Muza w stylu Rhapsody ?

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
Shenlong

2006-08-10 16:27:21

Ostatnio wpadla mi muza w stylu Rhapsody/Therion/Nightwish/Manowar. Mozecie cos jeszcze polecic ?

__

Użytkownik
Soviet666

2006-08-10 16:39:37

To co słuchasz to obraza muzyki, ale poczytaj sobie www.powermetal.pl to może znajdziesz coś co Ci przypasuje.

__

Użytkownik
lordminos

2006-08-10 16:41:54

Mozesz bardziej rozwinac swoja mysl ? Chetnie dowiem sie czegos wiecej.

__

Użytkownik
Daryo

2006-08-10 16:47:48

Skosztuj Helloween. Może ci też podejść Dream Theater (mniam).

__

Użytkownik
Daryo

2006-08-10 16:52:26

To raczej ten ortodoksyjny przypadek typu "To czego słucham jest dobre, a reszta to zło" ;)

Ja takie opinie akuratnie totalnie zlewam, bo szkoda nerwów. Sam słucham głównie mocniejszych brzmień, ale nie przeszkadza mi to sięgnąć po kawałki z innych gatunków, od HH, przez pop na techniawce kończąc. W prawie każdym typie muzyki można dostrzec jakąś wartość "muzyczną" czy liryczną, inna kwestia czy się nam to podoba czy nie.

__

Użytkownik
Barb1e

2006-08-10 17:02:37

avantasia
taki power metalowy all stars :A

__

Użytkownik
lordminos

2006-08-10 17:03:38

Within Tempation / Hammerfall / Blind Guardian

__

Użytkownik
matiz444

2006-08-10 17:58:11

Ty jestes obraza ludzkosci i ci nie wypominamy ;P

__

Użytkownik
Denver

2006-08-10 18:15:46

Do powyższych dorzuciłbym jeszcze: Armored Saint, Astral Doors, Dream Evil, Edguy, Gamma Ray, Helloween, Iced Earth, Iron Maiden, Luca Turilli, Queensryche, Secret Sphere, Sinergy, Sonata Arctica, Stratovarius.

Miód dla uszu :)

__

VIP
wilgotna pela

2006-08-10 20:18:19

counterforce - popdivas go metal :asd

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-08-10 21:02:23

ja sie nie znam:)

__

Użytkownik
twoonesix

2006-08-10 21:02:24

Dobrze gada, polać mu!

__

Użytkownik
twoonesix

2006-08-10 21:04:01

Jak już jakiś metal, to weź sprawdź polska kapele Vader, może uratuje jedną zabłąkana duszyczkę szukającą szczęścia w złym, przebrzydłym Nightwishu ;)

ps. znaczy sie pseudometal :P

__

Użytkownik
matiz444

2006-08-10 21:53:33

nie pier.. glupot ;d

__

Użytkownik
mRuk

2006-08-10 22:54:11

Epica i Tristania tez daja rade w tym nurcie

__

Użytkownik
Kornholio

2006-08-10 23:31:24

sądze, że w tym przypadku pomocna okaze sie strona pandora.com

__

VIP
Pajda

2006-08-11 05:04:39

Tzn. cos Ci sie w Therionie nie podoba ?

__

Użytkownik
Barb1e

2006-08-11 06:17:19

nie ma to jak przereklamowany viader i behekmiot -.-
na polskiej scenie jest sporo lepszych i bardziej wartosciowych kapel niz w/w dwie, szkoda ze dzieci nie wykaza sie odrobina inicjatywy i nie poszukaja :V

__

Użytkownik
twoonesix

2006-08-11 07:31:15

o kim konkretnie mówisz? vader i behemoth grają na pewnym poziomie, nie wiem dlaczego starasz się być na siłe taki andegrałdowy i jeszcze nazywasz mnie dzieckiem, no stary, sorry.

jest jeszcze cannibal corpse (mówie o świecie teraz, żeby nie było, że sugeruje, że to polska kapela :D), ale to tylko dla bardziej wytrawnych słuchaczy hehe ;)

__

Użytkownik
Barb1e

2006-08-11 07:49:51

po jeden; nie staram sie byc andegrandowy
po dwa; tak graja na pewnym poziomie, co nie zmiania faktu ze sa kapele ktore graja o kilka klas lepiej
po trzy; masz lat 17

__

Użytkownik
Barb1e

2006-08-11 07:50:34

po jeden; nie staram sie byc andegrandowy
po dwa; tak graja na pewnym poziomie, co nie zmiania faktu ze sa kapele ktore graja o kilka klas lepiej
po trzy; masz lat 17 (nie uwazam sie za nie wiem jak doroslego)

__

Użytkownik
twoonesix

2006-08-11 15:39:24

po trzecie, NO I? jakie ma znaczenie wiek?

__

Użytkownik
Barb1e

2006-08-11 18:35:32

nie rozsmieszaj mnie ;c
skoro tego nie rozumiesz to nie mamy o czym rozmawiac

__

Użytkownik
Kornholio

2006-08-11 18:47:39

A co ci przeszkadza, ze ktos słucha takich przereklamowanych zespołów, nie podając nawet swoich propozycji, to ze jestes lepsiejszy i sluchasz mega wytrawnej i głębokiej muzyki tylko dla zaawansowanych melomanów to twoja sprawa ;P

__

Użytkownik
twoonesix

2006-08-11 19:16:09

jeśli jesteś na tyle ograniczony, że jakość danego człowieka jest odwrotnie proporcjonalna do numerku przy dacie urodzenia, to faktycznie, nie mamy o czym rozmawiac.

__

VIP
wilgotna pela

2006-08-11 19:17:48

po c***j sie klocicie? koles nie pytal o death/black tylko o pedalskie granie. wiec podajcie mu nazwy jakichs pedalskich kapel zamiast pieprzyc banialuki o przereklamowanych zespolach :asd

sng: sentenced jest fajne, taka ciut mocniejsza wersja him (ktory notabene zrzyna z sentenced ile wlezie). dziewczynki to lubia :asd

__

Użytkownik
twoonesix

2006-08-11 19:17:52

RU THREATENING ME?

__

Użytkownik
Barb1e

2006-08-11 19:48:15

pisz co chcesz, to nie ja jezdze na woodstock i nie uwazam sie za sataniste o/

__

Użytkownik
Barb1e

2006-08-11 19:50:09

nazwe podalem kilka postow wyzej ;d

__

Użytkownik
Rychoo

2006-08-11 19:50:45

Niestety zassałem ten rodzaj muzyki(Epica). Co za szit!

__

Użytkownik
Kornholio

2006-08-11 20:34:10

Nie rozumiem, przeciez to jest odpowiedz na komentarz #20, który nie jest twojego autorstwa:P

__

Użytkownik
chester020

2006-08-11 21:29:27

"na polskiej scenie jest sporo lepszych i bardziej wartosciowych kapel niz w/w dwie, szkoda ze dzieci nie wykaza sie odrobina inicjatywy i nie poszukaja :V" by barb... :] ogulem ten tekst mnie rozwalil, koles jest jakis ograniczony czy cos?....a co do Vadera i innych black/death? metalowych kapeli to moge szczerze powiedziec, ze sie nie znam zbytnio na tego rodzaju muzyce ale moge powiedziec jedno, ze Vader daje rade:] tzn dawal jak zyl ich perkusista, ktory notabene zmarl chyba pare lat temu...a mowie to dlatego gdyz uwazam, ze ten zespol jest najbardziej znanym plskim zespolem metalowym ktory odniosl wielki sukces poza granicami naszego kraju, m.in. w usa, japonii i gdzies tam jeszcze...a wiem to poniewaz mam kumpla ktory znal tego perkusite jak byl malym dzieciakiem, czesto lazil po piwnicach czy gdzie tam to bylo i ogladal sobie jak grali rozne proby ( pochodzi z mazur, okolice Olsztyna, skad pochodza chyba ci goscie z Vadera)...nie wiem jak co ale chyba ten zespol gra na wysokim poziomie skoro jest znany na calym swiecie i daje rade, widocznie na wlasnym podworku znajda sie tacy ziomale, ktorzy beda na sile sobie wciskac, ze sa w niszowej popkulturze i ich zespol jest uber pro a taki vader, ktory jest znakiem firmowym polskiej muzyki metalowej gra o kilka poziomow gorzej :/...heh koniec mojej krotkiej refleksji na temat opini starszego me(ta)lomana^^ o mlodszym :]] peace

__

VIP
wilgotna pela

2006-08-11 22:24:01

a fakt. umknelo mi :)

__

VIP
wilgotna pela

2006-08-11 22:58:19

na polskiej scenie jest mnostwo BARDZIEJ WARTOSCIOWYCH zespolow niz vader i to co prezentuje poprzez kilka ostatnich plyt do CHWILI OBECNEJ. DAWAL rade i nikt mu tego nie umniejsza. teraz gowno daje :asd

powinnes dostac stopien gej generala w vader commando, bo przeciez nikt "znakiem firmowym polskiej muzyki metalowej" mordy sobie nie bedzie wycieral :asd

zasada jest prosta: nie wiem, nie rozumiem, nie znam sie: nie otwieram mordy.

i tym oto sympatycznym akcentem koncze moja krotka refleksje na temat kolegi ktorego kolega biegal "po piwnicach czy gdzie to tam bylo" za docentem i ani chybi walil z nim po kablach albo siorbal mu pisiora :asd

__

VIP
Grmx

2006-08-11 23:05:45

:EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
zasadę sobie wpisze do kajeciku.

__

Użytkownik
katezo

2006-08-11 23:12:21

kultura: OFF

__

VIP
wilgotna pela

2006-08-11 23:22:57

pieprzona panieneczka :asd

__

Użytkownik
chester020

2006-08-12 05:49:18

wypieprzyc to Ciebie dopiero moge frajerze

__

Użytkownik
Barb1e

2006-08-12 08:15:26

na polskiej scenie jest mnostwo BARDZIEJ WARTOSCIOWYCH zespolow niz vader i to co prezentuje poprzez kilka ostatnich plyt do CHWILI OBECNEJ. DAWAL rade i nikt mu tego nie umniejsza. teraz gowno daje :asd

powinnes dostac stopien gej generala w vader commando, bo przeciez nikt "znakiem firmowym polskiej muzyki metalowej" mordy sobie nie bedzie wycieral :asd

zasada jest prosta: nie wiem, nie rozumiem, nie znam sie: nie otwieram mordy.

i tym oto sympatycznym akcentem koncze moja krotka refleksje na temat kolegi ktorego kolega biegal "po piwnicach czy gdzie to tam bylo" za docentem i ani chybi walil z nim po kablach albo siorbal mu pisiora :asd

[+] ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

__

Użytkownik
Barb1e

2006-08-12 08:19:48

"na polskiej scenie jest sporo lepszych i bardziej wartosciowych kapel niz w/w dwie, szkoda ze dzieci nie wykaza sie odrobina inicjatywy i nie poszukaja :V" by barb... :] ogulem ten tekst mnie rozwalil, koles jest jakis ograniczony czy cos?....a co do Vadera i innych black/death? metalowych kapeli to moge szczerze powiedziec, ze sie nie znam zbytnio na tego rodzaju muzyce ale moge powiedziec jedno, ze Vader daje rade:] tzn dawal jak zyl ich perkusista, ktory notabene zmarl chyba pare lat temu...a mowie to dlatego gdyz uwazam, ze ten zespol jest najbardziej znanym plskim zespolem metalowym ktory odniosl wielki sukces poza granicami naszego kraju, m.in. w usa, japonii i gdzies tam jeszcze...a wiem to poniewaz mam kumpla ktory znal tego perkusite jak byl malym dzieciakiem, czesto lazil po piwnicach czy gdzie tam to bylo i ogladal sobie jak grali rozne proby ( pochodzi z mazur, okolice Olsztyna, skad pochodza chyba ci goscie z Vadera)...nie wiem jak co ale chyba ten zespol gra na wysokim poziomie skoro jest znany na calym swiecie i daje rade, widocznie na wlasnym podworku znajda sie tacy ziomale, ktorzy beda na sile sobie wciskac, ze sa w niszowej popkulturze i ich zespol jest uber pro a taki vader, ktory jest znakiem firmowym polskiej muzyki metalowej gra o kilka poziomow gorzej :/...heh koniec mojej krotkiej refleksji na temat opini starszego me(ta)lomana^^ o mlodszym :]] peace

tez [+] ;DDDDd

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

6773 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie