Nowy spot Platformy Obywatelskiej

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
zEx

2006-09-03 20:15:38

[hide=Spot]

[url=http://youtube.com/watch?v=Hii-FYnFMog]Spot PO[/url][/hide]

Co Wy na to? IMO Tusk troche spierdzielil pod koniec ale ogolnie spocik calkiem, calkiem uderza w PiS.

I cos na poprawe humoru.

[url=http://youtube.com/watch?v=mmGwTUdK-iA&mode=related&search=]Pan Edward ma racje Xd[/url] - dla rozluznienia, pan Edward przejmuje szklo kontaktowe i zabawia sie w dominatora.

[url=http://youtube.com/watch?v=nW62VKacuUs]Sandały Kurskiego[/url]

[url=http://youtube.com/watch?v=pqyzA8cvH8s]Sejmowe rozmowy[/url]

[url=http://youtube.com/watch?v=goT6I3-ZvRM]Metafizyka Jurka[/url]

[url=http://youtube.com/watch?v=cc_r4-JJAck&mode=related&search=]Muppet : Sejm[/url]

[url=http://youtube.com/watch?v=jY7YCYVe2dY]Duch Rokita[/url]

[url=http://youtube.com/watch?v=1mfHkmIyhp8]Klasyk ;)[/url]

__

VIP
bizzare

2006-09-03 20:25:55

Dlaczego spierdzielił?

__

Użytkownik
zEx

2006-09-03 20:29:28

IMO powinien rzucic jakies twarde haslo, byc bardziej stanowczym, a nie jakies milusinskie teksty z lekka nutka ironii.

__

VIP
bizzare

2006-09-03 20:31:48

Może i mógł lepiej, ale źle nie wyszło :-)

__

Użytkownik
zEx

2006-09-03 20:37:36

Moze az tak zle nie, bo poczatek z Jarusiem wymiata :D

__

Użytkownik
Vymiott

2006-09-03 20:39:33

Ten spot jest beznadziejny... takie moje zdanie.

__

VIP
bizzare

2006-09-03 20:49:02

Dlaczego beznadziejny?

__

Użytkownik
Tymek

2006-09-03 20:49:11

Heh, nie żebym był jakoś szczególnie zachwycony tym co wymyśliło PO, ale lepsze to niż spoty PiS, które na myśl przywodzą komunistyczną propagandę, takie jest moje zdanie.

__

Użytkownik
saBek

2006-09-03 20:55:02

Co to za temat? Ty chcesz z kimś rozmawiać o polityce na tym forum?

__

Użytkownik
obni

2006-09-03 20:55:42

no wedlug mnie bardzo ładny spot :) A konców własnie jest bardzo dobra

__

Użytkownik
zEx

2006-09-03 21:21:28

:D Owszem sprobuje ;f

__

VIP
Sh1eldeR

2006-09-03 21:34:04

Czy te fragmenty z Kaczynskim to fragmenty ich przemowien z kampanii przedwyborowej? A ten Tusk na koncu to stary spot Platformy z tejze kampanii?

Jesli tak, to filmik jest bardzo dobry. Pokazuje bardzo agresywna, miejscami wyjatkowo nieczysta, przedwyborowa polityke PiS w kontrascie do tego, co robila PO.

Jesli jednak tak nie jest, to nie widze glebszego sensu w tym spocie. Faktycznie, fragmenty z Kaczorem raza mocno po uszach, ale pokazane sa w cukierkowym kontekscie samotnej (?!) matki siadajacej wieczorkiem przed telewizorek, z kanapeczkami (zdrobnienia sa tu niezbedne ;)). Politycy musza, a nawet miejscami powinni zywo przemawiac - to calkowicie normalne. Jestem przekonany, ze podobnie wypadlby Tusk, czy ktokolwiek inny przedstawiony w taki sposob (chyba ze jest kompletnym nudziarzem, *nigdy* nie uzywa mocnych [jak na polityka] slow i mowi zawsze spokojnie, bez intonacji - a to zle). Prawda jest taka, ze polityka to wielki bajzel i wielkie gowno. Tak naprawde, jesli sie chce miec od tego SPOKOJ, to trzeba... nie wlaczac TV w ogole (przynajmniej gdy _oni_ przemawiaja), co zreszta ja np. robie.

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-09-03 23:22:00

mnie sie podoba. kaczory precz!

__

Użytkownik
Mr.Dedek

2006-09-04 00:00:29

jestes za PiS'em? :P

__

Użytkownik
Mr.Dedek

2006-09-04 00:02:08

dla mnie bomba. ;)

__

Użytkownik
pawelloo

2006-09-04 00:06:39

jakos niesamowity to on nie jest... jakos nie trafia do mnie zbytnio...
ale kaczory wyp&#*$@lac z Polski... i fajnie ze cos probowali jarka osmieszyc...

__

VIP
grubyBubu

2006-09-04 00:19:47

A co nie mozna na eSp.pl pogadac o polityce? : O

__

Użytkownik
unit10

2006-09-04 00:39:21

Jak dla mnie spot bardzo odważny. Jednak zareklamowanie to co ma się do zaoferowania a zamiast tego puszczenie antyreklamy innej parti politycznej może wywołać burze-może o to chodziło. Nie wiem jak wam ale mi ten spot "mocniej" niż dobrze nastawić do PO, źle nastawił do PiS-może takie było założenie. W mojej opini, to co zostało puszczone jako "krzykliwe przemówienia" Kaczyńskiego(naprawdę nie mam pojęcia który z nich to był...)
kojarzą się z......Hitlerem, jak przemawiał do ludu. Tylko tutaj przemawia do "wysokiej izby"

Mam więc mieszane uczucia co do spotu bo nie jestem pewien czy miał mnie zniechęcić do jedenj z rządzących partii czy zachęcić do głosowania(kiedy?) na partie do tego pretendującą. Mysle że, następna partia dostanie się do władzy i będzie to samo...

__

PRO
igor

2006-09-04 00:59:20

Edward rzadzi :).

__

PRO
igor

2006-09-04 01:05:35

[url=http://www.youtube.com/watch?v=UevlBMdZ4yc]ANDREW =D[/url]

__

Użytkownik
*Jaras

2006-09-04 08:34:51

Hehehe mi sie podoba. Fajna beka.

Wszedzie kaczory :D

Nie wiedzialem, ze partie tak na siebie szyderczo beda jechac :D

A mi sie wydaje, ze w niej chodzi wlasnie o to, ze kaczory sa wszedzie ;p

__

Użytkownik
lasica

2006-09-04 14:29:21

nie potrafią normalnie wygrać wyborów, więc podkładają świnię dla PiSu. żałosne.

Powyższa opinia jest subiektywnym zdaniem autora, a nie serwisu esports.pl :)

__

Użytkownik
Vymiott

2006-09-04 14:40:08

Jest strasznie naiwny, potwornie sztuczny. Z jednej strony Kaczka się wydziera i coś komuś grozi, ale za chwilę dobry wujek Tusk łagodnym głosem mówi, że nie taka Polska...
To jest za łagodne!!
Tu trzeba sypnąć z grubej rury, pokazać jak Kaczor miota się z teczkami, a potem zapytać telewidzów, czy rzeczywiście obchodzą ich teczki, czy może raczej takie rzeczy jak praca?

__

Użytkownik
Vymiott

2006-09-04 14:42:25

Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie.
Kto podkłada świnie, temu podłożą świnię. Chyba nie muszę przypominać kto pierwszy podłożył świnię w pustej lodówce wszystkim Polakom?

__

Użytkownik
n1

2006-09-04 14:48:02

Na oficjalny początek kampanii nie zamierza również czekać lewica. Na ulicach pojawiły się plakaty z psem i hasłem "Specjalność: polowanie na kaczki".

(c)onet.pl

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-09-04 14:49:00

w internecie grasuje groźny trojan PiS.Kaczyńscy.Worm

__

Użytkownik
szefo

2006-09-04 14:49:08

Chyba nie widziales spotow pisu, dzieki ktorym wygral.

__

VIP
lecho

2006-09-04 14:50:42

dobry spot :)

__

VIP
spec_u

2006-09-04 17:07:45

[+] ! OMG dawno takiego "show" nie widziałem ; D

Btw tylko szkoda, że taki ***** rządzi Polska... ; D

__
ema

VIP
V!ct!M

2006-09-05 03:21:38

Nie ma to jak skopiować czyjeś pomysły. Ale cóż, od takich inteligentów jak Tusk, Schetyna, Komorowski, czy Rokita, nie można zbyt dużo wymagać. Zaraz pewnie ktoś mnie zaatakuje postem "jesteś PiSuarem?" lub "wypier***** z kaczorami", ale ten poziom wypowiedzi fanów PO również mnie nie zdziwi. I tutaj chciałbym zastrzec, że nie jestem zwolennikiem PiSu, prawa wyborczego jeszcze nie posiadam, ale gdybym je obecnie posiadał, to miałbym bardzo duży dylemat na kogo zagłosować, właściwie nie widzę ani jednej "pasującej" mi partii, ale na pewno nie byłaby to Platrorma Obywatelska. Może dlatego, że gdy widzę wymienionych na początku Panów lub "Panią" Gronkiewicz-Waltz "krew mnie zalewa". Mam też spore doświadczenia z działaczami PO w moim regionie. Najbogatszym posłem, czy byłym kandydatem na prezydenta Lublina. I wierzcie mi, że niezbyt miłe. W końcu słoma zawsze wyjdzie z butów.:>
Na marginasie, cała ta "szopka" w Internecie ("kaczory", "pisuary", "on nie jest moim prezydentem!") tak na prawdę spowodowana jest pewną modą. Wątpie, żeby te wszystkie osoby na prawdę miały pojęcie o programach i polityce poszczególnych partii i ich teksty opierają się raczej na zasadzie "mOOjii koFF44niIi koLeDzy mAjjoMm taKIe3 oPishiIkI na GadDu--gaDU fiEnDz jAA tesH mushE". Oczywiście nie uważam się za osobę bardzo dobrze znającą się na polityce, ale z racji wieku nie muszę podejmować jeszcze żadnych "wyborczych decyzji". Nie uważam również, że wszystkie osoby krytykujące PiS, działają według powyższej zasady, na w przypadku sporej ich częsci ta krytyka jest konstruktywna i opiera się na jakiejś WIEDZY. I na koniec mały apel, zanim zaczniecie się wypowiadać na jakiś temat i to z totalnym brakiem kultury (drzwi do Samoobrony stoją przed Wami otworem) zastanówcie się najpierw, czy na pewno macie pojęcie o tym co piszecie i czy jesteście choć w małym stopniu obiektywni. Dobranoc.

EDIT:
Pisany przeze mnie w nocy post był dużo dłuższy, ale nie wiem co się z nim stało. Kilka ostatnich zdań zniknęło, więc musiałem trochę uzupełnić...

__

Użytkownik
lasica

2006-09-05 06:19:21

oczywiście że widziałem. tyle tylko, że PiS nie kopiuje całej reklamy i motywów z niej Amerykanów, lecz samą koncepcje. a PO nawet misia takiego samego dały.

__

Użytkownik
lasica

2006-09-05 06:20:06

przypomnij mi, bo z tego co pamiętam to głównie PO podkładało świnie.

__

Użytkownik
szefo

2006-09-05 10:24:42

Gratuluje przenikliwosci. Piszesz ze nie potrafia wygrac normalnie wyborow, a ci co wygrali robia to wlasnie w taki nienormalny sposob. Jesli to gra naszych czasow to OCB?

Juz mi sie nie chce lamac twoich 3 szybkich postow na kawalki i pokazywac jak sie wykluczaja bo to chyba widac. Zdecyduj sie o co ci chodzi.

__

Użytkownik
Vymiott

2006-09-05 10:28:42

Wiesz co? To jest odpowiedź w stylu "zobaczcie, oni skopiowali 100% a my tylko 90%" - na pusty śmiech mi się zbiera... Z tego co wiem, to PiS nawet o zgodę jankesów nie pytał, za co potem grożono sankcjami prawnymi! No a partia ma w nazwie "Prawo" - haha :)
Powiem ci tak: wg mnie to obie te reklamy są do dupy - bo są skopiowane z Ameryki, a nasz kraj to nie Ameryka i nie da się żywcem przeszczepić pewnych zjawisk...

__

Użytkownik
obni

2006-09-05 11:54:36

ale idiota :/ potem sie chyba okazało ze nie ma takich dokumentów :P

__

Użytkownik
saBek

2006-09-05 12:36:41

Dodam do tego, że ten spot oprócz tego, że jest zerżnięty żywcem od republikanów, to jeszcze na końcu mamy pokazanego prawdziwego człowieka sukcesu. Donald Tusk w ciągu roku przegrał wszystko co mógł przegrać i nie podjął żadnej trafnej decyzji politycznej :)

__

Użytkownik
grubka

2006-09-05 15:20:42

muehehehe przecież PiS też zerżnął ten swój spot, ale wtedy to jakoś problemu nie widzieliście ...

__

VIP
Sh1eldeR

2006-09-05 15:50:18

A byla tu wtedy dyskusja na temat tego spotu PiSu? Ja sobie jej nie przypominam. Jesli faktycznie jej nie bylo, to nie masz podstaw, by sadzic, ze wtedy nikt problemu nie widzial - tutaj sie o tym po prostu nie mowilo (pozytywnie, czy negatywnie).

__

VIP
V!ct!M

2006-09-05 15:55:53

Agree. Widziałem także ten spot PiSu (amerykańską wersję również), jednak uważam, że ten przygotowany przez PO zalicza się trochę do "nieczystej" kampanii, o co wielokrotnie oskarżany był PiS.

__

VIP
Sh1eldeR

2006-09-05 16:34:46

Przynajmniej co do jednego masz troche racji - nagonki na nie-PO.

Zadziwiajace, ze przeciwnicy PiSu i Samoobrony przegrali wybory razem ze swoimi partiami i to przegrali z kretesem (wszystko, co sie dalo) - a teraz slychac ich tak glosno. Jeszcze nie widzialem tyle internetowego szczekania przeciwko rzadzacym partiom, co jest teraz. Niestety (albo stety) nic z tego nie wynika. Pisanie wszedzie "kaczory", "pisuary" i dawanie opisow gg nic nie da - ludzie mogliby juz zauwazyc, ze nic to nie pomaga i dac sobie z tym spokoj. Jesli najczesciej spotykanymi "argumentami" przeciwko rzadzacym maja byc slowne dogryzanie oparte na ich nazwach, czy nazwiskach, to o czym to swiadczy? Watpie, zeby swiadczylo o inteligencji przeciwnikow PiSu i zaslugiwalo na to, by nazywac Platformowcow "madrzejsza czescia spoleczenstwa". Sorry, ale fakt, ze jestes podlaczony do internetu nie swiadczy jeszcze, ze jestes madry. Debilem mozna byc wszedzie, puste "argumenty" tez mozna podawac wszedzie - rowniez na necie (wystarczy poczytac komentarze @ onet.pl ;)).
Czemu tak naprawde jestes np. za PO? Bo widzisz te opisy na gg? Bo ludzie mowia, ze PiS sux? Bo Kaczynski jest brzydki? To sa argumenty, to jest powazne wyrabianie sobie opinii na temat polityki?
A moze dlatego, ze w Polsce zrobil sie burdel i cala opozycja krytykuje kazda decyzje partii rzadzacych? Ze nasz kraj nie jest kraina mlekiem i miodem plynaca? Alez to jest cholernie naturalne! Tak jest ZAWSZE! Opozycja zawsze krytykuje, z samej definicji. W Polsce nie zrobilo sie nagle pieknie, bo i nigdy sie tak nie stalo - przypomnijcie sobie poprzednie rzady. Zawsze byly afery, zawsze cos sie w nich nie podobalo. Zawsze bylo szczekanie na nich. Nigdy nie bylo "fajnie", jesli "fajnie" oznacza, ze nie ma afer, przypalow, balaganu i niezadowolonych ludzi. Nic dziwnego, ze i teraz tak nie jest.

Minus tego spotu, ktory przede wszystkim uderza w PiS, to to, ze PO juz nie stosuje taktyki nie-agresywnej. Kto od miecza wojuje, od miecza ginie? No, ja nie zawsze jestem za walczeniem metodami przeciwnika, szczegolnie gdy tak bardzo ich nie pochwalam. Teraz PO nie jest w tym miejscu lepsza od PiSu, co jak dla mnie jest minusem, bo mysle, ze jesli partia wygra stosujac tylko i wylacznie pozytywna kampanie, a nie piorac brudy przeciwnikow, to musi byc naprawde niezla (same obiecanki cacanki do takiego zwyciestwa nie wystarcza).

Ludziom bedacym za Polska rzadzona przez inteligentnych radzilbym mimo wszystko wyszukanie i stosowanie jakichs inteligentnych argumentow.

(aha, Bolt, pewnie sie juz dawno skapnales, ale na wszelki wypadek powiem, ze dalsza czesc posta jest adresowana do ogolu, a nie do ciebie)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2997 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie