Użytkownik
|
ja malo ogladam TV jesli chodzi o takie tematy bo tam nie znajdzie sie wielu prawdziwych informacji
zdaje sobie sprawe ze elita chcce kontrolowac obie strony
zarowno tych co nie wierza jak i tych co wierza
co jakis czas karmia ludzi takimi teoriami spiskowymi w mediach
Korwin Mikke ostatnio na V blogu mowil jakie to ma skutki
i rzeczywiscie moge je odczuc, gdy rozmawiamz niektorymi osobami np na tym forum
__
|
Użytkownik
|
rzadko podaje domysly, a gdy juz je podaje to to zaznaczam
to co pisze mozesz sam sprawdzic czy jest prawdziwe czy nie
z wikipedii korzystam umiarkowanie
ostatnio wkurzylem sie jak usuneli moj wpis o Hugo Chavezie ktory napisalem po wczesniejszym uzgodnieniu go z kilkoma polakami mieszkajacymi w wenezueli
swoja podpowiedz podparlem linkami, zdjeciami porobionymi specjlanie na ten cel przez polakow w wenezueli
widac komus zalezy by prawda nie docierala do mas
__
|
VIP
|
A ja lubie sie posmiac z takich ignorantow jak ty. Idz lepiej do kosciola pomodl sie do wyimaginowanego boga, o ktorym cie ucza od dziecka. -.-
__
|
Użytkownik
|
a twoim ulubionym sportem z tego co zauwazylem jest ujebywanie sobie stopy do kolan z szotgana keep on shooting
nie bede sie wdawal w dyskusje o chavezie bo ja tego dotknalem, bylem w ameryce poludniowej, widzialem jak to wyglada wsrod normalnych ludzi a nie garstki oszolomow z neta, ktorzy swojej indywidualnosci upatruja w brnieciu pod prad
ty posilkujesz sie opiniami ludzi ktorzy zaakceptowali twoja zajawke na bycie jak von daniken i calkowicie to rozumiem, kazdy sobie szuka miejsca na ziemi i akceptacji.. ale jedna rada, jak ci mowia zes pijany to usiadz
szanuje ze masz swoje zdanie, natomiast jest dla mnie ono tak wyjete z dupy, ze pozwole sobie nie zabierac daleszego glosu w dyskusji ale jesli lubisz babranie sie w kupie to czemu nie, kazdy robi co chce
spadam do spania bo juz pozno, czesc
__
|
Użytkownik
|
wiem, ze sam atakuje ale nie atakuj go
ja sam kiedys tez myslalem jego tokiem
niewazne to w co kto wierzy
po prostu lepiej go przekonac ze ignoracja to duuzy blad, ja tez kiedys bylem lekkim ignorantem a teraz slucham kazdego nawet jesli mowi cos co na poczatku moze sie wydawac absurdalne i niemozliwe
teraz wiem w jakim kiedys bylem bledzie
peace ;p
__
|
Użytkownik
|
oo jeszcze tylko sprostowanie, bo widze wiesz wiecej o mnie samym niz ja )
jestem agnostykiem ciao
__
|
Użytkownik
|
nosz qwa ale z Ciebie lol i ignorant
GDZIE powiedz MI GDZIE JA PISALEM ze opieram swoja opinie o wenezueli na podstawie jakichs oszolomow??
skad mam wiedziec, moze wlasnie TY jestes tym oszolomem i to ONI pisza prawde bedac wsrod normalnych ludzi i mieszkajac i podrozujac tam od wielu lat???
piszesz takie smuty
sam strzelasz sobie wlasnie pod nogi, pokazales to wlasnie tym glupim i bezmyslnym postem, po prostu ZAL !!!
PRAWDA jest, ze media klamia na temat WIELU spraw o wenezueli przyklady sa podane w tym blogu, jak widac jestes TAK WIELKIM ignorantem, ze nawet swoj zaduwany tylek nie byles w stanie ruszyc by wejsc na ta strone i sprawdzic co tam jest napisane
przeciez mozesz byc jakism 27 oszolomem
a ze ignorantem jestes to juz widac z daleka
bawisz sie w kupie i nawet sam ja jesz, wnioskuje to z twoich ostatnich postow
LOL
__
|
Użytkownik
|
jestes ignorantem, to jest pewne
czlowieku idz, precz
__
|
Użytkownik
|
ok zmieniam zdanie, jest chol** IGNORANTEM co pokazal w swoim poscie powyzej
na dodatek glupim ignorantem bo pisze takie pie*** zanim cokolwiek pomysli
takie czlowiek-zwierze :o
__
|
VIP
|
czy sa jakies udokumentowane zapiski z przeszlosci mowiace o tym, ze w tamtych czasach byly trzesienia ziemi i huragany?? NIE MA!
Były prowadzone na bieżąco, jeno huragan w tamtych czasach już zniszczył te zapiski. Podważ ten argument.
__
|
Użytkownik
|
w tamtych czasach wiedza wsrod ludnosci byla przekazywana glownie z pokolenia na pokolenie
rodzice przekazywali cala swa wiedze dzieciom, byla to odmienna sytuacj niz ta ktora obecnie mamy. teraz rodzice pracuja a dzieci ida do szkoly
jesli przetrwaly zapiski historyczne, dokumenty wojenne itp to mozna by przypuszczac ze i jakies zapiski o huraganach tez by sie znalazly
zwlaszcza, ze wiedze z kontynentu amerykanskiego zapisywano i przewozono do krolewskiej biblioteki w anglii np za rzadow Johna Murraya
ja nie twierdze, ze wtedy huraganow absolutnie nie bylo
tego naprawde nie wiem i bede musial sie spytac jakiegos profesora historii lub lepiej klimatologa ktory powie mi dlaczego nie ma wzmianki o takich kataklizmach z przeszlosci
w tym wszyskim wazna jest logika
mozesz np zalozyc teorie, ze dzdzownice w przeszlosci zalozyly kosciol katolicki i kazac komus obalic ta teorie, ale to sie po prostu mija z celem bo po krotkim LOGICZNYM, najpierw schematowym a pozniej nieschematowym (albo odwrotnie) toku myslenia dochodzi sie do wniosku, ze to nie trzyma sie za bardzo kupy
nie popadajmy w absurdy
takich teorii robisz tysiace ale one nie maja absolutnie nic na celu, bo co Ci da jak obale te Twoja teorie, gdy sam myslac przez chwile zauwazysz, ze ma ona za duze luki i mozna wytlumaczyc ja na oczywiste sposoby albo wytlumaczyc ja absurdalnie glupimi wyjasnieniami ale to wszystko wtedy nie bedzie sie trzymalo kupy, czyli po co zwykly czlowiek ma klamac drugiego czlowieka, gdy dla ani jednego nie przyniesie to zysku?
uf sam po prostu nie wiem jak to bylo z kataklizmami w przeszlosci ale po prostu NIGDZIE nie sposob znalezc zadnych informacji na ten temat, sam jestem tego szalenie ciekawy ale narazie nikt nie byl w stanie odpowiedziec mi na to pytanie
musialbym zapytac sie na jakims forum
__
|
VIP
|
To jest przypadek stracony, mozna sie jedynie posmiac ;DDD
__
|
Użytkownik
|
qwe, jak odemnie masz duży szacunek i [+]. Lubię ludzi którzy dużo mówią kiedy mają dużą wiedzę a nie na odwrót. Jestem pod wrażeniem twojej wszechstronnej wiedzy i podziwiam cię za to, że prowadzisz dyskusję z ludźmi którzy są "ignorantami", wierzą w opcję którą karmiono ich od małego i założono im klapki na oczy. Sam trochę siedzę w temacie "rzeczy niewyjaśnionych"(nie lubię tego określenia ale niech już zostanie) i wiem że tacy ludzie są trudni.
Tak bardzo chcecie dowodów, a ja podam jeden prosty - pieniądz. Niestety ale poszczególne jednostki w dzisiejszym materialnym świecie są gówno warte dla ważnych ludzi i żadna wielka organizacja czy rząd nie pozwoli sobie na jakieś zbiegi okoliczności czy niekontrolowany rozwój. Pomyśl sobie, ile technologi jest blokowanych przez ten system. Prosty przykład:
policz sobie ile ludzi straciło by pracę, ile pieniędzy by przepadło gdyby wypuszczono np. doskonałe lekarstwo na AIDS. Poczytaj sobie, jak celowo zarażali ludzi. Jak ja czasami siadam i zaczynam się nad tym zastanawiać aż mi się kręci w głowie. Ile takich technologi jest ukrywanych? My tak na prawdę gówno wiemy o świecie, co się dzieje, jaki jest aktualny poziom technologiczny! Byłem w USA, rozmawiałem z różnymi ludźmi, którzy zajmują się sprawami typu 9/11 itd. "Dziwnych spraw" jest tyle że ja nie rozumiem jak można w to nie wierzyć i słuchać co mówią w Faktach. Pooglądajcie sobie różne filmy, poczytajcie książki, nawet takie fabularyzowane tam też jest sporo prawdy. Podobało mi się jak schemat sterowania społeczeństwem przez rząd pokazali w Prison Breaku. Wiadomo że to fikcja, ale chodzi o to że coś takiego funkcjonuje naprawdę tylko troszkę inaczej wygląda . Jeszcze jedno - interesuję się tym i myślę że tylko tyle można niestety zrobić. Nie rozumiem ludzi którzy jak widzą na jak wielką skalę to działa, probują coś zdziałać...
__
|
Użytkownik
|
Nie było kataklizmów w przeszłości?
Kamikaze nie jest tylko nazwą formacji japońskich z WW2. Nie wiem, czy są jakieś zapiski. Znając historię KKW powiedział bym, że mogą być jakieś ryciny. Poza tym fakt, że mongołowie nie zdobyli Japonii jest wystarczającym dowodem, że ten tajfun miał miejsce (chyba, że sami się pozatapiali. czyżby Gallowie )
Podobnie z Tsunami. Są ryciny obrazujące fale na długo zanim człowiek znał elektryczność z innej strony, niż błyskawice.
Trzęsienia ziemi: Sejsmograf Zhang Heng'a ze 132r.n.e służył Cesarzowi w zdobywaniu wiedzy o trzęsieniach ziemi. Fakt, że pewnie nie ma zapisów z okresu Starożytnych Chin nie jest chyba niczym nadzwyczajnym, zważywszy na to, że nie pisali już oni na kamiennych tabliczkach.
[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Image:1755_Lisbon_earthquake.jpg]Rycina[/url] przedstawiająca Lizbonę podczas trzęsienia ziemi z 1755 roku + tsunami, żeby nie było nudno.
__
|
Użytkownik
|
Sorry ale nie wieże żeby te dziecko wyssało wszystko z palca. Obejrzało kreskówkę itp. i teraz opowiada. Sam kiedyś gadałem podobne śmieci, o antygrawitacji, podróżach w czasie itp. Obejrzałem coś kiedyś, zapamiętałem i tak zostało. Wystarczy, że takie dziecko raz przeczytało jakąś ciekawą książkę lub oglądało programy naukowe zamiast kreskówek. To że ktoś pisze o czymś o czym nie wie/nie widział to moim zdaniem trochę argument z dupy. Jakim niby sposobem autorzy książek np. sf to wszystko wymyślają? Wymyślają właśnie Po za tym dzieci nie są zdeprawowane światem dorosłych gdzie "bajeczki" są wybijane z głowy bo po prostu nie istnieją. Chłopak patrzył, myślał i opowiadał. Nic nadzwyczajnego.
__
|
Użytkownik
|
[+]
z1mny z qw?
"Jeszcze jedno - interesuję się tym i myślę że tylko tyle można niestety zrobić. Nie rozumiem ludzi którzy jak widzą na jak wielką skalę to działa, probują coś zdziałać..."
Można zrobić odcięte od reszty świata państwo takie jak Chiny, w którym będą normalne zasady moralne, kredyt społeczny zamiast jakiegoś pieniądza, za którego trzeba płacić. Problem jest taki, że inne państwa typu USA wypowiedziałyby niby państwu wojnę pod jakimkolwiek zarzutem... No cóż... trzeba zbudować prom kosmiczny w domu i założyć państwo na Marcie/Księżycu.
__
|
VIP
|
LOL, to żeś mi pojechał, nie sądziłem, że dostanę taką odpowiedź. Oczywiście, masz rację pewnie, pytanie było z dupy.
Jeszcze jedna rzecz mi się nie podoba u Ciebie w tym wszystkim: raz mówisz, że 99% telewizji odmóżdża, nie podaje zgodnych informacji, aby potem powiedzieć, że Cejrowski, która ma program w publicznej, to jednak fajny i mądry gość. To jak to jest?
A oprócz tego może i masz rację, ja tam się nie znam i nie zamierzam się tym przejmować, życie mija. Pozdro.
__
|
VIP
|
katolickie cioty...
__
|
VIP
|
musze przyznac, ze obsmialem sie srogo. albo dajcie mu bana albo niech ma swoja kolumne pls!
__
|
VIP
|
A czego ciekawego dowiedziales sie o Hugo Chavezie?
__
|
Użytkownik
|
Sory, ale nie wierzę w 'trzecie oko' i żadne paranormalne zdolności. Jak ktoś na moich oczach zacznie wyginać łyżkę wzrokiem jak w matrixie, to uwierzę :-).
__
|
VIP
|
Ja nie mówię, że to są jakieś totalne bzdury i niemożliwości. Ale po co to nam, śmiertelnikom, wiedzieć? Nic nie zmienimy.
Dla mnie ważniejsze od 3 dodatkowych planet i jakiejś super w 2012 jest czy wykarmię rodzinę. I tak nigdy nie dowiemy się co tak na prawdę dzieje się na szczycie i zresztą bardzo dobrze. Taka widza to tylko problemy.
Myślę, że jeśli ktoś myśli i szuka za wszelką cenę materiałów na takie tematy, również nie może sie nazwać kimś twardo stąpającym po ziemi, bo to oznaka, że nie ma ważniejszych (paradoksalnie przyziemniejszych) problemów.
Jednym słowem - może tak jest, ale i tak nic nie zmienię a są sprawy na które mam wpływ i dotyczą mnie bezpośrednio.
Oczywiście ciekawie jest o tym poczytać i mieć jakieś swoje zdanie na ten temat, ale tylko w ramach hobby, czy ciekawostki.
__
|
Użytkownik
|
Heh wiecie ludzie... też kiedyś siedziałem w necie i 'szukałem prawdy', oglądałem filmy, czytałem artykuły... na szczęście w porę się zorientowałem, że to zwykła strata czasu. To wy siedzicie w matrixie, który ubarwia rzeczywistość, a nie my żyjemy w niewiedzy. Wiadomo, że istnieją rzeczy o których się nie mówi opinii publicznej, ale w swoich domysłach należy zachować zdrowy rozsądek.
Po pierwsze trzeba rozgraniczyć pewne sprawy. Świat kręci się wokół pieniądza i to jest normalne, że ci co są na górze doją resztę. Jeśli ktoś inteligentny pozna prawdopodobne systemy działania banków itd. to szybko się zorientuje, że tak rzeczywiście może być. Dlaczego? Bo to ma sens. Jeśli ktoś na jakimś systemie korzysta, to taki system może działać. Ale jeśli już ktoś pieprzy głupoty o dzieciach indygo i kontaktach rządu USA z UFO to najzwyczajniej w świecie troszkę za bardzo się nakręcił. Wiem, że te wszystkie tajemnice itd. to są nieźle skrojone historie, fajnie się tego słucha itd. Ale prawda jest taka, że to są ładnie skrojone historyjki.
I teraz panowie-spiskowcy: FEJS DE TRU. Wszystkie zeitgeisty itd. to takie same manipulowanie faktami jak masmedia i jeżeli tego nie widzicie to właśnie WY jesteście ślepi :-).
__
|
Użytkownik
|
dobrze mowisz
taki pomysl mial Hugo Chavez i widzisz jaka nagonka na niego jest ://
ps dzisiaj czytalem kolejny artykul o Korei Polnocnej, zgroza
a z innej beczki
litr paliwa w polsce kosztuje 4,5 zl
w libanie 23gr
a w wenezueli 7gr
niezle prawda?? az sie nie chce wierzyc, ze paliwo jest TAK tanie
a nam jak obniza od 20gr to ludzie robia zapasy na miesiac
heh
__
|
Użytkownik
|
Rzeczywiscie Chiny sa odciete -.-
Kazda utopia skazana jest na porazke... Dlaczego ? Ano dlatego ze czlowiek nie dziala wg schematow !! Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial wiecej. Owszem poprzez dobrze pomyslana edukacje , resocjalizacje wystepowanie takich jednostek mozna ogranizyc ... ale wymagaloby to zwiekszonej kontrolli nad populacja co powoduje ograniczanie swobod a od tego wlasnie chciales uciec.
Musimy sie pogodzic z tym ze pewne osoby sa na szczycie wladzy ... a reszta to plebs :E
__
|
Użytkownik
|
cejrowskiego znam glownie z internetu
media mowily ze jest troche stukniety
dla mnie to czlowiek porywczy ale honorowy, nie boi sie mowic prawdy
i jest naprawde wysztalcony, podobaja mi sie jego wolnosciowe poglady
ps obejrzyj to http://pl.youtube.com/watch?v=IU8E6YkS61k
sklada sie z 5 czesci
ja umarlem jakie tam materialy pokazuja
__
|
Użytkownik
|
dziex za info, ciekawe, ciekawe
choc i tak wydaje mi sie ze jest podejrzanie za malo informacji i zapiskow na ten temat
przeciez takie wydarzenia powinny wywolywac strach czyli pokolenia powinny sie ostrzegac przed takimi rzeczami, trzeba kiedys to zbadac
__
|
Użytkownik
|
nie jest tym
jakim probuja kreowac go media
Chavez doskonale wie o New World Order i o nagonce na niego w zagranicznej prasie
wiem bardzo duzo na jego temat, to dobry czlowiek on wychodzi do ludzi
prawdziwy przywodca nie boi sie swojego ludu
on prawie nie ma ochroniarzy
a Bush?
albo Kaczor ?? http://pl.youtube.com/watch?v=n-a7XLycXGE, fajnie pozniej teksty ludzie tam sypia o wladzy
obejrzyj sobie [url=http://video.google.pl/videosearch?q=revolution+will+not&sitesearch=#]Revolution will not be televised[/url]
ten film celowo byl banowany w innych krajach a wiesc o rewolucji tuszowana w mediach,
dlatego by nie stworzyc zagrozenia dla "elity" by w innych krajach tez wybuchly rewolucje
dlatego ludzie za kurtyna tak bardzo obawiaja sie Chaveza
gosc mocno pomaga biedocie, nie zabiera bogatym ale robi tak by nie tworzyly sie w kraju elity, jest to doskonale rozwiazanie,
pieniadze za sprzedaz ropy pakuje we wlasne panstwo i przemysl co bardzo denerwuje USA bo jak wiadomo wenezuela jest 3 co do wielkosci wydobywca ropy na swiecie i USA mala na nie wielka ochote
dla porownania, litr benzyny w Wenezueli kosztuje tylko 7gr za litr
polakowi az sie nie chce wierzyc, bo u nas 2,5zl zzera VAT, akcyza, podatek drogowy itp
a drogi jakie mamy widac
polecam blog
http://www.wenezuelawmediach.blogspot.com/
kobieta naprawde fajnie tam wszystko opisuje
gadalem z wieloma ludzmi z Wenezueli na YT i tam Hugo Chavez uwazany jest za bohatera, nie lubia go tylko bogate elity
__
|
Użytkownik
|
NIE
musimy przyjac do wladzy, ze komputer, TV, nowoczesna rozrywka to cos czego czlowiek sie powinien obawiac
czlowiek jest silnie polaczony z natura i tam jest jego miejsce
naprawde ja potrafie calymi dniami chodzic np po lesie i mi sie to nie znudzi
a gdy mieszkalem jakis czas w miescie to doslownie myslalem, ze umre
razilo mnie to, ze ludzie za rozrywke uwazaja np chodzenie na zakupy albo jakies spotkania w betonowym lesie
dlatego ucieklem z miasta (Łodzi), bo nie mialem ochoty nic robic tylko lezec :/
przenioslem sie na studia zaoczne
grill na wsi na swiezym potwietrzu w jakiejs ladnej okolicy (w takiej mieszkam )
to jest to
albo wypadu nad rzeke, lub jazda quadem po jakiejs fajnej okolicy
rano wstajesz budzi Cie spiew ptakow, zawsze wychodze od razu jak sie obudze na dwor w pizamie i siedze tak z 10 min na schodach
swietne uczucie
mozna praktykowac medytacje lub probowac psychodelikow
efekty sa naprawde fajne i daja duzo wieksze szczescie i satysfakcje niz jakis Supreme Commander lub Crysis (medytacje trzeba dlugo praktykowac)
do[url=http://pl.youtube.com/watch?v=UOJJnVsKhp8]miasteczka Pajeczno[/url] (calkiem fajnego) mam blisko, wiec looz
[hide=my homeland][/hide]
__
|
VIP
|
A co na to reptilianie?
__
|
Użytkownik
|
takie przekonanie jest szalenie bledne
wpadnij kiedys do mnie, umuwimy sie z moja kuzynka ktora ma taka zdolnosc
padniesz ja przekonasz sie na wlanej skorze jakie zdolnosci drzemia w czlowieku )
bez rozmowy z Toba powie Ci cechy twojego charaktetu, twoje samopoczucie itp tylko patrzac nad twoja glowe a raczej na Twoja aure
ofc to jest NIC z jej innymi zdolnosciami
czlowieku TO JEST MOZLIWE i TO ISNIEJE
masz juz jednego swiadka
chcesz sie przekonac sam na wlasne oczy ??
edit: polecam SWIETNY dokument [url=http://video.google.pl/videoplay?docid=3304418877837292928&q=captive+minds&ei=l7BFSOGOO6SKiALUx4niCQ]Captive Minds[/url]
to jest cos dla Ciebie
__
|
VIP
|
qwe a co z zydami?
__
|
Użytkownik
|
nie poruszam kwestii reptilian bo to naprawde ciezki temat
jakby dali ludziom wejsc do strefy 51 to bysmy sie wszystkiego dowiedzieli
nie rozumiem ludzi
istnieja jakies tajne bazy finansowane z ich podatkow a oni nawet nie wiedza co tam sie dzieje??
zebrac 2 miliony chlopa, zabrac guny i zrobic marsz na area51
__
|
VIP
|
A coz zydami qwe? Masoni?
__
|
Użytkownik
|
oj qwe qwe D: Maslo maslane .... dlaczego czlowiek ktoremu przyjemnosc sprawia zycie w wyimaginowanym swiecie ma to wszystko odrzucic ? Popatrz na Matrixa . Czy ludzia w matrixie bylo zle ?? Mieli odtworzone dokladnie te same warunki.
__
|
Użytkownik
|
Hehe, no grill na świeżym powietrzu i ogólnie zajęcia poza miastem to zaje..fajna rzecz.
Ale miastowe rozrywki też są fajne.
__
|
VIP
|
Czy ty nie jestes czasem jakims trollem?
__
|
Użytkownik
|
Zapoznaj mnie ze swoją kuzynką. *_*
__
|
Użytkownik
|
fajnie tam masz jak pojedziesz do anglii, to moge se tam pomieszkac?
__
|
Użytkownik
|
a moze ludzkosc czeka planetarna Korea Polnocna?
i jesli juz tam sie znajdziemy to ludzie zaczna plakac dlaczego w pore sie nie obudzilismy?
jak swiat wygladalby bez tych ludzi??
myslisz, ze ludzie w obozach tortuch tez sa obojetni??
[url=http://video.google.pl/videosearch?q=rape+of+nanking&sitesearch=#q=Rape%20of%20Nanking%20&sitesearch=]klik[/url] - to jest najmocniejszy dokument jaki kiedykolwiek widzialem, jak potworny i nieludzki potrafi byc czlowiek
jesli masz slabo psyche to lepiej nie ogladaj
a co do naszych losow
przeciez to takze sie przeklada na sektor polityczny, zauwazyles?
chcesz lepszy rzad czy dalej zyc w tym g***e ?
wiesz moze moze i ludzie sie nie obudza, ale ja na pewno tym zaklamanym sku*** z rzadu nie daruje
oj nie, wierz mi
__
|