Koniec z pracami domowymi?

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
VIP
Mateck

2007-12-19 19:47:04

[url=http://wiadomosci.onet.pl/1660858,11,item.html]Praca domowa może być nielegalna[/url]

Pożyjemy, zobaczymy. Według mnie pewnie to nie wypali, bo od zawsze były prace domowe i wątpię by się to zmieniło. Jednakże trzymam kciuki, żeby werdykt był pozytywny :)

__

Użytkownik
EssePL

2007-12-19 19:50:05

ahahahahaha
padłem :D

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-12-19 19:50:06

uee.. u nas nie zadaja zadan do domu takze wisi mi to :D

__

Użytkownik
117

2007-12-19 19:50:41

rofl, powalilo ;o

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-12-19 19:52:32

i tak nie odrabiam ;D

__

VIP
Mateck

2007-12-19 19:54:17

ja też, ale przynajmniej pał za to nie będzie :D

__

Użytkownik
esqu

2007-12-19 20:07:35

a potem rzesza inteligentnych inaczej, będzie się tłumaczyła, że to "szkoła ich nie nauczyła", ehh ...

chociaż z drugiej strony lekko przegięte jest wracanie po 8h ze szkoły i potem siedzenie
jeszcze ze 4h przy książkach, żeby wszystko odrobić i wszystkiego sie nauczyć, bo każdy nauczyciel uważa swój przedmiot za najważniejszy [;

__

Użytkownik
grubka

2007-12-19 20:23:12

buahahah poraniony pomysł, tak to jest jak się da ludziom za dużo praw :)))))
może od razu zróbmy na koniec roku zaliczenia ze wszystkich przedmiotów na koniec roku z wykładami w czasie roku szkolnego. taka reforma szkolna byłaby zajebista nie ? przeciez nikt by was nie zmuszał do nauki i robienia zadań domowych i w ogóle tyle czasu na imprezy zabawe. hurrraa !!
gdyby nie zadania domowe to prawie nikt niczego by sie nie nauczył. może kiedyś większość zrozumie, może nie :) ja juz zrozumialem. dobrze ze przed matura :)))

btw.
w praktce bedzie wygladalo to tak: na poczatku roku szkolnego kazdy wypełnia oswiadczenie że wyraża zgode na zadawanie zadań domowych i po problemie

__

Użytkownik
DGN

2007-12-19 21:05:40

No też słszałem że w klasach specjalnych to tylko głąszczą po główce i mówią "... cio sie stało??"

__

Użytkownik
tobster

2007-12-19 21:10:54

IDIOTYZM - były, są i będą - to nie wina nauczycieli tylko ludzi układających program. Co raz to więcej materiału jest dodawane. Szkoda, że nie biorą przykładu z innych państw gdzie prac jest mniej i poziom szkolnictwa jest niższy. [ patrz usa tam w szkole średniej dalej są ułamki :-] U nas jest zwykłe zapychanie głowy dennym materiałem. Gimnazjum powinno być zlikwidowane. To jest wylęgarnia 15-16 letnich gówniarzy z szlugiem/ziołem w jednej łapie i z butelką piwa w drugiej. Jeden z drugim ledwo odrastają od ziemi a już po alkohol sie dobierają. Jak widzę "uczennicę" z 2 gim to nie widzę różnicy między nią, a panią, która stoi na trasie WWA - Katowice. Tylko gdzie są rodzice ? To co się teraz dzieje z tymi dzieciakami to tragedia.

__

Użytkownik
kUBASAAA

2007-12-19 21:11:28

Dokładnie tak...

#7:
A Tobie to lepiej odrabiać zadania. Nowe zdanie zaczynamy dużą literką ( to takie tylko zwrócenie uwagi ).

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-12-19 21:18:53

to gdzie ty chodzisz? :asd

__

VIP
spec_u

2007-12-19 21:32:27

ahahah obniżać poziom to jest rozwiązanie ?

Juz dzisiaj na kierunkach technicznych odpada po 50 % na pierwszym roku studiów bo poziom nauczania w LO jest za niski ! A ty chcesz go jeszcze obniżać... ?

To nie jest rozwiązanie, rozwiązaniem było by bardziej kierunkowe nauczanie już na poziomie LO nie jakieś pseudo-profile które w 99% są profilami tylko z nazwy...

Przedmioty nie zdawane na maturze (nie powiazane z profilem) powinny odpadać wczesniej a nie sytauacje gdzie w klasie maturalnej dalej uczysz sie biologi ,geografi, chemi, wosu itd. a zdajesz np. mate...

Zreszta już na szczescie koniec "Amnesti maturalnej" a do tego dojedzie obowiazkowa mata na maturze i wtedy dopiero wyjdzie prawdziwy poziom nauczania.

Juz dzisiaj sie zaloze ze w granicach 30-40 % nie zda ;asdfaffafa

__
ema

Użytkownik
tobster

2007-12-19 21:47:23

Źle to napisałem, chodziło mi o zmiany w materiale. Bo to co jest teraz to wielki misz-masz. To kierunkowanie to dobry pomysł, ale powinno być już na poziomie gim [ najlepiej je zlikwidować i zrobić po staremu ]. GIM+LO to jedna wielka porażka, wszystko w jednym, a jak idziesz na studia to przydaje Ci się tylko matma -.-

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-12-19 22:02:40

do szkoly ;asd

__

VIP
JamJestZuras

2007-12-19 22:10:06

I tak nie odrabiam ;ASDF

Lepiej spozytkowac czas na ciekawsze zajecia, mecze to sie w szkole ;asdf i uczac sie do sprawdzianu.

__
gdzietenwosk.pl

VIP
marikkkk

2007-12-19 22:10:13

Czyli moge nalezec do tych 50% i 30-40% :(.

A co do zadan domowych to nie robie ich od... nigdy:P 9 lat nie robilem przez dluzszy czas zadan, wystarczy ze wiem co sie dzialo na lekcji i sie poucze przed lekcja i jest ok. Nie musze robic 20 cwiczen zeby to zrozumiec... jezeli ktos tego nie rozumie to i tak na to patrzac sie nic sie nie nauczy a jak to umie to po co ma to robic:)

__

VIP
spec_u

2007-12-19 22:26:31

co do misz-masz to racje [+]

Jak to ktoś kiedyś porównał Polski i Amerykański system nauczania:

"Amerykanie kończąc edukacje wiedzą wszystko o czymś (specjalizacji) a Polacy coś o wszystkim" xD

__
ema

Użytkownik
Nera

2007-12-19 22:45:53

a powiedz mi jestes moze juz w liceum :D?

__

Użytkownik
ScorPion`

2007-12-19 23:06:49

POLSKAAAA :D co za glupota ;o
juz nie gadajcie, ze uczylisice sie kiedys dluzej niz 3h w jednym dniu?;> ja nigdy nie dawalem rady na wszystko sie nauczyc i poznajac nauczycieli, wiedzialem, u kogo moge sobie pozwolic olac, nie isc i jakos zawsze bylo dobrze;>
brak zadan domowych = jeszcze "glupsze" spoleczesntwo za 15~lat

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-12-19 23:29:24

special edition? ;F

__

Użytkownik
amenva

2007-12-19 23:37:16

zdania zaczyna się *wielką* literką ( to takie tylko zwrócenie uwagi ).
duza to jest taka, o a

__

Użytkownik
amenva

2007-12-19 23:48:35

Dokladnie.

Lepiej wytezyc mozgownice na lekcji i pozniej miec luz w domu, niz cala lekcje myslec o "dupie marynie" a pozniej narzekac, ze sie niczego nie rozumie.

Jak w przeciagu tygodnia zajrze raz do ksiazki to jest cud, mam wlasne zajecia i wlasne lektury, nie musze sie rozwijac wylacznie w szkole.

Ogolnie rzecz biorac, to mozna pomyslec w ten sposob.
Jezeli typ, ktory ma strasznie tak duzo zadane i w ogole nie daje rady zyc, spac i myslec, to w jaki sposob przekopal sie do tych wszystkich ustaw i ile spedzil czasu, by znalezc, ze to jest nielegalne? Rozumiem jeszcze, gdyby mial pewnosc, ale on jej nie mial, czyli de facto po prostu mogl zmarnowac czas. Dziwne, ze nie bylo mu go szkoda, skoro ma tyle nauki.

__

VIP
spec_u

2007-12-19 23:58:40

taaa te teksty są najlepsze, najczęsciej im sie ktoś się więcej uczy tym więcej gada ze sie nie uczy :D:D:D

__
ema

VIP
marikkkk

2007-12-20 10:22:37

nie;) w liceum nie jestem

__

VIP
marikkkk

2007-12-20 10:22:43

nie;) w liceum nie jestem a czemu pytasz?

__

Użytkownik
grubka

2007-12-20 10:31:28

nie zapominaj o "nic nie umiem", "nic sie nie uczyłem" przed klasówka z której później dostają 5 :D

__

Użytkownik
niceaalbosmierc

2007-12-20 10:43:01

Jaka wina... oni to robia dla naszego dobra :) Tylko ze do liceum idzie sie z przekonaniem, ze to trzy lata czystej zabawy.

__

Użytkownik
Nera

2007-12-20 11:52:55

generalnie ja w gimnazjum nie robilem nic i mialem srednia 5 z hakiem, a w liceum przezylem lekkiego zonka ;D imo jest ciezko wyrobic sie z jakimis dobrymi ocenami w LO nie robiac niczego w domu

__

Użytkownik
ramm_pl

2007-12-20 12:14:12

czuje sie staro,

Piotr lat 21.

__

Użytkownik
117

2007-12-20 13:06:31

za to +, oj w mojej klasie jest takich "nic nie umiem-ludzi" kilku ...

__

Użytkownik
kristof

2007-12-20 13:10:42

zajebiście poniedziałek, wtorek, środa po 8 lekcji dziękuje za takie liceum Zdaje na maturze WOS POLSKI HISTORIE a po huj mi matma chemia fizyka na której i tak nikt nic nierozumnie i sama nauczycielka przyznaje że w nie zdajemy tego na maturze i jak mi ktoś wyskoczy z tekstem że w liceum go obchodziły wszystkie przedmioty lub pwoie nad wyższością matematyki nad innymi przedmiotami to go wyśmieje bo chyba chodził do LO o niskim poziomie nauczania ;ASD zaliczone dwója dziękuje do widzenia i taka nauka w liceum(każdy polak czy to dzienikarze politycy wszyscy tak robili bo inaczej się nie da ogarnąć tego ogromu co się nazywam niepotrzebnymi informacjami w życiu ,które często nigdy się nie przydają ) . Rozszerzonej matury czy to z polka czy matmy nie napisze sie jak się nie czyta książek nie odrabia prac pisemnych itp. Co innego podstawa.
A wracając do wątku prac domowych z tego co wiem to pisze tylko w statucie szkoły i niema żadnej ustawy czy co czyli nadużywanie prawa przez nauczycieli :ASD ?

Ludzie którzy mówią o niskim poziomie nauczania w innych krajach no ja pier... jak tacy wy jesteście inteligentni to popatrzcie na odsetek ludzi kończących wyższe wykształcenie i co widzicie ? Ciekawe co? Tam gdzie jest niszy poziom nauczania to jest o wiele większy odsetek ludzi mających wykształcenie wyższe ......

__

Użytkownik
grubka

2007-12-20 13:13:40

liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCE

__

Użytkownik
kristof

2007-12-20 13:15:45

CZYTANIE TEKSTU ZE ZROZUMIENIEM ?
Wytłumaczę ci to prostszym językiem był sprawdzian z matmy i prezentacja maturalna na na jeden dzień(próbna żeby nie było) polonistka powiedziała że jak ktoś to oleje to lepiej żeby się nie pokazawyał więc wszyscy sie przygotowali z polka a po tygodni wchodzi matematyczka i mówi że oceny z pracy klasowej zamknęły się w skali 1 i tyle

__

Użytkownik
117

2007-12-20 13:22:21

cenzure walnij bo nuka dostaniesz ;s

__

Użytkownik
varfare

2007-12-20 13:38:30

Nigdy ich nie robiłem. Jak czegoś nie rozumiem łapie podręcznik, szukam zadań i robie je sam. Zwykle to co jest zadawane do domu dla mnie jest zbędne bo przy odrobinie uwagi można wszystkiego nauczyć się w szkole. Moim zdaniem wywalenie domowych jest dobrym rozwiązaniem, jeśli ktoś nie umie i nie chce umieć to i tak się nie nauczy, domowe spisuje się na przerwach. Dla ludzi z ambicjami (albo ludzi, którzy nie mają co robić i pochłaniają całe masy zbędnego materiału) będzie to stanowiło lekkie odciążenie bo obecnie co z tego, że z matmy powinieneś mieć 5 bo wszystko rozumiesz, znasz każdy wzór etc. jak nie masz czasu/chęci na odrobienie zadania domowego i obniży ci to całkowicie ocenę. Jeśli jesteś uważny na lekcji zostanie to tobie wynagrodzone, nie będziesz musiał robić zadań domowych, które mają na celu... douczanie w domu. Paranoja :D

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-12-20 15:07:56

budowlanka edition

__

Użytkownik
esqu

2007-12-20 16:36:07

ale pie****cie :D , zdania nie zaczyna sie od "A" ( to takie tylko zwrócenie uwagi ;D )

__

VIP
fpp_pioti

2007-12-20 18:40:43

Po raz kolejny się z Tobą zgadzam. Ja jestem na profilu humanistycznym, a mam wiecej godzin matmy niż historii. Aye!

__

Użytkownik
boro71

2007-12-21 12:22:56

powinni im doj*bać jeszcze 2 razy wiecej lekcji !
dlaczego ? bo od 4 klasy przestałem odrabiać zadania domowe i to nie uczciwe ze przez te j*bane banie z "zad dom" musiałem co roku coś zaliczać na ocenę dopuszczającą a oni nie będą mieli z tego żadnych konsekwencji :D takie moje zdanie :ASDASDASDAS:D

PEACE

__
.

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2811 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie