Akceleracja wsteczna

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
dezCartezz

2008-05-19 17:55:34

Siema.

Jak wlaczyc akceleracje wsteczna? Sciagnalem mousefixa, ktory ja wylacza. Chce ja teraz spowrotem wlaczyc.

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-05-19 18:20:43

Chyba, ze to nie jest przyczyna plywajacego celownika w csie? :D

__

VIP
V!ct!M

2008-05-19 18:39:42

z tym CS to ch** wie :Ad
http://esports.pl/?id=post&post_id=1879593315

ale jesli chodzi o mousfixa, to mozna go usunac za pomoca wpisu:
http://www.sendspace.pl/file/EhmkC5qJ/

__

Były Redaktor
raul

2008-05-19 18:53:22

Pomyliłeś pojęcia. akceleracja wsteczna to jest to coś zupełnie odwrotnego do akceleracji o której mówisz. Była ona nagminną wadą pierwszych myszek optycznych i sprawiała, że nie nadawały się one do grania, bo przy szybszym ruchu ręką kursor nie przesuwał się adekwatnie do odległości.

A co do akceleracji o której mówisz (postępowa), to jest ona także wysoce niewskazana dla graczy bo zwyczajnie zmniejsza powtarzalność ruchów. Ale jak już bardzo chcesz to poszukaj w programie obsługującym mysz. Przynajmniej częściowo ją uruchomisz. Jeśli dodałeś mousefixa to otwórz go w notatniku, sprawdź ścieżkę w rejestrze i po prostu skasuj wpisy.

Jak łatwo ręcznie sprawdzić, czy akceleracja występuje? Obierz sobie jakąś odległość na monitorze, np. szerokość newsów na naszej stronie. Później ustaw mysz na krawędzi podkładki, tak aby kursor znajdował się po lewej stronie obranego obiektu. Przejedź do prawej strony obranego obiektu (newsa) zaznacz na podkładce linię gdzie mysz stanie, cofnij mysz. I teraz z różną szybkością przejeżdżaj po podkładce od krawędzi do zaznaczonej linii. Trudne w miarę, ale jeśli zrobisz to precyzyjnie to powinno się udać. Jeżeli nie masz akceleracji to niezależnie od szybkości przesuwania myszy kursor pokona taką samą drogę. Za wykładnik można także przyjąć pełny obrót np. w grach FPP (o ile nie ingerują one w akcelerację samodzielnie).

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-05-19 19:46:50

Moze pomylilem, nie znam sie na tym.. zrobilem tak jak napisales, usunalem te wpisy w rejestrze ale dalej to samo. Sprobowalem zrobic odzyskiwanie systemu i dziala tak jak wczesniej. Nie wiem co z tym jest, ale wole grac bez tego fixa :)

__

Użytkownik
yeltzyn

2008-05-19 20:59:23

Znalazlem takiego [url=http://yeltzyn.110mb.com/esp/mouse.zip]fixa i witaminke[/url] u siebie na dysku. Spakowane razem, sprawdz czy fix taki jak twoj, potem scal ten drugi wpis i powinno byc ok.

Nie odpowiadam za ewentualne szkody, dzialasz na wlasna odpowiedzialnosc.

__
więcej sprzętu niż talentu

VIP
mavv

2008-05-20 13:16:47

trojan ? XDD

__

VIP
mavv

2008-05-20 13:17:16

gUpek... ma takich prostych rzeczach nie znasz sie... zapytaj swojego pro przyjaciela.. pomoge ci XDD

__

Użytkownik
yeltzyn

2008-05-20 13:19:28

zkrakowalem rejestr windows i przejmuje kontrole nad kolejnymi kompami

__
więcej sprzętu niż talentu

VIP
mavv

2008-05-20 13:29:20

ann jest latwowierny... nie mow mu bo on uwierzyl... :( ja powiedzialem mu ze mam kolege geya to do mnie wydzwania i prosi o numer:(

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-05-20 14:39:58

:DDDDDDD

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

274 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie