Prawdziwy Matrix...?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
marikkkk

2008-01-18 00:53:55

A co mam wedlug ciebie zrobic? Wskoczyc do budki przebrac sie za superman'a i wyleciec ratowac swiat ?

__

VIP
maXym

2008-01-18 00:58:32

Ja wiedzialem o roznych sprawach od dawna, Ty przejrzales na oczy - wnioskuje po wypowiedziach - po projekcji 1 SLOWNIE JEDNEGO filmiku na video google. Wiec kto tu powinien przejrzec na oczy? Nie opieraj sie tylko na jednym filmie umieszczonym na - uwazaj - podstronach google. Tym samym google, ktorego head, niejaki Eric Schmidt, siedzial na spotkaniu bilderberga w 2007 roku.

Bilderberg maja mass media, dlaczego przez te media nie glosza, ze czynia dobrze, ze chodzi o wolna i swobodna rozmwe, bez kamer, ze chodzi o dobro dla swiata? Dlaczego sie ukrywaja, skoro moga 'zabic' garstke (ciagle rosnaca) przeciwnikow, kilkoma emisjami w tv? Przeciez skoro na kazdym kroku oszukuja, czemu nie zrobia tego teraz? Moze po prostu rzeczywiscie chodzi o swobodne rozmowy, ktore przy kamerach nie moglyby sie otczyc? A moze jednak naprawde chca przejac kontrole nad swiatem? Sa pytania w te i w tamta strone, nic nie jest pewne i niczego nie mozna osadzac po jednej publikacji, ktora rowniez moze sie okazac jedna wielka manipulacja. Dla przykladu, sa osoby, ktore twierdza, ze bilderberg to tak naprawde nic wielkiego, ze to zwykla grupa, a sa zupelnie inni ludzie planuja przejac kontrole nad swiatem i tak naprawda patrzac na bb, patrzysz w zla strone.

watpie by cokolwiek zatrzymalo tarcze, referendum nie zrobia, bo wszyscy wiedza jaki bylby wynik, wszystko stanie sie tak, jak z f-16, ktore to kupilismy w zamian za modernizacje, pieniadze, szkolenia i bog wie co jeszcze - poki co mamy niesprawne samoloty stojace w hangarach, w ktorych jak ostatnio informowali myszy przegryzaja kable.

__

Użytkownik
qwe

2008-01-18 01:13:08

no nic nie rob
Ci ktorzy nie brali udzialu np w powstaniu listopadowym mysleli pewnie tak samo...

__

VIP
marikkkk

2008-01-18 01:21:06

to pochwal sie co ty robisz w tej sprawie -_-

__

VIP
V!ct!M

2008-01-18 01:22:39

dopiero jutro obejrze i przeczytam, ale polecam przy okazji 'root of all evil', choc pewnie duzo osob widzialo :)

__

Użytkownik
qwe

2008-01-18 01:31:47

no LOL jednego filmu ??
przeciez pisalem wyzej, ze studiuje ten temat od paru tygodni, wiaze fakty, na nowo ucze sie historii.
zreszta tak jak pisze przy filmie zeitgeist
"Autorzy filmu zachęcają do własnych dalszych studiów w temacie, oraz do sprawdzenia wszystkich przedstawionych w nim faktów,zamiast brania na wiarę tego co zostało w nim powiedziane."

nie musze chyba wiecej wyjasniac

obrazasz mnie piszac, ze moje wnioski wyciagam po obejrzeniu filmu.
ogladam ostanio mnostwo dokumentow m.in. o zamachu stanu w wenezueli w 2002 roku

"Bilderberg maja mass media, dlaczego przez te media nie glosza, ze czynia dobrze, ze chodzi o wolna i swobodna rozmwe, bez kamer, ze chodzi o dobro dla swiata? Dlaczego sie ukrywaja, skoro moga 'zabic' garstke (ciagle rosnaca) przeciwnikow, kilkoma emisjami w tv? Przeciez skoro na kazdym kroku oszukuja, czemu nie zrobia tego teraz?"

nie rozumiesz, ze usuwajac takie filmy dokumentalne, ktore sa DARMOWE postapili by niezgodnie z regulaminem, ktory sam stworzyli, padly by podejrzenia, ze rzeczywiscie cos jest nie tak skoro usuwaja takie rzeczy
a im chodzi wlasnie o to by mysleli DOKLADNIE jak Ty - skoro nie usuwaja takich filmow, ktore rzekomo ich odslaniaja to pewnie jest to nieprawda
(sam na sobie jestes swiadkiem, ze to DZIALA)
to jest wlasnie jeden z najstarszych sposobow manipulacji czlowiekiem, zaatakowac go od strony psychologicznej ukazujac mu oczywiste rzeczy w ktore i tak nie jest w stanie uwierzyc i od razu zaklada FALSZ.
to samo zrobili ludziom po ataku na WTC
CZY TY TEGO NIE WIDZISZ?????????????????????????????????

"Moze po prostu rzeczywiscie chodzi o swobodne rozmowy, ktore przy kamerach nie moglyby sie otczyc? A moze jednak naprawde chca przejac kontrole nad swiatem? Sa pytania w te i w tamta strone, nic nie jest pewne i niczego nie mozna osadzac po jednej publikacji, ktora rowniez moze sie okazac jedna wielka manipulacja. "

JEDNEJ PUBLIKACJ??!!!

""Autorzy filmu zachęcają do własnych dalszych studiów w temacie, oraz do sprawdzenia wszystkich przedstawionych w nim faktów,zamiast brania na wiarę tego co zostało w nim powiedziane."

autorzy nie przewidzieli chyba ze beda ludzie tak pusci jak Ty (sorry ale musialem to napisac), bo NAPISALI 2x , zeby nie przyjmowac od razu do wiadomosci tego co Ci pokazuja !! przestrzegaja przed takimi wlasnie rzeczami!
jakby w wiadomosciach napisali, ze koniec swiata za 2 dni to pewnie przyjal bys to do wiadomosci bez dochodzenia czy to prawda.

jest PELNO STRON, dokumentow, kampanii i innych przeciwko tej grupie a wiec nie pisz, ze jest to jedno zrodlo bo widac, ze TO WLASNIE Ty sam sie wprowadzasz w blad, twierdzac tak po obejrzeniu tylko tego dokumentu i z gory przyjmowaniu, ze jest on jedynym jaki powstal

"watpie by cokolwiek zatrzymalo tarcze"
watpisz? zobacz jak zachowuja sie Ci co nie watpia i obejrzyj np dokument o zamachu stanu w wenezueli w 2002, albo powstanie listopadowe itp itd
jesli zwatpisz to z gory jestes skazany na przegrana
nie jestes kowalem wlasnego losu, pozwalasz by Toba kierowano i manipulowano

ja tak latwo sie nie dam i 15 marca razem z reszta swiata bede uczestniczyl w Z-DAY
wiesz co to za dzien??

__

Użytkownik
qwe

2008-01-18 01:38:03

Z-DAY 15 marca
swiatowa kampania majaca na celu informowanie spoleczenstwa o tym co dzieje sie za ich plecami bez ich wiedzy

cala kampania jest finansowana przez tworcow filmu "zeitgeist"
kazdy moze wziasc w niej udzial
ja bede wyswietlal projekcje ww. filmu w Liceum ktore ukonczylem
ponadto pokaze film "money as a debt" by uswiadomic ludzi skad tak naprawde biora sie pieniadze, jak sa tworzone i ile tak naprawde ich jest

[url=http://video.google.pl/videoplay?docid=-1887591866262119830&q=money+as+debt&total=2079&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2]money as a debt[/url]

polecam goraco Ci ten film
jesli chcesz to moge rowzniez polecic Ci literature do tego filmu

__

Użytkownik
qwe

2008-01-18 01:37:57

Z-DAY 15 marca
swiatowa kampania majaca na celu informowanie spoleczenstwa o tym co dzieje sie za ich plecami bez ich wiedzy

cala kampania jest finansowana przez tworcow filmu "zeitgeist"
kazdy moze wziasc w niej udzial
ja bede wyswietlal projekcje ww. filmu w Liceum ktore ukonczylem
ponadto pokaze ludziom film "money as a debt" by uswiadomic ludzi skad tak naprawde biora sie pieniadze, jak sa tworzone i ile tak naprawde ich jest

[url=http://video.google.pl/videoplay?docid=-1887591866262119830&q=money+as+debt&total=2079&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2]money as a debt[/url]

polecam goraco Ci ten film
jesli chcesz to moge rowzniez polecic Ci literature do tego filmu

__

VIP
maXym

2008-01-18 01:48:17

http://static.flickr.com/75/195983063_e380efd610_m.jpg

__

Użytkownik
qwe

2008-01-18 02:03:16

czas wreszcie skonczyc to g**no
swiat mogl wygladac inaczej

nie wiem czy wiesz ale w szczepionkach do roku 1999 znajdowal sie ethyl rtęci, bardzo szkodliwa substancja, ktora nie ma zadnego pozytywnego skutku.
dlaczego ona tam byla?

dlaczego w ciagu ostatnich 100 lat liczba niedorozwinietych podskoczyla o ponad 1000%?

nie tlumacz mi tego tylko takimi rzeczami jak promieniowanie po testach nuklearnych i innych glupot bo dowiedziono parokrotnie, ze ma to bardzo nikly wplyw

jest wiele pytan i wiele naprawde szokujacych odpowiedzi na te tematy, lecz nie wiem dlaczego NIGDY szerzej nie byly one omawiane np w TV lub prasie

kiedys pojawil sie taki artykul w brytyjskim The Times
w wyniku tego redaktor stracil prace a o jego dalszych losach nic nie wiadomo

co zrobisz jesli np zaangazuja atak terrorystyczny w polsce w wyniku, ktorego zgina najblizsze Ci osoby?? wtedy dopiero zaczniesz przegladac na oczy?
pomysl, ze wiele osob na swiecie wlasnie cos takiego przezyly i do konca zycia postanowily z tym walczyc
zazwyczaj rzad placi im gigantyczne sumy by siedzialy cicho...

__

VIP
maXym

2008-01-18 02:04:23

Nie mam zamiaru sie z Tobą kłocić - nie o to mi chodzilo.

Ale pisze A, Ty mi odpisujesz H. Pisze o tym, co mysle o tego typu filmach, atakujesz, ze nie mam pojecia o tarczy antyrakietowej, robisz ze mnie jakiegos zwolennika i parobka usa - takim sposobem schodzi to do nonsensu. Wyrazam troche podobne do Ciebie poglady, robisz ze mnie przeciwnika, osobe, ktora nie ma o niczym pojecia i ktora musisz doinformowac, oswiecic.

Organizujesz Z-DAY - rob to, czy ja cokolwiek neguje? Czy ja czemukolwiek sie sprzeciwniam? Nawet jesli te filmy nie pokazuja calej prawdy, warto je wyswietlac, pokazywac, bo moga niektorym pokazac tez inna strone niz widza w tv.

edit: dostalem imsg ze mi odpisales, tamten post zamias editu, przypadkiem skasowalem, wiec i Twoja riposta sie usunela, sry, jak nie zapisales poza esp to masz ponizej:

[hide=to co napisales a sie usunelo]czas wreszcie skonczyc to g**no
swiat mogl wygladac inaczej

nie wiem czy wiesz ale w szczepionkach do roku 1999 znajdowal sie ethyl rtęci, bardzo szkodliwa substancja, ktora nie ma zadnego pozytywnego skutku.
dlaczego ona tam byla?

dlaczego w ciagu ostatnich 100 lat liczba niedorozwinietych podskoczyla o ponad 1000%?

nie tlumacz mi tego tylko takimi rzeczami jak promieniowanie po testach nuklearnych i innych glupot bo dowiedziono parokrotnie, ze ma to bardzo nikly wplyw

jest wiele pytan i wiele naprawde szokujacych odpowiedzi na te tematy, lecz nie wiem dlaczego NIGDY szerzej nie byly one omawiane np w TV lub prasie

kiedys pojawil sie taki artykul w brytyjskim The Times
w wyniku tego redaktor stracil prace a o jego dalszych losach nic nie wiadomo

co zrobisz jesli np zaangazuja atak terrorystyczny w polsce w wyniku, ktorego zgina najblizsze Ci osoby?? wtedy dopiero zaczniesz przegladac na oczy?
pomysl, ze wiele osob na swiecie wlasnie cos takiego przezyly i do konca zycia postanowily z tym walczyc
zazwyczaj rzad placi im gigantyczne sumy by siedzialy cicho...[/hide]

__

Użytkownik
qwe

2008-01-18 03:32:19

tez nie chce sie z Toba klocic
sory ze tak wyszlo
na zbyt wiele komentarzy odpisuje na raz
po prostu jestem zdenerwowany glupota niektorych ludzi, ktorzy siedza w swoich domkach i mysla, ze nic im nie grozi
do czasu...

__

Użytkownik
BezimiennyJoe

2008-01-18 11:20:46

Widzę, że zaciekle bronisz swych tez. Gratuluję wiary.
Ale chyba się nie zrozumieliśmy. Przytaczasz tutaj drugą wojnę światową i wojnę w Wietnamie, oczywiste jest, że nie została ona wywołana przez szaraczków z przedmieścia. Za to jak najbardziej są winni ludzie którzy dużo wcześniej zanim narodziło sie w naszym języku słowo "spisek" stworzyli taki, a nie inny system władzy. Dopiero później, w czasach nam bliższych, Ci którzy mają poukładane w głowie wykorzystali to, aby umożliwić wzrost swojego państwa/autorytetu/tu_wpisz_co_Ci_przychodzi_do_głowy.

Demokracja absolutna? Cała władza w ręce ludu! Skądś to znam... i jestem przekonany, że taka forma rządów nie ma prawa bytu. Związane jest to z ograniczeniem umysłowych ogółu który nie potrafi współpracować ani myśleć. Jedyną słuszną formą rządów według mnie jest autorytaryzm. Może i jest krzywdzący dla pewnego % społeczeństwa, ale zapewnia silny rząd i stabilne państwo.

Zapewne zauważyłeś, że ciągle krytykuje ten "ogół". Związane jest to z tym, że przez całe moje krótkie życie, spotkałem może 2-3 osoby ogarnięte których poziom intelektualny oceniam na ponad przeciętny. Stąd moja niska ocena tej "cywilizacji".

__

Użytkownik
qwe

2008-01-18 13:16:35

musze przyznac Ci racje
lecz czy owce nie powinny bronic stada przed sprytnym wilkiem?

moze jednak cos w tym jest bo 95% ludzi z "wyzszej polki" wspolpracuje z grupa Bilderberg, pewnie zauwazyli oni, ze ludzie sa zbyt glupi by cokolwiek zdzialac

jednak zwroc tez uwage, ze te oglupienie nie bierze sie znikad
wystarczy dobrze wychowac, wyedukowac jednostke i bedzie ona juz "ponad przecietna".
panujaca bieda nie pozwala niestety na to, a czym jest to spowodowane?
w duzej mierze zlymi rzadami i zlym systemem monetarnym

edit: przypomnialo mi sie jeszcze, ze jeden z Rockefellerow spytany o to dlaczego chce tak postapic z ludzmi, czy go to nie rusza odpowiedzial "to tylko ludzie, nie przejmuj sie nimi, martw sie tylko o siebie i o swoja rodzine"

__

Użytkownik
mau

2008-01-18 13:22:29

[url=http://www.bbc.co.uk/polish/indepth/story/2005/09/050930_bilderberg.shtml]bbc[/url]

jak dla mnie są o wiele poważniejsze powody do strachu niż pseudo chcąca zawładnąć światem grupa Bilderbergów :)

__

Użytkownik
qwe

2008-01-18 14:18:33

pseudo grupa?
juz cos pisalem na temat tych wywiadow w BBC
nie rozumiesz, ze BBC jest przekaznikiem, ktory ma ukrywac intencje tej grupy?
BBC zostalo zalozone wlasnie przez grupe bilderberg.
czemu nie bylo nigdy oknferencji, gdzie Bildergerbowie mogli by odpowiedziec na pytania zadane przez dociekliwych? powiedz mi czemu?

w tym artykule smierdzi klamstwami
bo Rockefellerowie i Rothschildowie od dawna ingeruja w rzad
to oni wykupili rzad Brytyjski po przegranej bitwie Napoleona

poczytaj co to jest System Rezerwy Federalnej w USA,
istnial zanim zalozona zostala oficjalnie grupa bilderberg...
zalozony sila przez... Rockefellerow

__

VIP
marikkkk

2008-01-18 16:08:21

Aha, to powodzenia zycze =]

__

Użytkownik
mau

2008-01-18 16:17:44

Czytałeś ten artykuł? jak dla mnie jest on całkowicie obiektywny, zresztą google też do nich należy a jest to podstawowa platforma kontaktu z odbiorcami. Strasznie dobitnie dociera do mnie ten cytat:

„Nieuniknione, że ludzie będą podejrzewać nas o jakieś spiski. Ale to nie ma znaczenia. Oni nie potrafią zrozumieć, że świat jest o wiele bardziej skomplikowany."

A ciągnąc to dalej to od 1994 r do grupy Bilderbergów należał Andrzej Olechowski, który jak wiadomo był współzałożycielem Platformy Obywatelskiej, czy Polska wpadła w łapy grupy NWO... nie będę tego kończył, bo jak dla mnie to lekka paranoja i wyciąganie zbyt pochopnie, zbyt mocnych wniosków zresztą ja uważam, że to się tyczy całej historii związanej z Bilderbergami.

Pamiętaj ... "że świat jest o wiele bardziej skomplikowany" a "new world order" wcale nie musi się okazać czymś negatywnym. Historia - historią wiele błędów zostało popełnionych, ale to nie oznacza, że nie zostało to poddane refleksji i próbuje się tego uniknąć.

A na koniec powiem tylko, że świat nie podoba mi się obecnie takim jaki jest i może racją jest, że jesteśmy niewolnikami, ale to nie za sprawą Bildebergów, tylko za sprawą świata, gdzie pieniądz kreuje rzeczywistość a my oddajemy władzę nad nami politykom. Jedyne co możemy zrobić to patrzeć im na ręcę!

__

VIP
marikkkk

2008-01-18 16:18:38

Aha, to powodzenia zycze =]

__

Użytkownik
chojrak

2008-01-18 18:51:30

masz za to [+] :)

__
dupa

Użytkownik
Qub!c

2008-01-19 00:21:16

Obejrzałem fragment od 1:00:00 do 1:10:00 , jeśli coś było tam ciekawego według Ciebie to napisz, jeśli to dalej nie ten "ciekawy" fragment to daj inny, taki, żeby mi naprawdę gały wypadły, a nie jakieś tam posklejane urywki i pier****e o terroryźmie... Powiedz, wystarczy, że są tam umieszczone drastyczne filmy i nagrania z telefonów i wtedy już wszystko kupujesz co sprzedają w tym filmie ??

PS. Może jakby w wiadomościach nadali takie filmiki i nagrania to byś z kolei uwierzył, że to jednak wszystko osama a nie bush ??

__

Użytkownik
qwe

2008-01-19 01:46:24

"Autorzy filmu zachęcają do własnych dalszych studiów w temacie, oraz do sprawdzenia wszystkich przedstawionych w nim faktów,zamiast brania na wiarę tego co zostało w nim powiedziane"

sprawdzilem te informacje i napisalem to wczesniej wiec nie pisz takich bredni bo narazie to Ty wierzysz we wszystko co zobaczysz

obejrzyj od DOKLADNIE 1:09:00 do konca
bo wlasnie do 1:09:00 troche przynudza

__

VIP
marikkkk

2008-01-19 02:16:03

"wiele błędów zostało popełnionych, ale to nie oznacza, że nie zostało to poddane refleksji i próbuje się tego uniknąć"

Taa =] Tylko ze oni raczej te bledy wkorzystaja jako nauczke zeby samemu tego nie robic a nie w druga strone tak jak ty myslisz.

__

Użytkownik
chojrak

2008-01-19 19:27:25

hmm, a masz jakies dowody ze to prawda? wg mnie to tylko wymysl i nie ma boga itp

__
dupa

Użytkownik
dnl666

2008-01-19 19:27:49

ok a skad sie wzial ten wielki wybuch? znikad? ;)

__

Użytkownik
aiken

2008-01-19 21:55:18

Wielkie dzieki za linka, ogladalem kiedys podobny film o WTC ale nie byl az tak "gleboki" jak ten. Warto miec swiadomosc takich rzeczy jakie sa przedstawione w tym filmie, nawet jesli specjalnie wiele to nie zmieni w naszym zyciu.

Przeczytalem cala ta dyskusje i nie bede nic z tego powtarzac, ale musze zaznaczyc to ze dajac wiare dowodom przedstawionym w filmie, trzeba brac pod uwage, ze swiadomie kieruje tym wszystkim bardzo ograniczona grupa. Reszta, ktora sie przyczynia ku temu robi to nieswiadomie, dlatego tez skutecznosc tego nie jest az gwaltowna. Jakkolwiek postepuje, ale dzieki temu zawezeniu jakos to sie trzyma.

Dziwi mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie co motywuje ludzi do takiego dzialania? Ile mozna miec takich potrzeb, ktore wymagaja gromadzenia takiej fortuny? Patrzac na te liczby sa to przeciez miliardy dolarow, kto to wszystko skonsumuje i w jaki sposob? Chyba ze nie chodzi o potrzeby materialne tylko umyslowe? Czlowiek od zawsze dazy do jak najwiekszej wladzy i to lezy w jego instynkcie, wiec to chyba najbardziej prawdopodobne wytlumaczenie postawionych przeze mnie pytan, ale licze na feedback...

__

Użytkownik
Spider6

2008-01-20 15:19:19

a komu w pewnym stopniu Europa zawdzieczala ten rozwoj militarny? gdzie wymyslono proch? W Chinach, już w IX w. ^^

__

Użytkownik
Qub!c

2008-01-20 22:30:06

Ok jak bede miał troche dłuższą przerwę między zadankami z fizy to obejrze :]

__

Użytkownik
mau

2008-01-20 22:33:56

polecam lekturę Stephena W. Hawking "Krótka historia czasu" jest tam odpowiedź na wiele nurtujących pytań :)

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2008-01-20 22:38:53

you got OWNED!

__

Warning: getimagesize(http://static.flickr.com/75/195983063_e380efd610_m.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3594 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie