Help...

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
Bh3liom

2006-08-13 12:23:19

Krotka pilka...
Jestem w Irlandii aktualnie i kupuje sobie laptopa. Poniewaz nie ma tu nie liczac pracy zbyt ciekawych zajec to pomyslalem ze moze doradzicie mi jakas gierke z powalajaca grafika(po 3 latach na GF2 chce sobie wkoncu poogladac wszystko na full detalach:P) no i jakims ciekawym single playerem? Bo ja zatrzymalem sie na etapie wSw i q3 a nowe gry mnie nigdy nie interesowaly wiec nie wiem co sie dzieje :P Oczywiscie za help beda plusy :)

__

VIP
Nor

2006-08-13 12:29:15

MOze nie powalajaca grafika ale jak masz duzo czasu to polecam przygodowki, cala serie Monkey Island - jest po porstu boska, do tego mozna jeszcze dodac "Discworld" ale nie "Discwordl Noir" albo cos z innej beczki - RPG, Baldurs Gate, Icewind itp? Ze strzelaninek to nie bardzo sie orjetuje bo jest tak, ze wszystko co teraz wychodzi to wychodzi (chyba) raczej pod kontem gry online.

__

Użytkownik
pepz

2006-08-13 12:48:56

q4 ma calkiem zjadliwy single player

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-08-13 12:59:49

chcesz skatowac kompa? F.E.A.R. full detale, a takze Prey,HL 2, q4, Doom 3, Doom 3:RoE... jednym slowem elita FPS'ow

__

VIP
Preak

2006-08-13 13:25:20

Prey, HL2, Splinter Cell 3, Call of duty 2 (krotkie niestety :( ), Prince Of Persia TT, Heroes of Might & Magic V, Condnamed Criminal Origns, Far Cry (!), Ghost Recon 3 : Advanced Warfighter, Hitman Blood Money, The Elder Scrolls IV: Oblivion. No ewentualnie mozesz poczekac na gothica 3 ktory z pewnoscia zakatuje Twoj sprzet ;]

__

Użytkownik
diGi

2006-08-13 13:43:56

Gothic III - Wymagania [optymalne]

CPU: 2,8 GHz Pentium 4/AMD 64 3000+
RAM: 1024
Graphics: Geforce 6800 GT/Radeon X800 Pro
Drive: DVD-ROM Drive

Jeez będę musiał zupgrade'ować kompa przez nowego Gothiczka :C

__

Użytkownik
icee

2006-08-13 13:44:43

Crysis: wymagania minimalne 3ghz, x1800/geforce 7800, 1,5gb ram... ;d

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-08-13 14:04:33

crysis nie dla polakow:(

__

Użytkownik
e2

2006-08-13 14:19:28

polecam nfs:Mw - jako ścigałka zabierze ci trochę czasu, a ładna grafika też tam występuje ;)

W sumie to zależy, nie określiłeś gatunku gry, które cię interesują, no ale q3 i wsw to fps - czyli hl2, prey, q4 single, fear, te gry mają singla, w którego można pograć.

osobiście polecę w3, sc jako strategie kultowe ;)

__

VIP
d00mer

2006-08-13 14:24:07

Quake 4 ma singla do kitu, ale Doom 3 z dodtkiem Resurrection of Evil jest bardzo dobry. Polecam. Ekstra grafy nie ma - ale przejdz sobie Diablo 2 LOD :)

__

Użytkownik
Oyabun

2006-08-13 16:10:17

Unreal Tournament 2004
Warhammer 40 0000 Dawn of War

__

Użytkownik
DaveJ

2006-08-13 17:13:19

Hmm... Dziwie się ze nie wspomnieliśćie o "Riddick Escape from Butcher Bay" Grafika zajebioza, fabuła zajebioza, jeszcza jak obejrzało się filmy z Riddickiem, to gra daje 2x wiecej przyjemności z grania.

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-08-13 18:25:56

a no tak. kurde wylecialo mi z glowy chociaz to jeden z najlepszych fps'ow w jakie gralem:) przeszedlem 2 razy;D

__

Użytkownik
m3ribo

2006-08-13 18:56:33

Fallout i nic wiecej

__

Użytkownik
cReep

2006-08-13 19:40:22

PoP TT !! a jak ci się nie spodoba to daj mi bo ja nie mam :(

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-08-13 19:44:15

O.. przypomnieliscie ze w Preya zawsze sobie chcialem pograc :P

__

VIP
Preak

2006-08-13 22:03:16

racja racja, nasz blad :D

__

VIP
Preak

2006-08-13 22:03:48

masz pecha ; ( Ja wczoraj wlasnie usunalem swoja kopie zapasowa z HDD :(

__

VIP
jarzaq

2006-08-13 22:20:45

Jeśli twoja maszyna nie ma problemów z Oblivionem to Gothica3 się nie obawiaj.
W owej grze zostanie zastosowany engine Gamebryo, który na potrzeby tego tytułu ma zostać znaczenie zoptymalizowany w stosunku do tes4.

__

Użytkownik
diGi

2006-08-14 00:11:16

Ma :(

Mój PC:

CPU: 2,5 GHz Sempron
RAM: GeIL 1024
Grafa: Gigabyte Radeon 9550

__

Użytkownik
Rychoo

2006-08-14 00:13:02

Call of Juarez. Teraz Polska :)
No i może gra, która ma wyjść we wrześniu Dark Messiah M&M

__

Użytkownik
Teoś

2006-08-14 00:29:26

sokoban ;-d.

__

Użytkownik
Tymek

2006-08-14 22:01:41

Jak znasz dobrze angielski to we wrześniu wychodzi Gothic 3. Polska wersja pewnie na początku przyszłego roku, a może nawet pod choinkę :-). Zależy jak chłopaki z play it! się uwiną z polonizacją (spora ilość dialogów, wszystkie są czytane!)... Widziałem już masę screenów i filmów in-game, strasznie się napaliłem :D. Grafika jest bajeczna. Czegoś takiego jeszcze nigdy nie widziałem. Wydaję mi się, że nawet następca cryteca użytego w far cry wymięka. Jeśli gra nie straci uroku z poprzednich części będzie spełnieniem moich marzeń. Myślę, że mogę powiedzieć, że jestem weteranem serii, gdyż poświęciłem jej kilkaset godzin mojego życia :D. Jeśli jeszcze nie znasz gothica to polecam nadrobić zaległości. Gra naprawdę wciąga i aż chcę się do niej wracać, nawet po ukończeniu całości.

Dopiero teraz przeglądam pozostałe posty i widzę, że inni też wspomnieli o g3 :D. Ludzie jednak wiedzą co dobre... :->

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-08-15 10:55:50

czekam na gothica 3 jak na jakiegos rasowego fps'a, chociaz jestem zapalonym milosnikiem strzelanek a nie erpegow:) gothic miazdzy wszystko!

__

Użytkownik
icee

2006-08-15 11:19:59

jak mogłem zapomnieć o sw-republic commando. Zajebisty filmowy klimacik :D

__

Użytkownik
Akhor

2006-08-15 11:39:30

To tak :

Heroes of Might & Magic V

Quake 4

F.E.A.R.

Oblivion - własnie, zastanawia mnie dlaczego nikt nie podał tej propozycji. IMO najładniejsza na ten dzień grafika komputerowa, ahh to odbijajace sie swiatlo pochodni w scianach itd. Ale Oblivion nie jest świetny tylko pod względem grafiki, to jest najlepszy cRPG w jaki kolwiek grałem. Bije na głowe wszystkie te na silniku Infinity(Icewind Dale 1 i 2, Planescape Torment, Baldur's Gate 1 i 2), a także Morrowinda, Gothica 1 i 2, Neverwinter Nights, KotOR'a 1 i 2. Do czasu odpalenia Obliviona najlepszym cRPG'iem był BG 2 + ToB, ale cóź kiedyś musiało się to zmienić i wcale nie żałuje. Ciekaw jestem czy Gothic 3 zbije Obliviona - zobaczymy. Oblivion ma tak rozwinięty świat, ma zastnosowany silnik Radiant AI, że NPC'owie normalnie chodzą spać, jeść, pobawić się - wszystko to co normalni ludzie. To nie jest to, że wchodzisz do tawerny dostajesz questa, że w piwnicy się cos czaji i musisz to ubić, questy w Oblivionie są tak złożone i ciekawe, ze .... hohoho ;) To nie jest q4 czy fear, ze gdy przejdziesz raz to po zabawie, w tej chwilli gram Khajit, Assasin, 15 lvl, kończe robić sub-questy i biore się za main questa, należe do Dark Brotherhood/Black Hand(taka organizacja płatnych zabójców). Teraz zrobie Orka/Redguara, czystego jebut wojownika z heavy armorem i bede należał do Fighters Guild i bede miał zupełnie inne questy, a te questy dla każego bede wykonywał zupełnie inaczej. Zresztą tego nie da się opisać w słowach :) Po prostu trzeba zagrać.

P.S. Wątpie czy ktoś przeczyta całą tą reklame :)

__

Użytkownik
Rychoo

2006-08-15 12:39:38

Gothic1 mi nie przypasowł.W 2 część nie grałem.Na 3 może się skusze.

__

Użytkownik
Xsi

2006-08-15 16:05:14

ja przeczytalem i musze powiedziec ze troche pieprzysz głupoty ;))) (no ofense), Baldur to nie cRpg :P, questy w oblivionie sa cienkie, wiekszosc wlasnie opiera sie na zabiciu czegos w jaskini albo przyniesieniu kilku odpadkow po zwierzaczkach, main quest jest prostacki w porownaniu z morrowindem i jego wykonanie nie zajmuje wiele czasu, a na sam koniec to pytanie: po co robisz osobną postać do innej gildii ?? przeciez mozesz nalezec do kilku frakcji jednoczesnie :P

__

Użytkownik
Akhor

2006-08-15 17:20:54

Baldur to nie cRPG ;) ? W takim razie co ?
Własnie questy w Oblivionie(mówie cały czas o sub-questach) są urozmaicone, nie polegają tylko(jak np. w Icewind Dale) na go X-kill X-bring/open X. Kilku odpadkow po zwierzakach : ) ? zostalo mi jeszcze pare questow z calej gry i na prawde takiego questa jeszcze nie miałem. MQ jest słabsze niż w Morrku tu się zgodzę. Moge należeć do kilku frakcji jednoczesnie, tylko np. questy w gildii magów łączą się bezpośrednio z uzdolnieniami owej postaci do magii. Gdy ja miałem questa w mojej frakcji iść i ubic więźnia, bonus(dosyć dobry) było aby nikt mnie nie zobaczył, co mogłem uczynić dzięki sneak + chameleon to wojownik by tego nie zrobił, bo nie ma tak dobrze rozwiniętego sneak'a.

__

Użytkownik
e2

2006-08-15 17:42:25

baldur to nie crpg? więc co to jest? :|

__

Użytkownik
Xsi

2006-08-15 19:46:22

gralem nordem wojownikiem i zrobilem wszystkie questy w bractwie bez straty zadnego bonusa wiec wiem jak to jest, wieznia zatłukłem w pełnej płytowce i nikt nawet nie zauwazyl ze sie tam zakradłem, trzeba tylko pomyslec i spokojnie da sie jedna postacią robic wszystko, nawet questy dla magów wojem. W gildii wojownikow sa questy w ktorych czyscisz kopalnie z troli lub przynosisz 10 ingredientow po stworkach, pozatym jest jeszcze kilka mniej waznych questow w ktorych musisz zbierać "kupki" :P. Z tym baldurem to teraz jest juz wiele zamieszania, w czasach gdy tego typu gry wychodzily nie bylo podzialow na crpg, arpg, h'n's, byly rpegi i crpegi, do tej drugiej grupy wrzucalo sie gry typu diablo i tym podobne, teraz ludzie powymyslali kilkanascie kategorii :P, baldur jest rpegiem, to ze nie ma C, nie znaczy ze nie jest na kompa ;) ale mniejsza z tym, nie da sie kazdego przekonac :)

p.s: oblivion nie konczy sie gdy zrobisz calego maina, wrecz przeciwnie, wyglada to tak jakbys poprostu wykonal misje dla jakiejs frakcji i pozniej spowrotem wracasz do ciupania stworkow po lasach ;)

__

Użytkownik
DaveJ

2006-08-15 19:57:39

Pierdzielicie aż czytać mi sie nie chce.

CRPG=ComputerRPG

RPG to gra słowna w którą gramy z przyjaciółmi z mistrzem gry, CRPG to RPG na komputerze więc plzzz, czy to takie trude do zrozumienia ?????????

Akhor, uspokuj się, jak można porównywać Obliviona do gier opartych na silniku INIFITY, albo do KOTOR'a ... Kotor to całkiem inny klimat, a BG ma już swoje lata...

Obliviona będzie można porównywać z Gothicem 3, chociaz imo to tez nie na miejscu, bo sytuacja będzie prawdopodobnie taka jak z Morrowindem i Gothicem 2, imo nie mozna porównywać która z tych gier lepsza, bo to kwesja gustu i upodobań. Osobiscie wole serię Gothic.

__

Użytkownik
Akhor

2006-08-15 21:36:45

Napisałem gdzieś, że oblivion się kończy ? Nie :) Tak samo jak Morrrowind po zrobieniu MQ dalej możemy się wozić w Cyrodill/Morrowindzie. Ale Baldur to cRPG, bo h&s to jest np. Diablo czy Dungeon Siege. EOT

__

Użytkownik
Akhor

2006-08-15 21:42:36

Zaraz zaraz, DejV najpierw przeczytaj dokładnie potem się udzielaj. cRPG = computer role playing game. Dosłowie RPG to nie jest "to gra słowna w którą gramy z przyjaciółmi z mistrzem gry,", a gra w której odrywa się daną rolę. Grałem w D&D, Zew Cthulu na sesjach RPG, wiec mi tu nie mydl odczu.

Na dzień dzisiejszy Obliviona moge porównywać do innych cRPG'ów, bo g3 jeszcze nie ma, a baldur od chwilii wyjścia do chwilii włączenia Obliviona był dla mnie najlepszym. Przytoczę w tej chwilii część mojego zdania : " to jest najlepszy cRPG w jaki kolwiek grałem" Napisałem w osobie 1. liczby pojedynczej, więc to JA porównuje Obliviona do innych gier i to jest MOJE SUBIEKTYWNE zdanie:) A o gustach się nie dyskutuje. EOT

P.S. Ty byś nie porównał do baldurów,icewind dale'ów a ja tak i to koniec naszej dyskusji.

__

Użytkownik
-Piger-

2006-08-15 22:01:17

Ja polecam Baldura 2 + ToB. zadna gra tak mnie nie wciagnela i nie zezarla tyle czasu. chociaz wiem ze pewnie olejesz bo grafa :P albo pograj w jakies oldschoolowe przygodowki, rpgi: Another World, Elvira itd.

__

Użytkownik
DaveJ

2006-08-16 01:45:21

Starałem się wyjaśnić jak najprosciej czym się rózni RPG od CRPG, więc po co się usprawiedliwiasz ? Przecież doskonale znasz te pojęcia, tłumaczyłem to uzytkownikowi Xsi ;]

__

Użytkownik
DaveJ

2006-08-16 01:47:00

Swoją drogą BG to był mój pierwszy cRPG, i do tej pory uważam że jest to pozycja doskonała. I jeszcze Fallouty... te gry są ewenementami.

__

Użytkownik
Akhor

2006-08-16 10:54:49

Zwrócileś się do nas :) "pierdzielicie", więc uważałem, że te obiekcje są także do mnie ;)

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-08-16 13:43:17

Another World zawsze miazdzyl :DDD damn gralem w to na amidze jeszcze .. zero grafiki ale tak wciagalo ze glowa boli :D

__

Użytkownik
Xsi

2006-08-16 16:25:53

jakbys przeczytal dokladnie mojego posta i zrozumial jego tresc to nie musialbys nic pisac ;)

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3311 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie