Roman returns

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Mr.B

2006-11-07 13:39:39

ale z Giertycha to naprawde niezly ch** nie mam do niego pytan:/

__

Użytkownik
twoonesix

2006-11-07 13:59:35

?!?!?

nie wiem do jakich szkol wy chodzicie, ale problemy ktore wy tam widzicie sa jakies z choinki wziete, bo ja takich nie widzialem? :D

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2006-11-07 18:05:54

dokładnie [+]

__

Użytkownik
v E E r s O n *

2006-11-08 21:27:05

nie wolno tak się hihotać :S

__

Użytkownik
m3ribo

2006-11-08 21:36:51

Komórki - sprawa kontrowersyjna ale jeśli nie przeszkadzają ani uczniom ani nauczycielom powinny być dozwolone , bo co komu szkodzi to że ktoś sobie trzyma telefon w plecaku/kieszeni i tak jak pisali wyżej zdarzają się sytuacje ekstremalne w których telefon jest potrzebny

Mundurki - osobiście mi to zwisa, ale nie rozumiem osób którym przeszkadza to że ktoś ma lepsze/droższe ciuchy że się wozi i lansuje na każdym kroku , ma pieniądze to je wydaje , was to boli to albo się nie patrzcie albo sobie kupcie coś równie drogiego czy tam modnego

Poza tym każdy mówi że to wszystko wina rodziców/nauczycieli zastanówcie się trochę , jaki wpływ mogą mieć rodzicie skoro dzisiejsza młodzież z bloków wychowuje się na podwórkach dlatego też może warto zacząć bardziej swoją uwagę skupić na tym co się dzieje pod blokiem a nie w szkole/domu ... bo taki rodzic który widzi tylko dziecko jak śpi albo nauczyciel mający je na 45 minut może po prostu gó*no zrobić . Dlatego też jestem za " godziną policyjną " dzieciom bieganie po podwórku koło 23 albo i później nie jest w cale potrzebne

Nie wiem co tam jeszcze za problemy były poruszane w komentarzach , jeśli jeszcze coś zobaczę to też sprobuję się odnieść do tego.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-11-09 00:33:55

Zastanow sie co jest przyczyna tego, ze dzieci wychowuja sie pod blokiem i czy jest to sytuacja normalna. Moim zdaniem nie.

__

Użytkownik
m3ribo

2006-11-09 07:49:01

Przyczyną jest to że te dzieci mają przykład od osób nie będących już w zasięgu rodziców i skoro widzą że te osoby są od rodziców nie zależne to one też mogą być i dlatego każdy krzyk/kara czy inna represja ze strony opiekunów odbija się gorzej np. ucieczka z domu

Poza tym jeśli chodzi o te szkoły o zaostrzonym rygorze to powinniśmy zapobiegać a nie karać , to że w jednej klasie będzie 20 osób z podobnymi przewinieniami spowoduje tylko wymianę doświadczeń i gdy opuszczą tą szkołę będzie jeszcze gorzej .

I tak wiadomo że to wszystko wina gier komputerowych i telewizji komercyjnych , tak jak to wczoraj zostało przedstawione w programie na TVP 1

__

VIP
overeq

2006-11-09 07:56:27

czyli ty 17 latek mogl bys chodzic po ulicach do godziny 23 tak? no chyba ze juz chcesz porobic tak przedizaly wiekowe uzaleznione od godzin powrotow do domu i godziny policyjnej azeby ciebie to juz nie dotyczylo? moze jest cos w tym co mowisz, ale trzeba by bylo to jakos dopracowac bo pomysl sam w sobie jest spoko. Co do mundurko powinny byc wprowadzane od podstawowki i imho nie byl by o taki zly pomysl, mnie bardziej w szkole smiszylo niz przeszkadzalo jak moje kolezaneczki przychodzily przelansowane, ogolnie smiech, ale jakimus zawistnemu polaczkowi moze to nie pasowac... bo co on ma a ja nie... co do telefonow, chyba sie nie da tego przeskoczyc, mysle ze nie powinny byc zabronione, mysle raczej ze dzwonienie i rozmawianie rpzez nie na lekcji owszem i tak ale nie samo posiadanie, wysylanie sms nikomu w niczym nie przeszkadza. Szkola powoli staje na glowie, mysle ze czas najwyrzszy pokazac ucznia ze oni sa tam dla siebie a nie dla rodzicow czy nauczycieli.

__

Użytkownik
bytek

2006-11-09 18:20:52

jak to juz ktos napisal "keep it real" chodzilem do liceum jeszcze rok temu i wiem jak to naprawde wyglada... a teraz mi napisz ile razy uzyles telefonu w w/w przypadkach? (np. dzwoniac na pogotowie etc...) bo z tego co ja pamietam to telefonow uzywalo sie do puszczania sygnalow/ pisania sms do chlopakow/dziewczyn czy tez do wysylania sobie dzwonkow...

__

Użytkownik
bytek

2006-11-09 18:34:13

Przyczyn sa setki - sytuacja społeczno-ekonomiczna w naszym pięknym kraju, gdzie żeby zarobić na same rachunki i jedzenie niektórzy muszą pracować na 2 zmiany i więcej(a tym samym nie mają czasu dla dzieci chociaż chcą dla nich jak najlepiej), inni robią dzieci na potęge, potem nie opiekują się nimi a za "becikowe" idą w cug, albo urządzają impreze na melinie - znam przypadki gdzie pewni ludzie robili dziecko po to żeby za becikowe kupić sobie np. skóre, telewizor etc... Samo istnienie blokowisk tez w pewnym sensie jest katalizatorem tego typu zjawiska - skupiska wielkich budynków, w każdym z nich mieszkają setki ludzi, większość się nie zna i nic o sobie nie wie (przynajmniej w wypadku blokowisk w dużych miastach)... Także nie bez znaczenia jest "tumiwysizm" wszystkich dotychczasowych rządów, które dbają tylko o swoje grube dupy (o dziwo przed wyborami wszyscy są wzorem cnót, filantropii i płakać im się chce od tego złego - tak im los państwa na sercu leży!)... Ehh czasami chciałbym się urodzić w normalnym kraju...

__

VIP
grubyBubu

2006-11-09 18:57:58

Wystarczy że ktoś raz użył komórki (a było to wiele razy) do zawiadomienia w w.w przypadkach i to jest argument nie do przebicia. Jak ja chodziłem do lo to nie było jeszcze modne puszczanie sygnałów, strzałek itd.
Jak dla mnie zakaz przynoszenia komórek do szkoły to głupota, zakaz uzywania na zajęciach tfu znaczy lekcjach owszem ale przerwy to przerwy powinno się mieć możliwość korzystania z kom i już.

__

Użytkownik
m3ribo

2006-11-09 20:30:21

Co do tej godziny policyjnej to czytałem o tym na onecie i to że mam 17 lat mi nie przeszkadza bo myślę że osób pełnoletnich by już to nie dotyczyło a ten nie cały rok wytrzymam , oczywiście nie dotyczyło by to różnego rodzaju impres masowych czy dyskotek bo nie miałoby to sensu

Cóż polak jest jaki jest więc wszystko mu przeszkadza nawet to że ktoś ma lepsze skarpetki tego nie zmienimy , ale te mundurki to przesada bo jeśli nie szkoła to autobus czy ulica , nie którzy tego nie odróżniaja

__

Użytkownik
twoonesix

2006-11-10 00:04:34

Moim zdaniem zyjemy w calkiem normalnym kraju i tak jak u nas jest w wielu krajach europy, lub gorzej. "Normalnych" krajów jest garstka.

Moim zdaniem pogorszenie zachowania młodzieży jest chwilowe i przejściowe, związane ściśle z kulturą hiphopową która takie zachowania propaguje.

__

Użytkownik
bytek

2006-11-10 09:23:07

Co do tego zdania o kulturze hh to (na podstawie wlasnych doswiadczen) musze sie zgodzic... Prawie wszystkie "ambitne" teskty sa typu "CHWDP", "ojej jak zle pod blokiem", "pale z ziomami ziolo i jest wesolo" etc...

__

VIP
blacktyger

2006-11-10 09:54:24

Nie martwcie sie, Giertych byl w moim miescie (Tychy), teraz juz jetst tylko jego sobowtór!

__

VIP
blacktyger

2006-11-10 10:04:56

Widac, ze nie sluchasz kompletnie tej muzyki skoro tak sadzisz. Nie mowie, ze jak ktos slucha hh musi byc od razu sk8 ziom yoyo elo 3 2 0, ale sa znacznie bardziej szkodliwe subkultury w nasyzm kraju. Zreszta, kazdy wyciga z literatury/muzyki/filmow to co mu sie podoba i wciela to w zycie. Rownie dobrze w bolku i lolku byla przemoc, a Grechuta spiewal sprosne rzeczy.

Dzieci wychowuja najpierw rodzice, jesli wszystko w tym okresie przebiega dobrze, dalej jakos idzie. Potrafie sie oprzec 'naporze grupy' ktora pali, pije, cpa etc i jakos sie z nimi zadaje bez problemow, nie jestem wysmiewany, bity czy zmuszany. Natomiast najwiecej skrzywien jest wlasnie z okresu 0-3, gdzie rodzice popelniaja bledy. Radze poogladac supernianie @ tvn. Srodowisko tez oczywiscie zmienia mlodziez, tym bardziej ze wiek tz adolescencji jest bardzo butnym wiekiem i chce sie robic wszytsko inaczej, niz jets ustalone. To mija.

A dlaczego teraz tyle afer ze szkol etc? Bo sa telefony komorkowe, jest to nagrywane.., a teraz juz wogole sie bum na to zrobil i kazde potkniecie jest w faktach.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-11-10 16:13:21

Co do wieku 0-3 masz stuprocentową rację :) Gdy słysze opowieści o moich zachowaniach z tamtego okresu to wszystko czym teraz jestem jest odbiciem tego :D Zresztą, to żadna nowość.

Z drugiej strony mam trochę kolegów którzy do pewnego okresu, najczęściej trzeciej klasy gimnazjum, delikatnie mówiąc, nie rokowało nadzei. Potem nastąpiła nagła przemiana, obecnie olimpiady, świetne oceny :)

__

Użytkownik
Akhor

2006-11-11 16:04:37

Hmm, większość osób najeżdza na Romana a tak na prawde gówno o nim wie i o polskiej sytuacji politycznej. PiS nie jest wiele gorszy od PO, ale oni nie maja alternatywy(pis) aby z kimś rządzić. PO ich wykiwało to z kim maja robić koalicje ? Z burakami z lpr i samoobrony. Rozpiszą nowe wybory i bedzie to samo. (tak przy okazji zeby nie bylo, jestem zwolennikiem PO, ale patrze obiektywnie na polską sytuacje polityczną). A wracająć do Romana, on ma świetne pomysły, ale znajac jego sklonnosc do odchylenia w prawą strone to wykonanie bedzie dodupy.

__

Użytkownik
Rychoo

2006-11-11 17:30:28

Czemu n ie lubicie Romana bo ma poronione pomysły i jes #$@%$#^ ?

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

6573 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie