1% podatku na rzecz Małgosi

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
cwir3k`

2008-02-07 20:42:40

Pamiętacie sprawę Małgosi Pańczyk? Pisaliśmy o niej jakiś czas temu. Zbliża się teraz okres rozliczeń, pomyślałem więc, że warto przekazać 1% podatku na rzecz... Małgosi. Poniżej zamieszczam informacje, jakie udostępnił Pancho, tato chorej dziewczynki.

Jak odprowadzić 1% podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego za pośrednictwem US

W zeznaniu podatkowym za 2007 rok prosimy wpisać:
1. nazwę organizacji pożytku publicznego Fundacja Dzieciom “Zdążyć z Pomocą"
2. numer KRS organizacji: KRS: 0000037904
3. kwotę wynikającą z wyliczenia 1 %
4. W rubryce PIT “Inne informacje ..." znajdującej się bezpośrednio nad wnioskiem o przekazanie 1 % podatku n a l e ż n e g o, należy wpisać 1% dla Małgorzaty Pańczyk

Pole to w zależności od formularza PIT ma numer:
PIT 28 - poz.135,
PIT 36 - poz.311,
PIT 36L - poz.107,
PIT 37 - poz.123,
PIT 38 - poz. 59.

Na podstawie powyższych czterech informacji Państwa Urząd Skarbowy przeleje pieniądze do Fundacji Dzieciom “Zdążyć z Pomocą" oraz przekaże informację, że są to pieniądze dla Małgosi (bez podawania danych osobowych Podatnika).

Nie ma już możliwości samodzielnego przelewania 1% podatku bezpośrednio na konto OPP.

[source=http://pancho2006.googlepages.com/podatek]pancho[/source]

__

Użytkownik
reurion

2008-02-07 20:59:30

mam już dość sluchania o tym

__

Użytkownik
po1nt.x

2008-02-07 21:07:22

wal sie lamusie.... Zycze Ci abys stal sie warzywem...

Mala chora dziewczynka a Ty takie glupoty gadasz reru.
Wracaj do mamy po kulture

Powiesz ze ja nie mam kultury... hmmm zastosowalem na Tobie twa wlasna bron imbecylu.

__

Użytkownik
Zippi9

2008-02-07 21:14:38

Pewnie myślisz że jest masa takich dzieci i żadna taka pomoc nie pomoże i tu się mylisz pomoc choćby 1 choremu dziecku jest pożyteczna, jest to 1 zdrowe dziecko więcej i 1 para szczęśliwa z tego że ma w końcu zdrowe dziecko.

__

VIP
blacktyger

2008-02-07 22:03:40

Nie znam sprawy ale zapewne zastrzyk pieniędzy nic tu nie da, jest to kolejna bezwartościowa dla ogółu jednostka, w której topione są pieniądze i czas innych. A najbardziej żal mi rodziców, którzy już dawno by sie pogodzili z jej śmiercią, niż teraz czekać na to co i tak nieuniknione.

Linczujcie.

__

Użytkownik
adi

2008-02-07 22:22:04

takich ludzi jak ty (bez szacunku dla twojej pospolitej osoby) powinni wieszać z pedofilami.

__

VIP
Eragorn

2008-02-07 22:23:54

Myśleć tak można ale nie wyrażać ;] Komuś możesz odebrać w ten sposób nadzieje ...

__

Użytkownik
adi

2008-02-07 22:27:34

on nie ma szacunku dla tej dziewczynki, ani dla jej rodziców wiec co on moze wiedzieć o uczuciach, dla niego ważny jest komputer.

__

VIP
Eragorn

2008-02-07 22:30:58

Łatwo się mówi kiedy nie ma problemów, że powinno się zabrać nadzieje i nic nie robić ale tak... się nie da. W pewnych momentach mam podobnie uczucia jak blacktyger jednak nie można być obojętnym na zło świata ale nieważne bo się rozpisze niepotrzebnie.

__

Użytkownik
adi

2008-02-07 22:34:51

ale co dziewczynka zrobiła wam? Rodzice chcą zeby żyła i byla jak jej rówieśnicy, żeby zobaczyła kawałek świata, a nie tylko mury szpitala. Jak by Ciebie spotkało, nie życze Ci tego, to byś zrozumiał.

__

VIP
Eragorn

2008-02-07 22:39:53

Nie nie oto mi chodziło nie mówie o niej ale o całym świecie kiedy patrzysz na człowieka jako jednostke a nie człowieka wtedy przeliczasz głupie statystyki a nie uczucia...

__

Użytkownik
reurion

2008-02-07 22:45:30

Człowieku po 1-sze nie obrażaj mnie znam przypadki w których rodzice sami muszieli leczyć swoje dziecko i zaciagali kredyty a tutaj wielka afera bo tata gracz komputerowy jak by mieli trochu honoru to by co innego wymyślili co do kultury mojej to raczej wszystko w porządku poza tym nie sądze abyś musial komentować tego mojego posta powniewaz to moje osobite odczucia dotyczaca w/w sprawy

__

Użytkownik
reurion

2008-02-07 22:46:52

__

Użytkownik
reurion

2008-02-07 22:47:36

hehe ja tam nie zlinczuje :d ale uwazam ze masz zbyt skrajne skłonności :) nie neguje tego

__

Użytkownik
Nera

2008-02-07 22:51:16

to co napisales to imo naprawde grube przegiecie

__

VIP
JC

2008-02-07 23:08:50

ale o czym ty piszesz? Meczy cie ten temat? - zamilcz, bo sie pograzasz

__

Użytkownik
po1nt.x

2008-02-07 23:09:16

buda.

__

VIP
JC

2008-02-07 23:09:56

jak dorosniesz, to mzoe zrozumiesz i cofniesz te slowa. Pamietaj,z e kazdy ma prawo do zycia, kazdy chce zyc.

__

ex-Redaktor
exilek

2008-02-07 23:11:17

może tobie się kiedyś takie dziecko urodzi (nie daj Boże), to zobaczymy czy się tak od razu pogodzisz z jego śmiercią. Pomyśl zanim coś napiszesz...

__

Użytkownik
BezimiennyJoe

2008-02-07 23:11:20

@blacktyger

Jego wypowiedź jest z punktu widzenia chłodnej logiki prawidłowa w stu procentach, jednak gdyby dodać do tego aspekt moralny to staje się [ta wypowiedź] absolutnie nie do zaakceptowania.

"Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia"

__

Użytkownik
reurion

2008-02-07 23:15:27

wypowiedziałem swoje zdanie na ten temat dla mnie ten temat jest kretyński i tylko pozdrawiam

jak jesteś taki mądry to rozumiem ze pomagasz każdemu zwłaszcza jej tak jak piszesz

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-02-07 23:24:24

chociaz za pieniadze przeznaczone na terapie dla jednej osoby chorej na rzadki przypadek mozna uratowac 200 dzieci w afryce od smierci głodowej to taki rachunek ekonomiczny chyba nie trafi do rodziny tego właśnie chorego - i słusznie

tragedia zawsze jest tragedią i niedobrze jest przeliczac ją na $$

__

VIP
HS_sawik

2008-02-07 23:25:19

Co znaczy topione :)? Jesli juz jestes takim racjonalista, to powinienes miec swiadomosc, ze pieniadze wydane w realiach gospodarki rynkowej nie znikaja :) To czy ktos wyda 100 zł na telewizor, czy odda je na leczenie tej biednej dziewczynki, nie ma znaczenia, wplyw na rynek będzie analogiczny.

Nikt nie może, odbierać rodzicom praw do walki o swoje dziecko. Ja sam jestem nieco znużony tymi wszystkimi akacjami, ale doskonale je rozumiem. To takze decyzja rodzicow, czy beda walczyc, czy pogodza sie - twoim zdaniem - z nieuniknionym.

__

VIP / Fotograf
PawelS

2008-02-07 23:48:16

Ja tam nie bardzo rozumiem wasze myślenie, jak nie chcecie na ten konkretny cel oddawać, to nie oddawajcie. Jest masa innych fundacji, które mają inne cele. Oddać te parę groszy jest naprawdę warto, bo inaczej pójdą do wora, a tam mogą być przejedzone czy wydane na zupełnie inny cel.

Reasumując wybór należy do was, czy oddajecie 1% podatku na jakiś konkretny cel albo dajecie sobie spokój i niech Państwo za was zdecyduje na co pójdzie wasz podatek.

__
Senior Pablo Escobar

VIP
fronki

2008-02-08 00:08:13

szukalem cie

__

VIP
overeq

2008-02-08 00:15:11

widze ze nie mozna wypowiedziec sie krytycznie bo jeszcze okrzykna cie lamusem frajerem i zycza ci zeby powieszono cie z pedofilami, dobrzi dobroduszni pelni serca i wyrozumialosci polacy, kocham was!!!!!!!! dla takich jak wy odpalam codziennie komputer, pozdrawiam

gdybym rozliczal sie z podatku pewienie przeznaczyl bym ten 1% ale afera jaka jest robiona wokol tej akcji, niesmaczne, gdyby nie powiaga sytuacji napisal bym smieszne

__

VIP
overeq

2008-02-08 00:23:32

a tak na marginesie hahaha 16 latek tutaj bluzga chodz pewnie nie zarobil opodatkowanego hajsu jeszcze heheh chcesz komus pomoc? nie musisz oddawac 1% jest duzo sytuacji wk torych ludzie umieraja niegodni, brak wam pomyslu? wolontariat pomozcie ludzia umierajacym ze starosci, tym od ktorych rodziny sie odwrocili. po 80 latach ciezkiej pracy zostaje im wegetacja. ale nie tam najszybciej mozna pisac o tym jak ktos nie chce przeznaczyc 1%, wiecej z tym zachodu niz zysku, ale prozny polaczek wszedzie sie uczepi. 16 lat hahaha

__

VIP
JamJestZuras

2008-02-08 00:40:14

Co Ty tu chcesz komentowac, jest pare twardych grup a kazda zapiera sie albo twardym stapaniem po ziemi, albo morlanoscia. Glebszy komentarz SENSU NIE MA.

Ktos bedzie chcial to przeznaczy ten jeden procent.
I lepiej, ze ten jeden procent bo to wszystko tyczy spraw administracyjnych i te bieniadze nie ida na konta falszywych fundacji, z tego kazdy sie rozliczy.
Jak juz pomagac, to najbezpieczniej w taki sposob, kto co zrobi sprawa indywidualna, informacja przydatna.

__
gdzietenwosk.pl

VIP
marikkkk

2008-02-08 01:10:07

Z tego co wiem to nic sie na tym nie traci (moja cala rodzina jakis tam % daje na jakies osiedle dla sierot?), a skoro sie nic nie traci a ktos zyskuje to raczej dobry interes:). Ale gdybym ja mogl dac ten 1% to nie to ze bym nie dal ale by mi sie nie chcialo nic wypelniac itd. ;d

__

VIP
marikkkk

2008-02-08 01:28:06

:ADADADAD Dziekuje, dowidzenia.

__

Użytkownik
pawelloo

2008-02-08 01:44:24

jak zawsze mnie wku**iasz tak teraz sie zgadzam
stop it

__

VIP
Preak

2008-02-08 01:53:23

to ze inni rodzice nie umieja sobie poradzic i zebrac kasy to nie znaczy ze w tym przypadku nie moglibysmy pomoc, ogarnijcie sie, to co za problem dopisac jedno zdanie w pier**** rozliczeniu podatkowym ? Podsuwa Wam ktos opcje na ktorej stracisz jedynie troche atramentu w dlugopisie ew. drukarce a dziewczynka moze zyskac SPOOOORO, a Ty do uja takie narzekania jakby to bylo conajmniej przelanie 1000 zl z prywatnego konta. Jak nic na tym nie trace, to chetnie pomagam, podsune to rodzicom, siostrze. W banku tez wybralem karte dzieki ktorej wspieram jakas akcje (sztuczne serce or smth),w szczegoly sie nie zaglebiam - nic mnie to nie kosztowalo, to czemu nie.

PS . nie zycze wam pasozyty zebyscie znalezli sie w takiej sytuacji, aczkolwiek - przydaloby sie, bo latwo tak jechac bedac zdrowym i szczesliwym.

__

VIP
V!ct!M

2008-02-08 01:54:45

ale gadanie o szczepionkach za 50 groszy dla afryki, bez myslenia co sie pozniej stanie z tymi ludzmi, tez jest bezsensowne

__

VIP
V!ct!M

2008-02-08 01:56:45

attention whores (ci co pisza tu niektore komentarze i mysla ze sa fajni)

__

Użytkownik
N00binator

2008-02-08 03:27:10

nie dziwie sie, fan eminema :((((((

__

Użytkownik
majan

2008-02-08 07:03:30

Ja tam jeszcze własnego, opodatkowanego hajsu nie zarabiam, ale chciałbym się wypowiedzieć jako spectator tej sprzeczki, która wynikła na samym początku.

Ja również obserwuję tą całą akcję z chorą Małgosią, współczuję rodzicom, no ale ludzie - bez jaj, tutaj została podana tylko informacja o tym że istnieje możliwość pomocy dziewczynce. Nie jest to reklama jakieś aukcji, nie jest to jakiś film, tylko zwykła informacja, że można przeznaczyć ten 1% (który btw. i tak pójdzie się jeb*ć na nową tapicerkę jakiegoś polityka pewnie -.-) na rzecz potrzebujących rodziców i ich dziecka. Mnie też już bulwersuje delikatnie ta cała "afera", bo zaczyna się robić nagonka ludzi dobrej woli, przeciwko tym "złym", którzy tak na prawdę przedstawiają swoją opinię (do czego mają w zupełności prawo)...

Ale pamiętajcie - jest czas na śmiech, jest czas na łzy :)

__
Pozdrawiam!

Użytkownik
majan

2008-02-08 07:04:05

a tak poza tym to kupę mi się zachciało jak to pisałem, muszę skoczyć do ubikacji :)

__
Pozdrawiam!

Były Redaktor
so0fka

2008-02-08 08:45:01

i kto tu mówi o honorze? jakbyś miał trochę honoru potrafiłbyś przyznać się do błędu, okazać skruchę, pokorę, a nie robić z siebie debila. wszyscy już wielokrotnie słyszeliśmy o tej sprawie, ale to nie powód, aby zaniechać poszukiwań pieniędzy. tu chodzi o życie dziecka, nie ma na świecie niczego ważniejszego niż życie dziecka.

uważasz, że brakiem honoru jest szukanie pieniędzy wśród graczy? a gdyby tobie urodziło się chore dziecko to nie szukał byś dla niego ratunku wszędzie, gdzie tylko się da? jeżeli uważasz, że ojciec Małgosi napisał list otwarty do graczy, aby się złożyli na leki, po czym usiadł zadowolony w fotelu i tylko czekał, aż kasa spłynie, to gratuluję, naprawdę.

chciałbym podyskutować, ale niestety muszę rzec, abyś zamilkł. z tobą się nie dyskutuje. wiesz, jak się mówi - "jak cię widzą, tak cię piszą". w kontekście Internetu potraktował bym to zdanie nieco inaczej - "jak się piszesz, tak cię widzą". pozdro.

__

VIP
gosti

2008-02-08 09:06:07

A tutaj tata szuka KAZDEJ mozliwosci zeby zdobyc pieniadze.

Zle?

__

Użytkownik
reurion

2008-02-08 10:22:11

"uważasz, że brakiem honoru jest szukanie pieniędzy wśród graczy? a gdyby tobie urodziło się chore dziecko to nie szukał byś dla niego ratunku wszędzie, gdzie tylko się da??"

nie szukał bym...

to co ja myśle o tej całej sprawie to ciebie nie powinno interesować jak chcesz przekazuj nawet cała wypłate z esport a co do 3mania warzyw w domu to już mam dość sluchania o tym...

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

295 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie