Spam - formulka ostrzegawcza

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Hakan

2007-10-12 08:18:25

Czy ktos moze przytoczyc jakas madra formulke informujaca, ze za rozsylanie spamu, na podstawie takiej a takiej ustawy grozi taka a taka kara.

Nie mam zamiaru odsylac takiego maila na oczywiste adresy spamowe, ma ona raczej sluzyc jako odpowiedz na niechciane oferty rozsylane przez polskie firmy.

Ktos probowal w ogole dzialac w ten sposob? A moze dzieki temu uzyskam wrecz odwrotny efekt?

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
e2

2007-10-12 08:21:08

[url=http://nospam-pl.net/prawo.php]prawo a spam[/url]

__

Użytkownik
PiWo5z

2007-10-12 15:22:52

ja wyslalem pare razy mejla z odpowiedzia ze nie zycze sobie tego typu mail ;)
i juz od nich nie dostaje :D

__

VIP
gosti

2007-10-12 15:28:13

Pewnie dlatego, ze takie maile sa wysylane przewaznie jednorazowo.

__

VIP
Sh1eldeR

2007-10-12 16:56:33

Mozesz odpowiadac w ten sposob na spam; mozesz rowniez zażądać usuniecia swoich danych z ich bazy.

Pamietaj tylko, ze czesc 'spamu' jaki dostajesz na swoja darmowa skrzynke e-mail jest rozsylana zgodnie z regulaminem tej skrzynki. To juz cos innego: chcesz miec konto e-mail na jakims portalu i nie chcesz za nie placic (bo sa tez konta komercyjne), to godzisz sie przewaznie na otrzymywanie co jakis czas 'wiadomosci sponsorowanych'. Odpowiedni zapisek znajduje sie zwykle w tej smiesznej umowie ktorej nikt nie czyta, a na ktora musisz sie zgodzic by zalozyc skrzynke, ew. w regulaminie. Wtedy rozsylanie maili nic nie pomoze. Moglbys pewnie wymusic na administracji twojej skrzynki, by usuneli cie z bazy danych, ale wtedy oczywiscie nie moglbys z tej skrzynki juz korzystac... :P

__

VIP
Hakan

2007-10-12 17:50:42

Nie, nie. Konto jest komercyjne i chodzi o skrzynke firmowa, nie prywatna.

Przyznam sie, ze nabralem watpliwosci w tym momencie, czy ustawa ma zastosowanie rowniez do osob prawnych (w sensie ochrony przed spamem). Bede musial przeczytac calosc.

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2590 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie