5 lat po atakach...

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
garo

2006-09-11 21:03:24

Za nami 11 września 2006 roku... Dokładnie 5 lat temu doszło do zamachów terrorystycznych na Nowy York. O godzinie 8:46 porwany Boeing 767 uderza z prędkością 790 km/h w północną ścianę północnej wieży World Trade Center. Oczy wszystkich zwracają się ku płonącemu budynkowi. Wszyscy zadają sobie pytanie czy to wypadek czy atak terrorystyczny... Wkrótce wszystkie wątpliwości zostają rozwiane... O godzinie 9:03 samolot lotu 175 lecący w kierunku Los Angeles uderza z prędkością 950 km/h w południową wieżę WTC. Teraz już nikt nie ma wątpliwości - to z pewnością były ataki terrorystyczne... Wszystkie telewizje świata na żywo transmitują wydarzenia dziejące się na Manhattanie... O godz. 9:59 na oczach wszystkich zawala się południowa wieża... Wszedzie tylko huk, kurz i dym... Pół godziny póżniej o godz 10:28 zawala się północna wieża World Trade Center... Wiele osób ginie... Jak się dowiadujemy nie były to jedyne ataki tego dnia na Stany Zjednoczone... O godz. 9:37 samolot lotu 77 uderza w zachodnią ścianę Pentagonu wzniecając pożar. Ginie około 190 ludzi. Porwano także 4 samolot. Był to lot nr 93 lecący w stronę San Francisco. Terroryści opanowali samolot, jednak dzieki odwadze podróżnych udało się nie doprowadzić do wykonania ich planu. Samolot rozbił się nad Pensylwanią o godz. 10:03. Wszyscy zginęli... Jego celem najprawdopodobniej miał być Biały Dom... O losach bohaterów tego właśnie lotu opowiada nowy film “LOT 93”. Według ostatecznych obliczeń zginęło około 3000 ludzi w tym 5 Polaków. Każdemu z Nich (oprócz zamachowców) należy się hołd...

Odpoczywajcie w pokoju...

Przydatne linki:
[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Przebieg_zamachu_na_World_Trade_Center_i_Pentagon]Przebieg zamachu[/url]
[url=http://forumzn.katalogi.pl/temat1184/]Inny pogląd na temat zamachów[/url]
[url=http://www.teksty.gildia.pl/kormak/wtc/wtc1]Pytania bez odpowiedzi[/url]

[*]

__

Użytkownik
zEx

2006-09-11 21:11:55

Draznia mnie te internetowe swieczki....

__

Użytkownik
garo

2006-09-11 21:25:35

To znak 'internetowej' solidarności z ofiarami więc powinien się tu znajdować...

__

Użytkownik
unit10

2006-09-11 21:29:06

Prawda leży gdzieś pośrodku, jest za dużo nieścisłości w tym co zobaczyliśmy a co mówią nam media i rząd USA..pewnie za kilka lat wyjdzie na jaw co się działo, tak jak to miało miejsce w Pearl Harbor, gdzie rząd zabijał cywilów by podsycić nienawiść i chęć do wojny..

__

Użytkownik
zEx

2006-09-11 21:29:29

Nie, nie mylisz sie. Znak solidarnosci z ofiarami = modlitwa, pojscie na msze, ew. paciorek za ich dusze. Internetowe swieczki imo to glupota ale rozni ludzie, rozne opinie.

__

Użytkownik
ZaRDoZ

2006-09-11 21:31:08

wielka mistyfkacja i fikcja. Żal że poświęcono tyle istnień ludzkich dla celów politycznych [*]

__

Użytkownik
zEx

2006-09-11 21:31:25

Troche prawdy zawarli w filmie "Fahrenheit" (za ew. blad przepraszam), gdzie byl skrawek "prawdziwej prawdy" zawarty + interesy Busha i jego reakcja gdy uderzyl pierwszy samolot w wieze WTC.

__

Użytkownik
unit10

2006-09-11 21:38:30

Przyznam że akurat F 11/9 nie widziałem bo akurat mnie to nie interesowało. Jednak zobaczyłem, żeby Cie nie skłamać z 30 różnych filmów na temat 11/9 i WTC i całych zamachach...poddają one wątpliwość czy to terroryści etc. Próbowałem sobie nie zrobić sieczki z mózgu, bo pewnie połowa to jest zawartych tam pytań jest tylko teorią spiskową ..Jak narazie to nie wierze ani jednym(rządowi USA) ani drugim(teorie spiskowe) bo nie mam wystarczającej władzy by takie coś sprawdzić...a bardzo łatwo ulec manipulacji :).

__

Użytkownik
zEx

2006-09-11 21:41:22

Kiedys moze wyjdzie na jaw, chociaz to nie bedzie za "naszych" czasow. Bedzie podobnie jak z Ukladem Warszawskim.

__

Użytkownik
unit10

2006-09-11 21:41:51

Nie jesteś w stanie udowodnić że to była "mistyfikacja i fikcja", wierzyc w teorie spiwkowe możesz ale nie udowodnisz tego na 100%, ponieważ nie masz do tego środków(władzy) ;).

__

Użytkownik
ScorPion`

2006-09-11 22:40:29

a ci co nie wierza ? dla mnie te swieczki sa tez nie na miejscu, to oczyszczanie jakby swojego rachunku sumienia, ze sie pamieta i zapala znicz ;> ja sam po prostu pamietam, wiem co sie stalo i wspolczuje, nie musze tego na zewnatrz pokazywac aby w ten sposob pokazac jaki ze mnie czlowiek (no offence)

__

Użytkownik
raFF

2006-09-12 10:17:32

5 lat... nie odczowam tej ilosci czasu... mam wrazenie jakby to wszystko dzialo sie pare dni temu...

peace

__

Użytkownik
garo

2006-09-12 11:14:19

Ową świeczką pokazałem, że śmierć 3 tys. niewinnych ludzi nie jest mi obojętna. To chyba jedyny znak w Internecie, który pokazuje iż 'interesujemy się' zmarłymi, w tym przypadku ofiarami terroryzmu... Razi mnie Twoja znieczulica

__

Użytkownik
bytek

2006-09-12 11:43:33

najpierw mieli zlapac bin ladena w afganistanie potem szukali go w iraku... jeszcze troche to moze zaczna go szukac u nas?? (nowe zloza ropy na baltyku ;))

to ostatnie to oczywiscie ironia...

__

Użytkownik
nox.

2006-09-12 12:16:30

Rzygam juz tym 11 wrzesnia. Byly wieksze tragedie o ktorych sie nie mowi a powinno.

__

Użytkownik
enj0y

2006-09-12 12:37:48

a ty i garo jestescie w stanie udowodnic ze nie byla to mistyfikacja i fikcja? jesli nie to nalezaloby sie trzymac wylacznie potwierdzonych faktow, np "O godz. 9:37 samolot lotu 77 uderza w zachodnią ścianę Pentagonu" - pokaz mi jakis dowod - zdjecie, czy film na ktorym bylo by widac ze na terenie pentagonu rozbil sie samolot (tylko mi nie pisz ze dziura w budynku oznacza ze na 100% uderzyl w niego samolot)

__

Użytkownik
spEn

2006-09-12 12:49:23

Wszyscy wiedza, ze terrorysci rozjebali dwie wieze WTC, ale malo ludzi wie ze pod wplywem upadku jednej z tych wiez zawalila sie lub wysadzili jeszcze trzecia wieze WTC ( WTC7), ktora znajdowala sie w poblizu. Stalo sie to po poludniu, wszczesniej oczywiscie wszystkich ewakulowano i nikt nie zginal.

__

VIP
Hakan

2006-09-12 13:02:12

Tak sie wlasnie zastanawiam ilu amerykancow zapalilo swieczke z okazji 1 wrzesnia...

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

VIP
Preak

2006-09-12 14:01:52

a LOT93 w sumie nawet dobry film : ) Jest teraz jeszcze dramat z Nicolasem Cage'm o sluzbach ratunkowych ktore braly udzial w akcji WTC :]

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-09-12 14:27:51

co do samego ataku to oglądałem kiedyś film dokumentalny na National Geographic albo Discovery, nie pamiętam dokładnie, o ataku na Pentagon, w filmie były pokazane zapisy z kamery umieszczonej przy bramce ochroniarskiej przy wjeździe na parking chyba, po obejrzeniu tego fragmentu i całego filmu naprawdę miałem wątpliwości czy to samolot rozbił się o Pentagon, szczególnie po obejrzeniu fragmentu z zapisy kamery ochroniarskiej, na którym to było widać nie samolot, a raczej jakiś pocisk wbijający się w Pentagon, na ogromnego Boeinga to nie wyglądało

__

Użytkownik
garo

2006-09-12 14:41:52

Prawde mówiąc ja wogóle nie wierze w te całe ataki. To co opisano w [url=http://forumzn.katalogi.pl/temat1184/]tym[/url] tekście wydaje mi się być bardzo prawdopodobne. Rząd amerykański jest zdolny do wszystkiego! Ktokolwiek za tym stoi zginęły tysiące ludzi i choć raz w roku należy im się hołd... Choć jeden dzień w roku moglibyśmy pomyśleć o tych wszystkich ofiarach... Również uważam, że te wydarzenia są lekko 'przereklamowane', ale należy o Nich po prostu pamiętać. A Atak na Pentagon to moim zdaniem jeden wielki przekręt i na dowód polecam wszystkim obejrzenie [url=http://www.pentagonstrike.co.uk/pentagon_po.swf]tej[/url] prezentacji.

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-09-12 14:42:30

Swoja droga ciekawe co by bylo jakbysmy byli krajem super bogatym w rope.. czy tez musielibysmy sie obawiac USA :P

A co do tematu to... [*]

__

Użytkownik
n4rf

2006-09-12 14:50:23

swieczki swieczki \o/\o/\o/ [']['][']

__

VIP
spec_u

2006-09-12 15:14:39

taaa... + jeszcze najlepiej żebyśmy wyznawali islam i prowadzili badania nad bronią atomową ; D

__
ema

Użytkownik
unit10

2006-09-12 15:14:39

Jak sam mówiłem widzialem mnóstwo filmów na temat WTC i Pentagonu i te zdjęcia które publikują reportezry którzy chcą zrobić sensacje są pokazane ze specjalnego kąta i pokazują nam że tam nic nie ma...Oczywiście, jeśli widziałeś nagranie z ochrony Pentagonu to widać że to nie jest samolot, a jeśli jest to nie takich rozmiarów jak Boeing.
Jeśli już miałbym wierzyć to napewno nie uwierzyłbym rżadowi USA. Tylko zastanawia czy jeśli to oni zabili swoich cywilów to co się działo w Madrycie i Londynie...?

__

Użytkownik
unit10

2006-09-12 15:17:17

United93...ciekawe skąd Oni to wszystko wiedzieli, co się działo na pokładzie itp..rozumiem że obsługa samolotu jak widać na filmie dzwoniła do kontroli lotów ale żeby minuta po minucie zoobrazować wszystko...ale film ogólnie dobry :)

__

Użytkownik
stuu

2006-09-12 15:17:24

no ba, oczywiście że tak. nagle amerykanie wysłaliby list gończy za kaczyńskim naszym prezydentem jako terrorystą numer three, będącym zaraz za saddamem i alibabą alkaidy , że niby kaczyński to zbrodniarz narodowy, który dopuścił się kłamstw, odpuścił się wielu zbrodni etc. no i mielibyśmy najazd na bałtyk, na całe pomorze, na budki z lodami. nagle jak na filmie helikopter w ogniu pojawiłyby się masowo black hawki na niebie, hammerów byłby zatrzęsienie, polowanie na bezbronnych bezdomnych, co całość kreśliłaby się jako przekrój przez schematyczność w postępowaniu amerykańskich żołnierzy, dalej polityków. no i mielibyśmy wreszcie jakąś silną władzę nad nami. ech, możliwe że taka władza nam narzucona w postaci młodych wojskowych i starszych w białym domu byłaby lepsza niż ta nasza dotychczas i obecna. mniejsza jednak o to, bo piszę jakby lekko nie na temat. jak sądzę sensem postawienia takiego tematu jest chęć sprawdzenia na ile w nas wszystkich wije się po zakątkach naszego wnętrza pamięć o osobach niewinnie straconych w taki sposób, na ile w nas generuje się współczucie, na ile w nas pojawia się silny stopień refleksji, na ile w nas pojawia się pytanie dlaczego tak się stało i czy wreszcie, kogokolwiek z nas dotyka taka tragedia pośrednio czy bezpośrednio. większość wypisała się na temat ten, przekonując o swojej nieobojętności wobec takiej tragedii. i chyba właśnie o to chodzi. by pokazać, że nieważne czy emotikonową czy inną grafiką postawić gdzieś przy swoich słowach znak, znak zresztą jakkolwiek wyglądający, że jest to, śmiesznie bądź nie wyglądający, symbol pamięci o ofiarach, o tragedii, o wielkim mordzie dokonanym przez ludzi na ludziach w imię walki politycznej, bo przecież ani nie religijnej, ani nie ideowej.

__

Użytkownik
stuu

2006-09-12 15:18:42

no ba, oczywiście że tak. nagle amerykanie wysłaliby list gończy za kaczyńskim naszym prezydentem jako terrorystą numer three, będącym zaraz za saddamem i alibabą alkaidy , że niby kaczyński to zbrodniarz narodowy, który dopuścił się kłamstw, odpuścił się wielu zbrodni etc. no i mielibyśmy najazd na bałtyk, na całe pomorze, na budki z lodami. nagle jak na filmie helikopter w ogniu pojawiłyby się masowo black hawki na niebie, hammerów byłby zatrzęsienie, polowanie na bezbronnych bezdomnych, co całość kreśliłaby się jako przekrój przez schematyczność w postępowaniu amerykańskich żołnierzy, dalej polityków. no i mielibyśmy wreszcie jakąś silną władzę nad nami. ech, możliwe że taka władza nam narzucona w postaci młodych wojskowych i starszych w białym domu byłaby lepsza niż ta nasza dotychczas i obecna. mniejsza jednak o to, bo piszę jakby lekko nie na temat. jak sądzę sensem postawienia takiego tematu jest chęć sprawdzenia na ile w nas wszystkich wije się po zakątkach naszego wnętrza pamięć o osobach niewinnie straconych w taki sposób, na ile w nas generuje się współczucie, na ile w nas pojawia się silny stopień refleksji, na ile w nas pojawia się pytanie dlaczego tak się stało i czy wreszcie, kogokolwiek z nas dotyka taka tragedia pośrednio czy bezpośrednio. większość wypisała się na temat ten, przekonując o swojej nieobojętności wobec takiej tragedii. i chyba właśnie o to chodzi. by pokazać, że nieważne czy emotikonową czy inną grafiką postawić gdzieś przy swoich słowach znak, znak zresztą jakkolwiek wyglądający, że jest to, śmiesznie bądź nie wyglądający, symbol pamięci o ofiarach, o tragedii, o wielkim mordzie dokonanym przez ludzi na ludziach w imię walki politycznej, bo przecież ani nie religijnej, ani nie ideowej.

__

VIP
spec_u

2006-09-12 15:39:11

cytat: "Kilkunastu facetów z nożykami do tektury wykiwało najpotężniejszy wywiad świata, wykpiło najlepiej wyszkolone siły powietrzne i z niemal zegarmistrzowską precyzją wykonało największy terrorystyczny atak na Amerykę. "

+ [url=http://img165.imageshack.us/img165/6959/realafghanistanpf4.jpg]Al-Jazeera[/url] ; D

Btw Pentagon to przekręt.

__
ema

Były Redaktor
so0fka

2006-09-12 15:44:55

Imo czarna skrzynka.

__

Użytkownik
unit10

2006-09-12 16:17:42

Żadna ale to żadna czarna skrzynka się nie zachowała, z żadnego z samolotów. Są przygotowane na pociski pancerne ale dziwnym trafem żadna z czarnych skrzynek się nie wytrzymała zamachów lub poprostu zostały ukryte.

__

VIP
Preak

2006-09-12 16:27:10

troche czarna skrzynka, troche ja im opowiedzialem - jakos dali rade :D

__

Użytkownik
spEn

2006-09-12 16:35:15

Najlepiej to bybylo wypowiedziec wojne USA i od razu sie poddac. Pewnie byloby lepiej niz teraz ;d

__

Użytkownik
bekoo

2006-09-12 17:12:25

Statystyka,
amerykanie nie płaczą za katyniem
amerykaów nic nie obchodzi 1 wrzesnia
Czemu my mamy płakać przez amerykanów?
Bo prowadzą taką polityke i mamy za nich cierpieć?
Bo nasi żołnierze umierają za nich i za ich rope a ceny u nas takie same?
W afryce wiecej ludzi codziennie umera z głodu i jakoś nikt o nich nie wspomni...
Bo to my eurpejczycy stworzylismy ameryke? To nasi przodkowie tam żyją i rządzą?
Bo to my eurpejczycy (prawie wszyscy) umiemy wyciągać wnioski z wojen i ich juz nie prowadzimy?
Bo to na nas spoczywa obowiazek opieki nad biednymi?
Bo to my jestesmy szczytem cyliwizacji?
Czy nasza ziemia nie przelała za dużo krwi?
Czy tam gdzie jest biały człowiek musi być smutek , wojna i cierpienie?
Czy to my zniewaliśmy nasz braci bo nam nie chciało się pracować?
Czy to my niszczymy środowisko?
Czy aby napewno tolerujemy inne religie?
Czy to my prowadzilismy wojny w imię Jezusa Chrystusa?

A więc nie zapomnij o nich , bo kiedys ktoś może nie pamiętać o tobie,
a więc stań pokaż że czujesz i zapal świeczke...... wirtualną i pamiętaj o swojich bliźnich. [*]

__

Użytkownik
stuu

2006-09-12 17:17:48

poniekąd to jest dobre rozwiązanie, bo uczciwie przyznam że wolałbym być więźniem amerykanów, niż armii kaczyńskich. to może bardzo skrajne posunięcie myśli z mojej strony, jednak perspektywa bycia więźniem we własnym kraju, a perspektywa bycia więźniem profesjonalnej ekipy wojowników z usa wygląda jakby bardziej ciekawie ;)

__

Użytkownik
nox.

2006-09-12 17:41:16

zapomnoąć? znicza? ?;/

__

Użytkownik
bekoo

2006-09-12 17:44:29

Mój błąd XD

__

Użytkownik
nox.

2006-09-12 17:45:53

Dokladnie! Kumpel ktory byl w UK ostatnio opowiadal, jak jego szef z zona skladali mu kondolencje z okazji 1.09. W USA czegos takiego raczej nie uswiadczysz.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-09-12 17:48:50

trzeba bylo pilniej uwazac na lekcjach matmy.

sytuacja, w ktorej nie byla to mistyfikacja jest sytuacja bardziej normalna niz ta, w ktorej byloby to mystifykacja, prawda? nie chce mi sie tego dowodzic, wiec potraktujmy to jako zalozenie. z tego wynika jasno, ze ciezar dowodu lezy po stronie opowiadajacych sie za teoria spiskowa

ps. co nie zmienia faktu, ze sie z ta spiskowa teoria w duzej czesci zgadzam.

__

Użytkownik
nox.

2006-09-12 17:49:15

ale widze ze napisales "nie pamietać" a wystarczylo zmienic na "zapomnieć" i zamiast "znicz" napisales "świeczke" :]

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3622 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie