Egzekucja Saddama Husajna
- 1
- 2
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2006-12-31 13:05:49
Ostatnia minuta życia irackiego tyrana
__
|
Użytkownik
|
2006-12-31 13:55:16
Prosze Was! Nawet w sylwka taki tematy.
__
|
Użytkownik
|
2006-12-31 13:56:07
niech się dynda! __
|
Użytkownik
|
2006-12-31 14:00:06
aua... ciekawe co się w takim momencie czuje? __
|
PRO
|
2006-12-31 14:03:00
Hm... z tego co pamietam to mialo byc kilka procesow i mial byc osadzony za wszytskie zbrodnie... a nie za zabicie 148 Kurdow :/ __
|
VIP
|
2006-12-31 14:22:35
Dokładnie, 148 osób to i tak ogromna ilość, ale taką ilość na swoim koncie mieli niektórzy seryjni zabójcy... W przypadku Saddama byłaby to więc wielokrotnie większa liczba, uwzględniając jedynie śmierci spowodowane jego "bezpośrednimi" decyzjami. A ile osób zginęło w wyniku jego formy władzy przez ponad 25 lat, to lepiej nie myśleć... Generalnie jakiegoś większego znaczenia to nie ma, bo i tak by został skazany na śmierć, można się jedynie przyczepiać, że na karty historii zostanie wpisany jako dużo mniejszy zbrodniarz, nim był nim w rzeczywistości.
__
|
VIP
|
2006-12-31 14:25:37
Zależy czy naprawdę "wierzył". Jeśli tak, to chyba tylko spokój i dumę, że umiera jako męczennik... __
|
VIP
|
2006-12-31 14:36:09
Generalnie kara w ogóle nieadekwatna do czynów... oczywiście była za mało surowa, ale cóż... (obrońcy praw człowieka itp.)
__
|
Użytkownik
|
2006-12-31 14:39:40
ale on już wcześniej spotkał diabła ;D south park itd __
|
Użytkownik
|
2006-12-31 14:42:33
teraz codziennie kilkadziesiat osob ginie w Iraku, oczywiscie glownie cywile, ale o tym jakos juz nie jest tak glosno __
|
VIP
|
2006-12-31 15:00:05
No to raczej nie był triumf dla Saddama :-D __
|
VIP
|
2006-12-31 15:05:56
I tutaj zaczyna się kolejny temat, który pokazuje, jak żałosne są światowe media i opinia publiczna. Naprawdę rzygać mi się chce, kiedy jest jakiś atak terrorystyczny, dla przykładu w Madrycie i Londynie, w którym ginie kilkadziesiąt osób i wiadomość ta jest głównym tematem serwisów informacyjnych, programów publicystycznych i artykułów w gazetach, przez kilka najbliższych dni.
__
|
Użytkownik
|
2006-12-31 15:10:22
bol zwiazany z pekaniem kregow szyjnych. __
|
Użytkownik
|
2006-12-31 15:11:06
Zauwazyles roznice miedzy otwartymi starciami zbrojnymi miedzy zolnierzami a faszerowaniem niepozornie wygladajacego samochodu materialami wybuchowymi i wjezdzanie nim w grupe Bogu ducha winnych ludzi, ktorzy przyszli pracowac? Podpowiem ci, to drugie nazywa sie "terroryzmem" i to drugie jest glowna bronia "Irakijczykow atakujacych Amerykanow". __
|
Użytkownik
|
2006-12-31 15:11:57
powiesili Saddama akurat w moje urodzinki :d niezly prezent __
|
Użytkownik
|
2006-12-31 15:16:14
i dobrze.
__
|
VIP
|
2006-12-31 15:20:58
Wiesz majac na uwadze chociazby Szacha to bym nie przesadzal tak z demonizowaniem. Fakt jest taki, ze ludzie tam wedlug naszych wartosci maja niezle napieprzone w glowach i jeszcze dlugo beda sie wzajemnie wyrzynac. Tymczasem warto przyjrzec sie temu jak wygladal Irak przed i Irak po ze zdjec czy dawnych nagran. Jestem naprawde ciekaw jak to bedzie wygladac za pare lat. __
|
VIP
|
2006-12-31 15:24:58
lol, pisząc o "Irakijczykach atakujących Amerykanów" miałem na myśli np. osoby atakujące ich posterunki czy konwoje, a nie osoby, które atakują swoich rodaków (mających inne poglądy i nienawidzących Saddama), bo to właśnie Ci drudzy są terrorystami i tak jak już wspominałem, codzienne ataki terrorystyczne w Iraku przechodzą bez żadnego echa... __
|
Użytkownik
|
2006-12-31 15:30:19
Jakby media mialy robic dziesieciominutowe reportaze o kazdym zamachu na Bliskim Wschodzie w ktorym umiera >10 osob, to nie wiedzielibysmy co sie dzieje w naszym wlasnym kraju. __
|
VIP
|
2006-12-31 15:35:16
Problemem amerykanow jest ich podejscie do bliskiego wschodu i to ziem obcych w ogole (teraz w azji powtarzaja od paru lat wszystkie dawne bledy), cale to kombinatorstwo. Zmieniajac fronty jak rekawiczki, az zostali ze swoim ostatnim bastionem wplywow w regionie w postaci izraela, a relacje pomiedzy nimi tylko prowadza do poglebienia problemu. I to samo jest w uzbekistanie, kirgizji itd. Ciagle to samo podejscie jak do indian z koralikami.
__
|
VIP
|
2006-12-31 15:37:45
to jedno, ale przeciez tam praktycznie codziennie jakis ied rozwala jakis sprzet usa, tego juz nie nazwiesz terroryzmem __
|
VIP
|
2006-12-31 15:39:05
lepiej by było, jakby żołnierze, którzy go znaleźli na miejscu zabili i powiedzieli światu, że już nie żył, gdy na niego trafili. Tak zrobili pełno zamieszania, Bush przechwalał się, że złapał Husajna, że w końcu śmierć tylu żołnierzy przyniosła im coś dobrego. Ale po co to było, skoro i proces i sama egzekucja stała się powodem być może nowej wojny gdzieś tam na bliskim wschodzie. Wszak zło rodzi zło. __
|
VIP
|
2006-12-31 15:42:10
typowa propaganda, przeciez nie pokaza, ze prowadzone sa tam ciezkie walki i co sie moze stac z naszymi zolnierzami, dlatego ataki iedow na pojazdy czy snajperow na piechote sa pomijane w glownych mediach (chociaz sa bez echa w tematycznych i "fani" sledza "straty" na biezaco)
__
|
Użytkownik
|
2006-12-31 15:43:27
dobrze mowisz, teraz wg mnie w Iraku dzieje sie gorzej, niz przed wojna. Obalenie Sadama? Dobry pomysl, ale na pewno nie w taki sposob. Bajki o tym ze Amerykanie chcieli pomoc, sa dobre dla naiwniakow. __
|
Użytkownik
|
2006-12-31 15:50:22
Wg. nieoficjalnych danych odkąd G.W. Bush zaczął wojny w "imieniu wolności", zginęło ok.400 tysięcy osób(Afganistan, Irak) . To są dla niego ofiary wojny i tak należy na to patrzeć. Nie można porównywać tego co zrobił Husein a co robi Bush. Wyobraź sobie że na twoje miasto jest spuszczona bomba z trującym gazem i bogu ducha winni ludzi giną. Coś mu nie pasowało to najlepiej zabić swoich obywateli. Czynił podobnie jak Hitler w Polsce, na początku swoich rządów zabijał "wyższą" sfere- ludźmi mniej wykształconymi łatwiej się manipuluje.
__
|
VIP
|
2006-12-31 16:12:10
Nie jestem pewien, ale oni (usa) jakis czas temu juz sami sie przyznali ze wylacznie o rope chodzilo, tylko bez echa wiekszego to przeszlo. __
|
VIP
|
2006-12-31 16:17:21
Przepraszam bardzo, ale najwyrazniej zapominasz, ze w tej wojnie za irakiem murem staly stany zjednoczone, wielka brytania, francja itd. Popierajac ja w calej rozciaglosci i z zadowolenia tym faktem nawiazujac szersze kontakty.
__
|
VIP
|
2007-01-01 16:26:05
a powodem ataku na irak nie bylo czasem rzekome posiadanie broni masowego rażenia przez sadama?
__
|
VIP
|
2007-01-01 16:45:35
CSI by wyjasnilo kto naprawde go zabil i byłyby gorsze problemy ;D __
|
Użytkownik
|
2007-01-01 17:25:46
tak czy inaczej jestem przeciwnikiem kary smierci...... __
|
VIP
|
2007-01-01 19:52:26
I spotkal diabla. __
|
Użytkownik
|
2007-01-01 19:55:00
#8 ;] __
|
VIP
|
2007-01-02 06:45:57
Oczywiscie, ze maja gdzies. Pomijajac, ze go sami wyniesli na tron, to jak popelnial te zbrodnie na kurdach wciaz popierali, ba w koncu dokonal tego bronia chemiczna dostarczona mu przez samo usa. To wykracza poza granice hypokryzji.
__
|
Użytkownik
|
2007-01-02 08:31:48
__
|
Użytkownik
|
2007-01-02 15:14:00
nie koniecznie, kiedys w dawnych czasach sie moze i czulo, jak np sadzali cie na konika i przywiazywali do galezi naprezajac line a potem wio koniku a ty sie dyndales i dusiles, ale pozniej niestety wynaleziono humanitarny sposob wieszania, ktory polega na spuszczeniu ziomka z pewnej wysokosci w wyniku czego w ulamku sekundy pekaja kregi i nawet nie czujesz bolu - po prostu tracisz przytomnosc i nawet jesli jeszcze zyjesz i sie dusisz to juz nic nie czujesz - dyndasz jak warzywo __
|
Użytkownik
|
2007-01-02 15:29:25
tak masz racje najlepiej wsadzic zbrodniarzy na dozywocie do luksusowego wiezienia i utrzymywac ich z pieniedzy podatnikow __
|
Użytkownik
|
2007-01-02 15:37:00
PS. "Tryiumf czy porażka?" - zapewne chodzilo ci o tryumf albo triumf :F (trudne slowa :s) __
|
VIP
|
2007-01-03 13:41:49
Widzialem filmik i wam powiem, ze ja w to nie wierze ze on zawisl. Mozecie mi wytlumaczyc jak w dobie tak nowoczesnej techniki, smierc dyktatora jest nagrana jedynie na telefonie komorkowym. Nie dosc, film jest tak slabej jakosci ze kompletnie nic na nim nie widac, bo w pomieszczeniu jest zajbiscie ciemno, to jeszcze jest on nagrywany w taki sposob ze w momencie ktorym Saddam spada w dol kamera odjezdza gdzies na bok. Nie takie rzeczy widzialem na ogrish.com i dla mnie powieszenie Saddama to jedna wielka sciema. Zreszta widzialem iluzjonistow ktorzy potrafia zrobic niesamowite rzeczy i to przy setkach widzow na zywo, a dopiero taki filmik na ktorym powiedzmy sobie szczerze chuja widac. To juz lepiej byl zrobiony filmik z lat 60 "sekcja zwlok kosmity". Takie jest moje zdanie, za duzo tutaj dzior w calym. Moim zdaniem nie zawisl. __
|
Użytkownik
|
2007-01-03 15:47:13
"Mozecie mi wytlumaczyc jak w dobie tak nowoczesnej techniki, smierc dyktatora jest nagrana jedynie na telefonie komorkowym." - podobno filmowali to normalna kamera ale chyba sie nie spodziewasz ze beda puszczac te nagranie w telewizji? jest tylko z komorki nagranie bo tylko temu kolesiowi udalo sie po cichaczu cos nagrac i wyniesc __
|
Użytkownik
|
2007-01-03 15:50:22
Nie - lepiej pozwolic osadzic go ludziom, ktorych skrzywdzil, tak zeby nie bylo zadnych podtekstow, niedomowien i wszystko bylo obiektywne. Lepiej zabic go jak zwierze, troche na niego pokrzyczec przed powieszeniem, zyczyc spotkania z diablem, to humanitarne. Dac argumenty ludziom, ktorzy uwazaja, ze Saddam byl wielkim dyktatorem i dobrym czlowiekiem, wywolac zamieszki i poswiecic zycie paru przypadkowych zolnierzy, ktorzy odpowiedza za taki obrot sprawy.
__
|
- 1
- 2
Warning: getimagesize(http://nonsensopedia.wikia.com/images/c/c8/Satan_saddam.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166