Najlepsze płyty 2006

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
Dawc1o

2007-01-05 15:51:59

Jako że mamy już 2007 chciałbym przedstawić najlepsze płyty i kawałki 2006 według mnie i poznać wasze opinie na ten temat . Jako że słucham głównie hh moje podsumowanie będzie dotyczyć tylko tej muzyki.

1.Lupe Fiasco - “Lupe Fiasco's Food & Liquor”-Lupe fiasco zyskał popularności dzięki gościnnemu występowi w “touch the sky” u boku kanye westa , ten młody chłopak o specyficznym głosie i świetnym flow wydał album który nie tylko jest debiutem roku ale również śmiało może kandydować do miana płyty roku . Co do samej płytki to jest ona bardzo klimatyczna i dopracowana , znakomite bity w połączeniu z rapem lupe sprawiają niesamowite wrażenie . Zarówno nowi bitmajkerzy (Prolyfic , Soundtrakk) jak i znani producenci (kanye west , neptures ) spiali sie na medal , dodatkowo mamy kilka dobrych featów m.in Jay-z w “Pressure” i Jill Scott w singlowym “Daydreamin” . Jak dla mnie płyta roku ...
2.Nas - “Hip Hop is dead”-Król NY powraca z nowym albumem i jak zwykle nie zawodzi , nie jest to wprawdzie illmatic ale napewno można powiedzieć ze to jedna z jego najlepszych płyt . O bity na płyte zadbali m.in scott storch , kanye west , Will I Am , Dr Dre) , Jezeli chodzi o goscinne występu to mamy tu przede wszytkim jeden z najbardziej oczekiwanych duetów czyli Jay-Z - Nas którzy jak wiadomo przez dłuzszy czas mieli beef , ponadto swoje zwrotki dograli snoop dogg , Will I Am i The Game . Nassir potwierdzł tym albumem że nadal jest jednym z najlepszych raperów , o ile nie najlepszym ...
3.The Game - “Doctor Advocate”-Po ogromnym sukcesie wydanej w 2005 roku “The Documentary” Game wydaje nowy album który swoją zawartością zachwyca nie mniej niz poprzednia płyta , poraz kolejny raper wybrał znakomite podkłady m.in kozackie “One blood” Reefa , 2 produkcje scotta storcha będące esencją jego stylu czy oryginalny i ciekawy bit kanye westa , ponadto można tu usłyszeć chociżby Just blaza który w tym momecie wydaje się być w szczytowej formie. Gościnnie na płycie usłyszymy m.in Nasa , Jamie Foxx , Busta Rhymesa , Kanye Westa i Nate Dogga . Doctor Advocade to świetny mainstremowy album z chwytliwymi bitami i ciekawi zwrotkami rapera i jego gości
4.Jay-Z - “Kingdome Come”- Tuż po wydaniu Black Album” Jgga ogłosił przejście na emeryture jednak po kilku latach mamy comeback weterana . Hova nadal pisze świetne teksty i nadal znakomicie operuje swoim wyluzowanym flow , najwiecej trakow na plytke wyprodukowała legenda rapu Dre dre , zaraz za nim jest just blaze którego bity śa najlepsze na płycie , poza tym poraz kolejny na topowym albumie udziela się w tym roku Kanye West robiąc fenomenalby bit na którym idealnie odnalezli się John Legend i jay-z . poza Johnem na płycie usłyszymy jeszcze m.in dziewczynę izzo Beyonce , Chrisette Michele , Ushera i Chrisa Martina . Jigga jeszcze raz udowadnia ze kazdy jego album jest znakomity ...

Inne albumy godne uwagi

*Snoop Dogg - “The Blue Carpet Treatment” - Zaraz po Nasie i Jay-z jedna z najbardziej oczekiwanych płyt roku , cóż jest na niej kilka kozackich kawałków , te 2 najlepsze snoop dał na single mówie o “Vato” i “That`s that” pozatym na uwage zasługuje “Get A Light” na bicie rozchwytywanego ostatnio nie tylko przez raperów producenta czyli Timbalanda , co do całej płytki brakuje jej świeżości którą posiada np lupe czy jay

*Busta Rhymes - “The Big Bang”
*Hi-tek - “Hi-Teknology 2: The Chip”
*Dilated Peoples -" 20/20”
*Rick Ross - “Port Of Miami”
*Rhymefest - “Blue Collar”
*Kanye West - “Late Orchestration”
*Scarface - “My Homies Part. 2”
*Tha Dogg Pound - “Cali Iz Active”
*Method Man - 4'21 - “The Day After”
*Obie Trice - “Second Round's On Me”
*Ludacris - “Release Therapy”
*Diddy - “Press Play”
*Eminem Presents - “The Re-Up”
*2Pac - “Pac's Life”
*Xzibit - “Full Circle”
*Young Jeezy - “The Inspiration”
*Mos Def - “True Magic”
*Dr. Dre - “The Chronicles (Death Row Classics)"
*AZ - “The Format”
*T.I. - “King”
*Ice Cube - “Laugh Now, Cry Later”
*Ghostface Killah - “Fishscale”
*The Roots - “Game Theory”
*Terror Squad Presents: “DJ Khaled-Listennn” - znalazł się tam track “destroy you” twisty z krayzi bonem którym do dziś okrutnie się jaram , mega banger ze świetnym refrenem członka bone thugs harmony

Najlepsze bity

*Lupe Fiasco - “Kick, Push” (prod. Soundtrakk)
*Lupe Fiasco - “He Say She Say” (prod. Soundtrakk)
*Jay-z - “Lost one” (prod. Dr dre)
*Jay-z - “Kingdom Come” (prod. Just Blaze)
*Jay-z - “Do U Wanna Ride” (prod. Kanye West)
*Snoop Dogg - “Vato” (prod. Neptunes)
*Snoop Dogg - “Think About It” (prod. Frequency)
*Nas - “Hip Hop Is Dead” (prod. Will I Am)
*Nas - “Black Republican” (prod. Wildflyer )
*The Game “Wouldn't Get Far” (prod. Kanye West)
*The Game “Too Much” (prod. Scott Stroch)
*The Game “Ol' English” (prod. Hi-tek)
*P.Diddy “Diddy rock” (prod. Danja)
*Twista “Destroy You” (prod. Cool&Dre)
*Dilated Peoples “Back Again” (prod. Alchemist)
*Dilated Peoples “You Can't Hide, You Can't Run” (prod. Evidence)
*AZ - “The format” (prod. Dj Premiere)
*Hi-tek - “Where It Started At” (prod. Hi-tek)
*Hi-tek - “Music For Life” (prod. Hi-tek)
*Pharrell - “Can I Have It Like That” (prod. Neptunes)
*Busta Rhymes - “Been Through The Storm” (prod. Sha Money XL)
*Busta Rhymes - “New York Shit” (prod. DJ Scratch)
*T.I - “King Back” (prod. Just Blaze)

Najlepsza polska płyta

Nie jaram się już zbytnio polskim rapem, jedak przesłuchałem wszystkie liczące się produkcje w tym roku , i musze stwierdzić że niewiele rzeczy wartych było uwagi , na całej lini zawiódł peja na którego mocno liczyłem , pozatym kilka kawałków było nie złych np na płycie brxa znalazły się 2 świetne tracki “Napiłbym się z tobą wódki dziś" i “czas leci” . Jednak wsród wszyskich średnich i marnych płyt znalazły się dwie które wywarły na mnie wrażenie :)

1.Tede - “Esende Mylffon” - Po średnio przyjętym “notesie” tede wraca z nową płytą tym razem wyprodukowaną w całości przez matea laureata konkursu na bit z poprzedniej płyty . Mateo robi dosyć specyficzne podkłady które wyraźnie inspirowane są produkcjami z U.S.A , dajmy na to taki “blask” brzmi dosyć podobnie jak “lean back” S.Storcha a “to jeszcze nie koniec” ma stylistyke “hate it or love it” Gejma . Jednak pewne inspiracje nie przeszkadzają jednak tej płycie wręcz przeciwnie jak na polskie warunki brzmi ona świetnie . Tede jak zwykle lirycznie trzyma wysoki poziom , na płycie niema praktycznie tak modnych w ostatnich latach porównań co świadczy tylko o tym że i bez tego można pisać dobre teksty. Jednym z najlepszych kawałków na płycie jest bez wątpienia “zamknij pysk” gdzie Jacek dissuje onara i tym samym rozpoczyna beef między nimi , do którego później dołącza sie pezet . Na kozackim bicie matea tede pokazuje że nadal potrafi nagrać znakomitego dissa który przewyższa pod każdym względem legendarnego już “dupoliza” nagranego na eldo . Album pojawił się aż w 3 wersjach : internetowej , gdzie mamy najwięcej kawałków a wsród nich bardzo dobry banger “klawizlle” który niestety nieznalazł sie już na normalnej sklepowej wersji . Jest tam za to niezły "łap tego loopa” z wallym. Trzecia wersja to “clean” czyli edycja bez przekleństw
2.Skazani na Sukcez - “Na lini ognia” - Płyta dwóch liczących się na scenie postaci , Piha białostockiego rapera który swoje początki mniał w grupie 17 u boku tymiego i pyskatego czyli niegdyś zeke z edytioriału . Zarówno pihu jak i pyskaty to osoby potrafiące pisać naprawde niezłe teksty przepełnione bragga i ciekawymi spostrzeżeniami na różne tematy począwszy od kobiet aż do polityki. Bity są dosyć plastikowe choć niemożna powiedzieć że kiepskie , duże wrażenie może zrobić “szukaj mnie na projektach” który brzmi naprawde nieźle.

__

Użytkownik
e2

2007-01-05 16:07:09

noo to fajnie :)

mi się najbardziej podobają płyty gipsowe ;/

__

VIP
priAm

2007-01-05 16:44:30

nie słucham HH, ale podoba mi się Kasia Wilk (z Mezo) w piosence Sacrum ; >

__

VIP
Grmx

2007-01-05 16:45:33

nie znam twojej muzyki... dla mnie ona jest za smutna. B(( BE

__

VIP
Preak

2007-01-05 17:08:58

e-e
hh fuj

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-01-05 17:22:19

ja tego nie moge ocenic. sciagam pojedyncze, starsze i nowsze kawalki z bearshare'a, raczej nie kupuje ani nie sciagam plyt.

mimo wszystko zdolalem zalatwic sobie 3 dobre albumy:

Billy Talent - Billy Talent II
P.O.D - Testify
DMX - Year of the dog again

__

VIP
priAm

2007-01-05 18:57:36

jak sam widzisz, Dawc1o, mało Twoich ziomów wśród nas ; )

__

VIP
Konri1991

2007-01-05 19:15:52

a już chciałem o Red Hot Chili Peppers napisać...może jednak wszystkie gatunki?

__

VIP
blacktyger

2007-01-05 19:16:14

Mysle, ze wiecej niz Ci sie wydaje, ale poprostu nei chce im sie pisac :-O. Nie dziwie sie, mnie tez.

__

VIP
blacktyger

2007-01-05 19:18:36

Czyli zalozyles ten temat tylko po to, abysmy mogli dowiedziec sie jakie plyty '06 sa najlepsze TWOIM ZDANIEM?

Nie lepiej byloby gdybys 'pozowlil' innym podac swoje typy ;-asdASdasD?

__

Użytkownik
twoonesix

2007-01-05 19:23:33

Vader - Impressions In Blood; Vader powraca do wielkiej formy. Płyta w jakimś stopniu przypomina Revelations. Nadal do niej daleko, ale jestem mile zaskoczony :)

była jakaś płyta Slayera, ale dla mnie osobiscie to porazka ;) poza tym, tu es petrus fajnie spiewaja.

ah no i Coma - ZSWASZ. miód :) płyta jest inna niż poprzednia. ani lepsza, ani gorsza. chłopaki się rozwijają, potrafią zwrócić uwagę mediów (na trójce puszczali \o/). chyba najlepiej rokująca polska kapela.

__

Użytkownik
GogettO

2007-01-05 19:35:29

Nowa płyta chodnikowa zgrabnie zamontowana i dumnie prezentująca się przed moim blokiem od lipca 06' !

__

VIP
bizzare

2007-01-05 20:24:58

Masz [+] bo się trochę napisałeś... jak się dowiem, że to kopiuj - wklej to Cię znajdę... ;asd

__

Użytkownik
chester020

2007-01-05 20:28:48

wienio i pele, mezo, liber i doniu, 18L, werba (?!chyba tak to sie pisze...ew. verba),peja (ten nowy juz po koksie)

__

Użytkownik
Dawc1o

2007-01-05 20:33:58

Nie nie napisałem tego poto aby tylko podac swoja opinie bo wkoncu kogo obchodzi moja opinia :) , chcialem poznac wasze zdanie na ten temat co zreszta napisalem ...
Niejest to zadne kopiuj/wklej jak ktos podejrzewal , wstyddzilbym sie sam przed soba zebym tak zrobil :)

__

VIP
El_Matador_SSJ

2007-01-05 20:45:48

Najlepsze kawalki znajdziecie na promocyjnych setach Energy 2000, podczas sluchania tej wybitnej muzy w moim bolidzie, miałem bliski kontakt z golfikiem3. Skutki tego spotkania macie poniżej:
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=04fa5825c4c800ec]http://images13.fotosik.pl/6/04fa5825c4c800ecm.jpg[/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=568b1898b6d04aeb]http://images4.fotosik.pl/280/568b1898b6d04aebm.jpg[/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=83e04f399788d66c]http://images12.fotosik.pl/7/83e04f399788d66cm.jpg[/URL]

xD

__

Użytkownik
saBek

2007-01-05 21:02:53

Dobrze, że Wienio i Pele nie czytają tego forum

__

VIP
blacktyger

2007-01-05 21:03:28

Te sutki w postaci zdjecia dazynt work :-asdadssa.

__

VIP
blacktyger

2007-01-05 21:05:51

To samo pomyslalem :-DDDDDDD!

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-01-05 23:26:42

In Flames - Come Clarity zajebista płyta, polecam :]

__

Użytkownik
Chester

2007-01-06 00:20:39

http://youtube.com/watch?v=3xbfFAYTN-g imo piosenka roku (tylko którego?), wymiata w kosmos. Oczywiście to tylko moje zdanie, nie musicie go podzielać.

__

Użytkownik
liman

2007-01-06 00:45:46

PS. Oprocz featow i bitow i Lupe, i Nas mieli teksty w swoich utworach.

__

Użytkownik
yareq

2007-01-06 01:16:32

A chodnikowe to juz w ogole łohoho.

__

Użytkownik
yareq

2007-01-06 01:17:59

Sup wiggers?

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-01-06 01:21:23

w poscie sh1eldera to by byl dopiero pierwszy akapit ;adasasd

__

Moderator
mefikh

2007-01-06 01:21:55

Tool - 10,000 Days.

__

Użytkownik
666-gad

2007-01-06 01:28:47

Ja slucham tylko hh i z tych co wymienil dawid Method Man jest dobry. Reszta jest slaba (trafi sie jakis jeden niezly kawalek) i przereklamowana (The Game i jay-z). A to ze producentem kawalka jest scott storch, nie znaczy ze bedzie super. To jest moje zdanie na ten temat . Lupe nie slyszalem wiec jego to nie dotyczy -=terefere=-

__

Użytkownik
n4rf

2007-01-06 04:41:30

Celtic Frost - Monotheist

__

Użytkownik
m3ribo

2007-01-06 10:11:46

Mixtape PROSTO
THS klika - Liryka Chodnika
Siwers i Tomiko - Intencje
Peja - Szacunek Ludzi Ulicy

__

VIP
fpp_pioti

2007-01-06 10:34:27

Muszę tu nadmienić: Tiga - Sexor. Kozak.

__

Użytkownik
Teoś

2007-01-06 11:20:44

ja bym do tego jeszcze dopisał
Zajka
Skazani Na Sukcezz
i nowy cd molesty, ale tak średnio mi sie podoba :|

__

Użytkownik
pepz

2007-01-06 11:36:33

siwersa nie mam ale reszta wypass
+ tak jak napisal teos SnS, molesta

__

Użytkownik
vh

2007-01-06 11:45:02

IMO ZSWAZ jest lepsza technicznie od poprzedniej, ale ładunek emocji i jest sporo mniejszy niż w PWZM, co dla mnie stawia pierwszy oficjalny krążek Comy nieco wyżej. Oczywiście obydwu albumów słucham bardzo chętnie i czekam niecierpliwie na koncert Comy w Kraku, bo ten grudniowy mnie ominął ze względów zdrowotnych :/.

__

Użytkownik
m3ribo

2007-01-06 12:24:08

siwers jest udostepniony za darmo na hip-hop.pl [url=http://hip-hop.pl/albumy/projector.php?id=1165238432]KLIK[/url]

a molesta jest słaba.

__

Użytkownik
Tymek

2007-01-06 12:41:27

Hmm... mogłeś tego nie wrzucać, bo jeszcze jakaś gazeta wyłapie i napiszą, że 70% wypadków powodują gracze NFS ;D.

__

Użytkownik
Gryzak

2007-01-06 13:49:44

ja myslalem ze w tym roku klaudiusz z BB wyda nowa plyte a tu nic :P a tak serio to najlepsza plyta tego roku to TOoL 10.000 days (choc do lateralusa sie nie umywa)

__

Użytkownik
Dawc1o

2007-01-06 14:51:34

Zgadzam się z tym ze nas , jay-z i game to przereklamowane płytki , wiadomo po takich raperach jak oni ludzie spodziewali sie niewiadomo czego , nie są to jakies rewolucyjne płyty czy klasyki rapu ale napewno sa to bardzo dobre produkcje i w 2006 roku nieslyszalem lepszych mainstremowych produkcji , a co do bitow Scotta strocha akurat te 2 bity na gajmie wyszly mu znakomicie , reszta zrobionych w tym roku niezachwyca szczerze mowiac np na fat joe

__

VIP
blacktyger

2007-01-06 15:49:58

Imo The Game daje rade, wyszlo im ^^.

__

VIP
blacktyger

2007-01-06 15:52:41

THS Klika wymiata ;-))!

__

Użytkownik
liman

2007-01-06 16:11:24

Sluchanie hip hopu nie robi z nikogo wiggera, tak jak pare plyt death metalowych nie czyni z czlowieka wikinga.

__

• 1
  • 2

Warning: getimagesize(http://images13.fotosik.pl/6/04fa5825c4c800ecm.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://images4.fotosik.pl/280/568b1898b6d04aebm.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://images12.fotosik.pl/7/83e04f399788d66cm.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

9205 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie