Mp3 player do 500zł

Dostosuj

Autor Wiadomość
ex-Redaktor
Mav9l1ty

2006-11-01 18:51:18

Niedawno robiłem zakup mp3 playera dla siebie, który ufundował mi "Święty Mikołaj", który przyszedł w tym roku nieco wcześniej. Tym razem jednak muszę zrobić zakupy... dla siostry ;) I raz jeszcze proszę Was, drogich forumowiczów o pomoc.

Chodzi mi o playerka koniecznie mającego radio i w miarę możliwości sporo pamięci. Nie zależy mi na najwyższej jakości odtwarzaniu muzyki, ale oczywiście musi mieć w miarę porządny dźwięk. Jeszcze jedna bardzo ważna rzecz, to żeby można było z nim wygodnie biegać.

Na koniec jedna prośba od młodej studentki medycyny lubiącej komputery, ale nie umiejącej się nimi zbyt sprawnie posługiwać - żeby player był 100% plug and play. To znaczy wkłada do USB i kopiuję muzykę na dysk wymienny.

Cena - mniej niż 500zł.

Czekam na propozycje i krótkie opisy, linki do ew. recenzji bardzo mile widziane. Oczywiście odwdzięczam się [+]'ami, z góry dziękuję ;*

__

VIP
vader

2006-11-01 19:40:09

[url=http://www.allegro.pl/item136923994_mega_promocja_creative_zen_v_2gb_fvat_gwa_12.html]Klik[/url]

Chyba to sie teraz najbardziej oplaca - czytelny wyswietlacz, 2GB pamieci. Radio ma 99% playerow wiec teraz to juz jest norma, a biegac z nim tez mozna :)

__

VIP
Pajda

2006-11-01 21:05:22

Z radiem wcale nie jest tak rozowo z uwagi na jakies tam regulacje ue i potrzebe licencji czy cos. M.in. dlatego wiele playerow w wersji europejskiej ostatnimi czasy go nie ma, a np. sansa ma wylaczonego z poziomu firmware i trzeba przeflashowac amerykanskim ;)

Co do tego zena to fajnie wyglada, ale z jakoscia dzwieku u creativa bywa roznie, mnie osobiscie odrzuca od niego akurat staly akumulator.

__

Użytkownik
snup

2006-11-01 21:06:01

znajomy ma na sprzedaz praktycznie nowego Irivera T10 1gb, uzywany tylko kilkukrotnie, folia nadal na wyswietlaczu, 1.5 roku gwarancji, wszystkie papierki + org sluchawy i w pudelku, calosc wyglada jak nowka, a warto wspomniec ze jakoscia imo kladzie creativy; calosc za 300zl [ewentualnie do negocjacji], jak jestes chetny to daj znac.

__

VIP
vader

2006-11-01 21:14:38

Mam Creativa i jakosc dzwieku jest naprawde WYJATKOWO swietna, w porownaniu do innych playerow jakie mialem okazje uzywac :).

__

VIP
Pajda

2006-11-01 21:14:55

Zawsze myslalem o iAudio G3, ale cene wciaz trzyma i za tyle bedzie tylko 1GB + sluchawki za reszte.
Za to iRivier T10 2GB mozna teraz spokojnie ponizej 500 wyrwac, a lepszego chyba nic nie dostaniesz w tej kwocie.

http://allegro.pl/item137386584_nowy_mp3_iriver_t10_fm_2gb_armband_gratis_gw_.html
http://allegro.pl/item137992952_iriver_t10_2gb_fm_czarny_okazja_.html
http://allegro.pl/item136321097__okazja_iriver_t10_2gb_czarny_.html
http://allegro.pl/item138083589_iriver_t10_2gb_fm_najlepsza_jakosc_mp3_zestaw_.html

Sluchawki na start kiedys pakowali sennheisera, teraz nie wiem czy nie zmienili, ale tak czy siak na start powinno byc dobrze. Co wazniejsze jest na AA wiec dlugo trzyma i wrazie czego zawsze mozna gdzies dostac. Opaska oczywiscie jest w komplecie. Dwa minusy jakie w nim widze to idiotycznie prostopadle ustawiony jack i grubosc. Za to ciekawostka na jednej aukcji podaja ze ogg Q10 obsluguje co bylo by ciekawym ewenementem.

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-11-01 21:15:22

zawsze bede to powtarzal. iRiver T10. doskonaly dzwiek, wytrzymaly, z kolorowym wyswietlaczem i wogole bajera ;D

__

VIP
Pajda

2006-11-01 21:24:00

Sluchalem kilku muvo i jakiegos starego zena i bylo bardzo slabo, na tyle, ze w ogole nie rozwazal bym zakupu mp3mana od nich. Podobne zdanie zreszta mam o sluchawkach tej firmy. Lepiej niech zostana przy produkcji xfi :P

Tymczasem sam sobie strzelilem wczoraj sanse m250, w sumie mniej wiecej klasa muvo, uklad ponoc z v200, ale czysciej gra, jedynie mi dolu brakuje. No i cena/pojemnosc totalnie nic nie podskoczy.

__

Użytkownik
ShoguN

2006-11-01 21:32:08

ja tez polece irivera t10 2gb, na allegro spokojnie mozna kupic za ~500 zl

__

VIP
pogo

2006-11-02 08:22:26

lol za 500zl to mozna kupic 1000 razy lepsza "nie firmowke" od tych iriverow i creativow, jakis czas temu kupilem dziewczynie cos takiego

http://allegro.pl/item135862521_mp4_m11_512mb_gwar_video_pend_radio_pam_samsung.html

zmienilem sluchawki na philipsa (za 15zl) i dzwiek jest miodzio!!!!!!!!!! odtwarzacz malutki, wszedzie go mozna schowac ;) radio odbiera bardzo dobrze, nie ma sensu przeplacac najpierw przetestuj ! ale na takich samych sluchawkach :) ale serio ci mowie ze za 500zl to kosmos mozna miec :D a nie jakies pendrivy irivera :DSA no chyba ze podobaja jej sie takie gadzety do kluczy :D pewnie poleca na mnie gromy zaraz ze sciemniam czy cos heh ;D w sumie mma to w d****e ale nie ma sensu placic 500zl jak sa "nonamy" wypasione.

__

Użytkownik
unit10

2006-11-02 13:46:04

Jedyna wg. mnie firma która może dorównać jakością Iriver to jest iAudio. Sam się przymierzam do kupna tego modelu [url=http://allegro.pl/item137424489__mp3store_iaudio_u3_1gb_white_super_jakosc_mp4.html]iAudio u3[/url] Słuchałem i mogę powiedzieć że jest świetny.

__

Użytkownik
pwsn

2006-11-02 13:54:23

Po co mp4 ? :/

__

VIP
Pajda

2006-11-02 15:08:01

Wspolczuje, taki badziewny odtwarzacz i jeszcze bardziej badziewne sluchawki philipsa. Mam nadzieje, ze kiedys bedziesz mial okazje zrozumiec piekno dzwieku :P

__

Użytkownik
Tymek

2006-11-02 18:47:45

Konkretny model to sprawa indywidualnych preferencji, ale są dwie firmy godne polecenia: iAudio oraz iRiver (iPody imo mimo wszystko nie są tak naprawdę warte swojej ceny :P). Ja co prawda jadę na muvo, ale tylko z braku funduszy, kiedyś na pewno sprawie sobie jakiegoś irivera.

Na pewno wile osób poleci Ci model T10. Co prawda nie spełnia on dwóch z twoich wymagań, a mianowicie wersja EU nie posiada radia, a system plików to MTP. Wystarczy jednak trochę poczytać w necie i znajdziesz firmware, które uaktywni odbiornik oraz zmieni system plików na UMS. Moim zdaniem warto poświęcić tą chwilkę, bo odtwarzacz rzeczywiście ma świetną jakość dźwięku i wykonania, a i grupą docelową są osoby aktywne (bardzo el0 jest ten zatrzask :D, naprawdę praktyczny).

__

Użytkownik
Tymek

2006-11-02 18:49:23

Heh dzisiaj widziałem jak kolega na wosie słuchał podobnego 'cuda'. IMO kupa jakich mało, podobnie jak cała reszta szrotów z allegro :-(.

__

Użytkownik
ShoguN

2006-11-02 20:06:57

na allegro mozna kupic wersje z usa z radiem, i od razu z ums wiec chyba t10 spelnia wszystkie wymagania :]

__

Użytkownik
Tymek

2006-11-02 23:17:59

ehh... nawet nie wiedziałem :D.

__

VIP
pogo

2006-11-03 08:13:12

rofl w dupie byles gowno widziales

__

ex-Redaktor
Mav9l1ty

2006-11-04 17:18:36

Ok, no to tak - ja używam od niedawna iRivera T10 1gb i jestem z niego bardzo zadowolony. Specjalnie o tym nie pisałem, ale Ci którzy pamiętają mój topic z przed miesiąca i tak pewnie to wiedzieli ;P

Poza propozycją vdr'a jednak nie było nic ciekawego; iAudio u3 jest zwyczajnie za drogi i ma 2x mniej pamięci ;) A jeśli nawet Pajda przyznał, że iRiver T10 jest w tej cenie pr0, to chyba coś znaczy.

Teraz pozostaje tylko wybór pomiędzy iRiverem T10 2gb i Creative Zen V, ale to już nie moja decyzja =)

Tak więc bardzo dziękuję wszystkim za pomoc ;)

__

Użytkownik
El-Mo

2006-11-04 17:27:47

http://img519.imageshack.us/img519/2608/obrazge2.jpg

mp3player renomowanej firmy Omega, 512mb, radio, dyktafon około rok temu dałem za niego 300zł i działa do tej pory =] z czystym sercem polecam =p

__

VIP
Van Helsing

2006-11-04 18:07:46

Czy mi się wydaje czy Ty zawsze jesteś na nie i masz swoją racje odmienną od innych?

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
amenva

2006-11-04 19:18:41

rok ma i taki zasyfiony? dbasz o sprzet, nie ma co - tylko brac przyklad

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-11-04 19:25:55

ja od maja mam philipsa hdd 6320. dzwiek zaje*isty, 30gb pojemnosci, ale skurczybyk wielki jest :)

__

VIP
d00mer

2006-11-04 20:17:57

teraz warty 50 :)

__

VIP
Pajda

2006-11-04 21:33:11

Litosci. Dobry odtwarzacz ma dawac dobry dzwiek, a nie robic pranie i przynosic kapcie. Wez 150zl, czy tam jeszcze mniej po odliczeniu wszystkich marz i odejmij od tej sumy cene flasha, lcd, akumulatora, itp. Takie rozwiazania sa budowane na najtanszych dostepnych pojedynczych ukladach spelniajacych wszystkie funkcje. Analogicznie do np. montowanych na plytach ukladow cmi, a powazniejszych rozwiazan dedykowanych.
Plus jak ktos mi pisze jeszcze o sluchawkach philipsa za 15zl to naprawde lapki odpadaja, przeciez to nie sluchawki, a korki do uszu. Az mi sie przypomnialo to cale pelnowymiarowe zamkniete badziewie, ktore philips sprzedaje ponizej 100zl, a ktore sie nie zbliza do tanich pchelek sennheisera.

To nie jest moja racja odmienna od wszystkich. Jezeli ktos nie slyszy roznicy i rzuca takie teksty, to albo nie korzystal z normalnego dobrego sprzetu i nie wie jak dzwiek moze/powinien brzmiec, albo ma cos nie tak z uszami.

To tak jak z optyka w aparatch fotograficznych, niektorych rzeczy nie przeskoczysz. Chociaz znajdzie sie pewnie ktos kto powie, ze jego komorka z 10mpix nie odbiega od eosa.

__

Użytkownik
kHaoZz

2006-11-05 19:36:55

Żeby nie zakładać nowego tematu : wpadło mi w oko to ustrojstwo http://www.allegro.pl/item137314973_iriver_h10_mp3_jpg_player_20gb_fm_rec_okazja_.html
Bardzo proszę o komentarz :]
Ewentualnie jeśli ktoś może doradzić coś tej klasy z dużym wyświetlaczem, intuicyjnym menu, pamięć - min. 2GB do 650 - 700 zł

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-11-05 20:49:25

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=137652864 ja mam jego wiekszego brata i dziala dobrze (no, pomijajac to, ze rozwalilem ekranik), a to cos chyba znaczy :) gdybym wiedzial, ze ten moj sprzecik bedzie taki wielki, to wzialbym wlasnie ten model. imho 6gb w zupelnosci wystarczy

__

Użytkownik
nuras_en

2006-11-08 19:44:18

Panu podziękujemy...

__

Użytkownik
nuras_en

2006-11-08 19:46:46

Odmienną? Ma 100% racji... Skoro ktoś woli zamiast dobrego amrkowego odtwarzacz kupic jakiś chłam to jego sprawa i nie wiem dlaczego tak na niego najechałeś...

__

VIP
Van Helsing

2006-11-09 14:15:15

Tak po prostu spytałem, ponieważ gdzie nie wejdę na forum w komentarze (a nie wszędzie wchodzę) jeszcze nie spotkałem żeby się z kimś zgadzał.

Moje pytanie też padło dlatego, że mam Creativa MuVo i jakość dźwięku moim zdaniem jest super.

Dlatego nie najechałem, tylko zapytałem, czy wydaje mi się czy ma wszędzie inne zdanie, czy tylko ja mam takie szczęście, spotykać takie jego odp.

Nie wyraziłem nigdzie mojego zdania tylko spytałem, a że pod tym komentarzem to moja sprawa, więc nie do końca rozumiem Twojego komentarza, ponieważ nie przyznałem nikomu racji.

__

VIP
Pajda

2006-11-09 18:27:47

Z definicji nie pisze komentarzy pokroju "W pelni sie z tym zgadzam." //koniec, albo "Popieram!" //tez koniec. Ciezko uznac takowe za czesc dyskusji chyba, ze czegos takiego uzyje wybitny autorytet w danej dziedzinie, ale zasadniczo owego sie nie buduje w ten sposob ;) Naturalnym jest tez, ze komentuje przede wszystkim tam gdzie sie z czyms nie moge zgodzic, albo aby przekazac moj punkt widzenia i wiedze. Te dwa zreszta zwykle w sytuacjach gdy tego jeszcze w watku nie ma, ergo dla wielu czytajacych efekt jest jak w przypadku pierwszego.
Oczywiscie to nie znaczy, ze w ogole nie pisze komentarzy popierajacych czegos. Takie tez sa zamieszczane i jezeli tego nie zauwazasz to niestety nic na to nie poradze. Zdazylo mi sie nawet pare razy publicznie zgodzic z tym co glosil np. yavor, a jak wiadomo (lub nie) prezentowal on zwykle znaczaco inne podejscie do tematu niz ja i do dyskusji dochodzilo. Oczywistym jest tez, ze takie komentarze zawieraja tez czesto dopelnienie, wraz ze sprostowaniem, a wiec podpada pod jeden z wyzej wymienionych podstawowych powodow pisania komentarzy, ktore sa zreszta imo wspolne dla wiekszosci dysputantow (a pozostali pisza "Masz racje.") :P

Jeszcze odnosnie pytania i odpowiedzi poprzednika, to owe pytanie ma przy czytaniu watku wyraznie negatywny wydzwiek, ktory i mnie uderzyl przy jego czytaniu, skad zreszta poprzednia moja odpowiedz.

ps. jeszcze jedno, jezeli zalozylibysmy, ze gdzies sie z nikim udzielajacym, w czyms nie zgadzam to znaczylo by to, ze to ja nie mam racji i co wiecej nie powinienem sie wypowiadac?

__

VIP
Van Helsing

2006-11-09 18:52:44

Nie, ciekawiło mnie tylko to, że tam gdzie zajrzałem Twoje zdanie było inne : ). Zadałem tylko krótkie pytanie i dziękuję za wystarczającą/wyczerpującą odpowiedź. Jeżeli uraziłem moim pytaniem, to przepraszam, to nie miało być chamskie tylko spytałem z ciekawości - nie wiem - pytam i nie będę się z tym chował przecież : ) Kto pyta nie błądzi, a że byłem akurat tego ciekaw to spytałem. : )

__

Użytkownik
Tymek

2006-11-09 19:02:27

chyba żartujesz :E

__

Warning: getimagesize(http://img519.imageshack.us/img519/2608/obrazge2.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3622 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie