Ładowanie telefonu :P

Dostosuj

Autor Wiadomość
ex-Redaktor
Mav9l1ty

2006-10-19 22:39:19

Jestem w desperacji, stąd ten topic =)

Mam problem z moim telefonem - sony ericsson t630. Otóż... ładowarka mi nie działa ;<

Mam jedną klasyczną, którą dostałem z telefonem i drugą - kabel usb do kompjutera, który przy okazji miał opcję ładowania telefonu. Żadna nie daje rady. Zapewne to coś z telefonem, bo przecież DWIE ładowarki chyba nie mogą być zrypane? Najzwyczajniej w świecie nie łączy. Próba delikatnego wyczyszczenia tych małych fragmentów łączących ładowarkę z telefonem nic nie daje.

Oczywiście - pewnie wystarczy oddać do serwisu i poczekać. Ale akurat telefon w obecnej chwili mi jest bardzo potrzebny i nie zna ktoś jakiegoś domowego sposobu przywrócenia tego aparatu do życia? Czytałem ostatnio o przemoczonych komórkach, które ktoś gotował przez parę godzin w mikrofali czy jakimś piecu i działały, więc co mi tam - warto spytać :P

__

VIP
V!ct!M

2006-10-19 22:58:53

A jeśli poruszysz odpowiednio kablem nie rozpoczyna się ładowanie? Ja miałem coś takiego ze swoim K700i - z każdą z 4 ładowarek był problem, to samo z zestawem słuchawkowym. W końcu juz ledwo to w ogóle działało i musieli wymienić mi całe to gniazdo. (zresztą w W800i, mimo iż ma już inne &quot;styki&quot;, też robi się już coś podobneg) Spróbuj jakos ustawić kabel/poruszać wtyczką, może coś pomoże. :&gt;

__

Użytkownik
garo

2006-10-19 23:00:04

Miałem ten telefon... krótko... sprzedałem... Z tego co się orientuję to wtyczka w tych modelach jest totalnie spaprana. Ja również miałem problem z ładowaniem a w dodatku mi się totalnie wieszał (co czeka wkrótce i Ciebie :D) i nie miałem wyboru i musiałem to g*wno (IMO) sprzedać za marne pare groszy... Może Tobie uda coś się jeszcze z Niego wyciągnąć... Próbuj...

__

Użytkownik
black sunday

2006-10-19 23:33:42

mam k500i i poprostu poszy styki, te same objawy, przylurowac cos tam trzeba i smiga.

__

ex-Redaktor
Mav9l1ty

2006-10-20 07:48:29

Tak więc poruszanie kablem od ładowarki niestety nie działa. Teraz chyba najbardziej prawdpodobną opcją jest kupienie sobie jakiegoś telefonu zastępczego do kwietnia (bo wtedy kończy mi się abonament) i jazda na nim w trakcie kiedy t630 pójdzie do serwisu. A w kwietniu wymiana aparatu na nowy.

__

Użytkownik
e2

2006-10-20 09:03:50

No w sumie racja. Może poszukaj na www.telepolis.pl informacji o takim problemie lub tam zapytaj na forum - tam ludzie bardzo dużo wiedzą :)

__

Użytkownik
Kaleem?

2006-10-20 09:10:47

Ja mam K700i i jest to samo, to kwestia gniazda ładowania a nie ładowarki, to jeden z minusów tych telefonów, drugi to Joystick, juz raz moj tel. byl w serwisie (czekałem 2 tygle) pochodził 3 miechy i znow mi sie dzieje to samo. Telefon jest spoko tylko te dwie rzeczy sa irytujace. ale moj kuzyn kupil sobie niedawno jakiegos nowego K-costam- i i tam juz jest calkiem inne gniazdo ładowania, także możliwe ze panowie z SE zauważyli ten mankament, jeszcze zeby cos z joyem zrobilli.

__

VIP
postal1

2006-10-20 11:04:51

mam jeden patent - beszczelny i prosty :)

wymaga poświęcenia ładowarki więc lepiej kup sobie jakąś tanioche za 10pln w elektronicznym.

1. wyjmujesz baterie z telefonu
2. obcinasz końcówkę ładowarki tak aby mieć na wierzchu kable biegnące w gumowej osłonce
3. przykładasz gołe kable do styków na baterii i zaklejasz izolacją.

wiem ze to hardcore ale jesli potrzebujesz telefonu na juz - jedyna metoda bez serwisu.
działa - kumpel tak używał z powodzeniem samsunga

pzdr

__

Użytkownik
Soviet666

2006-10-20 13:40:07

To ja się pochwalę (lekki offtop), że mam ten telefon 2 lata i najmniejszego problemu nigdy nie miałem. Gdy teraz widze te wszystkie w810i co po dwóch tygodniach dżojstik nie działa to jedynie mi pozostaje wyśmiać takiego klienta :)

__

VIP
postal1

2006-10-20 17:46:05

se od pewnego momentu to telefon typu &quot;mialem i nigdy wiecej&quot;
ja to potwierdzam

__

Użytkownik
DudE

2006-10-20 20:31:34

Jezeli nie da rady nic zdzialac z Twoim problemem polecam zakupic zastepczo nokie 1100 zero bajerof ale bateria trzyma 7 dni i nie ma z nim zadnych problemow.. no chyba ze potrzebujesz javy i aparatu to sie nie nada bo to hartkorowy stAFF;]

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3311 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie