Refleksje - All around NWO
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2008-02-27 15:03:03
Zakladam ten temat majac nadzieje podzielic sie
__
|
Użytkownik
|
2008-02-27 15:44:06
[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Brzytwa_Ockhama]Sorry, nie.[/url] __
|
Użytkownik
|
2008-02-27 17:42:27
Ale chodzi co o kontrole nad swiatem itp? Chlopie to ja ci moge tutaj caly esej napisac
__
|
Użytkownik
|
2008-02-27 18:01:54
[url=http://www.youtube.com/watch?v=PlcvJjRvT7c]NewWorldOrder[/URL] __
|
VIP
|
2008-02-27 18:20:33
Wszystko wydaje się tak nierealne, że ciężko dopuścić do siebie myśl, że to może być prawda. A co jeśli tak naprawdę jest?? __
|
Użytkownik
|
2008-02-27 20:00:08
Sorry, ale w Stanach nadal mozesz mowic doslownie co ci slina na jezyk przyniesie, mozesz robic doslownie co chcesz, jesli nie zagraza to wolnosci innego czlowieka, wiec zaden Patriot Act ani inne ustawy nie ograniczyly w nawet najmniejszym stopniu swobod obywatelskich. Gdyby to bylo uzywane w celu innym niz kontrwywiad, to USA mialoby praktycznie zerowa przestepczosc, bo kazdy plan bylby pokrzyzowany przed wykonaniem. Radze ci spojrzec w innym kierunku: zalozmy, ze mam hotel, w ktory TYLKO JA zainwestowalem, wiec teoretycznie TYLKO JA powinienem decydowac o tym, jak nim zarzadzac. Jednak nagle przychodzi panstwo i zabrania moim klientom palic w restauracji, nakazuje mi zatrudniac wiecej kobiet i inwalidow i zabrania odmowienia wynajmu pokoju komus, kto w moich oczach moze draznic innych klientow. TO jest ograniczanie swobod. Moge miec dowolne zdanie na temat kazdej rzeczy w historii, ale nie moge podwazac faktu Holokaustu - TO jest ograniczanie swobod. Moge cie zwyzywac wszelkimi znanymi obelgami, ale jak nazwe cie "pedziem", to ide siedziec - TO jest ograniczanie swobod. __
|
Użytkownik
|
2008-02-27 20:05:07
No tak mozliwosc zatrzymania na 7 dni w areszcie bez nakazu i dowodow nie jest ograniczeniem swobod ;] __
|
Użytkownik
|
2008-02-27 22:44:56
[url=http://www.youtube.com/watch?v=6duQntv_sQk]NewWorldOrder[/url] __
|
Użytkownik
|
2008-02-27 23:01:20
wtf, ale szit __
|
VIP
|
2008-02-27 23:37:10
Zgodzę się z Tobą z tym co napisałeś, ale widzisz obecny NewWorldOdrer jest nie budowany jak system totalitarny w którym to władza jest albo przejmowana siłą albo w sposób demokratyczny. Dam za dobry przykład Adolfa Hitlera. Do władzy doszedł całkowicie legalnie dopiero później wprowadził ograniczenie swobód, holocaust i inne. Tak samo robił Stalin, Lenin, Castro, Juliusz Cezar czy każda inna wielka potęga światowa w planach miała panowanie nad światem. Ale wszyscy robili to siła i zawsze znalazł się ktoś kto się przeciw temu buntował. Przez setki lat ludzie chcący władzy ucząc się na błędach poprzedników doszli do wniosku, że robienie tego siła skończy się kolejną porażką. Cały problem polegał na tym jak to zrobić by ludzie sami tego chcieli, by w sposób całkowicie legalny sami ukręcili na siebie bat. I stąd mamy ataki z 9/11. Wina została zwalona na terrorystów, a Państwo rzekomo ma stać się bohaterem i bronić każdego obywatela wprowadzając tzw. patriot act, który nie jest niczym innym jak ograniczeniem swobód. Ale zostaje wprowadzony demokratyczną większością i za aprobatą opinii publicznej - prawie 80% amerykanów po atakach z 11 września chciało wprowadzenia patriot act. Rozumiesz do czego zmierzam? __
|
Użytkownik
|
2008-02-28 13:34:37
Sugerujesz, ze 9/11 to robota rzadu USA. __
|
Użytkownik
|
2008-02-28 13:55:10
Jest wiele dowodow sugerujacych ze byla to operacja przeprowadzona przez agencje zwiazane z USA. Sa to tak zwane operacje pod falszywa flaga. Niewiem czy wiesz ale od lat 50 tych na terenie europy dzialala specjalna komorka polaczonych wywiadow Amerykansgiego , MI6 , Wloskiego i Francuskiego. Jej zadaniem bylo wykonywanie akcjii terorystycznych na terenie Europy. Jednostka ta byla powiazana z uprowadzeniem i zabojstwem premiera Wloch [Aldo Moro] i byla odpowiedzialna za kilkanascie zamachow terorystycznych. Sprawa dopiero wyszla na jaw kolo roku 1990 jak skonczyla sie zimna wojna. Wtedy przeciwnikiem byli komunisci teraz sa terorysci . Wladze prowadza dokladnie takie same dzialania.
__
|
Użytkownik
|
2008-02-28 14:32:41
GAAAAAAAAAAAAH
__
|
Użytkownik
|
2008-02-28 14:33:15
To wszystko wina Scofielda i firmy __
|
VIP
|
2008-02-28 15:35:42
Od razu zaznaczam, że nie uważam tych filmów za całkowitą prawdę, jednak pytania w nich postawione dają bardzo dużo do myślenia.
__
|
Użytkownik
|
2008-02-28 19:33:15
Zeitgeist mnie zniszczyl - niesamowita kompilacja. [+]
__
|
Użytkownik
|
2008-02-28 20:09:04
Boje sie, ze zmarnuje 6h zycia, zwazywszy ze ledwie wytrzymalem 10 minut pierwszej czesci LC, Zeitgeista zlalem juz po samej informacji, o czym jest film, a F911 z racji wiadomej orientacji politycznej Moore'a z zalozenia nie moze byc wg mnie obiektywny. Wiem, to podpada pod ignorancje i "osli upor".
__
|
VIP
|
2008-02-29 00:27:11
Przeczytałem, nie całość, ale się z tym nie zgadzam. Gość podważa cały film nie pokazując ani jednego dowodu ani jednego zdjęcia ani jednego filmu, tylko pisze. A jeden obraz mówi więcej niż tysiące słów.
WHAT??? There is much wreckage outside the Pentagon and a huge amount inside, including the remains of passengers & crew. But here's the image you use to show that there was none: Po czym wkleja zdjęcie z filmu, a może by tak wkleił zdjęcia na którym faktycznie coś widać
And that Donald Rumsfeld was safe in his office on the opposite end of the building?
That's where he works. Should he have been in the area under construction? Co za debilne tłumaczenie, no chyba jest jasne ze skoro był to zaplanowany atak to nie będą specjalnie celować w pokój Rumsfeld'a tylko walną w ta najmniej znaczącą część __
|
Użytkownik
|
2008-02-29 13:25:26
Bo terrorysci wiedza, gdzie kto ma biuro i maja wystarczajaco duzo czasu, zeby zmienic kurs na tyle, zeby nabrac dobra predkosc i uderzyc w przeciwna strone budynku.
__
|
VIP
|
2008-02-29 16:54:27
Bo terrorysci wiedza, gdzie kto ma biuro i maja wystarczajaco duzo czasu... Planując tak udany atak terrorystyczny myślę, każda organizacja terrorystyczna była by wstanie określić gdzie swój gabinet ma Donald Rumsfeld i nie trzeba by nagle zmieniać kursu tylko od razu wycelować w tamtą stronę. Nie poświeciłeś sry nie zmarnowałeś 6h życia na obejrzenie choć któregokolwiek z filmów więc nie zabieraj głosu w tym temacie proszę. Bo wypowiadasz się o czymś nie znając choćby części niejasności związanych z NWO. __
|
Użytkownik
|
2008-02-29 22:12:01
Bo dla mnie nie ma niejasnosci, a te filmy to niepotrzebne mnozenie bytow. Jakby troche posiedziec, to do KAZDEGO faktu historycznego moznaby znalesc 139418349 takich pytan, to jest po prostu bez sensu. __
|
Użytkownik
|
2008-03-01 04:43:39
Słyszeliście zapewne o Ewangelii św Jana...
__
|
Użytkownik
|
2008-03-01 04:52:34
Dan 12-23/24 (23) Powiedział tak: Czwarta bestia - to czwarte królestwo, które będzie na ziemi, różne od wszystkich królestw; pochłonie ono całą ziemię, podepce ją i zetrze.
__
|
VIP
|
2008-03-01 10:02:24
i spoko wolny kraj Twoje zdanie... już niedługo ]:-> __
|
Użytkownik
|
2008-03-01 12:01:05
Dziurawe, glupie, na sile i bez sensu.
__