Nowy taniec.

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
macabre

2008-01-20 22:24:41

A pochwalę się nowym filmikiem, co prawda mało związany z grami ale mam nadzieje, że Wam się spodoba. Taniec nazywa się tecktonik zresztą zobaczcie sami. Prosze nie myśleć , że autoreklamam też tam tańczę i uczestniczę w tym przedsięwzięciu ;)

http://pl.youtube.com/watch?v=aOHJFofzsaw

__

Użytkownik
macabre

2008-01-20 22:29:05

:)

__

Użytkownik
zuba

2008-01-20 22:29:59

aha

c-walk + rece :D ?

jakies dropsy ?

__

VIP
ZnowuJa

2008-01-20 22:33:43

lol nowy taniec? ja to widze w klubach zawsze... c-walk + cos z jakiegos poping/locking (tylko ze bez spiec) i bezcelowe machanie lapami...

__

Użytkownik
kUBASAAA

2008-01-20 22:33:43

Bez dropsów:>
Jumpstyle lepsze.

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-01-20 23:08:29

ale geje :D

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2008-01-20 23:26:05

imo sam c-walk jest duzo lepszy od tego badziewia.

__

VIP
rutt

2008-01-20 23:26:44

lol

__

VIP
marikkkk

2008-01-20 23:33:34

lol

__

Użytkownik
tekken23

2008-01-20 23:36:02

lol

__

Użytkownik
mNkH

2008-01-20 23:40:33

to jezcze bardziej popierd.... niz ten caly freefall

__

VIP
j3sh

2008-01-21 00:07:49

uważam, że to jest lepsze (nie freefall tylko jumpstyle), ponieważ jumpstyle to góra godzina może dwie nauki.

Btw. Słuchajcie pandy on się ZNA ! : D

__

Użytkownik
macabre

2008-01-21 00:09:44

Może to Wam da trochę do myślenia ; ) IMO lepsze od jump'a.

TCK

Trzy litery określające zjawisko: tecktonik. Porównywany do tańca elektro, od ponad sześciu miesięcy zachwyca młodzież we Francji, Belgii i Holandii. Jednocześnie stał się marką.

Jeyjey, lat 19. Jego pseudonim pewnie nic wam nie mówi. Tymczasem już ponad 4 miliony internautów obejrzało video młodego Francuza. Klip ma półtorej minuty, nakręcony został w świetle neonów w garażu, z muzyką elektro w tle. Nieokiełznane, powtarzające się z porażającą szybkością ruchy, zrobiły z niego gwiazdę, a przy okazji "rzecznika" całego ruchu tecktonik. O niego bija sie wszystkie stacje telewizyjne we Francji.

Druga gwiazda Tecktonik to Treaxy, mistrz Francji 2006 w TCK, wybrany na tancerza do klipu piosenkarki Yelle oraz do kolektywu Dance Generation.

W zaledwie kilka miesięcy, dzięki internetowi, a zwłaszcza portalowi Youtube, ruch TCK nasilił sie i wyszedł na ulice największych miast Europy.

Paryskie 'aprems'

"Wystarczy krzyżować przed sobą ramiona i kręcić nadgarstkami... o, tak!"

Przy paryskim Centrum Pompidou panuje atmosfera wytężonej pracy.

Jak w każda środę, po południu, tancerze zajmują tam miejsce. 'Aprems' (od słowa 'apres-midi' - popołudnie) to dobra okazja by doskonalić kroki lub stanąć do pojedynku z innymi tancerzami.

Tu nie ma jednego stylu. Milky way, electro poppin', jumpstyle... Jedni z irokezem na głowie, w obcisłych dżinsach i w krótkim rękawku, inni z różowymi fluorescencyjnymi pasemkami... styl Mad Maxa i Davida Bowie...

Tecktonikowcy zapożyczają dużo z lat 80., mieszając rożne style z ostatnich dwudziestu lat.

Kogo obchodzą rozbawione spojrzenia przechodniów, ci zapaleńcy przychodzą tu po to, żeby sie bawić. Nie ma zasad, czy narzuconych figur "Każdy tańczy tak jak czuje, zgodnie ze swoim stylem i osobowością" - tłumaczy blondyneczka niczym z muzycznego reality show.

Jedyna reguła przyjmowana przez wszystkich, a zwłaszcza ważna dla początkujących: "nie patrz pod nogi, bo sie przewrócisz".

Patent na Tecktonik

Mimo dość niedawnego pojawienia sie TCK we Francji, historia ruchu sięga końca lat 90. Wszystko zaczęło sie w Belgii, w cieniu hardtechno i hardtransu.

W 2000 roku Alexandre Baroudzn i Cyril Blanc, chcąc wydobyć atmosferę całonocnych imprez rave, wprowadzają ducha nocy techno do jednej z ogromnych dyskotek na przedmieściach paryskich: Metropolis.

"Tecktonik - tłumaczą - to cos w rodzaju ruchów płyt tektonicznych. Mówiąc prościej, to zderzenia rożnych kultur muzycznych".

Dwójka wspólników zakłada wiec spółkę "Tecktonik Events" i oddaje nazwę do Urzędu Patentowego. Następnie tworzą własną linie ubrań i napoju energetyzującego "tecktonik killer". Jak twierdzą, nie biorą narkotyków, spalają za to mnóstwo kalorii na parkiecie.

W każdy weekend blisko 6 000 fanów ustawia sie w kolejce do Metropolis. Co do sklepów Tecktonik, tylko one oferują ubrania z oficjalnym logiem: orłem z rozwiniętymi skrzydłami - 30 euro za bawełnianą koszulkę z nadrukiem.

Swoboda w tańczeniu - tak, ale obowiązkowo z własnym stylem. A zagraniczni amatorzy tecktonik nie mogą odtąd użyć już tego terminu. Belgijska strona www.tecktonik-belgique.com została przemianowana na Ligę belgijską stylu elektro!

Mulet, standardowe ciecie

Wielkie koncerny fonograficzne, z EMI na czele, korzystają z okazji. Single mnożą sie na półkach. W ostatnich tygodniach 'Tecktonik vol3' jest jednym z najlepiej sprzedających sie albumów we Francji. 'Tecktonik vol2' również cieszył sie powodzeniem. Zjawisko zaczyna sie rozprzestrzeniać.

W internecie pojawiają sie nagrania z Hiszpanii, Japonii, Maroka. Dzięki marketingowi, rezydenci tacy jak DJ Dess, DJ RVB, obecni również na antenie paryskiej stacji radiowej FG, mają możliwość grania w zagranicznych klubach.

Następny etap: otwarcie salonów fryzjerskich Tecktonik, wraz z popularną marką żelu do włosów, która widzi w zjawisku "duży potencjał".

artykuł pochodzi ze strony www.cafebabel.com

__

VIP
j3sh

2008-01-21 00:10:01

to się nazywa chyba tecktonik milky way

__

VIP
j3sh

2008-01-21 00:12:18

[url=http://pl.youtube.com/watch?v=ZkGum1YYkGk]Taniec Jeyjeya[/url]

__

Użytkownik
macabre

2008-01-21 00:17:35

osobiscie wole spoke'a z SMDB ;) no ale jey jey francuski król jakby nie patrzeć.

__

Użytkownik
macabre

2008-01-21 00:33:14

jeżeli uważasz , ze to bezcelowe machanie rekami to powiedz mi czym jest zwykły taniec dyskotekowy?

__

Użytkownik
macabre

2008-01-21 00:36:42

co do c-walka ! tecktonik to mieszanka tańców i uwaga ! Tu tez są elementy z c-walka !

__

Użytkownik
po1nt.x

2008-01-21 01:03:10

jezeli on jest najlepszy to ja nie chce mowic jak tancza amatorzy... a moze to taki denny styl ? whatever

c-walk > all > tecktonik

__

ex-Redaktor
exilek

2008-01-21 01:26:37

Taniec? chyba sobie ktoś żartuje teraz...

Zwykłe machanie rękami i nogami. No ale nie trzeba tutaj trzymać się rytmu, znać kroków itp, wystarczy stanąć i pomachać którąś z kończyn. To już polonez którego uczę się na studniówkę jest bardziej widowiskowym i skomplikowanym TAŃCEM.

__

VIP
j3sh

2008-01-21 02:26:07

c walk jak lubisz hh

__

Użytkownik
dRaZe

2008-01-21 08:45:40

dla mnie są to tylko jakieś wygibasy i tyle

__

Użytkownik
b3n a.k.a. 4

2008-01-21 09:36:33

Tylko tak Ci się wydaje, że to takie proste, każdy może powiedzieć, że to banał itp. Wyjdź na parkiet i zatańcz to i będziesz kozak.

__

Użytkownik
b3n a.k.a. 4

2008-01-21 09:36:53

http://pl.youtube.com/watch?v=Sjv56k6hhCo

__

Użytkownik
no1se

2008-01-21 10:05:12

Ani to to ladne, ani nowatorskie. Szczerze mowiac, nijakie.

__

Użytkownik
prOar1el

2008-01-21 10:07:23

przecież to DANCE MACABRE :D btw. podobne rzeczy wywijam na disco :d

__

ex-Redaktor
exilek

2008-01-21 10:35:57

Właśnie obejrzałem pierwszą minutę z tego filmiku co podałeś. I dalej nie widzę w tym nic trudnego. Jakiś koleś uczepił się drugiego i macha rękami w jedną i drugą stronę. Ale proszę wytłumacz mi, co jest w tym takiego trudnego i nowatorskiego. Bo nie potrafię nazwać machania czym popadnie na wszystkie strony tańcem.

A tańczyć tego nie będą, bo i po co, krzywdę można komuś tylko zrobić :) Po za tym tańczy to się przyjemnie w parze, a nie samemu :)

__

Użytkownik
Svepik

2008-01-21 11:37:49

beznadzieja jak dla mnie, teraz wiem co tanczyl ten zul na castingach 'you can dance'

__

VIP
Mateck

2008-01-21 12:08:12

coś takiego to my na wf-ie jako rozgrzewkę robimy ; O

__

VIP
Preak

2008-01-21 12:52:34

ja tak nayebany wczoraj tanczylem ; D

__

Użytkownik
po1nt.x

2008-01-21 12:58:38

lubie ;] i sam tancze

__

Użytkownik
e2

2008-01-21 13:01:04

do tych co uważają, że ma to coś wspólnego z creepem to chyba nie widzieliście c-walka z prawdziwego zdarzenia :(

__

VIP
ZnowuJa

2008-01-21 13:21:16

c-walk to nie tylko crip walk ale rowniez tzw. clown-walk, praca nog w tym klipie jest do tego bardzo zblizona, ale raczej podstawowa

http://youtube.com/watch?v=plR3mr0M5ic - clown walk
http://youtube.com/watch?v=Y6OliSRRrGg - crip walk

Co do mojego pojecia tanca dyskotekowego - a kto to tanczy? Teraz nie ma dyskotek, teraz sa klub w ktorych chla sie alkohol i wyrywa panienki. Kto normalny w klubie bedzie tanczyl cos takiego co tam jest pokazane jak tam nawet miejsca nie ma zeby sie porzadnie ruszyc... juz pomijam fakt, ze to pedalsko wyglada?

b3n - ja tancze i musze ci powiedziec, ze nic w tym trudnego nie ma... no chyba ze ktos jest drewnem i nie wie jak tanczyc albo ma problemy ze soba i nie potrafi podbic do jakiejs dupki

Czym dla mnie jest taniec?
http://youtube.com/watch?v=rU7SmKORe00
http://youtube.com/watch?v=qZbJEU5W2uQ
http://youtube.com/watch?v=OXWm7pmtc2Q

I wiele innych z gatunku jazzu itd. itp. A nie jakies chuje muje >

__

Użytkownik
117

2008-01-21 14:14:09

muzyka: Rock/Metal
i wszystko jasne.

__

Użytkownik
zuba

2008-01-21 14:18:38

hardkor koles hardkor

__

Użytkownik
macabre

2008-01-21 14:44:49

skoro uwazasz to za nic nowatorskiego wpisz sobie w google czy tam youtube pojęcie tecktonik i wytłumacz mi co jest przejawem medialnego szaleństwa tego tańca ?:>
Gdybyś tak spróbował się nauczyć ... wtedy zobaczyłbyś sam , że to ''Machanie rękami'' to nie taka prosta sprwa. Sam się o tym przekonałem. To tak jak nazwanie c- walka ścieraniem podeszwy po asfalcie ; /

__

Użytkownik
macabre

2008-01-21 14:47:46

Pedalsko powiadasz? Właśnie dlatego Polska jest sto lat za murzynami . Wiesz dlaczego? Bo tolerancja jest tutaj na minusie ! a jaki nowy trend wprowadzą odrazu nazywany jest ''PEDALSTWEM'' .

__

Użytkownik
b3n a.k.a. 4

2008-01-21 14:47:49

Miś, te linki które pokazałeś to taniec profesjonalistów, tecktonik to raczej czysty spontan, bez żadnych układów i choreografi. A Ci co uważają, że to zwykłe wymachiwanie rękami pewne poprostu mają jakieś kompleksy i sami boją się ruszać na parkiece ...

__

Użytkownik
b3n a.k.a. 4

2008-01-21 14:51:44

Dokładnie. Masz rację macabre, dam głowę, że gdy rodził się np. c-walk ludzie tacy jak Ty Exil też nie widzieli w nim nic nowatorskiego :>

__

Użytkownik
macabre

2008-01-21 14:52:32

wpisz sobie w youtube : SMDB i hasła jack herror, spoke , maestro.

Odrazu zmienisz zdanie. Zapewniam Cię. Do tego wpisz sobie tutorial tecktonik. I spróbuj sam jeżeli uważasz , że to takie proste.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3694 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie