Refleksje - All around NWO

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
xewan

2008-02-27 15:03:03

Zakladam ten temat majac nadzieje podzielic sie
wykopaliskami z inetu na temat teorii spiskowych.
Chodzi mi tu przede wszystkim o tematyke Illuminati i NWO.

Dzisiaj na necie odkopalem dwa filmiki:
[url=http://youtube.com/watch?v=mlRrr4Gpz2E] North America Union and VeriChip ! [/url]
[url=http://youtube.com/watch?v=L-PIyL3ke24] VeriChip [/url]

[url=http://youtube.com/watch?v=4UQ5CHifqMs] Logos [/url]

Nigdy nie uwazalem ze wszystko co ludzie pisza/mowia o calym NWO to
prawda. Nie chodzi tu tez o to zeby w to poprostu - slepo uwierzyc. Lecz
jest za duzo dowod, ze to wszystko ignorowac.To dzieje sie naprawde.
Czasami przeraza mnie to dokad zmierza ten swiat.

__

Użytkownik
liman

2008-02-27 15:44:06

[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Brzytwa_Ockhama]Sorry, nie.[/url]

__

Użytkownik
LaM

2008-02-27 17:42:27

Ale chodzi co o kontrole nad swiatem itp? Chlopie to ja ci moge tutaj caly esej napisac :D

Mysle jednak ze wystarczy przytoczenie 1 fragmentu Apokalipsy wg Św. Jana.

"I dano jej, by duchem obdarzyła obraz Bestii, tak iż nawet przemówił obraz Bestii i by sprawił, że wszyscy zostaną zabici, którzy nie oddadzą pokłonu obrazowi Bestii.
I sprawia, że wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło i że nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia.Tu jest potrzebna mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć." Apokalipsa wg Św. Jana

"Biochip jest ładowany dzięki zmianom temperatury ciała, co wyklucza częste zmiany baterii zasilającej. W latach 70. wydano ponad 1,5 miliona dolarów na badania dotyczące znalezienia miejsc na ludzkim ciele, gdzie występują największe wahania temperatury. Pierwszym miejscem jest czoło w okolicach linii włosów, a drugim zewnętrzna część dłoni. "

http://www.czsz.bzzz.net/index.php?d=public&x=art_pol_ko&id=189

Pozatym nie przejmuj sie :] Jak to Ted Terner [Wlasciciel cnn chyba] kiedys powiedzial elicie na ziemi potrzebne jest 300 M ludzi reszta to nie potrzebne odpady do likwidacjii.

Proces o ktorym jest mowa w tych pseudo dokumentach juz sie rozpoczal ;] Jakby nie patrzec w Stanach Zjednoczonych panuje w tym momencie ustroj "Pseudo Demokracjii". Budowanie nie istniejacego terorystycznego zagrozenia doprowadzilo do wprowadznia m.in Patriot Act ktory zabral praktycznie wiekszosc swobod obywatellskich. No ale to jest durny narod i jakos tego nie chca zauwazyc . W Koncu warzywom wystarczy tylko chleb wino i igrzyska. Jakby nie patrzec przeksztalcamy sie z Homo-Sapiens [Czlowiek - myslacy] w Homo-Economicus [Czlowiek - konsument]

__

Użytkownik
jZz

2008-02-27 18:01:54

[url=http://www.youtube.com/watch?v=PlcvJjRvT7c]NewWorldOrder[/URL]

__

VIP
virus~T

2008-02-27 18:20:33

Wszystko wydaje się tak nierealne, że ciężko dopuścić do siebie myśl, że to może być prawda. A co jeśli tak naprawdę jest??

__

Użytkownik
liman

2008-02-27 20:00:08

Sorry, ale w Stanach nadal mozesz mowic doslownie co ci slina na jezyk przyniesie, mozesz robic doslownie co chcesz, jesli nie zagraza to wolnosci innego czlowieka, wiec zaden Patriot Act ani inne ustawy nie ograniczyly w nawet najmniejszym stopniu swobod obywatelskich. Gdyby to bylo uzywane w celu innym niz kontrwywiad, to USA mialoby praktycznie zerowa przestepczosc, bo kazdy plan bylby pokrzyzowany przed wykonaniem. Radze ci spojrzec w innym kierunku: zalozmy, ze mam hotel, w ktory TYLKO JA zainwestowalem, wiec teoretycznie TYLKO JA powinienem decydowac o tym, jak nim zarzadzac. Jednak nagle przychodzi panstwo i zabrania moim klientom palic w restauracji, nakazuje mi zatrudniac wiecej kobiet i inwalidow i zabrania odmowienia wynajmu pokoju komus, kto w moich oczach moze draznic innych klientow. TO jest ograniczanie swobod. Moge miec dowolne zdanie na temat kazdej rzeczy w historii, ale nie moge podwazac faktu Holokaustu - TO jest ograniczanie swobod. Moge cie zwyzywac wszelkimi znanymi obelgami, ale jak nazwe cie "pedziem", to ide siedziec - TO jest ograniczanie swobod.

__

Użytkownik
LaM

2008-02-27 20:05:07

No tak mozliwosc zatrzymania na 7 dni w areszcie bez nakazu i dowodow nie jest ograniczeniem swobod ;]

__

Użytkownik
chopin

2008-02-27 22:44:56

[url=http://www.youtube.com/watch?v=6duQntv_sQk]NewWorldOrder[/url]

__

Użytkownik
jZz

2008-02-27 23:01:20

wtf, ale szit :)

__

VIP
virus~T

2008-02-27 23:37:10

Zgodzę się z Tobą z tym co napisałeś, ale widzisz obecny NewWorldOdrer jest nie budowany jak system totalitarny w którym to władza jest albo przejmowana siłą albo w sposób demokratyczny. Dam za dobry przykład Adolfa Hitlera. Do władzy doszedł całkowicie legalnie dopiero później wprowadził ograniczenie swobód, holocaust i inne. Tak samo robił Stalin, Lenin, Castro, Juliusz Cezar czy każda inna wielka potęga światowa w planach miała panowanie nad światem. Ale wszyscy robili to siła i zawsze znalazł się ktoś kto się przeciw temu buntował. Przez setki lat ludzie chcący władzy ucząc się na błędach poprzedników doszli do wniosku, że robienie tego siła skończy się kolejną porażką. Cały problem polegał na tym jak to zrobić by ludzie sami tego chcieli, by w sposób całkowicie legalny sami ukręcili na siebie bat. I stąd mamy ataki z 9/11. Wina została zwalona na terrorystów, a Państwo rzekomo ma stać się bohaterem i bronić każdego obywatela wprowadzając tzw. patriot act, który nie jest niczym innym jak ograniczeniem swobód. Ale zostaje wprowadzony demokratyczną większością i za aprobatą opinii publicznej - prawie 80% amerykanów po atakach z 11 września chciało wprowadzenia patriot act. Rozumiesz do czego zmierzam?

__

Użytkownik
liman

2008-02-28 13:34:37

Sugerujesz, ze 9/11 to robota rzadu USA.

__

Użytkownik
LaM

2008-02-28 13:55:10

Jest wiele dowodow sugerujacych ze byla to operacja przeprowadzona przez agencje zwiazane z USA. Sa to tak zwane operacje pod falszywa flaga. Niewiem czy wiesz ale od lat 50 tych na terenie europy dzialala specjalna komorka polaczonych wywiadow Amerykansgiego , MI6 , Wloskiego i Francuskiego. Jej zadaniem bylo wykonywanie akcjii terorystycznych na terenie Europy. Jednostka ta byla powiazana z uprowadzeniem i zabojstwem premiera Wloch [Aldo Moro] i byla odpowiedzialna za kilkanascie zamachow terorystycznych. Sprawa dopiero wyszla na jaw kolo roku 1990 jak skonczyla sie zimna wojna. Wtedy przeciwnikiem byli komunisci teraz sa terorysci . Wladze prowadza dokladnie takie same dzialania.

Niechce mi sie przytaczac "dowodow" [nie jasnosci] na temat 9/11 ale moge ci powiedziec ze zamachy w madrycie i londynie tez smierdza na kilometr. Np Glowny pomyslodawca zamachow w londynie byl agentem MI6 i gdy Scotland Yard poszukiwal go po calym swiecie gosciu siedzial sobie wygodnie ukryty przez andgielski wywiad. Ogolnie ja nie twierdze ze na 100% to sa dzialania naszych rzadow sa jednak dowody ktore daja duzo do myslenia.

__

Użytkownik
liman

2008-02-28 14:32:41

GAAAAAAAAAAAAH

Mi nie daje w ogole.

__

Użytkownik
Wyrocznia

2008-02-28 14:33:15

To wszystko wina Scofielda i firmy

__

VIP
virus~T

2008-02-28 15:35:42

Od razu zaznaczam, że nie uważam tych filmów za całkowitą prawdę, jednak pytania w nich postawione dają bardzo dużo do myślenia.

Najlepiej zacząć wg tej kolejności:

torrent: [url=http://www.torrentz.com/1cef487e2ea4161be2132023200a735a1e62f89c]Fahrenheit 9/11[/url]

video.google: [url=http://video.google.pl/videoplay?docid=1364247616051038290]Loose Change 2nd Edition - polski lektor[/url]

video.google: [url=http://video.google.pl/videoplay?docid=-5870901554543719947]Zeitgeist (polskie napisy)[/url]

__

Użytkownik
xewan

2008-02-28 19:33:15

Zeitgeist mnie zniszczyl - niesamowita kompilacja. [+]
Jestem rozbrojony.

__

Użytkownik
liman

2008-02-28 20:09:04

Boje sie, ze zmarnuje 6h zycia, zwazywszy ze ledwie wytrzymalem 10 minut pierwszej czesci LC, Zeitgeista zlalem juz po samej informacji, o czym jest film, a F911 z racji wiadomej orientacji politycznej Moore'a z zalozenia nie moze byc wg mnie obiektywny. Wiem, to podpada pod ignorancje i "osli upor".

BTW: http://www.loosechangeguide.com/

__

VIP
virus~T

2008-02-29 00:27:11

Przeczytałem, nie całość, ale się z tym nie zgadzam. Gość podważa cały film nie pokazując ani jednego dowodu ani jednego zdjęcia ani jednego filmu, tylko pisze. A jeden obraz mówi więcej niż tysiące słów.

Najprostszy przykład:

WHAT??? There is much wreckage outside the Pentagon and a huge amount inside, including the remains of passengers & crew. But here's the image you use to show that there was none:

Po czym wkleja zdjęcie z filmu, a może by tak wkleił zdjęcia na którym faktycznie coś widać :)

Film:

And that Donald Rumsfeld was safe in his office on the opposite end of the building?

Tłumaczenie autora:

That's where he works. Should he have been in the area under construction?

Co za debilne tłumaczenie, no chyba jest jasne ze skoro był to zaplanowany atak to nie będą specjalnie celować w pokój Rumsfeld'a tylko walną w ta najmniej znaczącą część :)

__

Użytkownik
liman

2008-02-29 13:25:26

Bo terrorysci wiedza, gdzie kto ma biuro i maja wystarczajaco duzo czasu, zeby zmienic kurs na tyle, zeby nabrac dobra predkosc i uderzyc w przeciwna strone budynku.

Sorry, brzytwa Ockhama.

__

VIP
virus~T

2008-02-29 16:54:27

Bo terrorysci wiedza, gdzie kto ma biuro i maja wystarczajaco duzo czasu...

Planując tak udany atak terrorystyczny myślę, każda organizacja terrorystyczna była by wstanie określić gdzie swój gabinet ma Donald Rumsfeld i nie trzeba by nagle zmieniać kursu tylko od razu wycelować w tamtą stronę. Nie poświeciłeś sry nie zmarnowałeś 6h życia na obejrzenie choć któregokolwiek z filmów więc nie zabieraj głosu w tym temacie proszę. Bo wypowiadasz się o czymś nie znając choćby części niejasności związanych z NWO.

__

Użytkownik
liman

2008-02-29 22:12:01

Bo dla mnie nie ma niejasnosci, a te filmy to niepotrzebne mnozenie bytow. Jakby troche posiedziec, to do KAZDEGO faktu historycznego moznaby znalesc 139418349 takich pytan, to jest po prostu bez sensu.

__

Użytkownik
krzyh01

2008-03-01 04:43:39

Słyszeliście zapewne o Ewangelii św Jana...
radzę przyjrzeć się bliżej tej przepowiedni.

Ale za nim przeczytamy Apokalipsę... sięgnijmy po wiedzę czytając fragmenty z Księgi Daniela.
"Panie, jaki będzie ostateczny koniec tego? (9) On zaś odpowiedział: Idź, Danielu, bo słowa zostały ukryte i obłożone pieczęciami aż do końca czasu."
Dan 12-9
Jeżeli uświadomimy sobie, że właśnie nam, naszemu pokoleniu dano zrozumieć o czym mówią zapieczętowane słowa Boga który przekazał je Danielowi.
zrozumiemy po pierwsze, że w Biblii jest mowa o USA Wielkiej Brytanii, Rosji, Państwach Unii Europejskiej !!! zaraz wam to wszystko wytłumaczę...krok po kroku
przyjrzyjmy się bliżej Księdze Daniela, jednej z głównych ksiąg w Biblii mówiących o Czasach Paruzji, Dnia Pańskiego, końca dziejów.

"3) Cztery ogromne bestie wyszły z morza, a jedna różniła się od drugiej. (4) Pierwsza podobna była do lwa i miała skrzydła orle."
Dan 12-3/4
symbole w Biblii zostały przedstawione w taki sposób aby dać określone wskazówki i pomóc nam w jej interpretacji. Tak się składa że obecnie na ziemii mamy państwo którego oficjalnym symbolem emblematem jest Lew.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Symbol_narodowy
LEW-ANGLIA USA-ORZEŁ
po rewolucji purytańskiej w 1605 roku angielscy purytanie zaczęli migrować do Ameryki Pn i w ten sposób w 1776 roku powstała Zjednoczona Ameryka. Lew ze skrzydłami orła? Czy to może być przypadek??
(5) A oto druga bestia, zupełnie inna, podobna do niedźwiedzia(...)Mówiono do niej: Podnieś się! Pożeraj wiele mięsa! Dan 12-5
NIEDŹWIEDŹ - ROSJA
(6) Potem patrzałem, a oto inna bestia podobna do pantery, mająca na swym grzbiecie cztery ptasie skrzydła. Bestia ta miała cztery głowy; jej to powierzono władzę.Dan 12-6
film "Upadek" opowiadał o schyłku III Rzeszy
Otóż wiedząc że bestia symbolizuje naród a głowy mówią nam o czasach w których ten naród powstanie i upadnie, mozemy stwierdzic ze Panterą w wersie szóstym są Niemcy. Symbol pantery można również skojarzyć z potęgą militarną Niemczech III Rzeszy.
(7) Następnie patrzałem i ujrzałem w nocnych widzeniach: a oto czwarta bestia, okropna i przerażająca, o nadzwyczajnej sile. Miała wielkie zęby z żelaza i miedziane pazury; pożerała i kruszyła, depcąc nogami to, co pozostawało. Różniła się od wszystkich poprzednich bestii i miała dziesięć rogów.

Tutaj musimy sięgnąć po interpretacje tej bestii powołując się na inne wersety tego rozdziału
Dan 12-23/24 (23) Powiedział tak: Czwarta bestia - to czwarte królestwo, które będzie na ziemi, różne od wszystkich królestw; pochłonie ono całą ziemię, podepce ją i zetrze.(Czyżby jeden światowy rząd Unia Europejska, Unia Amerykańska ??? IV Rzesza...) (24) Dziesięć zaś rogów - z tego królestwa powstanie dziesięciu królów, po nich zaś inny powstanie...... przeskoczymy teraz do Apokalipsy Św Jana w celu uzyskania dalszych wskazówek co do wersetu nr 7 z księgi Daniela...
(12) A dziesięć rogów, które widziałeś, to dziesięciu jest królów, którzy władzy królewskiej jeszcze nie objęli, lecz wezmą władzę jakby królowie na jedną godzinę wraz z Bestią. (13) Ci mają jeden zamysł, a potęgę i władzę swą dają oni Bestii.(...) (16) A dziesięć rogów, które widziałeś, i Bestia - ci nienawidzić będą Nierządnicy(czwartej Bestii w księdze Daniela) i sprawią, że będzie spustoszona i naga, i będą jedli jej ciało, i spalą ją ogniem, (17) bo Bóg natchnął ich serca, aby wykonali Jego zamysł i to jeden zamysł wykonali - i dali Bestii królewską swą władzę, aż Boże słowa się spełnią. (18) A Niewiasta(Bestia), którą widziałeś, jest to Wielkie Miasto, mające władzę królewską nad królami ziemi.

Czwarta Bestia /niewiasta (niewiasta w Biblii to Kościół spójrzcie na List do Efezjan Rozdział 25) to wielkie miasto mające władzę nad królami ziemii...Watykan...
obejrzcie teraz ten klip
http://www.youtube.com/watch?v=QUH4fu4NheQ
Watykan jest czwartą bestią o której mówił Daniel... ;(
wg przepowiedni Świętego Malachiasza Benedykt XVI jest ostatnim papieżem.

Pozdrawiam!

__

Użytkownik
krzyh01

2008-03-01 04:52:34

Dan 12-23/24 (23) Powiedział tak: Czwarta bestia - to czwarte królestwo, które będzie na ziemi, różne od wszystkich królestw; pochłonie ono całą ziemię, podepce ją i zetrze.

TO JEST WASZ NEW WORLD ORDER, NOWY PORZĄDEK ŚWIATA
RZĄD ŚWIATOWY, BILDERBERGI, JASZCZUROLUDZIE, ILLUMINATI, SKULL AND BONES,

__

VIP
virus~T

2008-03-01 10:02:24

i spoko wolny kraj Twoje zdanie... już niedługo ]:->

__

Użytkownik
liman

2008-03-01 12:01:05

Dziurawe, glupie, na sile i bez sensu.

Lew i orzel to chyba najczesciej wykorzystywane w emblematach i zdobieniach zwierzeta, rownie dobrze moznaby powiedziec ze "ten, ktory zniszczy swiat, bedzie oddychal i mial wlosy". Skojarzenie niedzwiedzia z Rosja brzmi jak samospelniajaca sie przepowiednia, zauwaz tez, ze w godle maja ptaka i konia.

Otóż wiedząc że bestia symbolizuje naród a głowy mówią nam o czasach w których ten naród powstanie i upadnie, mozemy stwierdzic ze Panterą w wersie szóstym są Niemcy. Symbol pantery można również skojarzyć z potęgą militarną Niemczech III Rzeszy.
Po pierwsze, skad wiesz ze "bestia symbolizuje narod a glowy mowia nam o czasach w ktorych powstanie i upadnie"? Czemu niby pantera ma symbolizowac Niemcy? Czemu cztery glowy oznaczaja 1. polowe XX wieku? A co z czterema parami skrzydel? I jaki to wszystko ma sens, skoro sam wskazujesz ze mowa jest o nazistowskich Niemcach, ktorych juz nie ma i ktore nie powroca? Tylko prosze cie, nie tlumacz ze to chodzi nie stricte o narod, tylko o idee rasizmu, bo to juz bedzie przesadne naciagniecie.

różne od wszystkich królestw; pochłonie ono całą ziemię, podepce ją i zetrze
Podkreslam: ROZNE OD WSZYSTKICH KROLESTW, POCHLONIE CALA ZIEMIE, PODEPCE JA I ZETRZE. UE swoim pacyfizmem i ulegloscia wobec Wschodu i Poludnia nie ma szans na zyskanie statusu "bestii" (dodajmy do tego jej historie, w ktorej pelno bylo pomniejszych unii, federacji i konfederacji), Unia Amerykanska i IV Rzesza to juz czyste Political Fiction. Juz nawet nie wspominam o tych 10 krolach, bo nie wiem skad bys mial ich wytrzasnac.

A "wielkie miasto majace wladze nad krolami ziemi" to moze rownie dobrze byc Nowy Jork (siedziba ONZ!), czy tez Bruksela (UE!). Stwierdzenie, ze to w 100% Watykan jest glupie, zreszta tak samo jak powazne traktowanie Apokalipsy i zwiazanych z nia rozdzialow, a przede wszystkim szukanie odpowiednikow przepowiadanych elementow w dzisiejszym swiecie. Swiat sie nie konczy, nie zbliza sie III Wojna Swiatowa, nie uderzy w nas meteoryt i nie bedzie Sadu Ostatecznego, zajmijcie sie czyms innym.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

295 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie