Katyń

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
VIP
cwir3k`

2007-09-23 00:03:32

może :)

__

VIP
JC

2007-09-23 00:06:29

dawaj!; )

__

VIP
V!ct!M

2007-09-23 00:13:52

lepiej napisz do fatala zeby Ci przyslal (:

__

VIP
JC

2007-09-23 00:16:29

fatal1ty to tez aktor? (btw, Ty tez mi mozesz dac ! :P)

__

VIP
V!ct!M

2007-09-23 00:45:59

nie wiem, ale mi przyslal : D

o!

[url=http://cybersport.pl/?news:1693]a jednak aktor[/url]

__

VIP
JC

2007-09-23 00:49:30

ZLOL. Ty lepiej idz spac, wykuruj sie przed nastepnym lanem, zebym mogl podczas Twoich zmagan pomponami machac ; D

__

Użytkownik
Bh3liom

2007-09-23 01:16:27

Masz cos do American Pie ?! :P

__

Użytkownik
Pro-warsow

2007-09-23 09:22:07

Film dobry, ciekawy jednak zdecydowanie dla osob w jakikolwiek sposob związanych z mordami w Katyniu i zapalonych historyków !

__

VIP
V!ct!M

2007-09-23 18:27:10

Jezscze nie ogladalem bo sie nie moge wybrac do kina, ale po komentarzach w Internecie juz moge stwierdzic, ze najsmutniejsza rzecza jest to, ze kilkadziesiat % (!) osob dowie(dzialo) sie o tych wszystkich wydarzeniach dopiero z wydanego w 2007 roku filmu.

__

VIP
MateoMartinezz

2007-09-23 18:59:13

VICEK - mam podobne wrażenie jak czytam komentarze powyżej. To co ten film opowiada to kawałek naszej smutnej historii, która ma bez pośredni wpływ na to co obecnie - w 2007 roku - dzieje się w Polsce. Nie widzicie tego?

__

VIP
Shiro_4

2007-09-23 21:09:36

Taaa, niemcy i ruscy to odwieczny wrog polski. Sld i kwasniewski chwiejacy sie w charkowie to zdrajcy. Jedynie ino kaczynski sie rozlicza ze wszystkimi oddajac do uzytku 500m autostrady. Jak mozna bylo zaprzepascic polskie imperium od morza do morza.

__

VIP
MateoMartinezz

2007-09-24 09:40:23

Dobrze że teraz świętuje się w Polsce dwie rocznice napaści w 1939 - 1 września i 17 września - czas żeby ruscy wiedzieli ,że pamiętamy.

__

VIP
vader

2007-09-24 15:31:57

Musze sie wybrac, widzialem nawet jak krecili niektore sceny w Krakowie ;- )

__

Użytkownik
ArQo

2007-09-24 21:51:06

Generalnie, film bez rewelacji, troche zbyt duzo czystej i suchej faktografii a za malo poprostu chwytajacego za serce i lechtajacego patriotyzm ukazania zyciowego aspektu i koszmaru tamtych ludzi.

__

VIP
Mateck

2007-09-27 14:51:15

Byłem dziś ze szkołą i jak dla mnie to film nie za bardzo ciekawy, interesujący. Może to przez to, że byłem śpiący, może po prostu do tego nie dorosłem. Moja ocena to 4/10.

__

Użytkownik
HegaR

2007-09-29 15:11:29

Nie zrozumiales poprzedniej wypowiedzi... Chodzi o to ze podczas II wojny swiatowej, (Katyn byl na najwieksza skale, ale przed tym bylo np rozstrzelanie profesorow z UJ w Krakowie czy z Lwowa) Poslka stracila wiekszosc inteligencji co przyczynilo sie do PRL, a o to wlasnie chodzilo Rosji, a to ze Kwasniweski byl dzialczem PZPR przez wiele lat to o czym swiadczy.

__

Użytkownik
Grzesiu

2007-09-29 21:42:51

Film beznadziejny. Jakies pierwsze 45 minut trzymalo poziom, potem brakowalo mi poduszki. I jeszcze pokazywanie tych oficerow, jak ich zabijaja - nie mogli np. 3 tylko 20 pokazywac?!

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-09-29 22:01:10

typowy polski gniot. ide se ogladne dlug po raz n-ty.

__

Moderator
mefikh

2007-09-30 01:22:31

Kolejna polska szmira, nie ogladalem i nie zamierzam. Od polskich filmow sie trzymam raczej z daleka, tak z reguly. Nawiasem mowiac, "Katyn" zostal ladnie i dostadnie skrytykowany w poprzednim numerze Wprost, polecam jesli ktos ma dostep :-)

Polska kinematografia = kicz, procz paru (bardzo) nielicznych wyjatkow.

__

VIP
Sh1eldeR

2007-09-30 01:58:48

Ja film oceniam pozytywnie. Nie za bardzo mi sie podobal jako *film* i gdybym nie byl Polakiem to na pewno nigdy bym go nie obejrzal. Jednak i tak mysle, ze jak na polskie warunki byl calkiem niezle zrealizowany. Mowie tu o aktorstwie, zdjeciach, kostiumach, wystroju wnetrz, muzyce. Nic mnie z tego negatywnie nie razilo, a w polskiej kinematografii to juz jakis sukces.

Nie to mi sie jednak najbardziej podobalo.

Najlepsza w tym filmie byla IMHO odmiennosc od wkurzajacego, amerykanskiego kina patriotycznego. Nie widzialem, zeby tu z czyms przesadzili. Nie bylo nadmiernego bohaterstwa, ultra-dramatycznych ujec z rownie dramatyczna muzyka, nie bylo na koncu flagi polskiej powiewajacej na wietrze. W Hollywood nigdy by taki film nie powstal. A ja ciesze sie, ze nie bylo tu nadmiernych przejaskrawien.

Sytuacja polski w czasie wojny i po niej (wliczajac w to oczywiscie zbrodnie katynska) byla taka, ze w ogole nie trzeba jej przejaskrawiac, by stala sie dramatyczna.

Ktos pisal o tym, ze niepotrzebnie pokazali jak ginie 20 oficerow pod rzad. Coz, moim zdaniem potrzebnie. Zamiast robic calkowicie zmyslona scene, jak to niektorzy zorganizowali ucieczke, stawiali opor, probowali walczyc... pokazano beznadziejna sytuacje naszych oficerow i seryjnosc calego mordu. Tam nie zginelo 20 osob, tylko 20 000. Mysle, ze przynajmniej chwilami wlasnie tak to moglo wygladac. Wprowadzaja goscia do pomieszczenia, strzal w leb, wywalaja cialo, wylewaja wiadro wody na podloge by krew nie zaschla i sytuacja sie powtarza. I znowu. I znowu. I tak dziesiatki, czy setki razy dziennie.

Podoba mi sie to, ze nie zrobili z tego hollywoodzkiego, dramatycznego kina akcji. Mam gdzies, ze nikt poza Polska tego nie obejrzy (i tak nic by nie dalo, gdyby obejrzeli). Podoba mi sie, ze wreszcie wielu -- szczegolnie mlodych -- Polakow dowiedzialo sie wreszcie, o co chodzilo z tym Katyniem. A na plus filmowi mozna zaliczyc, ze przy tym calym braku przejaskrawien u wielu widzow w kinie (przynajmniej moim) spowodowal lzy.

Ogolnie rzecz biorac plus dla Wajdy i ciesze sie, ze nie nakrecil tego inaczej.

__

VIP
blacktyger

2007-09-30 07:53:30

O czym Wy mówicie z tymi polskimi filmami? Boże mamy jednych z najlepszych aktorów, mało gdzie już zaczyna sie od teatru, szkoły aktorskiej. Na całym świecie do filmów brane są gęby nie talent.

No chyba, że mówicie o teraźniejszych pl filmach, a raczej filmikach i serialach, ale wyrażajcie się jasno bo jeszcze nigdy w jednym miejscu nie znalazłem tylu 'nie lubię polskich filmów'.

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-09-30 10:15:54

upadek komuny = upadek polskiej kinematografii

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

7394 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie