Dolina Rospudy / List do Kaczyńskiego

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Nighter

2007-02-22 08:24:40

Co prawda nigdy nie brałem udziału w akcjach ludzi zielonych, nigdy nie ratowałem lasów przed zniszczeniem pod budowę nowych dróg czy autostrad, nigdy specjalnie mnie to nie interesowało (aczkolwiek podejście do środowiska i emisji CO2 mam dość poważne)... ale jeżeli można zrobić coś, co będzie sprzeciwem dla premiera Kaczyńskiego, robię to z najwyższą przyjemnością.

Wejdź: http://www.greenpeace.org/poland/kampanie/via-baltica-nie-t-dy-droga/ratuj-rospude

Podpisz się, odbierz potwierdzenie mailem, kliknij i ciesz się, że przyczyniłeś się do powstania kolejnej zmarszczki na czole naszego jakże urodziwego człowieka z wyższej półki.

__

Użytkownik
Zippi9

2007-02-22 08:49:32

Kaczyński oświadczył że chce chronić dolinę rospudy

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2007-02-22 09:06:14

co za głupota, puknij się w głowę człowieku. Właśnie to denerwuje mieszkańców Augustowa. Najwięcej gadają ludzie z poza tego miasta, którzy nic nie mają wspólnego z tym miastem. Via-baltica jest potrzebna i to bardzo, co tam ginący ludzie, ważniejsze są żabki ta ? pomyślcie trochę zanim zaczniecie tutaj dawać takie tematy poj**y

__

Użytkownik
e2

2007-02-22 09:26:19

ej kurde... #1 i tyle na ten temat, przecież on chce ją chronić. Ja tam osobiście mam to gdzieś czy ona będzie czy nie (obwodnica). Nie mieszkam tam chociaż wiem jak to wygląda z obszarami Natura 2000 i będzie z tego spora zadyma.

__

Użytkownik
Zippi9

2007-02-22 09:32:53

Ja nic takiego nie powiedziałem że go popieram;c

__

Użytkownik
PiWo5z

2007-02-22 10:08:19

on chce wszystko tylko jakos tego nie robi ;)

__

Użytkownik
e2

2007-02-22 10:17:10

ta... obiecał podwyżki... a na konto jakoś nie wpływa więcej niż zawsze ;/

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2007-02-22 10:35:25

podwyżki możesz znaleźć za granicą ;]

__

Użytkownik
e2

2007-02-22 10:44:36

Nie interesują mnie wyjazdy w celach zarobkowych dopóki nie zakończę edukacji w Polsce.

__

Użytkownik
Nighter

2007-02-22 11:00:12

" ...pomimo wcześniejszych apeli, premier Jarosław Kaczyński wyraził zgodę na budowę obwodnicy Augustowa w wariancie przez najszerszą część Doliny Rospudy."

"...który zniszczy unikalną Dolinę Rospudy! Pomimo listów do najwyższych władz Polski, Prezydenta i Premiera, ten ostatni podjął decyzję o zniszczeniu Doliny Rospudy!"

Kaczyński coś chce bronić? Z tych cytatów ewidentnie widać, że nie :|

Zdajecie sobie sprawę, że mamy dwóch Kaczyńskich?

__

Użytkownik
Nighter

2007-02-22 11:04:30

opanuj się człowieku, jeżeli masz zerowe pojęcie o środowisku i nie masz nawet wiedzy wykraczającej ponad podstawówkę. Wiesz co to jest efek cieplarniany? Wiesz jak działa emisja CO2 na naszą planetę? Wiesz co sie dzieje, jeżeli ludzie Twojego pokroju głosują za budowaniem nowych dróg w miejscach lasów? Nie wypowiadaj się o czymś, o czym nie masz pojęcia. Co mnie obchodzą ginący ludzie (którzy giną przez swoją głupote, bo nie potrafią obsługiwać samochodu), skoro przez takie działania jak te (tj. rozwalenie lasu, doliny i wybudowanie tam autostrady/obwodnicy/czegokolwiek) przyczyniają się do tego, że za 50 lat szlag trafi wszystkich.

zainteresuj się troche tym, co sie dzieje na świecie. Wydaj 12zł na bilet i pójdź do kina na Inconvienent Truth (Niewygodna Prawda) i zobaczymy jak szybko zmienisz zdanie o budowaniu autostrady.

szczęściem Twoim jest, że nie jestem moderatorem i że jako redaktor nie wypada mi przeklinać, bo szlag mnie trafia jak widzę ludzi Twojego pokroju

__

Użytkownik
e2

2007-02-22 11:18:15

jeden uj ;p wygladaja tak samo ;p ja dzis z rana slyszalem ze sie nie zgodzil i zieloni mu za to podziekowali

__

VIP
priAm

2007-02-22 12:00:08

od kiedy to graja?

__

Użytkownik
Kaczor

2007-02-22 12:23:05

Jestem za budowa tej drogi. W polsce jest wystarczajaco duzo lasow, wiec zniszczenie "kawalka" jednego nie zaszkodzi przyrodzie i przyczyni się polepszeniu komunikacji.

__

Użytkownik
PiWo5z

2007-02-22 12:37:22

: DDDDDDDDDDDDDDDD
pierd*lnij sie w leb.
to nie las tylko ekosystem nienaruszony przez czlowieka i takowych niewiele zostalo.
Ja to bym pozabijal niemcow i tam zrobil, taki wlasnie ekosystem :d

__

Użytkownik
e2

2007-02-22 12:37:49

Jestem za zabiciem człowieka. Na świecie jest tego tyle, że zabicie jednego nie zaszkodzi nkomu i przyczyni się do opóźnienia efektu "global warming".

Edit// biorąc pod uwagę post tego ..... pode mną. Od razu piszę: tak to jest ironia. Nie, nie jestem za zabijaniem ludzi. Co do mojego stanowiska odnośnie tych lasów jest komentarz wcześniejszy. Naprawdę mi to wisi czy ta droga tam powstanie czy nie, bo i tak i tak nie mam na to wpływu.

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2007-02-22 12:42:05

co jest wazniejsze żaby i trawa czy ginacy ludzie co roku kilkadziesiat na ulicach gdzie pedza tiry do granicy? wyobrazcie sobie ze ginie tam wasza laska, ojciec, matka brat siostra, kuzynka ... odkad to zycie żaby i jakis tam gatunkow jest wazniejsze od zycia ludzkiego?

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2007-02-22 12:43:38

grozisz mi pałko ? ;] śmieszny jesteś, idź strajkować razem z zielonkowcami. Ja mam w du*ie ten cały ekosystem, żeby zginęła na tamtej augustowskiej trasie bliska Tobie osoba to nie gadałbyś takich głupot jak teraz gadasz. Idź się puknij w łeb człowieku.

__

VIP
Shiro_4

2007-02-22 12:47:28

Oni sa popitoleni jak wszyscy zieloni. Nie ma z nimi co dyskutowac, spuscic bombe na glowe i koniec.

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2007-02-22 12:51:22

nafaszerowali cie widze koledzy z sekty green peace jakimis bzdurami tak jak to ze w pentagon uderzyla rakieta? a ladowanie na ksiezycu nakrecono w studiu w hollywood? haha GL&HF

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2007-02-22 12:53:50

to wrzuc swoja laske pod tira albo strzel se headshota co za roznica jeden mniej czy wiecej. wogole wyrzuc stara przez okno i pozabijaj wszystkich sasiadow, i zrob tam park z oczkiem wodnym, w koncu o nature trzeb dbac tylko odkad czlowiek to nei czesc ekosystemu i natury?

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2007-02-22 12:57:05

mamusia placi za studia pewnie co?

__

Użytkownik
Nighter

2007-02-22 13:00:39

dla Twojej jakże ubogiej świadomości - nigdy nawet nie widziałem na oczy jednego z zielonych ludzi.

__

Użytkownik
liman

2007-02-22 13:11:16

Mnie najbardziej interesuje to, gdzie byl Greenpeace i inni ekoterrorysci przez te 9 lat odkad zadecydowano o przeprowadzeniu obwodnicy przez Rospude. Przyznam, glupia sprawa niszczyc taki okaz przyrody i sciagac na siebie kary finansowe od UE, ale jeszcze glupsze jest dla mnie wspieranie dredziarzy i lesbofeministek. Szkoda, ze ten list nie wyszedl od kogos normalnego.

__

Użytkownik
liman

2007-02-22 13:16:51

Najsmieszniejsze jest to, ze banda tych lewicowych pseudonaukowcow od lat pieprzy w kolko o efekcie cieplarnianym, podczas gdy 1) czlowiek ma niewielki wplyw na zmiane klimatu oraz 2) zmiany klimatyczne co jakis czas musza nastapic, taki jest porzadek natury. Jakby tym zielonym na prawde zalezalo na poprawieniu sytuacji, zajeliby sie opracowywaniem czegos wstrzymujacego rzekomy "efekt cieplarniany", zamiast terroryzowac ludzi i sabotowac transporty wegla. Radze myslec nad tym, co sie czyta, slyszy i oglada, bo nie wszystko jest wolne od *khem lewackiej khem* propagandy.

__

Użytkownik
e2

2007-02-22 13:20:27

To jest pierwsze ostrzeżenie! Zapewniam, że jeśli to się powtórzy od razu będę walczył o bana! Jakbyś nie zauważył mój post był po prostu oblany ironią. Nie jestem za zabijaniem ludzi ani wycinaniem lasów. Odnośnie twojego posta o studiach "durniu" (i wali mnie to jak odbierzesz to określenie) to nie, nie płaci. Aktualnie nie studiuję bo jestem po jednej ze szkół, a drugą będę miał od października. Jednak będę płacił sam bo pracuję i mogę sobie na to spokojnie pozwolić. Nie każdy ma tak jak ty, że mamusia płaci za wszystko. Więc uważaj co i do kogo piszesz. Jak już powiedziałem - zapracowałeś sobie na bana obrażając i mnie i moją rodzinę. Post zgłoszę i zobaczymy jak się to potoczy.

Btw. nie stara tylko matka, nie laska tylko dziewczyna jeśli już. Jak na 26 lat to zachowujesz się jak niedorozwój intelektualny. Pamiętaj o tym jaki wpływ mają lasy na nasze życie. Przesadziłeś.

No i na koniec: oczywiście nuke na twój post.

__

Użytkownik
PiWo5z

2007-02-22 14:14:02

poluzuj bo kazdego wku*wiasz :DDDD (joke jak cos)
przezwal Cie, teraz ty go przezwales, co mama mowila ?

przemysl swoje zachowanie i odpowiedz nam co postanowiles.

__

Użytkownik
e2

2007-02-22 14:18:00

Psieplasiam ;( ale nie musię pod stół nie? :DDD

__

VIP
Van Helsing

2007-02-22 14:27:57

Radzę uważać na wypowiedzi. Zatrzymajcie emocje dla siebie inaczej polecą ostrzeżenia i temat zostanie zamknięty.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
e2

2007-02-22 14:37:34

Zamknięcie tematu do akurat dobre wyjście.

__

VIP
grubyBubu

2007-02-22 14:37:44

A co w tym złego?

__

Użytkownik
e2

2007-02-22 14:39:16

On ma kompleks. Daj spokój bubu, nie warto.

__

VIP
grubyBubu

2007-02-22 14:42:06

Wypowiadal sie jakis koles ostatnio w TV (przeciwnik budowy autostrady czy tam obwodnicy) i mowil ze jakby jakos tam troche dalej zrobili to UE by sie nie przyczepila i Dolina bylaby uratowana.

__

Użytkownik
nXs-freak

2007-02-22 14:48:27

Nie podpiszę. Te eko-farmazony w rodzaju "zniszczenie Doliny Rospudy" (TOTALNA ZAKŁADA!!1) do mnie nie przemawiają. Decyzja o drodze powinna należeć przede wszystkim do mieszkańców, dopiero wtedy do prezesa ministrów (już się wacha, wcześniej tak, teraz nie, zaraz w ogóle będzie się pytał swojego rzecznika o swoje "konsekwentne" stanowisko..). Rzecz w tym, że UE grozi Polsce rzekomymi karami finansowymi za wybudowanie trasy. Znaleźliśmy się między młotem a kowadłem? Niekoniecznie. Trasa "Via Baltica" za czasów PRL'u istniała i prowadziła przez Grodno. No, ale przecież Białoruś należy do Osi Zła. Moze równie dobrze prowadzić przez Kalingrad, ale walić jałowe dysputy. Uznanie w stronę Jana Szyszko.

Jeśli do kogoś nie dociera argument o bezpieczeństwie życia ludzkiego, a rusza go żywot kilku "ślimaków prążkowanych" to za dyskusję podziękuje. Podobnie żałosny temat był już tu poruszany. Ratujcie foki durnie. Ptaszki nadal będą spokojnie przelatywać nad autostradą. Pod warunkiem, że banda błaznów nie będzie rozbijać obozu w środku lasu.

__

Użytkownik
nXs-freak

2007-02-22 14:52:16

Wspaniałe.

Koment do #29_2.. wprowadźcie dziesiętne sekundy.

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2007-02-22 14:57:36

a wez czlowieku sie mi tu nie tlumacz teraz... Poskarżyłeś sie juz? xD cwaniaczysz tylko dlatego ze masz moda... szkoda.

__

Użytkownik
nXs-freak

2007-02-22 14:58:43

Wspaniałe rozwiązanie! Samemu się schować albo narzucić uległy ton i rzucić na wiatr słowa "paszoł won". Królewski trend powiedziałbym. Czytelnicy wkrótce znowu podniosą głos i nie będzie to tylko Mav i jego poplecznicy.

__

Użytkownik
e2

2007-02-22 14:59:25

E tam :P to i tak i tak mój post :D

__

Użytkownik
nXs-freak

2007-02-22 14:59:21

Wspaniałe rozwiązanie! Samemu się schować albo narzucić uległy ton i rzucić na wiatr słowa "paszoł won". Królewski trend powiedziałbym, tylko jakoś ten przymiotnik do eSports.pl kompletnie nie pasuje. Czytelnicy wkrótce znowu podniosą głos i nie będzie to tylko Mav i jego poplecznicy.

__

Użytkownik
nXs-freak

2007-02-22 15:03:49

Wspaniałe rozwiązanie! Samemu się schować albo narzucić uległy ton i rzucić na wiatr słowa "paszoł won". Królewski trend powiedziałbym, tylko jakoś ten przymiotnik do eSports.pl kompletnie nie pasuje. Czytelnicy wkrótce znowu podniosą głos i nie będzie to tylko Mav i jego poplecznicy.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3949 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie