"Co się stało z moim BNC!?"

Dostosuj

Autor Wiadomość
PRO
igor

2006-09-01 13:39:07

Temat został przeniesiony na forum.

__

VIP
conish

2006-09-01 13:51:53

smutne

__
Cel - dostac sie na liste tentop noobs@esp

VIP
j0k3r!rA

2006-09-01 14:02:44

no wlasnie, dlatego ludzi ktorzy niebardzo to wiedza nazywa sie per "lamer" na sieci ircNet :)

__
eSport 4 life!

VIP
Pajda

2006-09-01 15:03:17

Niby czemu ? Quakenet jest tylko jedna z wielu sieci irc, w dodatku nie jest ani najwieksza ani najpopularniejsza, to nie jest usterka po ich stronie i pewnie beda mowic, ze to z przyczyn od nich niezaleznych :P

__

Użytkownik
Bitman

2006-09-01 15:18:14

Czy bezsprzecznie to nie był bym tego pewien, nie chcę tutaj nigogo bronic i oskarżać. nie można kogoś osądzać przed rozstrzygnięciem sprawy. Bezstronność powinna cechować każdego esportowego redaktora i dlatego zdziwiło mnie predstawienie tylko jednej wersji wydażeń.

__

VIP
Pajda

2006-09-01 16:02:02

Hmm zgodnie z podana przez niego wersja to na jego miejscu pewnie bym postapil tak samo i nie poczuwal sie w najmniejszym stopniu do winy.
Podejrzewam nawet, ze z takiego obrotu spraw moglbym miec niezla satysfakcje :P

__

VIP
j0k3r!rA

2006-09-01 16:18:10

to jestes smieszny w sumie ;)

__
eSport 4 life!

VIP
Pajda

2006-09-01 16:34:50

No bo po co sie bawic w jakies odbijanie kanalu, skoro mozna to po prostu zglosic i podlubac w nosie. A jak przy okazji firma opponenta dostanie po wizerunku i kieszeni to bedzie mial nauczke zeby ze mna nie zadzierac AHAHAHAHAHAHA!

__

VIP
j0k3r!rA

2006-09-01 16:50:26

Skoro myslisz ze mozesz sobie ot tak zglosic ircopowi ze ktos Ci tejknal kanal i on zareaguje to sie grubo mylisz ;p do tego potrzebne sa po 1 znajomosci, po 2 mozliwosci i... prawde mowiac na ircnecie 6 lat temu, kiedy to bawilem sie jeszcze w takie rzeczy takich ludzi, ktorzy tak skarzyli i lecieli z placzem lizac tylek ircopowi nazywalismy lewserami.... a potem puszczalismy im pakiety z zagranicznych kont na wszystkie hosty i tejkowalismy wszystkie mozliwe kanaly z fake shelli.

Juz wiesz kim jestes? :D

__
eSport 4 life!

VIP
Van Helsing

2006-09-01 16:56:09

Mam to samo zdanie co pajda. Jeśli kelt mówi prawde to tak samo dzialalbym.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
CzuK

2006-09-01 17:49:28

Sluchaj dla mnie chlopczyk, ktory leci z placzem do ircopa bo ktos mu przejal kanal JEST lamerem. Na ircNecie inaczej rozwiazywalo sie takie sprawy - proste.

na ircnecie nie bylo botow L/Q wiec nie bardzo wiem jak by mogl przywrocic sobie flage +n bez pomocy ircopa/h4x0w
no chyba ze lamerem jest osoba ktora nie umie zlamac hasla na qauth :o

no wlasnie, dlatego ludzi ktorzy niebardzo to wiedza nazywa sie per "lamer" na sieci ircNet :)

Joker Ty się chyba z choinki urwałeś. Nikogo nie interesuje, że jesteś pr0IRCmastah. Nie wszyscy są tacy fajni jak Ty... Niektórzy na szczęście wolą załatwiać takie sprawy normalnymi sposobami. Nie wiem co Ty robisz w tym serwisie z takim nastawieniem. Na miejscu jakiegoś zwierzchnika po tych tekstach, od ręki bym Cię wyrzucił. Nie nadajesz się zupełnie...

__
Jak tylko odkurzę mieszkanie, zdobędę mury Libanu.

VIP
Pajda

2006-09-01 18:02:17

Ircnet to byla/jest zabawka wlasnie dla takich dzieciakow co jak im sie cos nie podoba to wjada komus calym botnetem i sa pro. Na quakenecie ma byc porzadek, cos jest nie tak to wlasnie powinno sie zglaszac i osoby odpowiedzialne sie tym zajac by nie bylo samowolki. Nie wiem wprawdzie jak wyglada dokladnie cala procedura na quakenecie bo nie mialem potrzeby z niej skorzystania i w sumie to jest wlasnie fajne, ze nie potrzebuje nawet jednego voida, mogac sie skupic na tym do czego sluzy irc.

__

Użytkownik
pucha

2006-09-01 18:14:04

Na układy nie ma rady, tak więc trzeba było sobie starannie dobierać ofiary. Prawda jest taka, że w przeciągu tych 6 lat wiele się zmieniło i historyjki "i ja kiedyś byłem małym chłopcem" nie działają. Nie każdy ma identyczny "kodeks" co Ty, tak więc nie wymagaj od innych reakcji zgodnych w 100% z Twoimi (gdyby role się odwróciły). W sumie jestem ciekaw co zrobisz jak Ci np. buchną samochód? Za pewne "polecisz z płaczem" na policję.

__

VIP
virus~T

2006-09-01 18:35:43

Skoro takie sprawy mozna zalatwiac bez IRCOPa to na cholere w ogole to stanowisko. Koles jest od tego jak dupa od srania zeby sie zajmowac takimi rzeczami. News mi sie nie podoba i finito, nie jest to opinia obiektywna, a taki powazny serwis jak ESP.PL powinien byc przedewszystkim obiektywny. Tak ciezko jest przyznac sie do bledu panie j0k3r. Czy za pare dni zobaczymy news o tresci "Skrucha j0k3r'a!" ?? :D:D

Tylko lamy smieja sie z lam - EOT.

__

Użytkownik
matiz444

2006-09-01 20:39:11

i wlasnie dlatego nigdy nie bedziesz nigdy jego zwierzchnikiem ; ]

__

VIP
j0k3r!rA

2006-09-02 01:07:42

hahaha rotflmao

__
eSport 4 life!

VIP
j0k3r!rA

2006-09-02 01:08:29

tak wlasnie bedzie, zgadles!

__
eSport 4 life!

VIP
Sh1eldeR

2006-09-02 01:53:00

Istnieje teoria, ze w kazdym, odpowiednio duzym, przypadkowym tlumie znajdzie sie jakis debil (przynajmniej debil sytuacyjny). Dlatego nie lubie tlumow. Na ircu, jak widac, dzialania debili moga byc nad wyraz upierdliwe. Dlatego nie lubie irca...

Jak dla mnie to te wszystkie tejkowery kanalow, wlamania sie na konto etc. mozna zaliczyc do tych najskrajniejszych z mozliwych przypadkow ciotyzmu komputerowego.

__

Użytkownik
matiz444

2006-09-02 03:18:04

Ten komentarz jest taki...krotki jak na ciebie : )

__

Użytkownik
unit10

2006-09-02 04:19:34

epane chujerrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeee

__

VIP
conish

2006-09-02 12:07:57

Odpowiadam w imieniu kelta, ktory nie moze sie zarejestrowac na esp.pl (przy okazji: to chyba jaka usterka po stronie serwisu):

Po 1 chcialem napisac ze o glupocie i stronniczosci tresci tego posta swiadczy juz samo logo ktorze mowi wszystko o autorze.
Po 2 w newsie jest praktycznie tylko 1 wersja wydarzen i to calkiem niezle ubarwiona w stylu "Pan ten (lub też inaczej - chłopczyk)" , "domniemany prawdiwy owner" , "zgłosił sprawę do !!!zaprzyjaźnionego!!! IRCOpa" to byla jedna z glupszych rzeczy jakie udalo mi sie przeczytac w sieci w ostatnim czasie, pozatym nazywanie mnie chlopczykiem kiedy koncze 21 lat rowniez uznalbym za nie na miejscu.
zeby ktos mogl poznac moja wersje musi sie przekopac przez 5 stron na boardzie, szkoda ze nie zostalo tak pieknie opisane i ubarwione jak wersja podana przez j0k3r'a.
Po 3 na samym dole widzimy "netgaming.pl" ktory jednak mial jaja i usunal tego oszczerczego newsa ze swojej strony (j0k3r widac ich nie ma)
to odpowiedz jaka dostalem po wyslaniu moich wyjasnien: "Ok, wybacz moja flustracje ale jestem jednym z tych ktorzy stracili bnc, to chyba oczywista reakcja. Juz zanim otrzymalem ten mail od Ciebie dodalem link do Twoich wyjasnien na esports a temat przeniesiono na forum."
wybacz panie j0k3r ale wg. mnie na tak liczacej sie i uznawanej stronie esportowej chyba nie powinno pisac sie newsow oczerniajacych kogos pod wplywem frustracji, ale to moje zdanie mozesz miec oczywiscie inne.napisalem jeszcze do niego ów maila: "skoro powstal news nie poparty zadnymi dowodami, a ja przedstawilem wersje poparta przez ircopow quakenetu wydaje mi sie ze powinny byc przynajmniej oba obszernie opisane"
i jego odpowiedz: "hm, dowody to zeznania konrada, thevipa i kilku innych osob :/" jak widac wg. j0k3r'a dowody to zeznania vipa i jego kumpli (czyt. fomfnego ktory jest wlasnie autorem pirwszego newsa ktore pozniej zostaly skopiowane przez inny serwisy)
aha jeszcze odniesienie do tego:
Na koniec ciekawostka: Wspomniany wcześniej kreator całego zamieszania (czyli kelt) posiada konto BNC w konkurencyjnej firmie, na myśl od razu nasuwa się pytanie: zbieg okoliczności czy dywersja?
otoz wybralem bnc w pierwszej lepszej firmie ktora ma najmniejsze ceny, i gdzie admini nie robia t/o na kanaly, jesli ktos uwaza ze naprawde to dywersja to mu naprawde bardzo wspolczuje.
reasumujac dam 2 linki:
http://forums.quakenet.org/index.php?t=msg&th=399&start=0& "To sum it up, the gline reason states my point pretty clearly - your services are no welcome on Quakenet. It's not negotiable."
http://psybnc.pl/index.p,oswiadczenie.html "Chciałbym przeprosić kelta za nieopanowanie TheViPa i jego wulgarność w rozmowach po incydencie. Ponadto jeśli czujesz się w jakikolwiek sposób oszukany, bardzo mi przykro z tego powodu."
j0k3r: gdybys mial jaja to powinienes wydusic chyba z siebie teraz pare slow, i wypadalo by usunac ten gif nie uwazasz?
pozdrawiam, kelt

__
Cel - dostac sie na liste tentop noobs@esp

Użytkownik
dRaZe

2006-09-02 12:14:44

To nie gif! ...to jpg! ;DDD

__

Użytkownik
yareq

2006-09-02 12:57:51

Imo j0k3r dal dupy z tym (bylym) newsem... Takie pojazdy to mozna pisac na blogu czy forum, a nie jako news na takim portalu. Chociaz tez bym sie z tym wstrzymal jako ze nic nie bylo jeszcze wtedy wyjasnione. News nigdy nie powinien miec takiego przesmiewczego charakteru nawet gdyby sytuacja byla juz jasna.

__

VIP
Pajda

2006-09-02 15:10:24

O fajne linki, dobrze ze sie pojawily. W sumie ciekawe, ze desk.pl/psybnc.pl nie mialo trustee do komercyjnego uzytku :P Nic dziwnego, ze sie sypnelo.

__

VIP
Pajda

2006-09-02 15:22:33

To juz nie te czasy gdy nad jednym newsem siedzielismy dwie godziny dyskutujac o wszystkim. Spojrz np. na glowna strone i ilosc/jakosc newsow pewnego redaktora :P

__

VIP
lecho

2006-09-02 19:32:45

a ty osobiscie tez uwazasz ze osoba ktora nie umie wlamywac sie komus na konto jest lamerem? dla mnie to glupota i typowy przyklad naduzycia tego slowa przez dzieciaki ktorym sie wydaje ze sa lepsze od innych bo umieja przejmowac kanaly, zal.

__

VIP
j0k3r!rA

2006-09-02 22:53:54

nie do tego zmierzam

i... pokaz mi gdzie pisalem o wlamywaniu na konta, LOL.

__
eSport 4 life!

VIP
j0k3r!rA

2006-09-02 22:55:23

po 1: kelt przyczynil sie do kasacji mojego bnc, wiec jestem zly (podobnie jak kilka-kilkanascie klanow, ktore je stracily) i NIC go nie usprawiedliwia.

po2: nie lubie dupolizstwa

po3: nikt nie kopiowal zadnych newsow, wypraszam sobie - ten byl napisany przeze mnie.

EOT.

__
eSport 4 life!

VIP
j0k3r!rA

2006-09-02 22:56:27

Przyznaje, moze troche przesadzilem ale wcale nie czuje sie winny - tym bardziej, ze dla przykladu caly moj multiklan i kilka innych stracily swoje bnc przez to ze kelt polecial z placzem do ircopa jak ostatni lewser.

__
eSport 4 life!

VIP
Pajda

2006-09-02 23:57:59

Jednak sporo osob tutaj uwaza, ze slusznie postapil. Szczegolnie, ze jak widac jego sprawa byla tylko pretekstem i desk.pl/psybnc.pl by polecial wczesniej czy pozniej za dzialalnosc komercyjna bez zezwolenia i obchodzenie go.

Owszem kazdy ma prawo do wyrazania opini, ale trzeba pamietac o wlasnej pozycji.

__

Użytkownik
KarFuR

2006-09-03 01:04:07

kelt nie przyczynil sie do 'kasacji' twojego bnc, tylko vip

__

VIP
j0k3r!rA

2006-09-03 11:40:48

to nie vip polecial z placzem do ircopa tylko kelt i to dzieki keltowi moje (i nie tylko) bnc dostalo g-line.

__
eSport 4 life!

VIP
j0k3r!rA

2006-09-03 11:42:23

Nie potrafisz mnie przekonac, Twoje argumenty rowniez nie wcale sa przekonywujace.. z reszta to juz nie pierwszy raz starasz sie cos udowodnic, duzo piszesz a racji nie masz :/

EOT

__
eSport 4 life!

Użytkownik
icee

2006-09-03 12:14:30

To, że nius został zdjęty coś już oznacza. Prawda boli? Nie umiesz się przyznać i to jest smutne.

__

Użytkownik
Weenix

2006-09-03 12:18:53

keltowi mozna pogratulowac rozumy ... Ech nie ma to jak dzieci / debile w necie ... wiadomo skąd to sie wzielo neostrada potaniała :X

__

Użytkownik
kelt!

2006-09-03 13:10:48

okej. zaczne od tego ze nie nie dochodzi link aktywujacy konto na gmail ;p
a teraz do rzeczy:
"to dzieki keltowi moje (i nie tylko) bnc dostalo g-line."
http://forums.quakenet.org/index.php?t=msg&th=399&start=0&
"That being said, this g-line wasn't set solely because of this incident, this was simply the final issue from your provider. Looking at reality, you (desk.pl/psybnc.pl/whateverelse.pl) do not have a commercial trust on Quakenet, and you have been running your bouncers by working around and abusing our system, you have registered numerous Non-commercial trusts under false pretences that were used to host your commercial bncs etc."
jesli nie kumasz to chetnie moge ci przetlumaczyc.
next:
"caly moj multiklan i kilka innych stracily swoje bnc przez to ze kelt polecial z placzem do ircopa jak ostatni lewser."
znow sie mylisz. pierwsze polecialem do vipa, ktory mial mozliwosc odkrecenia wszystkiego gdyby zwrocil flagi dwukrotnie, nastepnie rozmawialem z duchem . nie przeinaczaj faktow thx.
co do Weenixa nie bede sie rozpisywal bo to do niczego nie doprowadzi, powiem tylko ze nie mam neo a neta mam od ok. 8 lat. i wydaje mi sie ze ludzie wyzywajacy kogos nie znajac go osobiscie to wlasnie dzieci neostrady.
prosilbym cie j0k3r abys juz sie nie kompromitowal.

to na tyle ; ]

__

Użytkownik
kelt!

2006-09-03 13:21:54

okej. zaczne od tego ze nie nie dochodzi link aktywujacy konto na gmail ;p
a teraz do rzeczy:
"to dzieki keltowi moje (i nie tylko) bnc dostalo g-line."
http://forums.quakenet.org/index.php?t=msg&th=399&start=0&
"That being said, this g-line wasn't set solely because of this incident, this was simply the final issue from your provider. Looking at reality, you (desk.pl/psybnc.pl/whateverelse.pl) do not have a commercial trust on Quakenet, and you have been running your bouncers by working around and abusing our system, you have registered numerous Non-commercial trusts under false pretences that were used to host your commercial bncs etc."
jesli nie kumasz to chetnie moge ci przetlumaczyc.
next:
"caly moj multiklan i kilka innych stracily swoje bnc przez to ze kelt polecial z placzem do ircopa jak ostatni lewser."
znow sie mylisz. pierwsze polecialem do vipa, ktory mial mozliwosc odkrecenia wszystkiego gdyby zwrocil flagi dwukrotnie, nastepnie rozmawialem z duchem . nie przeinaczaj faktow thx.
jeszcze chcialbym zapytac czemu pod newsem widnieje "netgaming.pl" pisalem juz ze ta strona usunela tego kretynskiego newsa.
co do Weenixa nie bede sie rozpisywal bo to do niczego nie doprowadzi, powiem tylko ze nie mam neo a neta mam od ok. 8 lat. i wydaje mi sie ze ludzie wyzywajacy kogos nie znajac go osobiscie to wlasnie dzieci neostrady.
prosilbym cie j0k3r abys juz sie nie kompromitowal.

to na tyle ; ]

__

VIP
j0k3r!rA

2006-09-03 13:46:26

Nie uwazam zebym sie kompromitowal, wcale. Prawde mowiac to juz od dawna znudzila mi sie cala ta dyskusja, ktora zmierza do nikad. Apropo tego co tu powklejales - kazdy moze sobie zrobic ctrl+c i v, wiec prosze Cie ;) .. i pamietaj: tylko winny sie tlumaczy (ja nie zaprzeczalem ze z lekka przegialem z jednostronnoscia newsa, ale fakty sa takie ze zawiniles, z czego vip na pewno zawinil mniej).

EOT z mojej strony

__
eSport 4 life!

VIP
j0k3r!rA

2006-09-03 13:47:16

Do czego PRZYZNAC? :D przestan.. smutne to sa komentarze tutaj i wielcy obroncy kelta, kazdy ma swoje zdanie a winy sa ZAWSZE dwie.

__
eSport 4 life!

VIP
j0k3r!rA

2006-09-03 13:47:35

dokladnie

__
eSport 4 life!

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

6773 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie