Nowy spot Platformy Obywatelskiej

Dostosuj

Autor Wiadomość
PRO
sxl

2006-09-05 16:44:10

Jestem przeciwny koalcji, bo tworzą ją populiści, ex-faszyści i ludzie, którzy nie mają pojęcia na temat rozwijania gospodarki i prowadzenia polytki międzynarodowej.

Nie chce mi się wymieniać więcej, ale imho te argumenty są wystarczające by nie zmieniać przekonań i dalej twierdzić, że władze w postaci PiS, LPR i Samoobrony są dla polski żenujące i przynoszą straty polskiej gospodarce.

__

VIP
Sh1eldeR

2006-09-05 18:22:23

Lepiej, ale nie do konca.

Np. gospodarka: na razie wcale nie idzie na leb, na szyje. Przeciwnie. Zlotowka sie umacnia, PKB rosnie. Spodziewalem sie czegos dokladnie odwrotnego, ale jest inaczej. A PiSowscy spece od gospodarki to mimo wszystko utytulowani ludzie i na pewno mozna ich nazwac fachowcami (choc starej daty).

A kto taki jest ex-faszysta, i czy ci ex-faszysci stanowia jakis znaczacy fragment partii rzadzacych?

__

PRO
sxl

2006-09-05 18:52:33

Jednego się nauczyłem przez ostatnie 9 miesięcy - z wyznawcami PiSu nie ma się co kłócić ;) Dlatego przykro mi jeżeli Cię teraz rozczaruję ale nie mam ochoty kontynuować debaty na temat polityki braci K. :)

Let's call it a day.

__

VIP
Sh1eldeR

2006-09-05 19:16:34

Sugerujesz, ze jestem wyznawca PiSu - ale sie mylisz. Jesli za rok-poltora odbylyby sie wybory, prawie na pewno nie glosowalbym an PiS i pochodne. I nie uwazam, ani nigdy nie uwazalem, ze PiS, Samoobrona i LPR przy wladzy oznaczaja lepsza Polske - tj. ze lepiej sie bedzie w niej zylo ogolowi obywateli (jesli o mnie chodzi jednak, to nie mieszcze sie w tej "wiekszosci obywateli").

__

Użytkownik
navineo

2006-09-05 19:44:53

wreszcie trafila sie sensowna wypowiedz na temat polityki w internecie :>
congratsy :D

co do samych argumentow bo widze ze troche na nie oczekujesz to ja ze swojej strony przytocze:
1. decyzje i poglady Giertycha w edukacji oraz jego stosunek do protestow (w rodzaju: to lewica je napedza a to *podobywatel*)
2. pomysly Leppera na gospodarke (podatek obrotowy?)
3. organizacyjny nielad (bardzo bardzo delikatnie powiedziane) jaki PiS wprowadza w panstwie i jaki z powodzeniem wprowadzil w administracji Warszawy (to akurat znam z pierwszej reki i bardzo dokladnie obserwuje jak urzad miasta stracil rece i nogi a glowa zajela sie polityka - przez ostatnia kadencje w warszawie nie zrobiono _NIC_, a przepraszam jest muzeum powstania warszawskiego, reszta tematow _LEZY_ i niech nikt sie nie ludzi Marcinkiewicz nic nie zmienil

__

Użytkownik
garo

2006-09-05 20:55:55

[url=http://www.youtube.com/watch?v=Yt1sXHG-55Y&mode=related&search=]Polska Polityka i tyle...[/url]

__

VIP
grubyBubu

2006-09-05 21:07:32

Sxl'owi chodzilo pewnie o Wierzejskiego, Giertycha... I jeszcze jeden taki tylko nie pamietam nazwiska :)

__

Użytkownik
lasica

2006-09-06 20:34:16

to prawda że sam pomysł reklamy PiSu jest bardzo podobny do tego amerykańskiego, ale wykonanie jest inne a PO nawet nie strudziło się żeby dodać coś od siebie. to jest tak jakbyś szukał sobie w internecie jakiegoś wypracowania na lekcję i korzystając z niego ubrał to w inne słowa, lecz treść pozostawił tą samą, albo skopiował żywcem i oddał - i jak można wierzyć człowiekowi który popełnia taką zbrodnie jak skopiowanie żywcem czyjegoś spotu - bo jak dla mnie taki człowiek jest kompletnie niepoważny. a btw, jeżeli dla Ciebie 90% i 100 % to jest to samo, to ja nie wiem jak przeszedłeś podstawówkę i nie wiem co w tym takiego śmiesznego, że tak Ci się z tego śmiać chcę, bo ja bym chyba na Twoim miejscu zaczął płakać.
pozdrawiam serdecznie

__

Użytkownik
lasica

2006-09-06 20:37:31

"Piszesz ze nie potrafia wygrac normalnie wyborow, a ci co wygrali robia to wlasnie w taki nienormalny sposob. " - sory, ale naprawdę nie rozumiem o czym mówisz? mogłbyś trochę jaśniej?

jakbyś mógł to złam te 3 posty, proszę, bo nie rozumiem naprawdę gdzie widzisz tu sprzeczności.
pozdrawiam serdecznie

__

Użytkownik
szefo

2006-09-06 22:00:55

"przypomnij mi, bo z tego co pamiętam to głównie PO podkładało świnie." -> liberalna pusta lodowka w kampanii do sejmu PISu, cos sie swieci?

"oczywiście że widziałem. tyle tylko, że PiS nie kopiuje całej reklamy i motywów z niej Amerykanów, lecz samą koncepcje. a PO nawet misia takiego samego dały." -> znaczy ze mis w reklamie PO, ktory ma tylko taki sam kolor decyduje dla Ciebie o tym, ze reklama jest kopia, a 4 sceny skopiowane z reklamy amerykanskiej i ta sama gadka kaczynskiego skopiowana na polski w reklamie PISu z ludzikami niosacymi dywan, o tym, ze juz nia nie jest?

"Piszesz ze nie potrafia wygrac normalnie wyborow, a ci co wygrali robia to wlasnie w taki nienormalny sposob. " - sory, ale naprawdę nie rozumiem o czym mówisz? mogłbyś trochę jaśniej?" -> PIS moze wygrywac wybory pokazujac pusta lodowke ktora oprozni liberalne PO , co poniekad jest teoretyzowaniem i czarnowidzeniem z ich strony, to czemu PO nie moze pokazac propagandowej zbitki z przemow naszego fuhrera?

A co do kopiowania reklam z innych krajow. Reklama wyborcza to taki sam bullshit jak reklama coli czy czipsow, jesli reklama wpasowuje sie w realia danego kraju to sie ja kopiuje/adaptuje. Nie widze problemu, dopoki mi tusk nie opowiada ze california zwiekszy pkb. Zreszta PO dostalo pisemna zgode partii republikanskiej na ta reklame.

__

Użytkownik
Raptil

2006-09-06 22:18:33

dziwne, że PiS wygrał dlatego, że posiadał ciekawszy spot...btw. i tak co nie zrobimy będzie źle tak jest i będzie dopóki nie zmieni się mentalność polaków, którzy w krótkim okresie chcą się jak najbardziej nachapać, zamiast budować solidną firmę od podstaw, największe korporacje właśnie tak zaczynały i powoli z roku na rok, z pokolenia na pokolenie rozbudowywały się, dając zarobić pracowniką i chyba im źle nie wyszło ? (taka dygresja, to samo można podłozyć do polityki, każdy kto się dostanie obsadza rodzinkę wysoko).Taka jest poprostu mentalność polaków (oczywiście ślązacy są inni, lepsi).Takie życie, niestety gdzie się obrócisz to cię w dupe kopną ; ).

__

Użytkownik
twoonesix

2006-09-06 22:47:02

Zmiany gospodarcze nastepuja bardzo wolno. To, co obserwujemy dzis jest efektem polityki poprzedniego, a moze i jeszcze poprzedniejszego rzadu. Efekty dzialania PiSu prawdopodobnie ujrzymy dopiero w nastepnej kadencji.

Tyle wiem o podstawach ekonomii i wiem, ze jest to prawda ;) Zapytaj jakiegokolwiek specjaliste w tej dziedzinie (hint: niepartyjnego)

__

Użytkownik
twoonesix

2006-09-06 22:58:03

PO i PiS sa tak wlasciwie siebie warci. PiS podzieli los SLD, ale zostanie jeszcze glosniej zapamietana. Boje sie, co bedzie nastepne. O AWS bylo glosno i otwarcie krytykowano, bylo troche afer. SLD jak skonczylo jeszcze pamietamy - rozklad, powzne oskarzenia korupcyjne. Jak skonczy PiS nie wiem, ale jesli ta tendencja sie utrzyma bedzie dym.

SLD, PO i PiS, czyli jedyne realne partie dzisiaj to DNO. Z czego SLD jest w miare skuteczne i przyjazne, a PO ma (a przynajmniej mialo) sensowne poglady gospodarcze (ktore moga sie nagle zmienic, jakos im nie ufam). A PiS potrafi skutecznie usuwac ze stanowisk osoby ktore maja zla prase, bo akurat sie wydalo, ze troche nakradly (czego o SLD powiedziec raczej nie mozna, niestety). Popaprancy z roznych dziwactw fundamentalistow "katolickich" (ktorzy stali sie juz zaprzeczeniem katolicyzmu), samogwałt i inne oszołomstwo to juz w ogole placz i zgrzytanie zebami.

Ostatnio pewna osoba gdy zazartowala o tym, ze startuje w wyborach samorzadowych obrazila sie na mnie gdy potraktowalem to serio ;) To mnie wlasnie boli. Nikt inteligentny nie bierze sie w tym kraju do polityki, bo uwaza sie, ze:

1. Nie maja szans
2. Skompromituja sie
3. Zyskaja zla opinie zlodzieji i kretaczy
4. Nie kreci ich wzajemne obrzucanie sie blotem vel kampania wyborcza

__

Użytkownik
lasica

2006-09-06 23:12:21

Dziękuje za jasną odpowiedź. Niestety nie ustosunkuję się do niej, ponieważ ta rozmowa trwałaby bardzo długo. Są zwolennicy PO i są zwolennicy PiS, Ty należysz do tych pierwszych i jest normalne że dla Ciebie oni są lepsi, niewinni. Ja należę do zwolenników PiSu. Szkoda tylko, że wszyscy sobie jeżdżą po tej partii, bo bracia Kaczyńscy nie mają takiej ładnej "gadki" jak stoczniowiec co pokazuje w reklamach że pracował wysokościowo, a nigdy tam nie pracował (specjalnie nie wymieniam nazwiska). Niestety nie zawsze partia która ma ładny program, jej członkowie potrafią pięknie mówić jest najlepsza (patrz lata ubiegłe). Szkoda tylko, że nie gdybamy co by było gdyby PO wygrało wybory i czy tak pięknie jak zapowiadali realizowaliby swój program. Dodam tylko że program PiSu jest jak najbardziej realny i bardzo ciekawy (wg. mnie), lecz niestety inne partie robią wszystko aby go nie realizować nie dlatego że jest taki i owaki, ale tylko aby pokazać jaki PiS jest zły i niedobry. Nie jest mi dane aby przekonać was do moich racji, ani Wy do przekonania mnie.

pozdrawiam serdecznie

__

VIP
Shiro_4

2006-09-06 23:16:32

Starasz sie uspokajac nastroje, a obiektywny nie jestes. Powiedz mi jak pis nie moze realizowac swojego programu skoro opozycja nie ma wystarczajacej ilosci glosow zeby przeglosowac cokolwiek. Stary, Kaczynski ci powiedzial i uwierzyles ? Jedyne co opozycja moze robic to mowic, pis ma wladze i odpowiedzialnosc za to jak ja sprawuje spoczywa tylko i wylacznie na nich! Nie dajcie sobie, wmowic ze jest inaczej.

__

VIP
grubyBubu

2006-09-06 23:26:34

Prosta sprawa. PiS tworzy ustawe PiS ma wiekszosc PiS moze ja zatwierdzac OBOJETNIE CZEGO BY ONA DOTYCZYLA.
Najbardziej ostatnio podoba mi sie uchwala/ustawa o ordynacji wyborczej. Za rzadow SLD jak sojusz chcial wprowadzic tą samą ustawe/uchwale? To PiS wyszedl z sali w ramach protestu. A teaz na sile ją uchwalil : )
Ot taka sprawiedliwosc "Kali ukrasc krowa-dobrze, Kalemu ukrasc krowa-źle"

__

Użytkownik
w1n

2006-09-06 23:28:03

może chodzi o pana Bosaka:P?

__

Użytkownik
w1n

2006-09-06 23:28:52

a widzieliście już spot PiS'u ?:D re:PO chyba się nazywa

__

VIP
grubyBubu

2006-09-06 23:29:25

Hmm sprawdze w gazecie i Ci dam znac czy o niego : D Najwyzej dochodzi jeszcze jeden : P

__

Użytkownik
Tooros

2006-09-06 23:49:52

"Dziadek Tuska był w Wehrmachcie"

__

Użytkownik
Tooros

2006-09-06 23:54:12

Spokój ludzie, bo tą rozmowę będą przez 5 lat przechowywać.

__

Użytkownik
szefo

2006-09-07 11:41:59

Wiesz co lsc nie za bardzo jest sens z toba rozmawiac. Ja juz np. nie mam zamiaru ;)

__

VIP
Sh1eldeR

2006-09-07 12:40:47

Dobre :D Nawet jesli pisales ten komentarz z przymruzeniem oka, najsmieszniejsze w nim jest chyba to, ze w zasadzie napisales prawde... :D

__

VIP
Sh1eldeR

2006-09-07 12:43:17

Jesli pojawil sie w Internecie, bylbym wdzieczny za link.

__

Użytkownik
unit10

2006-09-07 13:55:12

Najlepszy był mój ojciec który polityka interesuje się od hoho czasu...jak go zapytałem co sądzi o spocie PO, PiS'u i sytuacjii w kraju...odpowiedź była jakże urzekająca: eee a idź z tym w ch*j ;-DDDDDDD

__

Użytkownik
buka8

2006-09-07 15:12:26

Jakie by to było, lepsze jest niż spot PiSu z tym remontowaniem domu ;/

__

Użytkownik
twoonesix

2006-09-07 17:55:36

I jeszcze jedno:

W Stanach Zjednoczonych osoba ubiegająca się o urząd prezydenta (a konkretniej startująca w wyborach prezydenckich) jest uosobieniem czystości i uczciwości, uogólniając. Dlatego też, w poprzednich wyborach startował pewien polsko-amerykański przedsiębiorca, który startując w Polskich wyborach chciał zyskać na wiarygodności.

W Polsce to inaczej funkcjonuje, prawda? :)

__

Użytkownik
neoxs

2006-09-07 23:18:43

Bo teraz jest modna nagonka na Kaczynskich i PiS.... zreszta po czesci zawdzieczamy to mediom... w koncu sie ludziom znudzi jak Chuck Norris =P

__

Użytkownik
zEx

2006-09-07 23:58:04

[url=http://youtube.com/watch?v=F0ZA3g1Sq9M]Spot SLD[/url], a spot PiSu jest do bani :

__

Użytkownik
w1n

2006-09-08 16:07:24

widziałem już go 2 razy w TV, ale niestety w internecie nie moge znaleśc:(, podobnie na stronie Pis'u

__

Użytkownik
lasica

2006-09-08 16:48:26

no akurat jestem zdania że był.

__

Użytkownik
lasica

2006-09-08 16:56:32

mając takich sojuszników jak Samoobrona to nie można realizować swojego programu, a PiS obecnie nie chce rozwiązania rządu, więc podporządkowuje się.
odpowiadając na komentarz wyżej: nie wmawiam sobie niczego, po prostu widzę co robi Tusk i aż mnie złość bierze, że taki człowiek chciał zostać prezydentem. Kaczyński przynajmniej jest sprawiedliwy. Słyszałeś kiedykolwiek o jakiejś aferze że oskarżano go o jakieś łapówki czy o należenie do sb? no właśnie - po prostu nikt tego nie udowodni, bo nie ma jakichkolwiek przesłanek.

pozdrawiam

__

VIP
grubyBubu

2006-09-08 18:05:00

Sami sobie takiego sojusznika wybrali. I powiedz mi co to jest za problem kogos oskarzyc? Ile razy juz poslowie PiSu oskarzali o to albo tamto poslow opozycji? Wiele razy. A w przypadku Tuska ani razu sie nie potwierdzily.
To w takim razcie to co napisales ze Kaczynskiego nie oskarzano o cokolwiek nie mozna potraktowac jak argument in plus dla Prezydenta (premiera) bo w kazdej chwili mozna to zrobic nie majac dowodow (vide Kurski)
Aha i zeby nie bylo, nie glosowalem na Tuska ani na PO : P

__

Użytkownik
lasica

2006-09-08 19:36:40

wybierając takiego sojusznika nie mieli wyboru, bo PO to pany i po przegranej nie chcą rządzić jako partia "gorsza" (choć przed wyborami obiecywali sojusz, ale po wyborach pokazali rogi), a rządzenie mniejszością jest niezbyt łatwe.
skoro mas media znajdują jakieś oskarżenia to znaczy że jego sprawa nie jest czysta - tylko winny się tłumaczy, bo niewinny nie ma z czego. oczywiście udowodnienie czegoś jest sprawą o wiele trudniejszą niż znalezienie takiego powiązania, więc dowodów nie ma.

pozdrawiam

__

VIP
grubyBubu

2006-09-08 21:51:25

Akurat PO chcialo tylko niewiele mniej niz PiS jako ze obie partie mialy prawie identyczny wynik wyborczy (:P) A od oskarzen glownie jest Kurski a nie mas media. Tak jak mowilem, nie jest problemem kogos oskarzyc, problemem jest miec na to dowody a poki co nic Tuskowi nie udowodniono z zarzutów wiec jest niewinny.

__

Użytkownik
navineo

2006-09-09 01:52:25

fakt - ta nagonka momentami jest smieszna,
co nie zmienia faktu ze PiS uosabia wszelkie cechy idiotyzmu politycznego i organizacyjnego

__

Użytkownik
Tooros

2006-09-09 15:17:16

Ale to nie było zbyt uczciwe nieprawdaż?

__

VIP
bizzare

2006-11-05 21:18:27

[url=http://www.youtube.com/watch?v=JchOKFlI-xE]Spot Szymona Majewskiego[/url] :-D

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-11-05 21:59:56

bylo w szymonie gdzies z miesiac temu :]

__

Użytkownik
El-Mo

2006-11-05 22:46:08

[url=http://www.youtube.com/watch?v=yQurInEXgB8]?[/url]

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

6773 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie