Kontrolowany?? Podsłuchiwany??

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
reurion

2008-01-10 11:21:39

o_0 ta opowiesc z topicu mnie jakośnie przekonuje ze to prawdziwa po 1-sze policja zwłaszcza takie krawęzniki w czarnych mundurach to wykonuja rozkazy a nie wieże żeby kryminalana o 1 w nocy patrzyła komuś na gg poza tym komunikatory gg maja podpatrywane tylko nie liczne osoby

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-01-10 11:24:43

OMG !!! kogo esport przyjmuje... to ty glosowales na pis w wyborach ? czy moze z domu wychodzisz raz na miesiac?
myslalem ze REDAKTOR ma troche mozgu, ale widac mylilem sie... tak samo jak ty sie pomyliles. przeczytaj po 3 razy wszystkie moje posty i posty, na ktore odpowiedzialem w tym temacie, przemysl je 5 razy i dopiero zacznij komentowac moje wypowiedzi ok ??

__
http://benzblog.pl/

Użytkownik
e2

2008-01-10 11:36:34

musialbym miec wiecej oryginalnych gier niz tylko 1, ktora i tak dostalem z karta graf ;] nie trzymalbym bym w szafie tyle zielska pod lampa sodowa i takie tam i inne...
nie będę nic czytał - przeczytałem co mnie interesowało.
Mnie esp przyjęło zanim mama kupiła Ci komputer. Przeszedłem przez masę takich jak ty i nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować. Poza tym, nawet jeśli bym głosował na pis to co? Czy ty w ogóle widzisz różnicę w polityce obu partii? Czy piszesz to co media mówią? Dla mnie ani PiS, ani PO nie zrobiło prawie nic, a i tak pis zrobił więcej. Przykre, ale prawdziwe bo Kaczyńskich nie lubię. Nie mieszaj tematów z poziomem "mam masę jarania" i "1 oryginalną grę" do polityki bo czuję, że odniósłbyś sromotną klęskę.

Poza tym twój post o podsłuchiwaniu to bullshit co wyjaśnił raul w swoim poście - chcą, podsłuchają każdego.

Szkoda, że nie mam "musku" bo pogadałbym sobie dalej.

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-01-10 11:47:55

musialbym miec wiecej oryginalnych gier niz tylko 1, ktora i tak dostalem z karta graf ;] nie trzymalbym bym w szafie tyle zielska pod lampa sodowa i takie tam i inne...
nie będę nic czytał - przeczytałem co mnie interesowało.

tak samo jakby np. na jakims egzaminie powiedziano ci "jest pan dobry, ale niestety panu podziekujemy" to bys przeczytal tylko to co cie interesuje, czyli "jest pan dobry" ?

Mnie esp przyjęło zanim mama kupiła Ci komputer.

to juz dlugo sie mecza z toba. a mama mi nie kupila komputera.. tylko tata...;(

Przeszedłem przez masę takich jak ty i nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować.

mnie jeszcze nie przeszedles ;] btw. widac nie tylko ja mam z ciebie ubaw ;)

Poza tym, nawet jeśli bym głosował na pis to co? Czy ty w ogóle widzisz różnicę w polityce obu partii? Czy piszesz to co media mówią? Dla mnie ani PiS, ani PO nie zrobiło prawie nic, a i tak pis zrobił więcej. Przykre, ale prawdziwe bo Kaczyńskich nie lubię.

tu napisze tylko 'hehe' ;]

Nie mieszaj tematów z poziomem "mam masę jarania" i "1 oryginalną grę" do polityki bo czuję, że odniósłbyś sromotną klęskę.

a czy ja cos takiego zrobilem? moze napisalem cos o czym jeszcze nie wiem? ;D

Poza tym twój post o podsłuchiwaniu to bullshit co wyjaśnił raul w swoim poście - chcą, podsłuchają każdego.

juz 2 razy wyszedles poza. przeciez napisalem ze 'podsluchiwani sa tylko nieliczni', wiec chyba znaczenie jest to samo - ze nie podsluchuja kazdego, tak?

Szkoda, że nie mam "musku" bo pogadałbym sobie dalej.

nie uciekaj jeszcze panie REDAKTORZE

__

Użytkownik
e2

2008-01-10 11:51:29

widzę, że naprawdę nie mamy o czym rozmawiać... życzę miłego dnia

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-01-10 11:58:07

poszukaj w slowniku wyrazow bliskoznacznych slowo "ironia", to ci wiele wyjasni :)

milego dnia xD

__

Użytkownik
reurion

2008-01-10 12:03:54

wątpie raczej kryminalni jedynie max

__

VIP
postal1

2008-01-10 12:25:44

a nie wieże żeby kryminalana o 1 w nocy patrzyła komuś na gg

byś się zdziwił :)

__

VIP
postal1

2008-01-10 12:26:05

a nie wieże żeby kryminalana o 1 w nocy patrzyła komuś na gg

byś się zdziwił :)

__

Użytkownik
zuba

2008-01-10 12:31:58

a co twoja kolezana jara ?

__

VIP
spec_u

2008-01-10 14:34:46

nie mój dysk, nie moje gg, ktoś mi się do sieci podpiał itd. xDDD

__
ema

Były Redaktor
so0fka

2008-01-10 15:30:40

prędzej w11

__

Użytkownik
reurion

2008-01-10 18:38:24

zawsze z rana przed 6 godzina wpadają jak coś a sprawe drąży wczesniej dochodzeniówka sam wiem z doświadczenia :)

__

Użytkownik
reurion

2008-01-10 18:39:16

chodziło o rodzaj policji :)

__

Były Redaktor
so0fka

2008-01-10 20:00:18

wiem, śmieję się :)

__

Użytkownik
reurion

2008-01-10 20:10:05

ja tez xD :D

__

VIP
Sh1eldeR

2008-01-10 20:54:20

Pewnie w tym wypadku to ta siostra zawiadomila policje. Sami na pewno by tego nie wychwycili. Tym bardziej, ze nie maja prawa podsluchiwac czyichs rozmow na GG, przez komorke, czy e-mail. To wymaga nakazu, a zeby dostac nakaz, musi byc jakies uzasadnione podejrzenie. W tej sytuacji tego nie bylo.

Brawa dla policji i strazy za szybka reakcje, chociaz moglaby byc nieco sprawniejsza i mogliby trafic pod wlasciwy blok... :D

Co do podsluchiwania rozmow przez GG: tak, mozna to zrobic i jest to bardzo proste (no, stosunkowo). Kiedys juz pisalem tutaj o protokole GG, ktory jest bardzo przestarzaly i slaby i po ktorym widac, ze to miala byc mala aplikacja (a nie komunikator dla milionow).

Normalnie ludzie maja gdzies protokol, choc nieslusznie. Po pierwsze, protokol ma rowniez bardzo duzy wplyw na funkcje dostepne w programie. Lepszy protokol moglby umozliwiac klientom GG np. wyswietlanie informacji typu "rozmowca wlasnie wpisuje tekst wiadomosci", lub "rozmowca zamknal okno". Albo mogloby byc wiecej definiowanych statusow, typu "Zajęty" (ja np. ciagle bym tego uzywal -- jestem przy kompie i mam odpalone GG, ale jestem zajety i porozmawiac moge tylko o waznych sprawach).

Kolejna cecha protokolu jest szyfrowanie. W przypadku GG... szyfrowania brak :). Dane przesylane sa zwyklym tekstem, wiec wystarczy je tylko przechwycic, by mozna bylo je odczytac.

Lepsze protokoly (wiekszosc nowoczesnych?) wspiera szyfrowanie, dzieki ktoremu nawet jesli ktos wepnie sie pomiedzy dwoch rozmowcow i pozyska wszystkie przeslane miedzy nimi bajty, nie bedzie w stanie odczytac wiadomosci, poniewaz beda zaszyfrowane.

Jesli ktos chce porozmawiac przez net o czymkolwiek poufnym, to radzilbym uzyc innego protokolu i komunikatora niz GG.

Nie obawialbym sie jednak policji, bo oni bezprawnie nie beda nikogo podsluchiwac, tylko crackerow / no-life'ow i innych podobnych.

Trzeba tez powiedziec, ze dobrze zaszyfrowane polaczenie nie zostanie odczytane nawet przez policje (chyba ze beda mieli dostep do komunikujacych sie komputerow, a nie tylko przesylanych miedzy nimi danych).

__

Użytkownik
Naruzeus

2008-01-10 21:02:37

Najlepsza metoda prób i błędów: nadawajcie na kaczucha :D
Czegoś takiego nie przepuściliby na pewno, będziecie zmieć wtedy pewność, że Wam psy dupę wąchają, albo, że jednak nie jesteście w drugim truman show :]

__

Użytkownik
chojrak

2008-01-12 22:20:23

btw: ja dzis czytalem w gazecie ze FBI nie zaplacilo rachunkow za tel i nie maja czym podsluchiwac terorystow :D (dzisiejsze wydanie Faktu, ostatnia strona) :)

gratz

__
dupa

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3409 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie