wycieczka do Londynu

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
rostek

2006-08-09 23:04:11

Elo, z kumplem chcemy na pale jechac stopem do Londynu, jezeli ktos byl to czy moglby mi powiedziec ile kosztuje tam zycie :P wynajecie mieszkania/hotel/pole namiotowe, ile kosztuje zarcie, etc. Moze cos o promie na wyspy. Glownie mnie ceny interesuja :)

__

VIP
Van Helsing

2006-08-09 23:09:12

moze kumar cos wie

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
priAm

2006-08-09 23:12:03

Mhm, byłem na obozie, także miałem wszystko opłacone, ale tyle co bede potrafił postaram Ci sie przybliżyć.

Prom z Francji do Dover płynie około 1,5 godziny, ale dsafsafs wie ile kosztuje. Na promie jest drogo, ale tak jak w całej Anglii. Jedzenie kosztuje mhm, powiedzmy, że w Polsce woda kosztuje 1 zł, to tam kosztuje 1 funt. Bierze się to zapewne stąd, że wyspiarze zarabiają od nas duuzo wiecej kasy, takze i drozsze jest jedzenie.

Nieruchomosci są STRASZNIE drogie. Wiesz, tam są sytuacje, że jest dom 100m2 a pod nim stoi nowy porszak i range rover ;> Takze wynajem samodzielny raczej odpada. Chyba dla was najlepsze by bylo, gdybyscie sie ugadali z jakąś rodziną, która dałaby wam pokój i łazienkę na kilka dni. To wychodzi w sumie nie tak drogo.

Co dalej? Ubrania, buty generalnie są drogie, jesli sie nie wie, gdzie kupic:) Od razu odmawiam Ci wizyty w Harodsie, bo to bez sensu, sklep nie dla plebsu :) natomiast polecam gorąco Lilly Whites na Picadilly. Ogromny (bodaj 6 pięter ma) sklep sportowy, gdzie masz przeceny do 75%. Takze np. zaplacilem tam 12 funtow za koszulke, ktora kosztowala 20 funtow w Harodsie:)

To chyba wszystko, co moge Ci pomoc. Jak bedziesz, to KONIECZNIE odwiedz Muzeum figur woskowych Madame Tussauds!

__

VIP
priAm

2006-08-09 23:20:20

kumar wie wszystko i nie podskakuj cfaniaczku! :>

__

VIP
priAm

2006-08-09 23:29:35

co to jest dsafsafs? tak mowisz na swojego xDDD ?

__

VIP
Van Helsing

2006-08-09 23:35:17

moze

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
priAm

2006-08-09 23:39:27

dobra, nie chce wiedzieć..

__

Użytkownik
pawelloo

2006-08-09 23:40:43

imo takie info powinenes szukac na stronach poswieconych pracy w angli a takich nie zabraknie

__

VIP
b0b3k_

2006-08-10 11:32:16

http://londynek.net/ ?

__

Użytkownik
black sunday

2006-08-10 18:52:01

myhym ja wlasnie jestem w Londonie :)
mieszkanie- 100 funtow tygodniowo za pokoik, w domku ladna lazienka i fajny salon. fajna chata spoko okolica(ja) oczywiscie mam flat mejtow :), ceny wahaja sie tak od 60-100 za pokoik czy cos w tym stylu, no chyba ze sobie rudere jakas znajdziesz ( najlatwiej znalezc przez internet, strasznie duzo jest ogloszen, co do hoteli nie mam pojecia
zarcie- ja wiem czy takie drogie jak sie pracuje to nie jest tak zle, duzo gotowych dan (dobrych, smacznych nie trzeba nic gotowac) woda kosztuje ponizej funta jakies 50p za 0,5, tegotowe koklety i inne to tak od 1-3 funtow cos znajdziesz (jak kupujesz za funta 0,5L to musisz byc bardzo spragniony albo gupi), coca cola hym jakos tak funta 30-50 (zalezy gdzie) za 2L, duzo jest promocji kup cos dostaniesz drugie za free, camel i marlboro 5,50£
podroze- to jest torchie przydrogie w dzien 1,50 czy jakos tak za autobus a w nocy chiba 80p, ale tak sie nie oplaca lepiej kupic bilet tygodniowy cena zalezy od tego po jakich strefach chcesz jezdzic metrem i pociogiem ewentualnie tramwajem, dla przykladu ja kupuje za 14£ i jezdze sobie po 2 i 3 metrem i ta reszta a autobusem gdzie mi sie podoba, na piechote odradzam torche duze miasto...
ciuchy- do wyboru do koloru teraz trwa letnia wyprzedaz mozna kupic niedrogo cos dobrego (jeansy w lewisie za pol ceny na przyklad i takie tam)
o polach namiotowych nie slyszalem... mozesz kimac pod palacem :)

__

Użytkownik
unit10

2006-08-10 21:02:50

Stary..jak ty chcesz jechać na stopa do Londynu to po ch*j się pytasz jak drogie jest tam życie? Nie masz pieniedzy na bilet(lotniczy ew.autobusowy) a co dopiero na życie tam..A potem się dziwić jak się widzi w Dublinie czy w Londynie polaków za których nam jest potem wstyd.Jeśli źle Cię zinterpretowałem to przepraszam ale tak to narazie widze.

__

VIP
rostek

2006-08-10 23:51:49

bo chce zaoszczedzic na podrozy i troche zwiedzic po drodze, zasmakowac zycia, a nie siedziec jak te cipki komputerowe cale zycie z nosem w monitorze :)

__

Użytkownik
unit10

2006-08-11 01:13:45

Widzisz...aluzja Ci troszkę nie wyszła bo właśnie wróciłem po 5 miesiącach z Grecji. Jeśli jedziesz tam do pracy z takim nastawianiem do ludzi to Cie zniszczą. Jeśli jedziesz tak sobie pozwiedzać to miłej podróży, smakuj życia.

__

VIP
rostek

2006-08-11 09:24:50

nie mialo byc zadnej aluzji ;D jakbym jechal szukac pracy to raczej na dluzej, a niedlugo koncza sie wakacje

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2006-08-11 10:36:26

Fajny pomysł, jesli Wam sie uda to gwarantowana przygotwa, zgwalcą Was po drodze, okradną i będziecie póści wracali z buta ;]

__

VIP
minineo

2006-08-11 20:30:19

e tam ;] mój znajomy z żoną pojechali do Paryża na stopa i mieli zajebista przygode :) wcale ich nie okradli ani nic się nie stało :) spali sobie w namiocie na jakiś parkingach czy czymś tam :) akurat mieli farta bo w jedną i drugą strone zabrał ich kurier jakieś firmy który akurat jechał do Paryża. Więc jak się chce to można :) chociaż ja bym się bał ze swoją dziewczyną pojechać na stopa no ale do odważnych świat należy :)

do autora topicu:
nic nie będe ci doradzał ale jak jedziesz ze złotówkami do anglii i masz ich nie dużo to na pewno długo tam nie wyżyjesz :) pracując tam to co innego. Zresztą policz sobie, funt kosztuje ~6zł więc aby mieć 100 funtów potrzebujesz 600 złoty, a za 100 funtów to dużo nie kupisz :)

__

VIP
Empty

2006-08-11 20:32:38

London Dungeon > Madame Tussauds

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3311 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie