Granie w miejscu publicznym

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
Zippi9

2008-07-05 09:40:12

Jak byś miał więcej miejsca, to zabezpiecz jakoś kompy bo są tacy co klawiaturę za 10 zł potrafią ukraść xD

__

Użytkownik
El-Mo

2008-07-05 12:36:56

nie zapominaj o Wii

__

Użytkownik
kris90

2008-07-05 12:43:04

albo RAM wyciągnąć : D

__

Użytkownik
Zippi9

2008-07-05 12:44:45

Może lepiej jakiś pub z fajnym klimatem, bardzo blisko uczelni z konkurencyjnymi cenami do tych co są w pobliżu. Obok UKSW, w tym samym kampusie jest też Liceum w Warszawie znajomy otworzył na parterze swojego domu taki lokal i zyski ma naprawdę duże. Ceny 7zł za piwo z beczki, jakieś drinki stół bilardowy, kawka ciasto itd

__

Użytkownik
Pite

2008-07-05 13:13:42

Stół bilardowy w środku centrum handlowym to dobry pomysł.

__

VIP
Pajda

2008-07-05 14:07:53

Ja bym chetnie odwiedzal jakies automaty, ale takich praktycznie juz nie ma. Co do Blue City to musialo to byc bardzo krotko bo co jakis czas tam bywam i nie zauwazylem, brak reklamy widac.

__

VIP
Pajda

2008-07-05 14:09:32

Kiedys chodzilismy po Warszawie szukajac miejsca gdzie mozna zagrac w Gears of War, jedynym jakie znalezlismy byla Arena w metrze, ale od rana do wieczora bylo zajete :P

__

VIP
Pajda

2008-07-05 14:13:07

Tu nie chodzi tyle o kafejke internetowa z internetem jako atrakcja, tylko o centrum lanowe.
Zreszta na wazne mecze umowic sie na dobre lacze i siedzenie obok siebie druzyna tez nie jest zle :P

__

VIP
Pajda

2008-07-05 14:13:51

Jezeli dobrze stoisz z angielskim to zagadaj do Sujoya o doswiadczenia z Omega Sector, ktore prowadzi.

__

VIP
mavv

2008-07-05 14:20:36

jesli chcesz otworzyc cos w rodzaju kafejki internetowej to tak jak szybko wpadl ci ten pomysl do glowy to niech ci tak samo szybko z niej wypadnie... przechodzilem przez to.. lokal mega tani, lacze prawie za free z tp kolejowej po znajomosci i padaczka.. w samym centrum w miescie okolo 200 tys... podaruj sie, moich 2 kumpli tez padlo z taka dzialalnoscia,... teraz w olsztynie jest JEDNA kafejka (tez kumpla) ktora jest na dworcu i koles ledwo z zusami daje rade, oplaca na czarno 1 kolesia kotry u niego pracuje.... podaruj sobie:)

__

VIP
spec_u

2008-07-05 14:49:26

Sam chodziłem do kawiarenki ale z niewiadomych mi przyczyn upadła

widziałeś żeby ktoś kiedyś zamykał interes przynoszący dobre zyski ? o_O

__
ema

Użytkownik
B4mc

2008-07-05 15:16:31

przeciez były swego rodzaju automaty z grami.. moim zdaniem super pomysł zeby mile spedzic czas w rywalizacji ze znajomymi ;) do tego fajna miejscowa, mila muza, obsluga (jakies laseczki) i obszary dla palacych osobno.. nie mam zamiaru grac a za plecami stoi koles z faja i jedzie od niego jak z wysypiska...

__

VIP
Mateck

2008-07-05 16:26:35

lokalizacja?

__

Użytkownik
diGi

2008-07-05 17:02:39

widziałeś żeby ktoś kiedyś zamykał interes przynoszący dobre zyski ? o_O

Tak i podałem przykład w poście, na który odpowiedziałeś.

__

VIP
priAm

2008-07-05 17:06:14

mam czym jeździć :)

__

Użytkownik
momopoznan

2008-07-05 17:14:34

# 30 ale wy mylicie to nie chodzi o zwykłą kafejkę tylko takie Centrum LAN-owe według mnie gdyby był tam dobry net to czołowe polskie drużyny zapewne skusiły by sie na granie tam ważnych meczów. fakt zakładanie kafejki - zły pomysł ale założenie centrum LAN-owego to dla mnie super pomysł :)

__

Użytkownik
Zippi9

2008-07-05 17:49:35

I co czasem przyjedzie jakaś drużyna poćwiczyć? Za małe zyski, teraz kiedy internet jest tak tani mało kto chce płacić za coś co ma w domu. Wiele osób przestało kupować czasopisma/gazety bo po co skoro w takiej formie, bądź bardzo podobnej jest za darmo/grosze w internecie?

__

Użytkownik
akodo_ryu

2008-07-05 19:56:13

Szczerze mówiąc bardziej mi się widzą konsole. Do pójścia gdzieś, żeby za kasę grać na PC, to by mnie chyba końmi było trzeba ciągnąć. Nie przemawia to do mnie jakoś.

Od strony ownera - za dużo problemów z konfiguracją, licencje na soft, pilnowanie podzespołów :), maintenance OSa (albo codzienne rozrzucanie obrazów) i przede wszystkim za duża dostępność sprzętu. Obecnie różnica cenowa między PC biurowym a PC do grania jest minimalna (no, chyba że ktoś kupuje high-end), przez co sporo ludzi ma po prostu PC do internetu, na którym idzie większość nowości.

W przypadku konsoli staje się przed perspektywą wydania kasy na coś, co nie okłamując się, będzie służyło tylko do grania (no, i odtwarzacz BR w PS3). Poza tym konsole są bardziej party style, co nastraja na wpadnięcie z kumplami, żeby pociąć w jakiegoś Tekkenika. W Lublinie koleś ma sklep z grami + gralnia 1x PS3, 1x X360, do obu LCD 24" tak na oko i trzeba dzwonić, żeby sobie zaklepać z wyprzedzeniem. Chociaż grubszej kasy chyba na samej gralni nie zarabia, ale nie pytałem, to nie wiem.

PS. Czemu wszyscy ostro mówią o plazmie do konsoli Oo Ja chyba jeszcze nigdy nie miałem okazji grać na next-genie na plazmie, szczerze mówiąc.

__

Użytkownik
smirnoff``

2008-07-05 20:12:38

lap dance bar ? xD

kawiarenka/centrum lanowe nie wypali...

jedyna dobrze zarabiajaca w warszawie kawiarenka to chyba ArenA w centrum, a tak to sie otwieraja i po roku kazda upada, centrum lanowe - idea fajna ale chyba brak popytu na rynku ? jak czesto przyjada ludzie na mecze ? - niewystarczajaco czesto

ja bym zmienil branze

__
try me.

Użytkownik
Zippi9

2008-07-05 20:15:41

Jest kilka innych, które po roku nie upadną ale kokosów chyba nie zbijają...

__

Użytkownik
stalQ

2008-07-05 21:00:35

Co do konsol to chyba nie bardzo zgodne z prawem bedzie. Gdzies w PSX eXtreme czytalem co maja do powiedzenia w tej sprawie goscie z microsoftu i sony.

__

Użytkownik
Zippi9

2008-07-05 21:06:56

No, ale wykupi licencję na gry + konsole jeśli będzie trzeba, a nie kupi konsole + gry z allegro i wstawi...

__

Użytkownik
stalQ

2008-07-05 21:53:05

Wlasnie o to chodzi. Np cytat goscia z Sony " Aby prowadzic wypozyczalnie lub salon gier, potrzebne sa gry z licencja na wypozyczanie, a tych nie posiadamy, i w chwili obecnej nie planujemy dodawac do naszej oferty"

__

Użytkownik
Nighter

2008-07-06 11:42:43

Nie wiem czy ktoś już to pisał, ale możesz pomarzyć o konsoalch. Na forum ps3site bodajże koleś chciał otworzyć takie centrum konsolowe, ale jak pogadał z Sony to wyszło że nic nie otwiera. Sony w ogóle nie pozwala rozpowszechniać swoich gier ani konsol w ten sposób, a jeżeli już to chcą tak astronomiczne kwoty że lepiej to zrobić na czarno i zapłacić kare bo i tak taniej wyjdzie.

__

ex-Redaktor
exilek

2008-07-06 12:18:20

dokładnie ;) na bank w Polsce jest pełno takich miejsc gdzie można pograć na konsoli i nikt nic nie płaci :)

__

Użytkownik
nOx

2008-07-06 12:55:04

Taaa... Ja np. gram u siebie w domu na ps3 i nic nie place :DDD

__

VIP
Pajda

2008-07-06 13:12:57

Sa w Polsce lacza na ktorych mozna miec lepsze pingi niz zwykly niemiec na niemieckim servie, czy wloch na wloskim. Sadze, ze dobre druzyny w momencie potrzeby rozegrania jakiegos waznego meczu by sie skusily zagrac na takim, szczegolnie, ze wtedy jest kolejny zysk w postaci mozliwosci grania obok siebie. Przy okazji jak takie mym by zagralo to pewnie troche widowni by sie na miejscu jeszcze zebralo. Oczywiscie takich meczow by nie bylo duzo ale zawsze to cos co zwieksza popularnosc miejsca. Nie jest nowa sytuacja gdy jest jakis swietny gracz chociazby Q3 i nie moze nic ugrac w turnieju z powodu slabego lacza, tutaj sobie moze przyjsc i rozegrac caly turniej.
Czesto tez gdy pojawia sie spory turniej w jakas nowa druzynowa gre, zdarza mi sie ze znajomymi jezdzic po calym miescie w poszukiwaniu miejsca gdzie moglibysmy potrenowac na lanie i zawsze byl problem ze znalezieniem takiego. No i turniejow lanowych wciaz nie ma gdzie organizowac, ze nie wspomne o po prostu pograniu sobie na lanie ze znajomymi. Kazdy z tych elementow to male zyski, ale polaczone razem staja sie juz oplacalne. Gdyby tak nie bylo Sujoy nigdy by nie probowal otworzyc Omega Sector.

Zreszta zajdz do Areny, tam zawsze ktos siedzi i gra w starcrafta, wowa czy tibie.

__

Użytkownik
akodo_ryu

2008-07-07 01:32:30

Jak nie? PS3 zjada astronomiczne ilości prądu :)

__

Użytkownik
nOx

2008-07-08 02:46:34

Wiesz... chomiki... kolowrotki :DDD

__

VIP
d00mer

2008-07-08 03:40:34

Mogę Ci tanio siostrę odsprzedać. Mały przebieg, robi 10 kWh/doba.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2402 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie