Maly problem z firefoxem

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
JamJestZuras

2008-01-28 10:40:21

Niby nie przeszkadza, ale przeszkadza... Mam sobie firefox'a, kupe zakladek, zakladki osobiste i co jakis czas to wszystko znika :/ dzis sobie wchodze, wlaczam FF i nic, przepadly ulubione na ktorych mi zalezalo... Ktos moze wie, czy to kwestia ustawienia czegos, cos? Wirusy odpadaja jestem trzy dni po formacie i NOD smiga co chwile...

No qrwa no ;d
Po prostu jak bym pierwszy raz uruchamial ff :(

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
Rudi

2008-01-28 10:52:09

Nie zdarzało Ci się np. żeby komp się zresetował / wyłączył jak używałeś firefoxa ? Mi właśnie znikały często zakładki po takim czymś.

__

VIP
JamJestZuras

2008-01-28 10:55:52

Eee no jakbym pomyslal, to chyba wczoraj tak wieczorem zamykalem kompa, po prostu tupnalem listwe noga i wylaczylem prad... :) Ale dosc czesto tak robie i nie ginely.. :/

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
yeltzyn

2008-01-28 10:57:44

A telewizor tez tak gasisz, wyciagasz z gniazdka jak chodzi?

__
więcej sprzętu niż talentu

Użytkownik
Rudi

2008-01-28 11:01:13

U mnie też za każdym razem nie znikały, ale jednak ;) Najbardziej denerwujące jest to, że zazwyczaj ginęły kiedy komputer resetował się nie z mojej winy ;|

__

VIP
blacktyger

2008-01-28 11:14:40

Zawsze res/wyłączenie 'twarde' z uruchomionym (czasem też nawet bez) FF powoduje to.

__

VIP
JamJestZuras

2008-01-28 11:53:04

oŁŁ Jaki kowboj :(

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
BezimiennyJoe

2008-01-28 12:14:21

Sprawdź w C:\Documents and Settings\XXX\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles
ile masz zapisanych profili? Kiedy mi zniknęły ustawienia to okazało się, że utworzył się kolejny (pusty) profil, wystarczyło spowrotem nakazać używanie tego poprzedniego.

__

VIP
moazrt

2008-01-28 12:17:37

też mi się dzisiaj to stało : D

__

VIP
JamJestZuras

2008-01-28 12:22:37

Jeden profil :(

Moze to jest taka zaleznosc? Kiedy masz wylaczonego firefox'a a zresetujesz kompa albo odlaczysz mu zasilanie, ale kiedy zrobi sie tak kiedy FF jest wlaczony, ff sie wyczysci? ;d bede mial moment to sprawdze, moze taka zaleznosc istnieje :D

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
BezimiennyJoe

2008-01-28 12:27:55

To całkiem możliwe, ja już nie pamiętam w jakich okolicznościach się to stało. Teraz używam Firefoxa 3 beta 2 i nie było tego problemu (nie raz miałem bluscreena czy inne dziadostwo :P ), może wyeliminowali? :>

__

VIP
bociam

2008-01-28 12:32:58

mnie tez sie to zdaza gdy resetuje kompa recznie B< beznadzieja

__

Użytkownik
yareq

2008-01-28 12:50:07

To zalezy czy FF aktualnie zapisywal do pliku z bookmarkami. Jesli tak i dales "twardy restart" to mozesz liczyc na to ze plik bedzie uszkodzony (FF nie bedzie mogl z niego poprawnie odczytac danych poniewaz nie zamknal poprawnie pliku to zapewne w takiej okolicznosci po prostu utworzy nowy "czysty" plik z bookmarkami), jesli tylko odczytywal to jest na to mniejsza szansa :P.

Nie przegladalem source code'a FF dlatego nie wiem kiedy dokladnie wykonuje on jakies operacje pliku z bookmarkami (poza oczywistymi operacjami dodawania, wczytywania etc) i w jaki sposob to robi, ale tak czy inaczej jesli wylaczasz/restartujesz kompa na "twardo" (:E) to licz sie z potencjalna utrata danych.

__

Użytkownik
diGi

2008-01-28 13:17:54

C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\
Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\nazwa/nr_profilu\bookmarkbackups ?

__

Użytkownik
yeltzyn

2008-01-28 13:39:33

Nie kowboj, tylko jakbys sie zastanowil nad tym jak traktujesz sprzet, to moze przyszloby Ci do glowy, ze gaszenie kompa listwą nie jest wskazane. Jesli stosujesz ponadto system plikow fat32 to tymbardziej nie ma co liczyc na odzyskanie utraconych danych.

__
więcej sprzętu niż talentu

Użytkownik
v3rb

2008-01-28 13:42:08

zawsze mozesz exportowac sobie ulubione naklikane do pliku ? to przeciez nic nie kosztuje, a plik bedziesz sobie mogl importowac wszedzie nie tylko w domu... :p profil to rzecz zgubna...

__

VIP
JamJestZuras

2008-01-28 14:15:53

A moze fajniej by bylo, gdybys nie pisal tego co napisales? Zastanow sie, czy znajduje szacunek do komputera, skoro wylaczam go w ten sposob. Nie, nie znajduje, teraz sluzy mi tylko do foobara i przegladania internetu, jabbera. Nie jest zwiazany z moja praca, a w niedziele pozny wieczor w stanie nietrzezwym wydaje mi sie, ostatnia rzecza jaka przychodzi mi do glowy jest to, czy moje pliki w systemie fat32 ulegna uszkodzeniu. No offence bo czesto w myslach przyznawalem racje Twoim komentarzom, po prostu nie kazdy eksploatuje komputer tak samo. Ba, ja go nie ekspolatuje, ja go gwalce po swojemu :) :*

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
enj0y

2008-01-28 14:55:26

ff sam tworzy i przechowuje takie pliki dla 5 ostatnich dni w #13

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-01-28 15:00:08

widzisz.. tu kazdy sie przyjazni ze swoim kompem :DDD

__

VIP / Fotograf
PawelS

2008-01-28 15:11:34

http://mozbackup.jasnapaka.com i życie staje się łatwiejsze ;)

__
Senior Pablo Escobar

Użytkownik
Tymek

2008-01-28 15:42:01

Heh, nigdy mi się jeszcze coś takie nie zdarzyło, a już jakiś czas firefoxa używam :->

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-01-28 23:34:02

Jeśli masz problemy z przywróceniem zakładek, spójrz, co napisał diGi.

Fx ogólnie potrafi szaleć z różnymi usterkami. Sądzę, że pozostaje tylko poczekać do stabilnej wersji Fx-a 3, w którym profile są inaczej zbudowane. Ale możesz oczywiście skorzystać już teraz z bety. :-)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3530 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie