Kubica genialnie!

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
unit10

2006-09-10 18:29:17

dostać z zidana i to w kasku musiałoby boleć...

__

Użytkownik
Akhor

2006-09-10 19:08:07

w niedziele :ASD?

__

Użytkownik
e2

2006-09-10 19:46:41

tryb zaoczny...

__

Użytkownik
demisen

2006-09-10 20:09:28

Ciekawe czy Kubica ogladal ten film na polsacie "wyscig" czy cus takiego [ ten z super efektami specialnymi, co bolid wylatuje na 40m w gore i leci przez caly tor ] i dostal speeda :D

__

Użytkownik
Akhor

2006-09-10 21:10:32

:) ok Panie e2

__

VIP
valkir

2006-09-10 22:56:08

debiut Kubicy, choć i tak świetny, byłby jeszcze lepszy, gdyby trafił do dobrego teamu. Raz, że dysponowałby szybszym bolidem, dwa, pittstopy przebiegałyby szybciej. A tak i Kubica, i BMW-Sauber jako team uczą się dopiero wygrywać w F1. Być może w przyszłym sezonie będą mieli tak perfekcyjnie opanowane stopy jak Ferrari dzisiaj...

Pewnie, cieszmy się z jego postępów, ale nie popadajmy w euforię i jakieś palpitacje serca. Gdyby był takim geniuszem, wzięliby go zaraz np. do Renault lub nawet Ferrari, tak jak to miało miejsce z Schumacherem, który bardzo szybko trafił do Benettona, ówcześnie najlepszego teamu.

Tak czy tak - brawo!

__

VIP
Sh1eldeR

2006-09-10 23:03:16

Malysz sie utrzymuje w czolowce bardzo dlugo, dluzej niz inni wybitni zawodnicy - wiec nie wciskalbym 'intensywnosci uwielbienia kibicow' pod mianownik. Jesli polska malyszomania byla czyms wyjatkowym, to - porownujac go ze skoczkami z innych krajow, pozbawionymi takiego wsparcia - wyglada na to, ze zadzialala ona na korzysc Malysza.

A co do Kubicy i hasla "wygralismy". Kibicowanie i utozsamianie sie ze sportowcami to jeden z podstawowych elementow sportu. Czy Kubica sie skonczy od tego, ze miliony osob beda sie jaraly za kazdym razem, jak zdobedzie punktowane miejsce? Czy to skroci jego kariere np. do roku? Hmm, nawet jesli - a nie ma powodu, zeby tak sadzic - to bedzie najwyzej 1 podlamany kierowca i miliony cieszacych sie osob. Trudno, ze czyms byc moze bezsensownym. Zawsze to jakis powod do radosci. To na pewno jest pozytywne, z definicji.

Jak cie wkurza to cale zamieszanie, to moze faktycznie masz problem. A jak ci to po prostu nie odpowiada, to w tym nie uczestnicz. Pozostaloby ci wtedy tylko cieszyc sie z tego, ze inni znanezli sobie jakis maly powod do radosci. Nie ma sensu im tlumaczyc, ze nie maja sie z czego cieszyc, czyz nie?

__

Użytkownik
twoonesix

2006-09-10 23:18:17

Mi to nie odpowiada, bo szkoda mi chłopaka. Miliony cieszacych sie nieudacznikow i jeden zniszczony przez media wielki talent - nie odpowiada mi to. Co do Malysza - utrzymuje sie w czolowce, bo jest najlepszym skoczkiem wszechczasow, moim zdaniem. Gdyby nie media i wiele afer, rowniez zwiazanych z Tajnerem i jego zespolem (ktory byl niezbedny dla sukcesow) moze by jeszcze porzadzil z kilka lat i pobilby wszelkie rekordy. To jest po prostu cud, ktory rodzi sie raz na 100 lat przy dobrych lotach.
Cale szczescie, ze Kubica siedzi za granica, ale jak tak dalej pojdzie to i tam mu wejda na leb.

__

Użytkownik
matiz444

2006-09-10 23:20:20

Bardzo szybko czyli?

__

Użytkownik
pavo

2006-09-10 23:45:10

[hide=czyli tak]http://www.film.org.pl/images2/kung/15bb.jpg[/hide]

__

VIP
Shiro_4

2006-09-11 00:45:32

Podniecacie sie jak polamani tymi spektakularnymi wyczynami Kubicy. Luknijcie moze lepiej na niemca o nazwisku Vettel, na to ile ma lat i jakie czasy wykreca jako testowy kierowca BMW. Poki co polak nie ma jeszcze nawet kontraktu na przyszly rok, a wy juz robicie z niego nie wiadomo kogo. Zaloze sie, ze przed 3 miesiacami nikt nawet nie wiedzial kto to jest Kubica, a naraz wszyscy zostali specami od f1 :D. Ostudzcie zapal i nie robcie wiochy jak zrobiliscie z malysza!

__

VIP
Hakan

2006-09-11 09:55:57

W drugim wyscigu wystartowal juz w barwach Benettona, debiutowal w Jordanie.

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

VIP
grubyBubu

2006-09-11 10:23:48

Nie no wiecej niz 3 miechy nie przesadzaj : P Media podniecaly sie juz tym ze zostal kierowca testowym :P Reszta racja :)

__

VIP
grubyBubu

2006-09-11 10:29:22

Troche nierealne (Mś) w tym sezonie, zwlaszcza ze to jego 3 wyscig :P

__

VIP
Shiro_4

2006-09-11 11:03:10

Kto broni ludziom sie cieszyc ? Niech tylko robia to z umiarem i nie podsycaja tego nienaturalnie. O jezu mamy mistrza, kubica ich wszystkich rozwali, on zje szumahera i alonzo itp. to gruba przesada. Na serwisach typu onet.pl czy interia kazdy czyn kubicy to po prostu wielki sukces i sensacja !!!! Tak samo 12 miejsce w Turcji to wielkie osiagniecie!! (na 16 ktorzy dojechali). Wszystkiemu oczywiscie winne byly opony. Tylko nikt nie zauwazyl, ze wlasnie na drugim komplecie opon Kubica wykrecil swoj najlepszy czas okrazenia. Dajcie sobie na razie na luz :D \o/.

__

VIP
Sh1eldeR

2006-09-11 11:36:48

Sorry, ale komentarze na onecie, wp i pochodnych, jakie sa, kazdy widzi. Temat nie ma tu znaczenia.
Naprawde staram sie wierzyc, ze to _nie_ jest prawdziwy glos spoleczenstwa ;).

Jesli chodzi o same media, to nie od dzis wiadomo, ze nie podaja one obiektywnie calej prawdy. Popatrz na te wielkie alarmy: tu terrorysci, tam ptasia grypa, tam wsciekle krowy - w Polsce zrobiono z tego wielki szum, a jaki mialo to tak NAPRAWDE bezposredni wplyw na nasze spoleczenstwo? Zaden, nic sie nie stalo. Ludzie mieli sie troche pobac. Podobnie z dobrymi wiadomosciami - ciesza sie z Bog jeden wie czego i robia z tego niesamowita sensacje, nawet jesli w skali kraju to jest kompletna pierdola.
Dlatego zalecam trzymac dystans do tego, co pisza/mowia media. Ja tam w dupie mam Big Brothera, nie mam fioletowego pojecia o co chodzi w Tancu z gwiazdami, kto tam wystepuje i nic mnie nie obchodzi, kto z kim co tam; nie wiem o co sie kloci Mandaryna z (bylym chyba juz?!) mezem i nie rozpoznalbym ani jednej piosenki Dody.
Jestem za tym, zeby najpierw zerknac na czesc informacyjna newsa - to, czego on dotyczy. Nastepnie, jesli rzecz nie jest warta czytania 2 nastepnych stron ochow i achow, lub tez rozpaczania, proponuje tego po prostu nie czytac.
Konkretnie, co do Kubicy, to mam takie zdanie, ze cos zacznie sie okazywac dopiero za pare miesiecy. Poza tym jego team, BWM Sauber, nie jest najlepszy, a przygotowanie bolidu ma bardzo duze znaczenie - nawet jesli Kubica mialby wielki talent, to by go troche ograniczalo, poki co.
F1 kiedys lubilem ogladac ze wzgledu na zainteresowanie motoryzacja/technologia, ale nie widzialem wyscigu od lat. Byc moze dlatego, ze w Polsce nie byl to popularny sport - kazdy mial to gdzies. Teraz zaczyna sie to zmieniac, jak widac. Moze wiec przyjdzie mi jeszcze obejrzec wyscig F1 w pubie, przy piwku, ze znajomymi. Nie bede sie przed tym bronil tylko dlatego, zeby zrobic na przekor (nie wiadomo komu). Obejrze sobie wyscig, popijajac piwko. I bede sie cieszyl z kazdego goscia wyprzedzanego przez naszego kierowce.
Na razie jednak wstrzymam sie z nazywaniem go wielkim talentem - najpierw dajmy mu szanse (i czas) to udowodnic...

__

VIP
bizzare

2006-09-11 11:51:55

Szumi do Kubicy na podium: "Adaś zgoliłeś wąsy?" :DDD

__

Użytkownik
squiddy

2006-09-11 12:15:16

"Gdyby był takim geniuszem, wzięliby go zaraz np. do Renault lub nawet Ferrari, tak jak to miało miejsce z Schumacherem, który bardzo szybko trafił do Benettona, ówcześnie najlepszego teamu."

nie mam zamiaru tutaj podwazac geniuszu Schumacher'a ale...
z tego co wiem Schumacher nie mial tak szybko sukcesu w f1 jak robert ( na onecie pisze zestawienie ile kto potrzebowal GP aby wskoczyc na podium) . pozatym jesli wiesz (albo i nie wiesz) Schumacher mial wielkie plecy (czyli sponsorow), pozatym jest niemcem (nie jestem anty niemcy itd. w f1 jest kilka zespolow niemieckich to tez mu dalo +). no i jeszcze jedno kiedy stawal pierwszy raz na podium juz jezdzil w jednym z lepszych zespolow wiec na bolid nie mogl narzekac ( robert jezdzi w "beniaminku" f1, bmw sauber jezdzi 1 rok w f1, sa w fazie testow). na plecach siedzial mu massa (ferrari) w identycznym bolidzie co Schumacher wiec tez pokazal ze radzi sobie z szybszymi bolidami.

co do pitstopow to nie wyszlo im zle (roznice bylu mniej niz 0.xx s). a to to nie jest jakas wielka tam roznica (chociaz sytuacja z alonso ..., z 2 strony oni wyjechali rowno wiec wyszlo na to samo)

wiadomo ze jeden wyscig mistrzostwa swiata nie czynni. robert ma 5 wyscigow (juz teraz 3) zeby sie pokazac, i to mu jak narazie bardzo ladnie wychodzi.

vettel jest testowym. jesli wiesz co to oznacza, ma silnik ktory nie jezdzi w GP wiec naciska ile chce, btw to samo robil kubica jak byl na jego miejscu. co nie podlega uwadze ze tak samo jak kubicy wrozy mu sie wielka kariere w f1.

a czy to jakis problem ze ktos pol roku temu nie wiedzial kto to kubica. a kto slyszal o malyszu zanim zaczol wygrywac kwalifikacje do 4 skoczni (poczatek wielkich wygranych)?? kazdy ma (chyba) telewizor wiec nie wolno bronic nikomu ogladnaia czy kibicowania.

__

Użytkownik
mbronka

2006-09-11 12:45:20

a Robert do niego:

"Wczoraj twoja zona przyciela mi wlosy na jajkach "

;asd

__

VIP
grubyBubu

2006-09-11 12:47:19

Raczej "wolałbym Twoja siostre" :D

__

Były Redaktor
raul

2006-09-11 13:33:24

zamykam oczy i widze juz 20 tys. polakow na przyszlorocznych Grand Prix F1 :D przyszli prosto spod skoczni narciarskiej. ;DDDDDDDDDD

__

VIP
Hakan

2006-09-11 13:50:35

Narodowa zbiorka pieniedzy - zamiast na Swiatynie Opatrznosci Bozej (czy jak to sie nazywa) - zbieramy na tor F1 :))))

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
twoonesix

2006-09-11 15:20:40

nie mowie o tym ;)

w tym zapunktowal juz, a zapunktowal by wiecej gdyby nie jego slaby team...

__

Użytkownik
*Jaras

2006-09-11 17:55:49

#61 - Wole tor F1.

Da miejsce pracy wielu ludziom.

Mi nie przeszkadza caly ten medialny szum. Mamy z kogo sie cieszyc. A Wy, skoro tak juz jedziecie, ze wszyscy sie ciesza, to powiem, ze poprostu jest to pierwszy w historii Polak smigajacy w Formule 1, kiedys to byla abstrakcja.

Tak - zabronce ludziom sie cieszyc, bo niby robia wioske. I prawda jest taka, ze tak czy siak na te 50-70 okrazen przy telewizorach siedziec beda ludzie, ktorym ten sport sie podoba, inni poprostu nie dadza rady i to oleja. Wielku szum wokol Kubicy? Gdzie.. No fakt, wtedy kiedy zajmuje trzecie miejsce w grand prix, albo w czasie komentowania jego jazdy (w czasie wyscigu). Zalosni sa co niektorzy z Was.

I teraz "super elo modne" stanie sie na szybko najezdzanie na kazdego cieszacego sie nowego kibica, tak. Kubica ma sie czym chwalic. Zwerbowal wielu kibicow tego sportu, bo komu mielismy kibicowac? Niemcom? Tak, na bank jaxa i inni sceptycy sikaliscie z radosci ogladajac wygrywajacych niemcow.

Ma prawo zaczac sie wielkie bum, bo mamy wreszcie komu kibicowac w tym sporcie.

__

Użytkownik
garo

2006-09-11 18:22:39

W Polsce istnieje tor na którym mogły by odbywać się w przyszłości zawody Formuły 1. Mowa tu oczywiście o [url=http://www.aw.poznan.pl/tor/plan/index.html]Torze Poznań[/url]. Były by potrzebne niemałe środki finansowe na jego przebudowę, ale to zawsze nie budowa od zera... Kiedyś nawet spekulowano nad rozegraniem w Polsce Prand Prix F1, ale wszystko jakoś ucichło. I było to na długo przed pojawieniem się Roberta Kubicy...

__

Użytkownik
squiddy

2006-09-11 21:04:43

amen ^^

__

VIP
bizzare

2006-09-11 21:55:23

Siostre Ralph'a :-DDD

__

Użytkownik
mbronka

2006-09-11 22:43:48

siakies foto? : >

__

VIP
bizzare

2006-09-12 06:07:44

http://www.a1memorabilia.co.uk/acatalog/Ralph-Schumacher.jpg

__

Użytkownik
mbronka

2006-09-12 11:22:12

co ty mi tu? :asd
chcialem foto siostry ralpha rofl :asd a nie tego geja ..

edit:
aaaaaaaaaaaa, nie skumalem :asd hehehhee

__

VIP
Hakan

2006-09-12 14:24:39

Jak ktos nie widzial: [url=http://youtube.com/watch?v=jrnBsoIYoCQ]start z Monzy[/url]

__

VIP
bizzare

2006-09-12 16:31:20

oj Michaś Michaś... ;asd

__

Użytkownik
sianko

2006-09-12 20:04:59

tak jak jest + powinien być i -

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-09-12 20:23:03

eh... tak malo sportowych sukcesow w polsce, ze kazdy "szczesliwiec" ktoremu sie cos uda, jest udupiony przez media, a polskie spoleczenstwo tak sie podnieca, ze ja pie*dole. zenua totalna. ale i tak brawo kubica:D

__

• 1
  • 2

Warning: getimagesize(http://www.film.org.pl/images2/kung/15bb.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.a1memorabilia.co.uk/acatalog/Ralph-Schumacher.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 409 Conflict in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

7339 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie