Roman returns
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2006-11-07 13:39:39
ale z Giertycha to naprawde niezly ch** nie mam do niego pytan:/ __
|
Użytkownik
|
2006-11-07 13:59:35
?!?!?
__
|
Użytkownik
|
2006-11-07 18:05:54
dokładnie [+] __
|
Użytkownik
|
2006-11-08 21:27:05
nie wolno tak się hihotać :S __
|
Użytkownik
|
2006-11-08 21:36:51
Komórki - sprawa kontrowersyjna ale jeśli nie przeszkadzają ani uczniom ani nauczycielom powinny być dozwolone , bo co komu szkodzi to że ktoś sobie trzyma telefon w plecaku/kieszeni i tak jak pisali wyżej zdarzają się sytuacje ekstremalne w których telefon jest potrzebny
__
|
Użytkownik
|
2006-11-09 00:33:55
Zastanow sie co jest przyczyna tego, ze dzieci wychowuja sie pod blokiem i czy jest to sytuacja normalna. Moim zdaniem nie. __
|
Użytkownik
|
2006-11-09 07:49:01
Przyczyną jest to że te dzieci mają przykład od osób nie będących już w zasięgu rodziców i skoro widzą że te osoby są od rodziców nie zależne to one też mogą być i dlatego każdy krzyk/kara czy inna represja ze strony opiekunów odbija się gorzej np. ucieczka z domu
__
|
VIP
|
2006-11-09 07:56:27
czyli ty 17 latek mogl bys chodzic po ulicach do godziny 23 tak? no chyba ze juz chcesz porobic tak przedizaly wiekowe uzaleznione od godzin powrotow do domu i godziny policyjnej azeby ciebie to juz nie dotyczylo? moze jest cos w tym co mowisz, ale trzeba by bylo to jakos dopracowac bo pomysl sam w sobie jest spoko. Co do mundurko powinny byc wprowadzane od podstawowki i imho nie byl by o taki zly pomysl, mnie bardziej w szkole smiszylo niz przeszkadzalo jak moje kolezaneczki przychodzily przelansowane, ogolnie smiech, ale jakimus zawistnemu polaczkowi moze to nie pasowac... bo co on ma a ja nie... co do telefonow, chyba sie nie da tego przeskoczyc, mysle ze nie powinny byc zabronione, mysle raczej ze dzwonienie i rozmawianie rpzez nie na lekcji owszem i tak ale nie samo posiadanie, wysylanie sms nikomu w niczym nie przeszkadza. Szkola powoli staje na glowie, mysle ze czas najwyrzszy pokazac ucznia ze oni sa tam dla siebie a nie dla rodzicow czy nauczycieli. __
|
Użytkownik
|
2006-11-09 18:20:52
jak to juz ktos napisal "keep it real" chodzilem do liceum jeszcze rok temu i wiem jak to naprawde wyglada... a teraz mi napisz ile razy uzyles telefonu w w/w przypadkach? (np. dzwoniac na pogotowie etc...) bo z tego co ja pamietam to telefonow uzywalo sie do puszczania sygnalow/ pisania sms do chlopakow/dziewczyn czy tez do wysylania sobie dzwonkow... __
|
Użytkownik
|
2006-11-09 18:34:13
Przyczyn sa setki - sytuacja społeczno-ekonomiczna w naszym pięknym kraju, gdzie żeby zarobić na same rachunki i jedzenie niektórzy muszą pracować na 2 zmiany i więcej(a tym samym nie mają czasu dla dzieci chociaż chcą dla nich jak najlepiej), inni robią dzieci na potęge, potem nie opiekują się nimi a za "becikowe" idą w cug, albo urządzają impreze na melinie - znam przypadki gdzie pewni ludzie robili dziecko po to żeby za becikowe kupić sobie np. skóre, telewizor etc... Samo istnienie blokowisk tez w pewnym sensie jest katalizatorem tego typu zjawiska - skupiska wielkich budynków, w każdym z nich mieszkają setki ludzi, większość się nie zna i nic o sobie nie wie (przynajmniej w wypadku blokowisk w dużych miastach)... Także nie bez znaczenia jest "tumiwysizm" wszystkich dotychczasowych rządów, które dbają tylko o swoje grube dupy (o dziwo przed wyborami wszyscy są wzorem cnót, filantropii i płakać im się chce od tego złego - tak im los państwa na sercu leży!)... Ehh czasami chciałbym się urodzić w normalnym kraju... __
|
VIP
|
2006-11-09 18:57:58
Wystarczy że ktoś raz użył komórki (a było to wiele razy) do zawiadomienia w w.w przypadkach i to jest argument nie do przebicia. Jak ja chodziłem do lo to nie było jeszcze modne puszczanie sygnałów, strzałek itd.
__
|
Użytkownik
|
2006-11-09 20:30:21
Co do tej godziny policyjnej to czytałem o tym na onecie i to że mam 17 lat mi nie przeszkadza bo myślę że osób pełnoletnich by już to nie dotyczyło a ten nie cały rok wytrzymam , oczywiście nie dotyczyło by to różnego rodzaju impres masowych czy dyskotek bo nie miałoby to sensu
__
|
Użytkownik
|
2006-11-10 00:04:34
Moim zdaniem zyjemy w calkiem normalnym kraju i tak jak u nas jest w wielu krajach europy, lub gorzej. "Normalnych" krajów jest garstka.
__
|
Użytkownik
|
2006-11-10 09:23:07
Co do tego zdania o kulturze hh to (na podstawie wlasnych doswiadczen) musze sie zgodzic... Prawie wszystkie "ambitne" teskty sa typu "CHWDP", "ojej jak zle pod blokiem", "pale z ziomami ziolo i jest wesolo" etc... __
|
VIP
|
2006-11-10 09:54:24
Nie martwcie sie, Giertych byl w moim miescie (Tychy), teraz juz jetst tylko jego sobowtór! __
|
VIP
|
2006-11-10 10:04:56
Widac, ze nie sluchasz kompletnie tej muzyki skoro tak sadzisz. Nie mowie, ze jak ktos slucha hh musi byc od razu sk8 ziom yoyo elo 3 2 0, ale sa znacznie bardziej szkodliwe subkultury w nasyzm kraju. Zreszta, kazdy wyciga z literatury/muzyki/filmow to co mu sie podoba i wciela to w zycie. Rownie dobrze w bolku i lolku byla przemoc, a Grechuta spiewal sprosne rzeczy.
__
|
Użytkownik
|
2006-11-10 16:13:21
Co do wieku 0-3 masz stuprocentową rację Gdy słysze opowieści o moich zachowaniach z tamtego okresu to wszystko czym teraz jestem jest odbiciem tego Zresztą, to żadna nowość.
__
|
Użytkownik
|
2006-11-11 16:04:37
Hmm, większość osób najeżdza na Romana a tak na prawde gówno o nim wie i o polskiej sytuacji politycznej. PiS nie jest wiele gorszy od PO, ale oni nie maja alternatywy(pis) aby z kimś rządzić. PO ich wykiwało to z kim maja robić koalicje ? Z burakami z lpr i samoobrony. Rozpiszą nowe wybory i bedzie to samo. (tak przy okazji zeby nie bylo, jestem zwolennikiem PO, ale patrze obiektywnie na polską sytuacje polityczną). A wracająć do Romana, on ma świetne pomysły, ale znajac jego sklonnosc do odchylenia w prawą strone to wykonanie bedzie dodupy. __
|
Użytkownik
|
2006-11-11 17:30:28
Czemu n ie lubicie Romana bo ma poronione pomysły i jes #$@%$#^ ? __
|