Najlepsza przeglądarka?

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
SpOoN_Frager

2007-12-15 02:40:21

Co do akapitu o Safari to mam Leoparda na kompie takze uzywam ;]

Przy okazji jakie te tajemnicze dodatki masz zainstalowane w FF ktorych nie na nigdzie indziej?

__

VIP
d00mer

2007-12-15 09:38:22

No mniej więcej tyle :)

__

Użytkownik
Kaczor

2007-12-15 09:48:09

firefox, łatwa i przyjemna :)

__

VIP
Sh1eldeR

2007-12-15 10:23:32

Zadne :Asd

Mam za to pare dodatkow, ktore sa tez dostepne gdzie indziej, tyle ze z nieco innym wygladem i funkcjonalnoscia:
-"Oczywiscie" Adblock, z ktorego zreszta o dziwo nie jestem specjalnie zadowolony; takie cos dostanie sie pod kazda przegladarke
-VideoDownloader umozliwiajacy szybkie sciaganie filmow np. z youtube; takich dodatkow jest pewnie ze 100 roznych wersji

-Firebug -- specjalnie dla FF narzedzie wspomagajace tworzenie stron www
-Web Developer Toolbar -- j/w, tylko jeszcze bardziej wypasione. Opera tez ma cos podobnego, to jednak nie jest to samo z tego co wiem;
-MeasureIt -- pomaga zmierzyc cos na ekranie, bardzo przydatne dla mnie wbrew pozorom

To tyle. Czy sa lepsze wersje tych programow? Nie wiem. Jak dokladnie wyglada sytuacja z odpowiednikami na innych przegladarkach? Tez nie wiem.

Wbrew pozorom jestem strasznie leniwym uzytkownikiem i nie czuje do zadnej przegladarki jakiegos sentymentalnego zwiazku :D czy czegos w tym rodzaju. Nie chce mi sie szukac tych dodatkow np. dla Opery i porownywac 10 roznych wersji. Na pewno tez nie chcialbym miec np. jednego z tych dodatkow (mowie tu o 3 ostatnich, pozostale 2 to pierdoly) w jednej przegladarce, a drugiego w drugiej. To by nie bylo wygodne.

Jesli szukasz jakichs bajeranckich dodatkow do FF to poszukaj na forach, jest pelno geekow, ktorzy maja po milion dodatkow. Ja ruszylem dupe i zainstalowalem te, co mam, bo mowili o nich designerzy/developerzy, ktorych sobie bardzo cenie. WDT i MI moge polecic kazdemu z branzy, Firebug wlasciwie nie jest juz tak potrzebny gdy sie ma WDT.

Jesli jednak nie interesuje Cie akurat tworzenie stron www, to ten post za wiele Ci pewnie nie pomogl :P.

Ja nie jestem w calkiem normalnej sytuacji -- z dodatkow mnie interesuja techniczne, przegladarki przybajerowywac mi sie nie chce, a jednoczesnie mam na kompie chyba z 10 roznych przegladarek (uwzgledniajac pare wersji IE), bo... musze.

__

Użytkownik
sch

2007-12-15 10:43:28

a wytlumaczy mi ktos czemu firefox zamula jesli chodzi o sciaganie z http :>

na ie leciii o wiele szybciej mimo tego samego sv :>

dlatego pliki sciagam ie ( a instalowac dapow mi sie nie chce o.O )

__
Jakby ktos szukal - kilka Allsopow Raindropow do opchniecia

Użytkownik
Pite

2007-12-15 11:01:36

Wybrałem Firefox'a z dwóch powodów:

-najszybciej ładuje strony;
-adblock plus (:D)+ Flashgot+ Videodownloader;

__

Użytkownik
diGi

2007-12-15 11:02:35

Po prostu zainstalujcie Safari i sprawdzcie sami -- zobaczycie np. formularze i paski przewijania, jakich nigdy nie widzieliscie :-)
Zgadzam się.

(nie ma mowy o nudnych szarosciach)
Nie zgadzam się. :P

[url=http://img179.imageshack.us/my.php?image=safarisk6.jpg]http://img179.imageshack.us/img179/9495/safarisk6.th.jpg[/url]

Ale ogólnie zaczyna mi się podobać Safari, jest naprawdę szybka :)

__

VIP
Sh1eldeR

2007-12-15 11:12:10

shielder: (nie ma mowy o nudnych szarosciach)
digi: zgadzam się. :P

Tez sobie wyrwalem z kontekstu Twoja wypowiedz :D. Pisalem o formularzach i paskach przewijania, co nie?

Tbh to glownej formatki aplikacji rowniez nie okreslilbym mianem "nudnie szarej"; jej wyglad jest zupelnie inny od programow windowsowych. Moze sie podobac lub nie... Jednak jesli ktos lubi minimalizm Apple (np. w ipodach), to raczej tak.

Btw. Safari pod Windows to jeszcze beta, wiec nie radze Ci usuwac starej przegladarki :D. Ja Safari uzywam, gdy jakies strony chodza wolno, albo chce troche odmiany. Bo jeszcze do niedawna przegladarka czasami lubila sie wysypac; ostatnio (po updejcie) to mi sie akurat nie przytrafialo.

__

VIP
joCkero

2007-12-15 14:29:19

Opera jest lepsza od firefox pod wieloma względami, a mimo to ff używam więcej użytkowników... Niezliczone razy czytałem o tym jakie to owa przeglądarka ma dziury, spójrzcie prawdzie w oczy Firefox to nie "Rodzina Zastępcza" tych dziur nie załatasz miłością. ;d

__

Były Redaktor
so0fka

2007-12-15 15:01:06

FireFox ładuje strony wolniej od Opery i od IE.

__

Użytkownik
Tymek

2007-12-15 15:17:55

Używam Firefoxa, bo:
a) jest lepszy niż IE6,
b) nie potrzebuję nic lepszego.

__

Użytkownik
garo

2007-12-15 16:09:17

W Firefoxie podoba mi się sprawdzanie błędów np. przy pisaniu komentarza, podobnie jak w Wordzie. Opera niestety tego nie ma, a ja lubię pisać poprawnie...

__

Użytkownik
SpOoN_Frager

2007-12-15 16:37:00

+ jest cala masa slownikow though.

Mam zainstalowane chyba z 5 ;] Szybko sie przelacza pomiedzy nimi dwa klikniecia.

__

VIP
SweepeR

2007-12-15 16:41:19

Dlaczego cie FF odrzuca?

__

VIP
SweepeR

2007-12-15 16:57:53

No FF jest chyba najlepszym wyborem dla web developerow. Tak jak mowisz, Firebug + Web Developer Bar + YSlow (polecam, takie narzedzie od Yahoo dolaczane do Firebug'a, ktore mierzy predkosc strony i pomaga w optymalizacji) + JSView + Color Picker i wszystko co trzeba jest pod reka :D

Co do ruchow myszy, o ktorych pisales w poprzednim poscie. Jest tez taki addon do FF. Mi tam sie to nie podoba osobiscie, bo jak czytam jakis dluzszy tekst to lubie sie bawic mysza i klikam wszedzie naokolo, zaznaczam i odznaczam tekst, itd :D Takie cwiczenia nadgarstka :D No a poza tym wiekszosc mysz dla graczy ma dodatkowe przyciski, ktore w przegladarce dzialaja jak Wstecz + Wprzod, mozna tez sobie oczywiscie inaczej je ustawic. (Ja mam MX518 i wszystko pod kciukiem).

W Operze sie duzo nie bawilem, ale nie podoba mi sie jej wyglad i ogolnie jakos tak nie przekonala mnie do siebie. Ale to bylo pare lat temu, moze teraz jest lepsza ;) Otwieram tylko od czasu do czasu jak trzeba zobaczyc jak strona wyglada w roznych przegladarkach.

A IE.. No to wiadomo... Kazdy kto robi cos w CSS klnie na IE :D I co z tego, ze IE7 juz niby lepiej dziala z CSS, jak i tak dalej cale mnostwo ludzi uzywa IE6.5 i dla nich strona tez musi dzialac.

Tak dla ciekawosci ponizej statystyki z fnatic.com jakich przegladarek uzywaja czytelnicy.

1. Firefox - 56.13%
2. Internet Explorer - 34.82%
3. Opera - 8.12%
4. Safari - 0.53%

Z czego 55% uzytkownikow IE to dalej uzytkownicy IE6. 45% to IE7.

A czytelnicy fnatic.com to gracze, wiec moznaby powiedziec, ze tak sie prezentuje mniej wiecej rozklad tych statystyk wsrod ogolu graczy. A jak wiadomo gracze, szczegolnie e-sportowcy, znaja sie troche na kompach, maja te kompy dobre i szybkie, wiec podejmuja dosc swiadome decyzje co do przegladarek.

__

VIP
SweepeR

2007-12-15 17:07:26

Sila FF moim zdaniem tkwi w dodatkach ;)

Np. taki dodatek, nie pamietam jak sie nazywa, ktory uzywa twojego konta Google. Mozna sobie zrobic backup w Internecie wszystkich swoich zapamietanych hasel, ciasteczek, zakladek itd. Idziesz sobie wtedy np. na wakacjach do kafejki internetowej, instalujesz ten plugin, logujesz sie i od razu masz wszystkie swoje ustawienia przegladarki z domu. Nie musisz sobie przypominac hasel, logowac sie jeszcze raz na rozne strony, a wszystkie zakladki sa dokladnie takie same jak byly. Konczysz prace, wylogowujesz sie i nikt wiecej juz nie ma dostepu do tych ustawien.

Jest jeszcze pare innych fajnych wbudowanych rzeczy.

Np. pole wyszukiwania w prawym gornym rogu, gdzie Google podlaczone jest do systemu Google Suggest. Bez problemu mozna sobie tez dodac inne wyszukiwarki. Teraz juz tylko tak przeszukuje siec - niewazne czy google, youtube, wikipedia, amazon, php.net - wszystkiego szukam w jednym polu.

__

Użytkownik
tobster

2007-12-15 17:23:59

IE widzisz wszystko i wszystko widzi Ciebie.
[hide=Podkręć liska!]1) W pasku adresu wpisujemy: "about:config" , i kliakmy Enter.

2)W polu filtr wpisujemy "network.http.pipelining".
Kliamy prawym przyciskiem myszy na "network.http.pipelining" i wybieramy "Przełącz", tak aby wartość była ustawiona na "TRUE".

3)Czyścimy pole filtr i wpisujemy w nim "network.http.proxy.pipelining".
Kliamy prawym przyciskiem myszy na "network.http.proxy.pipelining" i wybieramy "Przełącz", tak aby wartość była ustawiona na "TRUE".

4)Czyścimy pole filtr i wpisujemy w nim "network.http.pipelining.maxrequests".
Kliamy prawym przyciskiem myszy na "network.http.pipelining.maxrequests" i wybieramy "Modyfikuj" i ustawiamy wartość "30".

5)Klikamy prawym przyciskiem myszy w dowolne miejsce strony ustawień. Z rozwiniętego menu wybieramy "Dodaj ustawienia typu--> Liczba całkowita (Integred)". Jako nazwę ustawienia wpisujemy "nglayout.initialpaint.delay", a jako wartość ustawienia wpisujemy "0"

6)Uruchamiamy ponownie FF.
[/hide]

__

Użytkownik
tobster

2007-12-15 17:27:42

[hide=Jesteś tego pewien?]
Podkręcenie FireFoxa
1) W pasku adresu wpisujemy: "about:config" , i kliakmy Enter.

2)W polu filtr wpisujemy "network.http.pipelining".
Kliamy prawym przyciskiem myszy na "network.http.pipelining" i wybieramy "Przełącz", tak aby wartość była ustawiona na "TRUE".

3)Czyścimy pole filtr i wpisujemy w nim "network.http.proxy.pipelining".
Kliamy prawym przyciskiem myszy na "network.http.proxy.pipelining" i wybieramy "Przełącz", tak aby wartość była ustawiona na "TRUE".

4)Czyścimy pole filtr i wpisujemy w nim "network.http.pipelining.maxrequests".
Kliamy prawym przyciskiem myszy na "network.http.pipelining.maxrequests" i wybieramy "Modyfikuj" i ustawiamy wartość "30".

5)Klikamy prawym przyciskiem myszy w dowolne miejsce strony ustawień. Z rozwiniętego menu wybieramy "Dodaj ustawienia typu--> Liczba całkowita (Integred)". Jako nazwę ustawienia wpisujemy "nglayout.initialpaint.delay", a jako wartość ustawienia wpisujemy "0"

6)Uruchamiamy ponownie FF.

7)Nawet z ADBlock Plus strony ładują się szybciej niż w IE/Opera.
[/hide]

__

Użytkownik
tobster

2007-12-15 17:29:02

Lepsza ? Bo jest wyłapywanych mniej błędów ? Jak Opera zdobędzie 1/3 rynku to też zacznie się sypać i będą znajdowane błędy. Tak samo jak Windows Linux.

__

VIP
Hakan

2007-12-15 18:20:47

Ostatnio? Strona ladowala mi sie (w moim odczuciu) 2-3 razy wolniej jak na Operze... Przeczytalem nizej, ze mozna go jakos przekonfigurowac aby dzialal szybciej, ale nie chce mi sie. Dlaczego mam gdzies grzebac glebiej w ustawieniach? I dowiadywac sie o tym na stronie esports.pl? Skoro mozna skonfigurowac FF na szybsze dzialanie, to nie mozna zastosowac tego jako domyslne ustawienia po instalacji?

Wczesniej? Pozostawienie wlaczonego FF z kilkoma otworzonymi stronami na dluzsza chwile i chec powrotu do przegladarki w trakcie pracy w innych aplikacjach - powodowalo tymczasowe zwiechy i takie zamulanie kompa, ze najlepszym rozwiazaniem bylo zabicie procesu FF.

Plugin - jedyny pozastandardowy plugin (standard = np. plugin flasha) jakiego mialbym uzywac to AdBlock - ale po co, skoro w Operze mam w standardzie bez szukania...

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

VIP
forest

2007-12-15 18:36:12

W Operze jest wbudowany import/export ustawien i zakladek, wysylasz do pliku, wrzucasz sobie na serwer z plikami albo na gmaila i na kazdym kompie cieszysz sie swoja Opera :).

__

Użytkownik
Pite

2007-12-15 18:58:31

Według mnie, nawet na standardowych ustawieniach, strony w Ff ładują się szybciej.

__

Użytkownik
tekken23

2007-12-15 20:15:19

a co daje to podkręcenie liska ? :> bo zrobiłem jak napisałeś i nie wiem w czym mam odczuć różnice XD

__

Użytkownik
3nGonGa

2007-12-15 21:40:06

Nie istnieje takie cos jak najlepsza przegladarka.

Pierwszy powod jest na maksa subiektywny. W zaleznosci od posiadanego gustu oraz preferencji kazdy moze miec swoja ulubiona i uznac ja za najlepsza.

Drugi powod;
Nie opracowano jeszcze idealnego browsera odnosnie wysokiego stopnia bezpieczenstwa, czy gietkosci odnosnie wyswietlania elementow skladowych strony.
Przy robieniu strony zawsze trzeba uwzglednic kilka przegladarek, chcac nie chcac. Jest to bardzo niewdzeczne, zwlaszcza gdy ktos szarzuje za bardzo ze stylami i jara sie ogladajac efekt np w operze a potem jest zalamany wlaczajac ta sama strone w ie :)

Ja nie potrafie uznac, ktora jest najlepsza. Kazda ma jakies wady.
Uzywam przewaznie opery ze wzgledu na dobry system zakladek, ktorych mam bardzo duzo, potem ff do mniej ambitnych zadan typu wejsie do lokalnej bazy albo uruchomienie apache. Ie 7 uzywam tylko gdy musze cos zassac z megaupladu (ma ten nieszczesny bar w nim, ktory umozliwia oszukanie wyczeerpania limitu "sciagniec z Polski") No i coz.

Z bardziej popularnych przegladarek, z ktorymi mialem doczynienia byly te linuxowe ; konqueror, czy tekstowa lynx.

Podsumowujac.
Moim zdaniem najwygodniej uzywa sie opery ale powazna jej wada jest dosc duza zajetosc pamieci, nawet przy odpowiednim skonfigurowaniu.

FF czyli popularny lisek zajmuje o wiele mniej, ma kilka fajnych wtyczek ulatwiajacyh prace ale jest dosc niepewny.
IE uzywaja tylko Ci, ktorzy nie wiedza o istnieniu innych a to jest lame.

__

VIP
Sh1eldeR

2007-12-16 11:15:21

Nie istnieje takie cos jak najlepsza przegladarka.
Zgadzam sie calkowicie. Choc sa przegladarki, ktore w 90% przypadkow na pewno nie beda najlepsze. Z drugiej strony... Gdy korzystam z tekstowego terminala (a czasami musze), Lynx czy Links sa niezastapione. A normalnie uzywam ich ekstremalnie rzadko.

Przy robieniu strony zawsze trzeba uwzglednic kilka przegladarek, chcac nie chcac.
Dlatego wlasnie standardy sieciowe sa takie dobre. Niedawno napisalem dosc spory (~500+ linii kodu) kawalek kodu w JavaScript -- ale skorzystalem ze standardu ECMAScript oraz DOM. Rezultat? Bez zadnych zmian, bez zadnego (!) myslenia o roznych przegladarkach, kod od razu zadzialal idealnie w Firefoksie, Operze oraz Safari. To sa trzy zupelnie rozne przegladarki na roznych engine'ach! Co ciekawe, kod zadzialal rowniez z drobnymi "niepozadanymi efektami" :-) na IE7, natomiast na IE6 wymagal kilku niewielkich poprawek.

Pisalem kod JavaScript juz z 8 lat temu (tak, bylem geekiem w wieku 14-15 lat :D). Wtedy jednak trzeba bylo pisac jeden kod dla IE, jeden dla NN, jeden dla cholera wie czego jeszcze... Dzieki Standardom jest to juz calkowicie niepotrzebne. Oczywiscie wciaz sporo osob uzywa IE6, ale nawet on z wieloma rzeczami radzi sobie stosunkowo dobrze. Poza tym Microsoftowi niezle idzie zmuszanie uzytkownikow do upgrade'u, co w tym wypadku dziala na korzysc standardow (coraz wiecej osob ma IE7, ktore zreszta jest duzo lepsze od poprzednika nie tylko na polu obslugi standardow).

O to wlasnie chodzi w Standardach. Gdy nie musisz kazdego kodu pisac 3x i przejmowac sie kompatybilnoscia, swoj czas mozesz poswiecic na user experience :D. To sie bardzo oplaca rowniez zwyklym uzytkownikom!

gdy ktos szarzuje za bardzo ze stylami i jara sie ogladajac efekt np w operze a potem jest zalamany wlaczajac ta sama strone w ie
Tbh mi sie nawet nie sni uzywanie CSS 3, czy co bardziej zaawansowanych rzeczy z CSS2.1. Ja bym chcial po prostu... Naprawde dobra obsluge CSS1 we wszystkich przegladarkach (!). To juz by bylo cos. A tak mamy bledy w modelu pudelkowym (od IE6 do obejscia), bledy z pozycjonowaniem wycentrowanego tla (wszystkie (!) przegladarki), pikaboo bug, podwojone marginesy, blad z przycinaniem elementow... Yeah, gdyby nie IE6 i starsze, zycie byloby prostsze. Ja zreszta olewam style juz dla IE5. Za duzo bledow, za slaba obsluga, za duzo babrania i straty czasu. Oczywiscie semantyczny kod jest dostepny dla uzytkownikow nawet IE3, ale efekty graficzne w tak starych przegladarkach ja juz sobie odpuscilem...

Moim zdaniem najwygodniej uzywa sie opery ale powazna jej wada jest dosc duza zajetosc pamieci, nawet przy odpowiednim skonfigurowaniu.
Wygoda to pojecie wzgledne ;). Opera zbiera sporo krytyki za skomplikowanie wygladajacy interfejs (FF jest pod tym wzgledem duzo prostszy).

Jednak zajetosc pamieci jest czyms nieco bardziej obiektywnym... I tu mnie zdziwiles. FF ma poki co naprawde slabe zarzadzanie pamiecia i jest pamieciozerny. Opera taka nie jest. Az sprawdzilem w menedzerze zadan ile pamieci zajmuja przegladarki z jedna otwarta zakladka (dokladnie z ta strona esp.pl). Opera 50M, Firefox... 145M o_O (wczesniej uzywalem obu przegladarek przez jakis czas). U Ciebie jest odwrotnie...? Pod Windows (FF wydaje sie byc zoptymalizowany pod Linuksa)? Dziwny jest ten swiat :D

__

Użytkownik
Rethon

2007-12-21 21:43:08

Faktem jest, że nie ma rzeczy idealnych, a już na pewno przeglądarek internetowych.

Osobiście korzystam z Fire Fox i jestem zadowolony. Nie miewam żadnych problemów, nie licząc tych, które spowodowane są raczej błędami systemowymi czy temu podobnymi.

Opera też jest godna polecenia. Wybór jest zależny od udogodnień i "oczekiwań" użytkownika.

__

Użytkownik
diGi

2007-12-22 01:41:35

Tak trochę nie na temat, ale czy Opera ma coś takiego jak automatyczny backup zakładek (bo FF np. ma)?

__

VIP
Sh1eldeR

2007-12-22 07:42:17

Ma i miala to wczesniej niz FF. Ma tez inne bajery z zakladkami niespotykane w FF, np. po najechaniu na schowana zakladke wyswietla obok miniature strony otwartej w tej zakladce. Albo "pusta (nowootwarta) zakladka": Opera wyswietla na niej 9 miniaturek wybranych przez Ciebie stron -- klikniecie na ktorejs spowoduje jej otwarcie. Od dawna ma tez ikone kosza, do ktorego trafiaja wszystkie zamkniete zakladki, wiec jesli zamkniesz cos przypadkowo, bezproblemowo to odzyskasz.

IMHO przecietny uzytkownik otwarty na nowe, fajne rozwiazania powinien wyprobowac Opere. Ma kilka wad, np. niektorzy uwazaja jej interfejs za trudniejszy od FF (z czym sie zgadzam, ale dla kogos, kto kompa uzywa od kilku lat ten interfejs to pestka), no i Opera nie ma sprawdzania pisowni w formularzach (w sumie tutaj np. go nieuzywam, bo i tak pisze bez polskich fontow).

Ogolnie jednak Opera ma mnostwo bajerow, ktorych inne przegladarki nie maja, no i jest znacznie szybsza i zajmuje mniej pamieci niz FF (jesli masz 2 giga RAMu i 5Ghz to to raczej niewiele znaczy :-)). W Operze masz wbudowanego addblocka, moim zdaniem bardzo fajnego i prostego w obsludze. Masz tez opcje powiekszenia calej strony, a nie tylko samej czcionki. No i mozesz w opcjach wlaczyc obsluge Opery glosem (!) (np. powiesz "Opera, reload" i przeladuje strone), czy tez funkcje... czytania stron na glos (!!!), choc to dziala oczywiscie tylko po angielsku, no i trzeba dociagnac okolo 10MB plikow glosowych (wszystko sie sciagnie i zainstaluje automatycznie; nie chcieli tego wrzucac od razu bo wielkosc instalki by wzrosla kilkukrotnie).

Polecam wyprobowac i przekonac sie samemu co lepsze. Ja tam czesciej uzywam FF i bardzo go lubie, ale obiektywnie rzecz biorac uwazam Opere za nieco lepsza przegladarke.

__

Użytkownik
diGi

2007-12-22 13:27:21

To jak dotrzeć do tych backupów? Bo nie mogę znaleźć :(

__

VIP
[fhn]AL|EN

2007-12-22 13:53:13

A FF ma Foxmarks i zakładki same się uaktualniają na twoim koncie - idziesz do cafe instalujesz jeden dodatek, logujesz sie i masz niezrównany komfort !

I dotego masa innych przydatnych rzeczy ...

__
Ta strona umarła...

VIP
forest

2007-12-24 15:30:43

instalujesz jeden dodatek - no wlasnie, czyli musisz cos tam wyszukac, pobrac i zainstalowac. a w Operze masz wszystko gotowe, na surowej instalacji...

tak czy siak dyskusja o wyzszosci jednej przegladarki nad druga jest bezcelowa, bo to zalezy od indywidualnych preferencji uzytkownika :)

__

Użytkownik
WildCat

2007-12-24 16:55:39

jak dla mnie FF, chociaz bardzo wkurza mnie fakt ze czasem zuzywa mi prawie cala pamiec, np. jak wlaczyc kilka "kart" ze stronami wp.pl

__

• 1
  • 2

Warning: getimagesize(http://img179.imageshack.us/img179/9495/safarisk6.th.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3016 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie