Komu tak na tym zależy ?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
cnn.GreaTeye

2006-11-20 13:56:14

No sam nie wiem, nie potrafię odpowiedzieć na pytanie w temacie, aczkolwiek ktoś ma nieźle poprzestawiane w głowie. Znów morderstwo, znów powiązanie z grami komputerowymi...to jest jakaś ... plaga ? poczytajcie to

[hide=text - Uczniowie uwolnieni, napastnik...]
Śmiercią porywacza zakończyła się próba wzięcia zakładników w szkole ponadpodstawowej w Emsdetten w Nadrenii Północnej-Westfalii. Wszystkie dzieci uwolniono - podały agencja dpa oraz stacja telewizyjna n-tv. Kilka osób, w tym uczniowie, odniosło obrażenia.

Zamaskowany i uzbrojony w broń krótką mężczyzna wtargnął tuż po godz. 9.30 na dziedziniec szkoły i oddał kilka strzałów. Według policji, później doszło do wymiany ognia.

Nie wiadomo, jak zginął napastnik. N-tv poinformowała, że miał przymocowane do ciała ładunki wybuchowe. Policyjni specjaliści muszą je teraz rozbroić.

Kilkoro uczniów i nauczycieli przewieziono do szpitala.

Jak twierdzi telewizja n-tv, napastnikiem jest 18-letni były uczeń szkoły. Korespondent stacji twierdzi, że sprawca miał opinię zamkniętego w sobie i dziwnie zachowującego się chłopca, miłośnika brutalnych gier komputerowych.

Zdaniem n-tv, napastnik atak na szkołę zapowiedział w internecie.

[source=http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8609248&rfbawp=1164026911.019&ticaid=12b76]wp.pl[/source]
[/hide]

P.S. pewnie był już taki podobny topic gdzie mógłbym to umieścić, ale niestety nie mogłem znaleźć .

__

Użytkownik
e2

2006-11-20 15:20:42

ehhh ta... i zwalą to na gry, a koleś pewnie był psychicznie chory :(

__

Użytkownik
Mr.Dedek

2006-11-20 15:21:31

gdyby byl milosnikiem gier komputerowych to by mu sie to udalo. :x To nie byl nasz...

__

Użytkownik
RagnaRock

2006-11-20 15:27:15

Lepiej by spojrzeli na patologie społeczne i to jak rodzice wychowują swoje dzieci, a nie non stop obwiniali o wszystko gry komputerowe.

__

Użytkownik
no1se

2006-11-20 16:11:46

kazdy szanujacy sie gracz nie spartaczylby roboty. a tak na serio - ja juz sie przyzwyczailem, ze zyjemy w ulomnym kraju:/

__

Użytkownik
Nigh7mare

2006-11-20 16:36:09

a jak on nie mial internetu.. to gdzie sie mial wyzywac ?: ( jak na moje to wszystko wina szkoly, to ona powoduje frustracje :!

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2006-11-20 17:41:07

zgadzam się z tym żartem ;] ... tylko widzisz to nie w naszym kraju się stąło, tylko w Westfalii..

__

VIP
d00mer

2006-11-20 18:25:34

Pewnie miał lagi i musiał się jakoś wywnętrzyć :d
Joke.

__

Użytkownik
no1se

2006-11-20 18:38:47

mowiac o naszym kraju mialem na mysli autora newsa ;)

__

Były Redaktor
so0fka

2006-11-20 19:14:28

Mówili o tym w Faktach. No i oczywiście nie mogli nie zacytować tego najbardziej nas bolącego fragmentu tekstu. Tu nie chodzi o to, że to się dzieje za granicą - i co z tego? Wszyscy jesteśmy jedną młodzieżą, a ludziom, którzy szerzą takie opinie o graczach wcale nie przeszkadza ich narodowość i skoro taki człowiek mógł urodzić się w Westfalii, to mógł również i w Polsce, więc przyczepmy wszystkim graczom plakietki maniaków i chorych psychicznie przyszłych terrorystów... -.-

__

Użytkownik
twoonesix

2006-11-20 19:33:04

żydom!

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2006-11-20 20:32:22

tia, dokladnie, zgadzam sie w 100 procentach ;/

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-11-20 20:37:42

tak, wszystko zaczyna sie od niewinej partyjki w sapera... pozniej mario, quake, postal 2 i psychopatyczny morderca gotowy.

__

VIP
Sh1eldeR

2006-11-20 21:27:57

Ja wiem czyja to wina. To wina tego, ze to byl Niemiec. Cholerny szwab. Szwaby. Nie widzicie tego? To wszystko ICH wina. Powinni ich wszystkich pozamykac, albo przynajmniej uniemozliwic dostep do broni. Kazdemu pieprzonemu niemcolowi. Najpierw pierwsza wojna swiatowa, potem druga... To wszystko ich wina! Wciaz sa naprawde grozni, jak widac juz od malego. Godne pogardy hitlerjungen. Zaden Niemcol nie jest normalny, oni wszyscy sa zli, co juz nie raz udowodnili. Robia nam wode z mozgow, a my tego nie dostrzegamy. Zrobmy cos z nimi! Precz z Niemcami! Wreszcie mamy koronny i niezbity argument na to, ze Niemcy to zlo, ze zabijanie maja we krwi. Zawsze to robili i zawsze to beda robic.

Nie mowie powaznie, bo nie moge mowic powaznie, prawda? Co za roznica, czy to sie stalo w Niemczech, czy w Chinach, czy w Ameryce? Wszedzie byly takie i znacznie gorsze przypadki. Oczywiscie jego pochodzenie nie ma najmniejszego znaczenia i tak naprawde nie oznacza, ze wszyscy Niemcy sa zli - przeciez to jeden przypadek na milion. To tak oczywiste, ze pewnie nie musialbym tego mowic, co nie?

Tylko dlaczego w takim razie nie jest rownie oczywiste, ze tak samo nikly wplyw na psychike czlowieka maja gry komputerowe? Czemu nastepuje blyskawiczne powiazanie jednego z drugim, hm? Jak dla mnie ma to taki sam sens jak mowienie, ze to wina tego, ze jest Niemcem (w koncu jego przodkowie tez zabijali i to naprawde). Na Boga, co to ma do rzeczy? Rownie dobrze moglby byc szachista, graczem w kregle, pokera, rownie dobrze moglby nigdy w nic nie grac i tylko ogladac codziennie telewizje lub sluchac radia.

Mam nadzieje, ze ludzie zaczna trzezwiej myslec i trzezwiej patrzec rowniez na gry i to, co z nimi zwiazane. Bo niemal dowolna rzecz mozna obwiniac o dowolna inna, a w wielu przypadkach mozna nawet podac ku temu *jakies* argumenty. Tylko czy to ma sens?

__

VIP
grubyBubu

2006-11-20 21:49:53

To musiał być jakiś straszny noskill (coś ala cabóm :) żadnego fraga!? :)

__

VIP
spec_u

2006-11-20 21:53:54

dokładnie jak to by był "nasz" to by były same head'y xD

A tak serio to oczywiście wina PO i lewicy ! ; )

__
ema

VIP
postal1

2006-11-20 23:44:21

od postala sio :)

__

Użytkownik
Rychoo

2006-11-21 18:06:20

ja nie rozumiem tego zobaczyli by jakis film,a nie pie*dolą ,ze to gry ch*ja prawda! przed wytłoczeniem pierwszego krązka z grą były juz takie przypadki wiec TO NIE GRY!!!

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2805 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie