Koniec Kaczogrodu

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2007-06-21 12:55:38

http://serwisy.gazeta.pl/wideo/44,76004,4241007.html Ciekawe czemu TVP nie chce tego wyemitować?

__

Użytkownik
ScorPion`

2007-06-21 13:09:44

po prostu prowokuje mnie nastawienie ludzi, ktorzy nie doceniaja UE, cieszmy sie, ze sie dostalismy - bo gdyby kaczuszki panowaly wczesniej to moze bysmy sie nie wyrobili ;o
*udność żyjąca poniżej progu ubóstwa: 15,0%
*bezrobocie: 13,0%
rozumiem, ze nie moga od razu gwaltowne zmiany nastapic... ale jak sie mozna chwalic, ze zmalalo bezrobocie skoro MILION polakow pracuje (oficjalnie) zagranica;>

to walcz na froncie dzielnie, bo jestes osamotniony, tak samo jako polska w parlamencie eu;x

__

Użytkownik
m3ribo

2007-06-21 13:52:42

O to, ze nazywa kogos kretynem, a sam okazuje sie wiekszym.

__

Użytkownik
m3ribo

2007-06-21 13:54:58

ja stoje po jego stronie 'o'

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2007-06-21 14:07:38

kogo nazwalem kretynem? Widze zwolennicy PiSu maja wiele wspolnego z ich idolami Kaczynskimi, Giertychem Lepperem i Rydzykiem, rownie latwo rzucaja slowa na wiatr?

1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK).
2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J)
3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J).
4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J).
5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J).
6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
Polsce uczestniczyć nie będziemy (J).
7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym
awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
nierealne (J).
8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J)
9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy
opozycji w latach 70 (J).
10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami.
11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa.
12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
13. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację.
15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję.
17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
18. Afera billboardowa.
19. Chcemy koalicji z PO.
20. PO jest w koalicji z SLD.
21. To wszystko wina PO i SLD.
22. Nie będzie TKM-u.
23. Moja teczka jest sfałszowana (J).
24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB.
25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
.............
99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)

__

VIP
-=eXe=-

2007-06-21 14:08:32

on: #138 ...jak wielkim idiotą trzeba byc zeby wdac sie w dyskusje z jeszcze wiekszym idiotą... ? - to ma sens

ty: #152 Jak wielkim trzeba byc kretynem, zeby nie rozrozniac adresatow. - to nie ma sensu bo #157

poprzez komentarz #152 raczej nie udowodniłeś że on jest kretynem

z mojej strony eot

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

Użytkownik
m3ribo

2007-06-21 14:21:27

""Z rana ci ktos zapial w dupe? :D Panie 27 latku ahaha jak wielkim idiotą trzeba byc zeby wdac sie w dyskusje z jeszcze wiekszym idiotą... ?""

eot?

__

Użytkownik
GolemXIV

2007-06-21 14:44:54

Bo to jawna propaganda populistycznej Platformy Obywatelskiej? A Wildstein mimo, iż odszedł nadal trzyma rękę na pulsie telewizji publicznej? Dyskutujesz o polityce w Polsce nie mając o niej elementarnej wiedzy. Zamknij się w końcu durniu, bo robisz z siebie większego błazna niż w rzeczywistości jesteś.

__

Użytkownik
liman

2007-06-21 15:07:06

Niedocenianie a nieuznawanie hegemonii silnych panstw robiacych cos wbrew wlasnym slowom ("wszystkie kraje czlonkowskie sa sobie rowne") to calkowicie co innego. Nie jestem eurosceptykiem, po prostu ciesze sie ze jest ktos kto ma jaja przeciwstawic sie monopolowi na rację w UE. Poza tym, Kaczory na pewno by nas tez wciagnely do Unii, nie opowiadaj bzdur.

Co do bezrobocia: wiesz, wiekszosc obywateli to tzw. "bydlo", ale tez duzo jest u nas optymistow, ktorzy ciesza sie na wiesc o spadku bezrobocia nie wybrzydzajac, ze "łeee łeee i tak jest zle, uciekam z kraju bo nie chce mi sie szukac pracy i spodziewam sie, ze jak mnie ktos zatrudni to od razu bede dostawal 94814zl pensji miesiecznie nie kiwajac palcem".

I wierz mi, nie jestem osamotniony. Za to ty jestes kolejna osoba ktora stosuje taktyke podzialu "my=normalni i w wiekszosci, wy=nienormalni, skrzywieni i w mniejszosci".

__

Użytkownik
ScorPion`

2007-06-21 16:47:42

"wszystkie kraje czlonkowskie sa sobie rowne" - moze i sa (nikt nie jest gorszy, ale sa biedniejsze i 'glupsze' narody), ale nie w tym samym momencie - unia liczy na pomoc ze strony polskiej w przyszlosci, wiec poki co nie mozna mowic o tym, ze w jakikolwiek sposob pomagamy pozostalym panstwom unii.

przeciwstawic sie monopolowi na rację w UE - czyli pasuje motto , PL kontra reszta swiata? bo taka jest prawda, ze z swoimi pomyslami jestesmy osamotnieni, bo sa nieracjonalne ([url=http://wiadomosci.onet.pl/1557977,12,item.html]polska w eu...[/url] - to jest wojna..., trzeba sie liczyc ze stratami, a my liczymy na zwrot.. ABSURD!
"Poza tym, Kaczory na pewno by nas tez wciagnely do Unii, nie opowiadaj bzdur" - kiedys czytalem wlasnie arytkul, ktory defintywnie moje slowa potwierdzal - niestety nie moge go teraz znalezc

__

Użytkownik
n4rf

2007-06-21 17:16:05

oj mam kolezanke ktora wychowywala sie w domu dziecka i mowiac szczerze wolal bym miec dwoch tatusiow lub dwie mamusie niz spedzic cale dziecinstwo w jednej z takich placowek.
nic mi nie wiadomo na temat jakiegos specjalnego traktowania ktorego oczekuja od nas osoby homoseksualne. chca byc traktowani tak jak inni ludzi bez wzgledu na swoja orientacje. zycie z taka tajemnica to wielkie brzemie a o ujawnieniu sie nie ma mowy bo mozna stracic prace lub co gorsza przyjaciele lub rodzina sie od ciebie odsuna. niech wychodza na ulice jak najczesciej w koncu ludzie sie do tego przyzwyczaja i przestana traktowac jak niepelnosprawnych

__

Użytkownik
Spider6

2007-06-21 17:48:26

A czy ja gdzieś pisze o jakiś namiotach wielki obrońco rządzących? Nie wyolbrzymiaj. Śmieje się tylko z błędów i pomyłek, których człowiek o średniej wiedzy by nie popełnij, a tego chyba wymagamy od najwyższych władz.

__

Użytkownik
Rzeźnik

2007-06-21 18:09:44

Nie można innym krajom UE mówić, że są wspaniałe i ich pomysły również, ani całować ich po rączkach, podobnie z USA, ale no powinno się używać weta jako argumentu - coś a la "nie będzie naszej racji, to was zablokujemy i guzik zrobicie!". UE powinno dożyć do kompromisu, w którym oczywiście uwzględnia się małe i średnie państwa, jednak na Boga! trzeba się liczyć z tym, że nie jesteśmy Francją czy Wielką Brytanią - ani gospodarczo ani wielkością społeczeństwa. Według mnie powinno zachować proporcje, a nie kombinować.

To moje zdanie w skrócie, każdy może mieć swoje.

__

Użytkownik
Rzeźnik

2007-06-21 18:27:04

Wiele części twojej wypowiedzi popieram. Moje obiekcje mogę skierować tylko do tego, że nie wierze w skuteczność dużej ilości pomysłów.

W sprawie szkoły - a konkretnie gimnazjów, bo to chyba najostrzejsza "kraina" - mogę powiedzieć jak jest teraz w moim środowisku (właśnie z niego wychodzę i zmierzam do liceum - życzcie mi, żeby mnie przyjęli tam gdzie chcę :] ).

Szczerze mówiąc największym problem jest brak szacunku niektórych osób. Jedni uważają, że są rasą nadludzi albo niektórzy są troszkę "pod". Drudzy po prostu, że zdanie innych się nie liczy. Trzeci nie lubią, kiedy ktoś robi coś inaczej niż oni - tworzą grupy osób tak samo się zachowujących i utrzymujących "trend".

Przytoczę tutaj bardzo fajny cytat - taką złotą myśl Jonathana Davisa: "Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami."

itd.....

Widzę też, że w dużej mierze nauczyciele sobie nie radzą albo co gorsze nie chcą nic zrobić z jakimiś wybrykami swoich podopiecznych. Dodać jeszcze parę oczywistych problemów współczesnego społeczeństwa, efekt dorastania i wychodzi niemiła sytuacja. Faktycznie, trzeba przyznać, że rośnie ilość "błędów systemu edukacji". Na szczęście jest jeszcze część ludzi po prostu, tak naturalnie NORMALNYCH :) Z którymi można porozmawiać szczerze na błahe tematy jak i te całkiem poważne lub wielkie, bez straszku, iż ktoś cię wyśmieje :)

__

Użytkownik
tobster

2007-06-21 19:02:05

Koniec ze świerszczykami :C 8--> pis

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2007-06-21 22:04:04

wogóle po co się kłócicie, to raz, po drugie w Polsce nigdy nie będzie lepiej, czy to będzie rządzić PiS, SLD, Po czy inne partie, dlatego że Polacy są najbardziej zadowolonym narodem Europy, nawet nie muszą na wybory chodzić tak im dobrze, jak czasami widzę frekwencję wyborczą w niektórych krajach po 70-80% to się wstydzę, że żyję w Polsce

__

Użytkownik
t2

2007-06-21 22:46:48

Nie czytalem wszystkich wypowiedzi, ale:

1/ Paokuba - kiepski pomysl z tym tematem na forum, bo tu rozmowy polityczne raczej nie maja przyszlosci, zreszta widac to tez na Twoim przykladzie, bo wypowiedzi, ktore przeczytalem (nie czytalem wszystkich) nie szokowaly poziomem i byly tendencyjne.

2/ Abstrahujac od poziomu wladzy - antykaczyzm to juz moim zdaniem moda i standard w tym kraju.

3/ Glosowalem na PiS. Mozecie zaczac lincz, ale najpierw podajcie mi jakies sensowne powody, dla ktorych powinienem byl glosowac na PO czy SLD. Teraz wszyscy chcieliby powiedziec "a nie mowilem?". A jak bylo? PiS jest z definicji centro-prawicowy, przed wyborami jego glowna wada byli malo medialni liderzy partii i miejscami agresywna kampania (Kurski, etc.). Giertycha i Leppera w rzadzie nikt sie nie spodziewal. Tak PiS jak i PO zarzekaly sie, ze niezaleznie od wyniku wyborow i tak bedzie koalicja. I ten ostatni powod w moim przypadku przewazyl. Blizej mi bylo co prawda do PO, ale nie chcialem glosowac na osobe, ktora startowala z ich listy w moim rejonie.

4/ PiS nie ma zbyt duzych osiagow, za bardzo pochlania go przeszlosc. Premier jest agresywny i cyniczny, nie znosi sprzeciwu, do tego malo medialny, wrecz msciwy i swoje pomysly chce wdrazac na sile. Polityka zagraniczna mogla by byc lepsza. Z jednej strony cieszy mnie to, ze stawiaja na swoim, bo to normalne - kazdy kraj stawia poprzeczke negocjacyjna wyzej od oczekiwan/mozliwosci. Troche mnie martwi, ze kiedy wypracowujemy w miare dobra pozycje do negocjacji, ludziom z MSZ-tu wlacza sie slepy fanatyzm i zamiast dwoch krokow w przod robimy jeden w tyl. Przede wszystkim powinni wyp... z rzadu Fotyge i dac na jej miejsce kogos doswiadczonego, medialnego i nie bojacego sie ludzi, zeby zwyczajnie istnial w mediach polskich i europejskich.

5/ A teraz pytanie - kto za PiS? Ja tez bym ich chetnie postracal ze stolkow. Ale co dalej? PO? Co zrobilo PO przez dwa lata? Rozlamy, slepa krytyka, brak pomyslu na partie. A jesli juz PO, to w koalicji z kim? Bo jesli przyjmiemy, ze odpada SO, LPR i PiS (chociaz tego ostatniego nie bylbym taki pewny) to zostaje nam SLD. To tez nie jest uklad marzen...

__

VIP
3Months?ping500

2007-06-21 23:06:19

po raz kolejny "tak jak na wiejskiej tak tutaj w tym temacie"

__

VIP
forest

2007-06-21 23:55:32

Ale co dalej? PO? Co zrobilo PO przez dwa lata? Rozlamy, slepa krytyka, brak pomyslu na partie. A jesli juz PO, to w koalicji z kim? Bo jesli przyjmiemy, ze odpada SO, LPR i PiS (chociaz tego ostatniego nie bylbym taki pewny) to zostaje nam SLD. To tez nie jest uklad marzen...

stary, to Ty nie w temacie? przeciez tworca gg zalozyl nowa partie lewicowa ;-D

a tak serio, to w pelni zgadzam sie z punktami 1 i 2 Twojej wypowiedzi i tez uwazam, ze niestety nie ma w Polsce na chwile obecna zadnej alternatywy, jesli chodzi o ewentualne wybory. szczerze mowiac, to w wyborach '05 tez nie bylo partii, ktora godna by byla mojego glosu - takiej, po zaglosowaniu na ktora mialbym pewnosc, ze ten kraj bedzie w dobrych rekach.

a czy do 2009 roku pojawi sie nowa sila polityczna, ktora bedzie w stanie stworzyc dobry rzad? szczerze w to watpie :(

__

Użytkownik
protz

2007-06-22 00:17:14

Co za beznadziejny spot. Az sie plakac chce. To chyba logiczne ze prezez KGHM tyle zarabia skoro ostatnio podrosla cena miedzi. Jeszcze Billa Gates'a tam brakuje

__

Użytkownik
liman

2007-06-22 09:56:56

Unia rzadajac od nas milczenia i bezkrytycznego akceptowania lekcewazacego nas systemu rozdzialu mandatow nie "liczy na pomoc", tylko "oczekuje uleglosci". Z jednej strony pieprza, ze UE to demokratyczny organ, z drugiej rozkazuja siedziec cicho i poddac sie ich woli, zeby "wyciagnac Unie z kryzysu". Nie dali nam Nicei, "podwojna wiekszosc" jest bolesna dla malych krajow, wiec wyszlismy (zauwaz, ze pisze "my", nie "rzad wyszedl") z KOMPROMISOWYM rozwiazaniem, ktore i tak sie nie podoba "demokratycznej" Unii. Przeciwstawianie sie ogolowi celem uchwalenia konstytucji zgodnej z zalozeniami Wspolnoty nie jest walka z "reszta swiata", tylko pokazaniem, ze ma sie jaja i ze nie UDAJE sie, ze Unia swoich czlonkow traktuje rowno.

__

Użytkownik
liman

2007-06-22 10:07:42

Owszem, jako kraj, ktory dolaczyl prawie 50 lat po zalozeniu Unii nigdy nie bedziemy realnie rowni zalozycielom (chociaz decydenci UE mowia cos na odwrot, niestety taka juz ich socjalistyczna natura), ale przyjrzyj sie na proponowane sposoby rozdzialu glosow: system nicejski dawalby Polsce 27, Francji 29 miejsc. Eurokonstytucja tak wspiera wieksze kraje, ze mniejsze nie maja nic do powiedzenia (niestety nie moge znalesc ilosci miejsc), a system pierwiastkowy daje nam 6, Francji - 8. Nie jestesmy rowni, ale przynajmniej widac, ze nie jestesmy przydupasami.

__

Użytkownik
liman

2007-06-22 10:14:47

Powiem ci to tak, jak wielokrotnie juz mowilem na setkach for: jest gigantyczna roznica miedzy byciem homoseksualista, a emanowaniem swoja odmiennoscia. I dalej: wlasnie to homoseksualisci chca walczyc o specjalne traktowanie, tak jak czarni w USA po Lutherze Kingu. Zamiast oceniach ich jako ludzi, pracodawca (i inni) musza NAJPIERW brac poprawke na to, ze oceniana osoba jest homoseksualista, bo jak o tym nie pomysla, to ktos moze ich nazwac homofobem szerzacym nienawisc.

__

Użytkownik
L3si0

2007-06-22 10:43:36

no to bierzemy namioty i jedziemy, tylko nie zapomnijcie o komputerach to sobie lana zrobimy, LEPPER I RYDZYK RZĄDZĄ!!!!!!!!
ps. qrcze

__

Użytkownik
ScorPion`

2007-06-22 11:38:28

kompletnie sie z toba nie zgadzam ;> to jest parlament - to nie gimnazjum czy liceum zeby pokazywac, ze ma sie jaja, pomysly - ktore nie maja poparcia u innych trzeba odpuscic - w innym razie tylko opozniamy postep UE

"Nie dali nam Nicei" - wyjdz na ulice, spojrz na jakakolwiek budowe - u mnie prawie wszystko w 60% placi wlasnie unia - i to jest nic?;>

"oczekuje uleglosci" - tam jest demokracja - dobry pomysl przechodzi, zly nie, gdzie tu mowa o uleglosci?

__

Użytkownik
guhard

2007-06-22 13:16:04

Ja proponuje założyć CHrześcijańską Unię Jedności. I to MY wygramy wybory. :D

__

Użytkownik
Rzeźnik

2007-06-22 13:32:14

No pewnie, a można dojść do paranoi :) Jak pisał ostatnio J. Żakowski weźmy pierwiastek 7 stopnia i będziemy hiper mocarstwem jak Chiny. Albo po co drugi stopień pierwiastka w UE? Powstańmy z kolan, walnijmy czwarty stopień i będziemy równi (proporcja [Polska]
1:1,1 [Niemcy]).

System podwójnej większości również nie jest dobrym rozwiązaniem. Są dwa pomysły przydał by się trzeci, taki usytuowany po środku.

__

VIP
forest

2007-06-22 14:18:55

A tutaj kolejny swietny pomysl ekipy rzadzacej... http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4244713.html

Nie na darmo premier na mownicy w sejmie oznajmil, iz nikt IM nie wmowi, ze biale jest biale, a czarne jest czarne. Co wiecej, odnosze wrazenie, ze probuje sie nam wmowic, ze jest wlasnie odwrotnie - chocby pomysl na referendum w sprawie sluzby zdrowia (link na gorze). Przekaz jest prosty - my jestesmy super wierni obietnicom przedwyborczym, a wszystkiemy winien jest wzrost gospodarczy. Smieszne? Bylo by, gdby nie to, ze ci ludzie faktycznie rzadza naszym krajem i za niektore ich chore pomysly placimy my - podatnicy.

__

Użytkownik
GolemXIV

2007-06-22 14:28:34

Znalazłem sposób na wyprowadzenie kraju z kryzysu - mówi Kowalski do żony. - Po prostu trzeba powiesić wszystkich zwolenników PISu i pomalować drzwi na biało.
Dlaczego malować drzwi na biało? - dziwi się żona.

:D

__

Użytkownik
liman

2007-06-22 15:09:54

Sa trzy pomysly, Nicea (najlepszy dla nas), podwojna wiekszosc (najgorszy dla nas) no i pierwiastek (kompromis!), o co ci chodzi?

Troche glupio, ze cytujesz Zakowskiego, bo nie mam do niego za grosz szacunku. A ten argument brzmi jak "ja nie chce pierwiastkowac spoleczenstwa, tylko potegowac" oraz "nie umierajmy za pierwiastek, w Europie trzeba ZYC!" Kwasniewskiego.

__

Użytkownik
Rzeźnik

2007-06-22 15:13:40

podatek linowy ! a nie takie gówna i podwyższanie podatków! a poza tym to takie: "społeczeństwo mówi, że Wam (lekarze itd.) się należy, to nie dadzą z własnych portfelów, a jak nie to nie będzie moja wina, tylko ich!"

__

Użytkownik
n4rf

2007-06-22 16:30:59

ulegles smiesznej medialnej propagandzie. to co opisales to urojone wizje tego o co walcza osoby homoseksualne rozpowszechniane przez pseudoredaktorow ktore z rzeczywistoscia nie maja nic wspolnego

__

VIP
-=eXe=-

2007-06-22 17:36:51

taka mała uwaga jeżeli ktoś nie wierzy to nie oznacza że jest uosobieniem zła... bo mam takie wrażenie że tak uważasz

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

VIP
samolot

2007-06-22 17:48:49

myslisz ze nam cos za darmo daje?
nasze czlonkowstwo kosztuje sporo :D

__

Użytkownik
Rzeźnik

2007-06-22 17:53:55

a czy ja ci pisze, że jesteś? że tak w każdej wiadomości to przypominasz?:D

__

VIP
samolot

2007-06-22 19:02:23

aborcje istnieja pomimo tego czy sa legalne czy nie
zakazywanie ich jest bezsensowne

__

Użytkownik
tobster

2007-06-22 19:12:42

AD3 - ten człowiek sam w sobie jest powodem do śmiechu, a jego poczynania tylko to gwarantują! Ukradł Księżyc, a teraz rozkradnie PL.

__

Użytkownik
guhard

2007-06-22 19:21:22

to może zalegalizujemy też gwałty i inne przestępstwa? przecież też sa i tez będą. Takie jest prawo i tyle.

__

Użytkownik
Rzeźnik

2007-06-22 19:50:51

i chyba zostaje Nicea - przynajmniej coś tak słyszałem, ze chcą ją przedłużyć do 2014, niemiecka strona nazwała to "propozycją ostatniej szansy".

poza tym pierwiastek to taki kompromis jak z koziej dupy trąba..

__

Użytkownik
liman

2007-06-22 22:00:42

Aha.

Bo?

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

120 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie