Tomasz Adamek vs. Chad Dawson

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
bizzare

2007-02-03 20:44:54

Wpisujcie miasta, które śmieją się z Chada...

Nie, nie, nie... żartowałem :D

Zwycięzca tej walki będzie miał prawo uważać siebie za najlepszego pięściarza wagi półciężkiej na świecie, nie przejmując się tym, jak wyglądają pozostałe rankingi - taka jest zgodna opinia przed sobotnią walką polskiego mistrza świata World Boxing Council Tomasza Adamka (31-0, 21 KO) oraz Chada Dawsona (23-0, 15 KO).
[hide=Więcej...]Przeczytajmy jak typują wynik tej walki amerykańscy dziennikarze:

Bill McTrinder: Dawson może się pochwalić bardzo dobrym bilansem walk, jest niepokonany, a Tomek “Góral” Adamek jest jednym z najlepszych polskich bokserów w historii tego sportu. Jego styl przypomina legendarnych pięściarzy z dawnych lat, a kibice muszą być pod wrażeniem jego determinacji i woli zwycięstwa w pojedynkach z Briggsem. Dawson zasłużył na tę szansę, ale na ringu przyjdzie mu przekonać się na kogo się porwał. Adamek rozbije go potężnymi prawymi prostymi na korpus i skończy walkę efektownym nokautem - może lewym sierpowym? - około siódmej rundy. Adamek przez nokaut!

Jose Antonio Riviera: Wybieram dynamicznego Dawsona. Przystąpi do walki pełen motywacji, energii i wygra z mistrzem z Polski jednogłośnie na punkty.

Russ Greenspan: “Bad” Chad Dawson będzie autorem niespodzianki w walce, która szybko stanie się klasykiem. Kibice będą błagali obu pięściarzy o rewanż. Dawson wygrywa przez nokaut w 10 rundzie!

Brad Berkwitt: Adamek przez nokaut w siódmej rundzie.

Howard Reynolds: Zarówno dla Adamka jak Dawsona jest to najtrudniejsza walka w karierze. Na podstawie tylko bokserskich umiejętności powinienem typować zwycięstwo Dawsona, ale zaniepokoił mnie fakt zmiany w ostatniej chwili jego trenera. Przewiduję, że Dawson da się wciągnąć w bokserską wymianę ciosów i to się źle dla niego skończy. Wygra Adamek przez KO w szóstej rundzie.

Jason Tremble: Adamak jest znacznie lepszy, bardziej doświadczony. Wygra przez nokaut w czwartej rundzie.

Brian Wilbur: Dawson to znakomity młody pięściarz, ale chyba zabraknie mu doświadczenia. Za kilka lat uważam, że będzie w elicie tej kategorii wagowej, ale problem Dawsona polega na tym, że Adamek już tam jest. Polski pięściarz ma nie tylko serce do walki, ale także mistrzowską psychikę. Dawson do tej pory nie musiał radzić sobie z problemami jakie sprawi mu Adamek. Walka może się skończyć w następujący sposób - albo w końcowych rundach pełną kontrolą Adamka nad tym, co dzieje się na ringu, albo jego zwycięstwem przez nokaut.

Na zakończenie nasza przepowiednia. Wiele piszę się o niekonwencjonalnym, opartym na defensywie stylu Dawsona zapominając, że walczyć defensywnie można tylko wtedy, kiedy prowadzi się na kartach sędziowskich. I to nie zawsze, jak boleśnie przekonał się Oscar De La Hoya. Moim zdaniem Tomasz Adamek trafi rywala (liczę na lewe sierpowe) wystarczająco często i mocno przez pierwsze 4-5 rund, że Dawson nie będzie miał wyboru i będzie musiał przyjąć styl walki polskiego mistrza świata, co nie może się dla niego dobrze skończyć. Typ: Adamek przez KO w 9 rundzie.(c) polskiboks.pl

[/hide]

Są tutaj sympatycy tego sportu? Jak myślicie kto wyjdzie z tej walki zwycięsko? Może walka skończy się przed czasem? Ja obstawiam, że Adamek znokautuje Dawsona w szóstej rundzie. A Wy jak uważacie?

A 10 marca... Andrzej Gołota vs. Mike Mollo, nie mogę się doczekać... ;-)

“Andrzej Gołota, tak jak Rocky Balboa, jest mistrzem w naszych sercach” - zachwycają się powrotem na ring naszego boksera Amerykanie. 10 marca znów zobaczymy Gołotę na ringu.
Powrót “Rocky'ego” do kin to wielki sukces słynnego amerykańskiego aktora, Sylwestra Stallone'a, który gra boksera. W USA film robi furorę. Polska premiera nastąpi 9 marca. Tego samego dnia Andrzej Gołota będzie ważony przed walką, którą stoczy w nowojorskiej Madison Square Garden. Ostatni jego pojedynek - z Lamonem Brewsterem w maju 2005 roku - skończył się porażką przez nokaut w 52. sekundzie.
[hide=Wiecej...]
“Długo się wahałem, czy jeszcze boksować, ale nie mogłem zakończyć kariery w tak żenujący sposób. Skoro Rocky może wrócić na ring, to ja tym bardziej” - uważa Gołota. Polski bokser chce być jak jego filmowy bohater. Szanowany i triumfujący. Dlatego ostro trenuje przed walką z Amerykaninem Mike'em Mollo.

“Całkiem niedawno Andrzej obijał go na sparingach. Powinien zwyciężyć. Wówczas w następnej walce będzie bić się o mistrzostwo świata” - przewiduje menedżer Gołoty, Ziggy Rozalski. “Ma na to szansę. Widziałem, jak ostro trenuje” - mówi “Faktowi” Tomasz Adamek, który przez tydzień ćwiczył wspólnie z Gołotą na Florydzie.

“Kariera Polaka to świetny materiał na scenariusz filmowy. Nie gorszy niż Rocky'ego. Gołota, podobnie jak Balboa, jest mistrzem w naszych sercach” - nie ma wątpliwości amerykański dziennikarz Joe Harrison. Amerykanie zachwycają się filmem “Rocky VI”, ale już nie mogą doczekać się prawdziwego pojedynku - z udziałem Gołoty. (c) www.golota.pl

[/hide]

Już za kilka godzin...
Niedziela - o godzinie 3.00 na kanale Polsat...
Walka o tytuł Mistrza Świata wagi półciężkiej (WBC),
Tomasz Adamek vs. Chad Dawson.

__

VIP
aphex

2007-02-03 21:42:31

lodz ;-D mysle ze adamek rozniesie dawsona jak gowno po polu
btw. przypomnina mi sie ten skecz danca 'andraw zalatw asfalta' ;-D

__

Użytkownik
Teoś

2007-02-03 21:51:44

Marcin Daniec ... :-D

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-02-03 21:59:12

nie moge doczekac sie walki :]

__

VIP
bizzare

2007-02-03 22:06:49

Jak ktoś ma Polsat Sport i ma ochotę posłuchać rozmów "ekspertów" to transmisja rozpoczyna się o 2.00.

__

VIP
bizzare

2007-02-03 22:16:44

A tymi "ekspertami" prawdopodobnie będą Dariusz Michalczewski i Daniel Olbrychski... tak wywnioskowałem po rozmowie tego drugiego ze Skrzeczem na Gwardii, ale mogę się mylić :)

__

Użytkownik
666-gad

2007-02-03 22:29:58

joo czekam na walke Adamka!! ;d Na Gołotę tez !!! ;ddd

__

Użytkownik
ji

2007-02-03 22:50:18

Jezeli Adamek bedzie pilnowal sie w obronie to spokojnie wygrana
POLSKA POLSKA

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-02-04 03:42:16

zar0 walka.. ;>

__

VIP
bizzare

2007-02-04 04:52:37

No i cały misterny plan w pi*du ;-asd

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-02-04 04:56:29

istotnie.. ;(

__

Użytkownik
demisen

2007-02-04 10:23:33

Jak zwykle sedzia z tylka :X Slepy jakis ? Dawidson = faul za faulem :X Jeszcze te potkniecie bez kitu. Walka powinna odbyc sie jeszcze raz :X

__

Użytkownik
Rychoo

2007-02-04 10:51:58

Bez jajoch Adamek powinien wygrać nawet jakby byle ze sto razy na dechach ;p

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-02-04 11:20:58

pupa :(

__

Użytkownik
pawelloo

2007-02-04 11:32:34

jaki byl kurs na Adamka? bo pamietam ze maly, ale jaki dokladnie to nie :D chyba niektorzy troszke kasy wtopili

__

VIP
bizzare

2007-02-04 11:44:18

Adamek przegrał zasłużenie. Zbyt mało fauli Dawsona przy tak dużej przewadze punktowej... to nie wina sędziego.

__

Użytkownik
666-gad

2007-02-04 13:06:30

Dawson mimo mlodego wieku pokazal klase, byl lepszy i tyle. Adamek za mocno sie skupil na obronie. Nawet zeby nie byl liczony wtedy to i tak by przegral. Czekam na rewanz i mam nadzieje ze Adamek zrobi Dawsonowi lewatywe na ringu SD:

__

VIP
Sh1eldeR

2007-02-04 16:52:00

Gad i bizz maja IMO racje. Niestety, Adamek nie pokazal na co go stac :(. Ta walka mu nie wyszla, stoczyl ja - jak na siebie - slabo i przegral zasluzenie. Sedzia, nawet jesli popelnil kilka bledow, nie wygral tej walki za Dawsona. Ten ostatni byl bardzo szybki, smialy, w ogole sie Adamka nie bal. Mysle ze po prostu trenowal ciezko, mial na ta walke plan, sposob i udalo mu sie ja przeprowadzic po swojemu. Adamek nie powinien byl na to pozwolic, jednak widac bylo, ze nie mial pomyslu na wybicie Amerykanina (zeby nie rzec: czarnucha ;d) z rytmu. Tak jak mowil GaD - ciagle tylko sie bronil, naprawde malo atakowal. Wygladalo to tak, jakby mial slaby dzien i w tym konkretnym momencie w wielu aspektach byl znacznie slabszym bokserem niz normalnie :(. Podobno Adamkowi nie leza leworeczni rywale -- moze i faktycznie mialo to jakies znaczenie, bo Goral nie walczyl tak, jak powinien i jak potrafi.

Szkoda tej jego pierwszej zawodowej porazki, ale tak to juz w sporcie bywa, ze praktycznie nie da sie byc od poczatku do konca niezwyciezonym :). Mam nadzieje, ze Adamek spotka sie z Dawsonem jak najpredzej i ze tam pokaze, na co go stac. IMO albo musi nauczyc sie walczyc normalnie z mankutami, albo musi po prostu nie miec tak slabego dnia. Bo nie chce mi sie jakos wierzyc, zeby Adamek za slabo sie przygotowal, czy zeby byl na Dawsona za slaby. Czarnuch pokazal naprawde dobry boks (pod koniec sie wypalil, ale rozumiem ta jego defensywe), ale nie bylo to cos, czemu Polak nie dalby rady. Adamek nie raz walczyl z ciezkimi przeciwnikami i nie raz dostawal naprawde ostro po mordzie, a i tak ciagle i ciagle robil swoje, wypelnial swoj plan, walczyl porzadnie do konca i wygrywal.

Zycze mu dalszego Karania plebsu - nie dosc, ze to swietny bokser, to do tego jeszcze rowny gosc.

__

VIP
bizzare

2007-02-04 18:05:43

Najpierw Adamek, później szczypiorniści... W dzisiejszych czasach to już tylko na Małysza można liczyć :-d

__

Użytkownik
sync

2007-02-09 02:32:39

mnie załamało ten fragment tłumaczenia słów trenera, wartość tego przekazu jaki usłyszał Adamek. Beznadziejny przeklad jezykowy.. Ale ogolnie mi sie wydaje cos że z tym trenerem to troche mu nie wyszło te przygotowanie.. Jak dla mnie to on nie był poprawnie przygotowany do tej walki. I w sumie bez protestów wydaje mi się że przegrał bez wątpliwości. Cóż jest to sport.. Bedzie chciał to znów zostanie mistrzem , chyba że nie uda mu się zebrać dalszej motywacji..

__

VIP
bizzare

2007-02-10 01:19:19

Mógł inaczej postąpić z Gmitrukiem...

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

120 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie