Ograniczyć moderatorów!!! xDD

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
DGN

2007-07-02 08:46:21

Nie rozumie jednej sprawy jak mozna zmykać jakiś Topic?? Skoro to jest forum i kazdy moze sie wypowiadac to jak jakis moderator jak sie mu cos spodoba lub nie zamknąć topic ot tak... Rozumie jak ktos kogos obraża czy jest chamski niech juz bedzie ze jak klnie to nuked ale nie wydaje sie wam ze... Albo zrobic jeden temat w ktorym bedzie mozna pisac wszytsko; moze sie nazywac OFF N*U*K*E*D xDD

__

Użytkownik
Alexander_LorD

2007-07-02 09:01:49

plus +++ dla Ciebie, topicu na forum nie powinno się zamykać "Szanujmy zdanie innych a inni i Twoje zdanie szanować będą"

__

Użytkownik
Alexander_LorD

2007-07-02 09:02:28

plus +++ dla Ciebie, topicu na forum nie powinno się zamykać "Szanujmy zdanie innych a inni i Twoje zdanie szanować będą" Moje xD, ale newsów na głównej a i owszem czasem zamykać trzeba -_^

__

Użytkownik
pawelloo

2007-07-02 09:43:13

on nie rozumie
ja nie rozumiem

__

Użytkownik
rambiak

2007-07-02 09:55:27

Pozdro&pocwicz jezyk !

__

Użytkownik
DGN

2007-07-02 10:07:32

Te Miodk nie cfaniakuj... Nie masz nic do powiedzienia to nie mow a nie czepiasz sie tego jak pisze...

__

Użytkownik
e2

2007-07-02 10:09:31

Bo zamknąłem temat, w którym koleś ludzi nabiera z jakimś po***anym łańcuszkiem? Weź się dgn stuknij co? Nuke idzie tylko na przekleństwo.

__

Użytkownik
DGN

2007-07-02 10:20:09

Ale tyle tematow jest zamykanych... Moderator pisze ze np temat zrobil sie nudny i bezsensowny więc zamykamy. Wiem o ktory temat Ci chodzi i gosc pisal ze to mu jest potrzebne do pracy...

__

Użytkownik
e2

2007-07-02 10:38:48

a zrobiłeś to? na końcu pisze, że to jest łańcuszek... więc sorry, ale okłamał ludzi. Dlatego pozwoliłem sobie go zamknąć. Inny rodzaj zamykanych tematów (przeze mnie) to te, w których rozmowa całkiem zboczyła z tematu i ludzie po prostu się kłócą. Kłócić się to na irca, a nie u nas.

__

VIP
samolot

2007-07-02 10:47:01

lepiej dać im noże i patrzec jak sie pozabijaja :D

__

Użytkownik
DGN

2007-07-02 10:50:07

ja np siedze na esporcie dosc często to jest 8 godzin dziennie przez 5 dni i lubie sobie czytac i pisać różne bzdury taka moja odskocznia od pracy, a to ze czasem rozmowa zbacza z tematu ... no to co mają zakladac nowy temat? Nie nie zrobilem tego lancuszka bo juz bylo zablokowane a czesto sie zdaża ze jest nowy temat i brak odpowiedzi bo szukany przez Ciebie temat został zablokowany ;/

__

VIP
Van Helsing

2007-07-02 11:13:17

jak Ci wyskakuje, że temat został zablokowany to jest on w drafcie autora :) niewidoczny dla użytkowników. Czasem wskoczy na forum a widzą go tylko moderatorzy. Niektórzy zapominają dać na widoczny.

Poza tym moderatorzy mają swoje prawa.

5. ADMINISTRATORZY
Za administratora serwisu uznawana jest osoba posiadająca uprawnienia od Admina wzwyż, mająca dostęp do edycji wszystkich zasobów serwisu, jak też edytowania, zakładania i kasowania kont innych użytkowników. Administrator serwisu posiada:

* Prawa - podstawowym prawem administratora serwisu jest edycja komentarzy, postów na forum, oraz profili użytkowników. Administrator może bez ostrzeżenia zamknąć dany profil czy też usunąć komentarz/post.
* Obowiązki - administrator eSports.pl ma obowiązek dbać o porządek w części serwisu dostępnej dla użytkowników. Jego zadaniem jest uwalnianie treści wysyłanych przez nich od wyrażeń wulgarnych, sprzecznych z etykietą czy etyką moralną. Oprócz tego zatwierdza zakładanie nowych kont, dokonuje inspekcji i oceny plików i artykułów wysyłanych przez zarejestrowanych użytkowników ewentualnie dopuszczając je do umieszczenia w zasobach serwisu.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
DGN

2007-07-02 11:20:23

łokej :|

__

Użytkownik
e2

2007-07-02 11:29:38

sorry, musimy dbać o porządek :) zauważ, że tematy polityczne u nas też się nie pojawiają, a wszelkie obrazy władzy są tępione. Musimy jakiś poziom trzymać ;)

__

Użytkownik
rambiak

2007-07-02 11:31:49

Luzuj poslady ... ale te "rozumie" wali po oczach

__

Użytkownik
e2

2007-07-02 11:46:19

ale na forum nie będzie mi dane tego zobaczyć... więc niech poczekają do jakiegoś lana ;p

__

VIP
MerT

2007-07-02 12:23:46

1. zobacz, czy u ciebie w profilu nie ma tego topiku w drafcie. moze po prostu nie dales go na widoczny.
2. admin nie zamyka bez naprawde sensownego powodu. jesli temat cos wnosi, to imo nie ma mowy, zeby zostal zamkniety. analogicznie - admin temat zamknie, gdy dyskusja zejdzie na pogadanki / krytyke w ogole nie zwiazana z tematem.

__

VIP
spec_u

2007-07-02 12:29:02

DGN proponuje załóż sobie własne forum to będziesz wiedział dlaczego; ;- )))

Btw co do ostatniego przypadku to ja bym jeszcze bana dał ;asdff

__
ema

Użytkownik
mRuk

2007-07-02 12:29:56

lepiej wzialbys sie za prace ;P

__

VIP
Sh1eldeR

2007-07-02 12:47:14

A powiedz mi off, do kogo mam sie zwrocic gdy widze temat ktory moim zdaniem bezapelacyjnie kwalifikuje sie jako "do usuniecia"? Z internetem jestem zwiazany od przeszlo dekady, a tworzenie stron www to moja robota - na netykiecie sie znam. Wasz regulamin przeczytalem. Czasami widze jednak bardzo popularne tematy, ktore nie sa z jakichs powodow zamykane. A to tematy typu ktos probuje osmieszyc kogos innego, albo takie w ktorych pada kilkanascie czy kilkadziesiat okreslen typu "debil", "kretyn" itp. w rozmowach pomiedzy uzytkownikami. Czy mi sie wydaje, czy takie cos powinno byc zamkniete/usuniete z miejsca? Tak sie jednak nie dzieje.

Przypominaja mi sie piekne czasy przed '89 rokiem, gdy uczciwi obywatele mogli zlozyc donos na tych mniej uczciwych - i wladza sie tymi drugimi zajmowala :D Komu mam wiec zwrocic uwage gdy topic nadaje sie do moderacji? Obojetnie komu, kto ma status "Moderator"? Czy moze "Admin"? Albo "Admin sekcji"? Hm?

__

Użytkownik
e2

2007-07-02 12:55:49

szczerze - mi :) ponieważ wszyscy dobrze wiedzą, że to ja głównie nuke'uję i blokuję i banuję i jestem zły i nie dobry to możesz to dawać do mnie. W trakcie dnia co jakiś czas się pojawiam na esp.

__

VIP
MerT

2007-07-02 13:01:37

Moderator = Administrator serwisu
Admin sekcji = Administrator serwisu, który jeszcze dodatkowo odpowiada za daną sekcję (SC, W3, CS itd.)

Jeśli widzisz gdzieś tematy, które nadają się do usunięcia, to po prostu zgłoś to pierwszemu lepszemu moderatorowi / adminowi sekcji, ktory jest wlasnie online (mozna to sprawdzic pod dzialem "Moje eSports.pl"). Czasem admini nie dostrzegaja problemu, lub nawet wpisuja sie w temacie, ktory obiektywnie nadaje sie do zamkniecia lub zbanowania. Czasami nawet nie zagladaja do takich topikow, gdyz sa zajeci pisaniem newsow.

Ja na przyklad nie zawsze mam czas i chcec przeczytac wszystkie tematy na forum, mimo tego, ze ich ilosc nie jest ich wcale tak powalajaca. Jednak mimo wszystko mod powinien bezzwlocznie zareagowac na wszelkie tego typu sugestie uzytkownika.

__

Użytkownik
guhard

2007-07-02 13:20:20

obrazy władzy w polsce czy obrazy władzy esp.pl? ;-)

__

Użytkownik
DGN

2007-07-02 13:21:46

Tak wiem mam taki topik w profilu ale to byl pierwszy jaki pisalem i nie wiedzialem jak to dokladnie zrobic... Tearz jak widac juz wiem xDD

Martwy Ty sie nie bój o moją prace ale przerwa sie należy. Jak pracujesz przy kompie to masz wolnego 5 minut za każdą przepracowaną godzine a ja to 5 min przeznaczam na espo smog i onet.pl... ;]

__

Użytkownik
guhard

2007-07-02 13:23:06

Ty Ch*ju ;-D

ps. To za to ze jestes taki zuy

__

Użytkownik
e2

2007-07-02 13:29:02

kurna guhard bo się pokłócimy :P oczywiście poziom esp.pl

złoooooooooooo

__

VIP
Sh1eldeR

2007-07-02 14:50:53

Widzisz, DGN, moderacja to wcale nie jest taka latwa sprawa. Samo ustalenie polityki w ten sposob, by zadowolic wszystkich jest praktycznie niemozliwe. A uskutecznienie jej to osobny problem, bo modzi to tez sa ludzie. Najczesciej maja wieksze doswiadczenie i/lub lepsza znajomosc netykiety/regulaminu od przecietnego usera, ale nie sa ani wszechmocni (nie przeczytaja 1000 komentarzy dziennie), ani nieomylni (jesli jakis mod traktuje powaznie znane powiedzonko "moderator ma zawsze racje" jako doslownie prawdziwe, to znaczy ze znalazl sie na nieodpowiednim stanowisku, lub tez jest totalnie glupi/zbyt pewny siebie wierzac ze istnieje na Ziemi jakikolwiek czlowiek ktory ma zawsze racje LOL).

Sam nie jestem w stanie zawsze powiedziec, ktore komentarze trzeba usunac. Cos w stylu "wpisujcie miasta ktore sa za Robertem!!!11" mozna chyba uznac za nadajace sie tylko do usuniecia. A co z tymi dosc czesto spotykanymi - rowniez tutaj - wyliczankami? Np. ludzie wpisujacy po kolei ile kto ma nieodebranych wiadomosci na esp.pl, albo ile kto punktow uzyskal w jakiejs gierce... Seria 20 komentarzy z jedna liczba i usmieszkiem. Dla mnie to jest totalnie bez sensu, ale czy trzeba to usunac? Czy moze oni sie po prostu dobrze bawia? Jesli zasmiecaja tym jakis normalny topic, pewnie moznaby usunac. A moze nie? Moze topic ten i tak jest malo wazny?

Off topiki - usuwac czy nie? Internet to wielka skarbnica informacji. Niestety zdecydowana wiekszosc jest bezuzyteczna. Bo jest za slabo posegregowana, za slabo dostepna. Od porzadkowania sa dzialy, nazwy tematow. W danym topiku dobrze jest trzymac sie jednego tematu i sprobowac rozwiazac konkretny problem / dac swoja opinie. Ale nieraz temat jest bardzo dretwy, a gdzies w trakcie - na zasadzie lancuszka skojarzen - pojawia sie jakis off topic wywolujacy burzliwa i ciekawa dyskusje, znacznie ciekawsza niz oryginalna. I co? Usuwac? Przenosic? Po przeniesieniu dyskutancji moga juz tego nie znalezc.

Zawsze powinno sie usuwac trollowanie. Wg mnie osobiscie takie nawet bardzo lajtowe tez mozna usuwac - tak jak np. w tym topiku ktos sie przyczepil do (dosyc oblesnych :D) bledow jezykowych, a sam nie napisal absolutnie niczego co by wnioslo cokolwiek do tematu. Dlatego ja np. jak zwroce uwage na blad to staram sie to robic w komentarzu, ktory mimo wszystko cos ma wniesc do samej istoty sprawy.

To jednak nic w porownaniu do wyzywania sie, czy ciaglego przyczepiania sie do kogos jak rzep do psiego ogona. To jest totalne trollowanie - proba uprzykrzania zycia innym dla samego uprzykrzania. Kazdy mod powinien wiedziec, ze trzeba to zwalczac.

Podejrzewam, ze jesli takie cos zglosisz - moderacja sie tym zajmie. Ale nie wszystkie przypadki sa tak oczywiste. Dla Ciebie temat dyskusja byc fajna, dla kogos innego malo konkretna. Jak wspomnialem, ja nie przepadam za komentarzami nie majacymi zadnej wartosci - wg mnie kazdy powinien sie odzywac jesli uwaza ze cos moze wniesc do tematu, a w przeciwnym razie nie powinien otwierac jadaczki ;-D (abstrahuje od tego czy ktos ma racje, czy nie - jesli poda jakas teze i jakos uargumentuje, jest jak najbardziej OK). Ale nie mialbym odwagi powiedziec, ze takie posty trzeba usuwac, bo ruch na forum spadlby pewnie o 3/4 i ludzie mogliby sie z kolei czuc "zaszczuci".

Na poczatku ktos cos pisal o zamknieciu topica z lancuszkiem. Nie wiem o co chodzi dokladnie, ale lancuszkowe topiki trzeba zamykac. To po prostu rodzaj spamu i oszukiwania ludzi, nawet jesli ktos pisze ze maly chory Michal potrzebuje pomocy po tym jak jego zmarla siostrzyczka nawiedza go codziennie o polnocy.

Co chce powiedziec to to, ze mozesz nawet miec racje, DGN - tzn. subiektywnie mozesz miec jakies zdanie na temat tego co powinno sie kasowac, a co nie. Obiektywnie mozesz miec na to nawet kilka argumentow. Przy zachowaniu obiektywizmu powinienes jednak byc w stanie podac kilka kontrargumentow. I teraz mowiac, ze argumenty sa wazniejsze od kontrargumentow uzywasz znowu swojej subiektywnej oceny - bo jedna rzecz mozesz uwazac za bardzo istotna i przewazajaca, a ktos inny moze ja uwazac za pomijalna. Off topiki sa dobre bo nie ograniczaja dyskusji i pozwalaja na naturalna ewolucje watkow w strone czegos ciekawszego. Off topiki sa zle bo przecza idei forum podzielonego na tematy, nie pozwalaja sie skupic na glownym watku i przez to obnizaja mozliwosc rozwiazania konkretnych problemow i poziom uporzadkowania informacji.

Ktory punkt widzenia jest wlasciwy? Dla Ciebie ten, dla kogos innego tamten. I obaj macie racje, w pewnym sensie. Moderacja natomiast musi podjac jedna decyzje -zostawic topic lub nie. Zapewne staraja sie to robic najlepiej jak tylko sie da, ale nie wszystkie tematy da sie obiektywnie ocenic...

Chcesz zrozumienia, to sam tez staraj sie je okazac. No i trzeba sie pogodzic z tym, ze ten swiat nie jest idealny :D (fluktuacje kwantowe, niedeterminizm i takie badziewia :D)

__

Użytkownik
e2

2007-07-02 15:00:28

ja bym to upchnął w 10 zdaniach maksymalnie :P

__

Użytkownik
e2

2007-07-02 15:01:44

ja bym to upchnął w 10 zdaniach maksymalnie :P

ale i tak się podpisuję, naprawdę wielu z nas ma różne poglądy, jeden będzie huliganem, inny hipisem, trzeci satanistą i już się będą spierać o to co jest złe, a co nie... bardzo dobrze powiedziałeś, że nie jesteśmy wszędzie i wiele rzeczy omijamy bo nie zauważymy wszystkiego w ~150 komentarzach jednego tematu...

__

VIP
Mateck

2007-07-02 15:04:51

true ;)

__

PRO
Lucas

2007-07-02 20:04:05

Brak reakcji moderatora lub nadreakcje zglasza sie mi.

__

Użytkownik
GolemXIV

2007-07-02 20:15:18

OFF topic?

__

Użytkownik
garo

2007-07-02 20:54:28

Momencik, zaraz wrzucę to jako Kolumnę xP

__

ex-Redaktor
exilek

2007-07-06 22:20:24

omg, tobie się chce tyle pisać ?

__

Użytkownik
matiz444

2007-07-06 22:39:33

Hm, a jakbym napisał, że moderatorzy są wystarczająco ograniczeni ;>
joke ; ]

__

VIP
V!ct!M

2007-07-06 23:13:28

Mysli, ze dzieki temu staje sie bardziej fajny niz jest ;)

__

VIP
Sh1eldeR

2007-07-07 22:26:26

O wiele bardziej fajne jest zadawanie pytan sensownych tylko dla wybranych (nie! nie chce mi sie pisac! ale kosmici mnie kiedys porwali i mi kazali! :D), oraz czytanie komus w myslach (zonk, podejrzewasz mnie vicek o cos czego nigdy nie robilem i robic nie mam zamiaru... myslenie :ASD:D).

o/

__

Użytkownik
matiz444

2007-07-07 23:06:28

Kłamiesz, ty lubisz pisać tylko się teraz kosmitami wykręcasz ; ]
Swoją drogą, jestem ciekaw kto w komentarzach zrobił więcęj znaków, Ty czy np hm taki Krypton z 5x większą ilością komentów... ale jakoś stawiałbym na Ciebie ; P

__

PRO
Lucas

2007-07-08 12:47:16

Jeden komentarz Sh1eldeRa = 20 x Kretona :)

__

Użytkownik
matiz444

2007-07-08 15:45:47

on w ogóle jeszcze żyje? : D

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

7519 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie