5 lat po atakach...

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
liman

2006-09-16 23:04:24

Bo swiat poszedl do przodu, bo pojawily sie regulacje odnosnie atakowania celow cywilnych i uzywania niektorych typow broni, bo istnieje ONZ, bo takie dzialania doprowadzilyby wiekszosc panstw wspierajacych USA w dzialaniach na wschodzie do odlaczenia sie od ich sprawy?

__

Użytkownik
icee

2006-09-16 23:11:41

To już nie była wojna światowa, niemcy już wtedy zostały pokonane. Zatopienie Wilhelma Gustloffa miało miejsce na 3 miesiące przed podpisaniem kapitulacji. Ruskie zabiły wtedy co najmniej 10000 osób, a jakoś nikt po nich nie płacze. Założe się, że 70% procent amerykanów nie ma nawet pojęcia, że coś takiego miało miejsce.

__

VIP
grubyBubu

2006-09-16 23:21:28

WOJNA TO WOJNA giną cywile to jest normalne w czasie WOJNY (tymbardziej ŚWIATOWEJ). A atak terrorystów na bezbronych cywilów to chyba jest roznica. Czy nie ma? : O

__

VIP
grubyBubu

2006-09-16 23:28:29

Jak to nie była wojna światowa? To co w takim razie?! 8 Maja zakończyła sie wojna w Europie (kapitulacja Niemiec). Natomiast na ŚWIECIE 2 Września.
Dla przypomnienia (bo napewno to wiesz):
Hiroshima - 6 Sierpień
Nagasaki - 9 Sierpień

__

Użytkownik
icee

2006-09-16 23:42:25

Ja mówie o zabiciu uciekinierów, nie hiroszimie i nagasaki, bo to drugie miało faktycznie miejsce podczas wojny i było jako tako usprawiedliwonym aktem. Nie wiadomo jak długo by trwała jeszcze wojna, gdyby nie little boy.

Ale zatopienie statków z tysiącami uciekinierów, to już nie jest terroryzm, a ludobójstwo i zbrodnia wojenna.

A koniec wojny w Europie miał miejsce 8 maja - kapitulacja III rzeszy.

Cieszymy się?

__

VIP
grubyBubu

2006-09-17 01:12:44

Ta 8 maja wiem, ale nie wiem dlaczego napisalem wrzesnia. Cieszyc sie mozna ze sie skonczyla. To tyle.

__

VIP
bizzare

2006-09-17 08:46:27

Wydaje mi się, że nie ma co dalej z Wami (Ty i Bubu) dyskutować. Wy macie inne zdanie w tym temacie i tyle :-)

__

VIP
bizzare

2006-09-17 08:48:51

Napisałeś:
"WOJNA TO WOJNA giną cywile(...)"
"A atak terrorystów na bezbronych cywilów(...)"

Masz rację, to nie jest to samo, bo w Twoim rozumowaniu każdy cywil podczas wojny jest uzbrojony i ma szansę się obronić... nawet przed bombą atomową :)

Btw. przeczytaj #86. eot.

__

VIP
grubyBubu

2006-09-17 10:15:17

ROFL bardzo inteligentne wnisoki wyciagasz :DDDD Naprawde gg :)
Jezeli nie widzisz roznicy w śmierci cywilów podczas ogólno ŚWIATOWEJ wojny a atakiem grupki oszołomów (którzy uzyli do tego PASAŻERSKICH samolotów, nie wojskowych) podczas pokoju, na Bogu ducha winnych cywilów to żal mi Ciebie.

__

VIP
vader

2006-09-17 10:59:44

Jestescie zalosni. Co za roznica, kto to zrobil? Co za roznica dla rodzin poleglych pracowników WTC czy strażaków, ktorzy stracili zycie przy ratowaniu poszkodowanych?

Myslicie ze ludzie, ktorzy utracili tam swoich mezów czy zony zastanawiaja sie kto byl przyczyną wysadzenia wiezowców? Zapewne pier*#$&@* ich, czy byl to Bush, Bin Laden czy UFO.

W stawianiu swieczek internetowych nie okazujemy szacunku ani dla sprawcy tego wydarzenia, ani dla tego, który nie umial dostatecznie obronić NY czy dla kogokolwiek innego. Skladamy wyrazy szacunku dla ludzi, którzy zgineli w tej tragedii. I nie ma co mieszac faktów - co ma wspolnego z 9/11 nasz 1 wrzesien? Albo gdzies tu przeczytalem Hiroszime i Nagasaki < lol > Oniemiałem.

[*]

__

VIP
bizzare

2006-09-17 11:29:35

gg? A co to znaczy w tym przypadku, bo nie bardzo rozumiem.

__

VIP
grubyBubu

2006-09-17 11:36:08

Kombinuj. Koniec tematu.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

7122 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie