Użytkownik
|
http://replays.pl/forum/temat/2377/
Witam,
Jak dobrze wiecie już w tą sobotę rozpocznie się największy w naszym kraju turniej, który to przyciągnie do Warszawy ośmiu najlepszych graczy z całej Polski. Piszę te słowa nie po to, aby po raz kolejny zapowiedzieć Polskie eliminacje, do WCG ale po to abyśmy prześledzili kilka gier, bo ja oraz moi znajomi (nie tylko ze sceny Warcrafta) mamy podejrzenia, że jeden z graczy w grach finałowych po prostu oszukiwał. Nie zrozumcie mnie źle, bo nie jest to mój głupi wymysł a przypuszczenia wielu czołowych organizatorów oraz sędziów z naszej sceny. Nie chcę w tej wiadomości nikogo obrażać i oskarżać, ale po prostu proszę, aby każdy z użytkowników, którzy zobaczą ten temat przejrzeli trzy gry z tegorocznych eliminacji i zastanowili się czy jeden z graczy chcąc okazać się mocniejszy a zarazem lepszy używał wspomagacza o nazwie “Team Speak”.
Rozgrywka na mapie TM, gra jak każda inna do czasu 10 minuty. Wtedy to ja ruszam screepowac obserwatorium i zaraz po tym zostaje zaatakowany przez gora. Widzac jego przy wlaczonej mgle widzimy jak po screepowaniu obozu najemnikow natychmiast rusza dokladnie w miejsce w ktroym ja zaczalem creep a przeciez moglem być zupelnie gdzie indziej. Ja rozumiem, że jeszcze w tej grze możecie nie zobaczyć tego “czegoś", więc zapraszam wszystkich do zobaczenia naszej ostatniej gry na mapie EI.
Moje najwieksze przypuszczenia dotyczyly 3 i ostatniej gry na EI. Ogladalem ja 10 razy w predkosci ½ mgla wojny, podlgad pod goro i uwazam ze cos jest bardzo dziwnego w niej. Otoz ogaldajac tak jak mowilem tym sposobem od 11:30 minuty możemy latwo dostrzec ze goro zamierza screepowac sklep a zaraz w pewnym momencie rusza zrobic bardzo dziwny creepjack. Bardzo mnie to zaintrygowalo, na poczatku myslalem ze zobaczyl mnie wilkiem którego wyslal wczesniej ale tak się nie dzieje. Nie mam zamiaru się powtarzać, że mój przeciwnik w tym czasie wykazał się prawie, że nieziemskim wyczuciem, ale ta gra wzbudziła u wszystkich ludzi, którzy oglądali te powtórki największe zdziwienie. Orc, który stoi przed creepem, dzięki któremu może dostać bardzo wiele doświadczenia (+item) postanawia zmienić swoje plany i ruszyc dokladnie w miejscu w którym ja zaczalem creep, z którego to wypadają o wiele gorsze przedmioty oraz dostaje się mniej dostaje się mniej doświadczenia. Wiec w takim razie co go sklonilo do tak dziwnego ruchu?? A musicie wiedziec ze jest to 3 gra i moim zdaniem trzeci kotrowersyjny ruch gora.
Ostatnia gra o ktorej chce cos wspomniec była tak naprawde grana na poczatku. Akcje ta wychwycil znany sedzia którego imienia nie chce zdradzic (przynajmniej jeszcze nie teraz)
Ogladajcie cala gre w predkosci 8x i jakies 2 miny przed koncem gry zwolnijcie znowu do ½ i zobaczcie uwaznie jak goro popisuje się kolejnym swietnym wyczuciem lapiac mnie po raz 3 w bardzo dziwny sposób. Wiec w takim razie co go sklonilo do tak dziwnego ruchu?? A musicie wiedziec ze jest to 3 gra i moim zdaniem trzeci kotrowersyjny ruch gora. Czyzby miał az tak swietne wyczucie ?? Raczej watpie bo z taka przewidywalnoscia rywala nie powstydzilby się żadne progamer..
Mam nadzieję, że każdy zrozumie czemu opisalem ta sprawe i wypowie się na temat tych trzech gier. Powiem szczerze, że ja nigdy nie napisałbym tego, co wyżej możecie przeczytać, ale zostałem nakłoniony przez kilku najbardziej znanych w Polsce organizatorów o nagłośnienia tej sprawy, bo czuje się skrzywdzony i jeśli rzeczywiście sporo osób podzieli moje zdanie to chciałbym, aby organizatorzy tegorocznych eliminacji do WCG rozwiązali ten problem.
Wydaje mi się, że ten post nie stworzy kolejnej to walki pomiędzy drużynami a po prostu udowodni moją racje lub zaprzeczy tezie kilku fachowców z naszej sceny.
Chcę, aby w tym temacie wypowiadały się tylko te osoby, które wcześniej prześledziły te gry i wypowiedzieć się na ich temat. Dziękuje za pomoc, pozdrawiam
Link do gier:
replays.pl/replay/25462 TR
replays.pl/replay/25562 TM
replays.pl/replay/25463 EI
By Nazgul.pl
_
Teraz cos ode mnie. Nie postuje tego topicu bez potrzeby. Czesc z Was zna sie na WC3 i ma na dysku. Potrzebna jest Wasza opinia na ten temat oraz zdanie kilkunastu osob, aby nie doszlo do “oszustwa” w oszustwie. Jezeli byscie mogli poswiecic chwilke na obejrzenie replayow wedlug wskazowek oraz wypowiedzenie sie w tamtym topicu, bylbym bardzo wdzieczny.
Temat na prosbe Nazgula
__
|
Użytkownik
|
Nie znam sie na WC3 za dobrze, ale po przeczytaniu "z grubsza" tego posta moge powiedziec tyle: mi to podchodzi pod skilla, szczescie i czystego farta.
__
|
PRO
|
A jak moza w wc3 oszukiwac? Sa softy do zdjeia mgly wojny?
__
|
Użytkownik
|
maphack
__
|
Użytkownik
|
Nie wiem jak to jest w Wc3 ale w SC jest taki programik co robi z repa VODsa, ogladając repka z widoku przeciwnika widać dokładnie co on robi i co widzi.
__
|
Użytkownik
|
1. Maphack
2. TeamSpeak / Ventrilo / Skype - osoba, która siedzi na obserwatorze może podpowiadać.
W takich grach powinni brać tylko udział sami gracze + host oraz WTV. WTV powinno mieć opóźnienie 1-2 min tak jak HLTV w CS, aby wyeliminować wszystkie próby podpowiadania. Możecie dać repy na zagraniczne forum, ciekawe co na to powiedzą.
__
|
Użytkownik
|
1.Maphack
2.TeamSpeak / Ventrilo / Skype - osoba, która siedzi na obserwatorze może podpowiadać.
W takich grach powinni brać tylko udział sami gracze + host oraz WTV. WTV powinno mieć opóźnienie 1-2 min tak jak HLTV w CS, aby wyeliminować wszystkie próby podpowiadania. Możecie dać repy na zagraniczne forum, ciekawe co na to powiedzą.
__
|
Użytkownik
|
zartujesz ze nie ma opoznienia? :o Jesli nie ma to... gg dla tworcow. :/
__
|
Użytkownik
|
chyba, ze ktos podpowiada na TS/Skype...
__
|
Użytkownik
|
Jeżeli gra się rozpocznie i wchodzisz po 4min to przyspiesza Ci, aż do aktualnego stanu. Wieć wydaje mi się, że nie ma opóźnienia.
__
|
Użytkownik
|
ma skilla nie bylo cie tam lecial na 2 :}
__
|
VIP
|
o kurcza, jesli macie w w3 taka akcje ze wtv jest live 1~1s to ladnie...
__
|