak tylko Barca teraz będzie miała życzenie Messi będzie musiał wrócić.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
Kiuff

2008-08-08 22:53:39

fajna byla ta kula :D

__

VIP
virus~T

2008-08-08 23:15:39

[hide=NIE CZYTAĆ TEGO]A ja jestem wesołym właścicielem platformy cyfrowej Cyfra+. Nudziło mi się w domu (ileż h można na esp.pl siedzieć) to oglądałem sobie transmisję z piwkiem, a później już piwkami. Po kilku godzinach oglądania, przyszła pora na zapalenie znicza. Coś na co czekałem przez te wszystkie godziny, a tu nagle... zaczął padać deszcz. Gdzie tam deszcz - burza! I c*** strzelił moją cyfrową transmisję. Myślę sobie nie ma c*** tyle godzin i nie zobaczę zapalenia znicza?! Taki c***! Przypomniało mi się, że stara antena nie była przecież nigdy zdjęta. Chwila szukania za meblami i jest! Kabel od anteny analogowej został odnaleziony. Tym o to sposobem obejrzałem zapalenie znicza :) i miałem głęboko w d*** czy bojkotować czy nie. Czy podbijać oglądalność czy nie. To w końcu olimpiada. Kontrowersyjna czy nie, zobaczyć mogę![/hide]

__

Użytkownik
diGi

2008-08-08 23:50:54

Moda n1 = bojkot
Moda n2 = anty bojkot
Moja opinia = ch*j wam wszystkim w dupę :*

http://laveta.w.interia.pl/tarantino.jpg

__

Użytkownik
N00binator

2008-08-09 00:03:22

Pewnie niedlugo swiatlo dzienne ujrzy kolejny denny ruski film w typie 9 kompanii, tylko teraz o akcji na Kaukazie.

__

Użytkownik
N00binator

2008-08-09 00:09:19

Dla dobra klubu powinien wrocic, bo ani razu jeszcze nie przepracowal okresu przygotowawczego w pelnym wymiarze. Po kazdych takich wyjazdach nabawial sie kontuzji.

__

Użytkownik
N00binator

2008-08-09 00:10:57

Wedlug FIFY pilkarze ponizej 23 roku zycia musza byc puszczani na igrzyska, ale to chyba jest wałek. :D Klub musi sie zgodzic.

__

Użytkownik
N00binator

2008-08-09 00:11:29

Fajnie by bylo jakby to Jackie Chan biegl zapalic ten znicz :D

__

Użytkownik
Tymek

2008-08-09 00:32:38

A co to ma wspólnego z igrzyskami? Nie mam pojęcia co za idioci próbują łączyć jedno z drugim i w jakim celu to robią.

Ciekawe gdzie byli ci wszyscy bojkotujący dopóki sprawa tybetu nie stała się modnym tematem w mediach za sprawą igrzysk...

__

VIP
fronki

2008-08-09 00:54:45

jak nie masz pojecia to zacznij czytac, mozesz trwac w niewiedzy albo cos z tym zrobic

__

VIP
vib

2008-08-09 01:06:08

jaki bojkot, jaki tybet, jakie prawa ujgurow ? to tak samo wazne, jak prawa aborygenow w australii - nikt za to sie nie bedzie pod czolgi rzucal :P

jest jedna zasadnicza sprawa - nie wspolpracowac z czerwonymi pajakami - zachwycac sie sie jakie piekne widowisko komunistyczny rezim produkuje dla uciechy swiata (olimpiada) to tak jakby zachwycac sie paradami na placu czerownym armii radzieckiej
imo wszyscy co sie zachwycaja tym blichtrem powinni troche pozyc w komunie, moze by inaczej spojrzeli na te olimpiade

igrzyska w moskwie wolny swiat zbojkotowal (ponad 70 panstw odmowilo wyslania sportowcow) pojechaly demoludy i panstwa 3 swiata - nie bylo wspolnych finansowych interesow z czerwona zaraza - a teraz wiekszosc panstw siedzi w kieszeni chinskiego rezimu

tu nie chodzi o mode na bojkoty czy obrone tybetu - tu chodzi o podstawowa zasade, ze z panstwami totalitarnymi, gdzie rzadza czerwone rzezimieszki powinno sie tylko dyskutowac z poziomu sily - tak jak to Reagan robil i doprowadzil komunistyczna dyktature z kremla i lubianki do upadku

ale kto sie bedzie teraz z chinami silowal, skoro dzieki nim mozna sobie kupic koszulki za 30 centow w hurcie - czasy sie zmienily :P

__

VIP
V!ct!M

2008-08-09 01:08:07

btw. czesto ogladam tvn24 (wlasciwie jak ogladam tv to glownie to). myslalem, ze bardziej sklaniaja sie w strone zachodnich mediow, ale to co dzisiaj bylo (nie pierwszy raz zreszta) to jakas zenada :O

moze nie mam zbyt duzej wiedzy nt. polityki i ogolnie pojetych stosunkow miedzynarodowych (bo i nie wiaze z tym jakichkolwiek planow), ale to co sie aktualnie dzieje jest chyba czyms bardzo powaznym, ale na tvn24 CALY DZIEN tematem numer 1 byla katastrofa pociagu. jasne, mam 'szacunek' dla ofiar, stala sie jakas tragedia, no ale bez przesady. to ze o IO duzo nie mowili mozna zrozumiec (do pokazywania nie mieli praw), ale o narastajacym konflikcie nie bylo prawie nic... (czy to na pasku, czy w tym co mowili dziennikarze) zreszta z internetowymi mediami to samo (moze poza gazeta)

nie zwiazane, ale naprawde mnie to jakos zaskoczylo :d

__

VIP
V!ct!M

2008-08-09 01:11:48

a to, ze o protestowaniu i bojkotowaniu nie bylo glosno oznacza od razu, ze takie wydarzenia nie mialy miejsca?... ja sam nie wiem jak dokladnie bylo, bo nie bylo powodu, zeby klka lat temu mnie to interesowalo.

kolejna sprawa, ze teraz (w sensie przed/w czasie olimpiady) jest chyba najlepszy czas na takie dzialania, bo oczy calego swiata zwrocone sa w strone Chin...

__

Użytkownik
Tymek

2008-08-09 01:13:04

Ty z pewnością zrobiłeś już wiele i Tybet jest Ci wdzięczny...

Dam buzi jak ktoś wreszcie poda mi jakiś racjonalny powód bojkotu Igrzysk - co to ma niby dobrego przynieść i dlaczego Igrzyska mają być w ogóle bojkotowane, z jakiej racji?

__

VIP
V!ct!M

2008-08-09 01:18:45

powinno sie tylko dyskutowac z poziomu sily
no wlasnie, obawiam sie ze takie drobne formy bojkotowania maja male znaczenie. co innego, gdyby najbardziej znaczace panstwa rozpoczely jakas, ze sie tak wyraze, 'agresywna' forme dyplomacji (nie wiem jak to wyglada w tym momencie). no ale coz, tak jak napisales, raczej nikomu to nie oplaca...

__

Użytkownik
Tymek

2008-08-09 01:27:09

No dobrze, ale jakie działania? Jak niby bojkotowanie Igrzysk pomaga Tybetowi. Sprawa Tybetu nie ma nic wspólnego z Igrzyskami Olimpijskimi i współczuję każdemu kto nie jest w stanie tego przyjąć do wiadomości.

__

Użytkownik
Tymek

2008-08-09 01:29:19

OK, czyli jeżeli otwarcie Igrzysk uważam za imponujące widowisko to potrzebuję poznać co to komunizm żeby stwierdzić, że to gówno? No tego jeszcze nie grali...

__

Użytkownik
N00binator

2008-08-09 01:38:52

Chinole probuja zamydlic wszystkim oczy :D

__

VIP
vib

2008-08-09 01:41:02

problem w tym, ze wypowiadasz sie teraz o rzeczach o ktorych nie masz zielonego pojecia - urodziles sie czasach kiedy pozostaly moze 4 komunistyczne dyktatury na swiecie - inne padly na szczescie

dla ciebie te dyktatury komunistyczne, mordowanie wlasnych obywateli to fantazja - ale niesety jeszcze zyja miliony(milardy) ludzi pod batem czerwonych

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-08-09 01:59:19

WOLNY TYBET!!!

__

Użytkownik
Tymek

2008-08-09 02:04:38

Zgadza się, ale może właśnie dlatego patrze na to wszystko w zdrowszy sposób :-). Mi taka ceremonia nie będzie się kojarzyła z defiladą na Placu Czerwonym, za to będę potrafił docenić to, że została zrealizowana z dużym rozmachem, była niewątpliwie widowiskowa i znakomicie oddawała ducha kultury dalekiego wschodu, która przecież jest nam dość odległa...

Nie rozumiem ludzi, którzy chcą mieszać Igrzyska z polityką, różnymi sporami itd. Ludzie, przecież to jest święto sportu! :-) Ja osobiście nie mogę się doczekać Michaela Phelpsa z ósmym złotem, Argentyny rozbijającej DT w finale turnieju koszykówki albo finału Nadal - Federer i wielu innych. Jak włączam telewizor i oglądam transmisje z Pekinu to chcę myśleć właśnie o tym i cieszę się, że nie należę do tej grupy, której WYDAJE się, że może coś zmienić, bo wyłączy TV w czasie ceremonii otwarcia...

__

Użytkownik
Svepik

2008-08-09 09:26:10

Chiny dbaja o swoich obywateli, mysle ze zwykly szary chinczyk narzekac zbytnio na komunzim nie moze, maja wolny rynek, ogromny wzrost gospodarki.

__

VIP
fronki

2008-08-09 09:40:14

myslam juz ze ja jestem dziwny i tylko to ja mam tego dosc (zakladam ze miecugow podjal zla decyzje)

stety, niestety ja tez jest niewolnikiem iti (tvn/tvn cnbc/onet no i Legia :D) z wyjatkiem dnia wczorajszego. praktycznie tyle ile bylem w domu ogaldalem BBC world (ze smiesznych rzeczy w rozmowie na zywo z saakawszilim wyrwalo sie prowadzacej "president putin" na co michiail, "u said president putin?" a ona nadal "yes" nie do konca lapiac co go tak dziwi)

w wyborczej (gazeta.pl) jest wojtek jagielski wiec spokojnie mozna czytac jego teksty o gruzji, pozatym maja niezly newsroom i daja rade z updatem.

poczatkowa balem sie ze kaczynski bedac bliskim kumplem z prezydenta gruzji wysle tam od razu nasze niedzialajace f16 z odsiecza (bylo blisko bo stasiak (szef BBNu) byl juz spakowany i mial leciec, szczesliwie zrozumial ze nic nie moze zrobic)

osobiscie licze na busha, bo niestety to on musi to zalatwic (ue bez lizbony niewiele moze) ma jaja choc jest w dosc ciezkiej sytuacji u siebie w kraju, pozostaje czekac

konfilkt gruzja, osetia, abchazja, rosja nie skonczy sie dobrze

__

VIP
fronki

2008-08-09 09:43:31

napisze wyraznie bo widze ze sam nie dasz rady

nigdzie nie napisalem ze moje nieogladanie jest zwiazane z tybetem, co do reszty podpisuje sie pod vibem

__

Użytkownik
Rychoo

2008-08-09 11:34:34

na czas igrzysk zazwyczaj nie działa się zbrojnie ;)

__

Użytkownik
kermitzor

2008-08-09 11:51:15

aktualnie, niezbyt wolny. Ale igrzyska z checia ogladac bede.

BTW otwarcie bylo niesamowite

__

VIP
V!ct!M

2008-08-09 12:25:55

ciekawy jestem co teraz usa zrobi. niby gruzja nie jest w nato, ale mieli przeciez duzy kontyngent w iraku (moze na innych misjach tez, nie wiem), wiec byli w mniejszym lub wiekszm stopniu sojusznikiem. tyle ze na pomoc militarna ze strony usa chyba nie maja co liczyc (to akurat lepiej dla wszystkich chyba)

__

Użytkownik
tobster

2008-08-09 12:31:23

Transmisja była na youtube i itvp :X

__

Użytkownik
Tymek

2008-08-09 13:13:47

Eh... po prostu miałem na myśli to, że bojkot igrzysk niczego ani nikogo nie ocali. Ludzie bojkotują i nawet nie zastanawiają się nad sensem i celem takich działań. Ilekroć kogoś pytam 'dlaczego' to nie potrafi podać choć jednego racjonalnego powodu.

__

VIP
Van Helsing

2008-08-09 13:18:40

Tak, to fakt.

__

VIP
Van Helsing

2008-08-09 13:19:04

Tak podała fifa, trybunał arbitrażowy to uchylił.

__

VIP
JamJestZuras

2008-08-09 13:22:18

Ja mam mieszane uczucia co do Tedego, ale fakt faktem, on to ujal mistrzowsko :)

Tede - Made in China, najmadrzejszy kawalek z tej nowej plyty.

:)

__
gdzietenwosk.pl

VIP
fronki

2008-08-09 14:04:48

mam wrazenie ze ty nie chcesz tego sie dowiedziec....
vib wyrazie napisal dlaczego a ja napisalem ze sie pod tym podpisuje, mam Ci przekleic?

__

VIP
fronki

2008-08-09 14:05:34

..... :/

__

VIP
V!ct!M

2008-08-09 14:12:20

ups napisalem rosja zamiast usa :c

__

VIP
virus~T

2008-08-09 16:38:23

A tego nie wiedziałem ale na moim łączu w XXI wieku, internetowa telewizja to raczej słaba opcja:

Download: 396kbit/s
Upload: 128kbit/s

Chętnie bym zmienił ale akurat mieszkam w takim rejonie gdzie oprócz tego co mam i neozdrady nie ma nic innego.

__

Użytkownik
mental

2008-08-09 16:45:16

80 000 000 zamordowanych Chińczyków za czasów Mao. Dbają, nie ma co.

__

Użytkownik
mental

2008-08-09 17:23:56

Ja też sobie co nieco pooglądam. Jednak w 100% popieram to co vib napisał. Fajne rozpoczęcie? Z rozmachem? Czad - ciekawe tylko ilu Chinoli dostało kulkę w łeb bo nie chcieli robić po 17h/dobę, a ilu ma szramy po bacie na plecach. Oglądajmy tę wspaniałą imprezę, ale nie zapominajmy o tym czym to zostało okupione. I polityka zawsze się łączyła i będzie się łączyć ze sportem - nie myśl o dzisiejszych olimpiadach, ME, MŚ jak o greckich pierwowzorach, bo teraz liczy się tylko $. Całe śmieszne akcje typu "Wolny Tybet" to tylko kiełbasa PR. Nikt z "nowoczesnego świata" słowa nie powie Chinom, bo dzięki reżimowi np. buty Nike robi się za 0,5$ a sprzedaje za 80$. Jakby to musieli robić Europejczycy albo Amerykanie ze wszystkimi swoimi potrzebami to koszt wyprodukowania takich butów byłby na poziomie np. 50$. Myślisz że przy takiej kasie ktoś się przejmuje cierpieniem paru "pionków"? Nie każe nikomu się utożsamiać i wszystko bojkotować bo sam tak nie robię. Ale - na litość - miejcie trochę pojęcia o dzisiejszym świecie. Na esports, youtube i gazeta.pl świat się nie kończy.

__

Użytkownik
N00binator

2008-08-09 21:57:28

zdaje mi sie ze chodzilo mu o poparcie wolnosci dla tybetu

__

Warning: getimagesize(http://laveta.w.interia.pl/tarantino.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 409 Conflict in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

472 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie