Chuligani

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
unit10

2006-07-29 01:28:31

[url=http://sport.onet.pl/0,1248707,1363273,wiadomosc.html]śmierć chuligana[/url]

Co o tym sądzicie? Jako że w naszym kraju dosyć często mamy do czynienia z chuliganami na stadionach/parkach/ulicach/ i opini o naszych “chopcach”, więc dotyczy to się także i Nas.

Uważacie że walki chuliganów na stadionach ew. 'ustawki"jest czymś normalnym, czy powiniśmy to potępiać?

Mam swoje przemyslenia na ten temat poniważ żyje w mieście gdzie jest spora grupa kibiców(Ruchu Chorzów), więc myśle że i wy nie raz mieliście do czynienia z “dresami”, chuliganami etc..

Rozmawiając z takimi osobami(hool's)naprawdę można dojść do różnych wniosków..Raz zapytałem się gościa po zadymie na stadionie ruchu(mecz ruch-widzew), totalnym rozpiździelu(latały krzesełka,każdy był zaopatrzony w sztachete,etc.)dlaczego to robi, przecięz tylko klub na tym cierpi?! To mi powiedział...." a co mam k%^&a robić?!!

Co wy na to ?

__

Użytkownik
DaveJ

2006-07-29 01:37:04

Spędzają w ten sposob czas, to ich HobbY. Branie udziału w zadymach sprawia im przyjemnoś. Tacy jak oni, nie rozumieją że tego typu akcje przynoszą wiele negatywnych skutków . Resocjalizacja kazdemu z nich by się przydała.

^^ Tak mi się wydaje.

__

Użytkownik
unit10

2006-07-29 01:37:19

Tak serio to bym im wszystkim WPIER#%^Ił żeby się opamiętali ;x

__

Użytkownik
unit10

2006-07-29 01:39:07

Dzięki stary za takie hobby gdzie po imprezie lądujesz w szpitalu na OIOM'ie z 10 ranami kłutymi lub siekiera w plecach...

__

Użytkownik
DaveJ

2006-07-29 01:46:43

No wiesz chlopaki zyją chwilą, najwidoczniej nie uwzględniają takich możliwość ^^^

__

VIP
Preak

2006-07-29 04:18:35

jeszcze niech ktos powie ze ten koles byl niewinny. Sami sobie wybrali taki los, plakac za nim nie bede.

__

Użytkownik
unit10

2006-07-29 05:09:03

świnia...;- DDD

__

Użytkownik
malleus

2006-07-29 07:12:01

Sam chodzilem przez 3 lata na takie rozne zadymy itp. nie powiem bawilo mnie to i byla tam jakas adrenalina ale z czasem czlowiek nabiera rozumu :P

__

VIP
blacktyger

2006-07-29 07:32:23

Poki ustawi odbywaja sie gdzies poza miastem i kazdy wie po co tam jest, robta co chceta. Szkoda tylko, ze czesto jest to w centrach miast :|.

__

Użytkownik
unit10

2006-07-29 09:43:37

Stary jesteś z Tychów...wiesz jak to tam wyglada na meczach Gieksy...jako że teraz mieszkam Mikołowie a wcześniej w Tychach kilka lat. PamiętaM na meczu gieksa tychy-czarni sosnowiec gaśnica migła mi przed oczami..;)

__

VIP
blacktyger

2006-07-29 09:47:05

No wiesz nie ma to jak miasto trzymajace z dwoma klubami i majace kose ze wszystkimi na slasku :DDD.

__

Użytkownik
Slavny

2006-07-29 09:48:42

tez co chwile słysze, ze ruch ma ustawke z gornikeim, raz miala byc kolo mojej szkoly, ale chyba nie wyszło, albo poszli gdzie indziej

kiedys po dyskotece szkolnej pod szkole przyszło kilku "miskow" i pobili jednego za klub

__

Użytkownik
icee

2006-07-29 10:19:13

shit happens ;d
ktoś może zostać łowcą krokodyli i już nawet nie będzie musiał lądować na oiomie ;f

__

Użytkownik
m3ribo

2006-07-29 10:44:34

takie ustawki to sie moga odbywac , gorzej jak to wyglada tak jak u mnie czyli . biora 3 samochody i jada na inne osiedle na%&*$ kilkunastu typow i wracaja na nastepny dzien z tamtego osiedla biora z 50 osob i ida na to z ktorego tamci przyjechali i tak prawie dzien w dzien

__

PRO
Lucas

2006-07-29 11:12:44

A dlaczego z mojej skladki zdrowotnej ten OIOM ma byc oplacany???

__

VIP
spec_u

2006-07-29 11:14:36

o to nieciekawie masz ; - / U mnie na osiedlu też co prawda zdażyłu sie kiedyś tak zwnae "wjazdy" chłopaków z Chorzowa, ale ogólnie nie jest zle ;- )

Najbardziej to mnie śmieszą te wszystkie 15-nasto latki, ze smyczami Gieksy, uwarzające sie za wielką bojówe ; ]

Btw ustawki w lesie jak nikomu nie szkodzą (tylko sobie) okej, ale 10 na 1 bo jest z innego miasta/osiedla/klubu NIE !

__
ema

Użytkownik
shimzee

2006-07-29 11:15:48

W końcu się powybijają i będzie spokój na mieście. Poza tym jak odpowiednio dostaniew to straci płodnośc i nie będzie miał kto po nim się lać.. NA WSZYSTKO jest rozwiazanie :D

__

VIP
guandinek

2006-07-29 12:24:39

Jak tak czytam wypowiedzi nitkorych z Was, mowiące o tym, że dopoki ustawiaja sie poza miastem to jest ok, to chce mi sie żygac... Zycze Wam zebyscie sie kiedys przypadkiem znalezli kiedys w takim miejscu przejezdzajac na rowerze albo spacerujac z laska :]

Jestem z Krakowa, wiadomo jedno z "najciekawszych" miejsc jesli chodzi o porachunki kibiców, szczególnie od czasu kiedy Cracovia awansowała do 1szej ligi.

Na poczatek dwa proste przykłady, udowadniające dlaczego tak bardzo smiesza mnie nieraz ustawki itd. W klasie LO mialem 2 gosci. Jeden wielki fan Wisly, ustawki, wyjazdy itd, drugi jeszcze wiekszy fan Cracovii, ustawka doslownie co tydzien, monotematyczny koles ktory potrafil opowiadac tylko jak to on albo jego brat zlali kogos ostatnio. Poza tym.. najwieksi przyjaciele w mojej klasie :) Na pytanie co zrobiliby gdyby podczas ktorejs z ustawek trafili na siebie nie potrafili odpowiedziec :]

Przez 20 lat mieszkalem na Salwatorze. Dla niewtajemniczonych jest to dzielnica całkowicie za Cracovia, do samego stadionu 3 minuty na piechote. Sam jestem za Wisła, i to jeszcze od czasów Unimila i gry w 2 lidze. I co? W tygodniu z kolesiami z Judegangu moglem palic jointy i pic browar na lawce na boisku, a w weekend poprostu szlismy na 2 rozne strony blon(taka łaka w krakowie odzielajaca oba stadiony).

Osobiscie nie rozumiem nienawisci pomiedzy kibicami, nie kumam skad ta agresja i nie umiem odpowiedziec na pytanie, dlaczego ich to tak rajcuje. Przez takie akcje stracilem 2 znajomych. O smierci obu bylo dosc głosno, chocby w mediach, wszyscy dookola zapowiadali walke z huliganstwem itd. I co? Nie zmienilo sie nic.

Sam tez mialem pare nieprzyjemnych akcji lacznie z nozem przystawionym do klatki piersiowej. I to mnie utwierdza w przekonaniu, że nie zmieni sie wiele jeszcez dlugo.

__

Użytkownik
Teoś

2006-07-29 12:40:57

Śmieszni to są dzieciaki z 3 gimazjum biegające po szkole z szalikami widzew ;-DDDd. Ja mam kilku kumpli w klasie lubiących takie ustawki, ale najbardziej mnie śmieszą jednego opisy na gg :"JeSt NaS DwÓcH ŁóDzKi WiDzEw I cHorZoWsKi rUcH=miłość, wiara, walka" ;-DDD.

__

Użytkownik
saBek

2006-07-29 13:18:52

Nie widze nic złego w tym co dzieje się u nas na stadionach i poza nimi. Jak ktoś był na meczu wie, że na stadionie jest spokojnie - no może troche ludzie sobie pobluzgają, ale pamiętajcie, że od niepamiętnych czasów piłka nożna była rozrywką dla ludzi przede wszystkim o wykształceniu średnim. Taki rozprężenie się po ciężkiej pracy. Poza stadionem - też wszystko jest OK. Jeżeli ktoś chce się napierdalać to się napierdala, jeżeli kogoś to nie bawi to nie bierze udziału w akcjach (wyjątkami są akcje osiedlowe, ale to znam tylko z opowiadań, u mnie na osiedle w życiu żadna Lechia nie wjedzie). Śmieszą mnie te pieprzenie o sikierach, nożach i innych przedłużaczach. Za dużo telewizji oglądacie. Wszystko to odbywa się w 90% na gołe pięści. A ustawki to były jakiś czas temu, teraz zdarzają się bardzo sporadycznie.

P.S Oczywiście jest szereg rzeczy, które mi się nie podobają. Między innymi małolaty w bluzach pitbulla bluzgające na Legie ile wlezie, a wszyscy wiemy, że gdyby zobaczyli legioniste pierwsi by spie****ali gdzie pieprz rośnie.

__

VIP
bizzare

2006-07-29 13:24:45

Albo ludzie, co ganiają po ulicach (znam kilku) w szalikach legii a pewnie nie wiedzą kto zdobył mistrza Polski w tym roku :-D Nie znaja nikogo ze składu legii, nie wiedzą nic co jest związane z tym klubem, ale chodzą tak, bo w ich rozumowaniu, groźna mina + szalik legii to taka moda :-D

__

Użytkownik
e2

2006-07-29 13:41:28

zginął to zginął, mógł wybrać inteligentniejsze zajęcie niż huliganizm... debil i tyle ;/

__

VIP
Sh1eldeR

2006-07-29 13:47:48

Chyba po prostu sam jest sobie winien. To nie byl przechodzen, przypadkowa osoba do ktorej podeszla banda bezmozgow 2x2 i go zabila. On sam nalezal do jednej z takich band... Jesli wybral sobie takie (glupie, moim zdaniem) hobby i poszedl sie bic na ustawke, to musial, a w kazdym razie powinien byl sie liczyc z konsekwencjami. Moze jego smierc bedzie dla kogos przestroga...

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-07-29 13:52:11

jezeli na tych kretynow nie dziala sila perswazji slownej, trzeba zrobic z nimi pozadek przy uzyciu czegos konkretniejszego. imo oczywioza:)

__

VIP
Sh1eldeR

2006-07-29 13:52:57

Chyba po prostu sam jest sobie winien. To nie byl przechodzen, przypadkowa osoba do ktorej podeszla banda bezmozgow 2x2 i go zabila. On sam nalezal do jednej z takich band... Jesli wybral sobie takie (glupie, moim zdaniem) hobby i poszedl sie bic na ustawke, to musial, a w kazdym razie powinien byl sie liczyc z konsekwencjami. Moze jego smierc bedzie dla kogos przestroga, moze uswiadomi chuliganom, ze dla tej roboty proporcja ryzyka (wysokie) do uzyskanych dobr (brak) jest zbyt niekorzystna by sie tym zajmowac.

__

VIP
guandinek

2006-07-29 13:54:44

Wyksztalcenie srednie uprawnia Cie do bluzgania? Gratuluje.

Jeżeli ktoś chce się napierdalać to się napierdala, jeżeli kogoś to nie bawi to nie bierze udziału w akcjach

no comments....

__

Użytkownik
DaveJ

2006-07-29 13:59:52

Wątpie.

__

Użytkownik
saBek

2006-07-29 15:30:11

Dla mnie bluzganie nie jest przestępstwem.

A z tym twoim amerykańskim wyskokiem nie wiem o co Ci chodzi. Szansa, że będziesz się napieprzał po ryjach na (przy) stadionie, a np. na imprezie jest porównywalna, a w moim przypadku nawet na imprezach zdarza się to częściej. Chyba, że jesteś człowiekiem, który mówi, że pada jak ktoś na niego pluje.

__

VIP
bizzare

2006-07-29 15:44:05

A moim zdaniem jego śmierć doprowadzi do tego, że będzie jeszcze gorzej... niestety.

__

Użytkownik
unit10

2006-07-29 16:31:49

Zdaje mi się że masz mylne zdanie na temat "kibicowania"..Jako że niadawno po 5 miesiącach wróciłem z Grecjii, gdzie są naprawde fanatyczni kibice to jest spokój. Pomyśl sobie-teraz jesteś młody i masz głeboko i słodko ze ktoś rzuca mięsem na stadionie ale...masz 35 lat i chcesz się wybrać ze swoim dzieckiem i żoną na mecz piłki..czego się Twój mały nauczy? "Ku$%a zaraz Ci zapie$%&ole ty skur#$^%synu i " Legia to stara k$%&a...i wtedy pomyślisz że coś jest nie tak.Popatrz na Włochy,Hiszpanie czy choćby na Grecję-tam całe rodziny chodzą na mecze i potrafią się dobrze bawić..

__

Użytkownik
unit10

2006-07-29 16:35:07

gieksa,arka,lech i craxa (tzw.traida)więc to wiecej niż 2 kluby..Jednak Tychy są śmieszne...bo na piłke nożną chodzi mało ludzi bo i 4 liga a na hokej...full. ;) Ja mieszkałem na jednym z gorszych osiedlii w moim przekonaniu-B więc widziałem sporo..;)

__

VIP
Sh1eldeR

2006-07-29 17:55:38

Spoko, ja tez w to nie wierze, ale nie chcialem pisac tego, co o tym wszystkim mysle z uwagi na szacunek do zmarlej osoby.

__

VIP
blacktyger

2006-07-29 19:13:54

Spoko ja kulam sie po kazdym mozliwym i wszedzie mam znojomych :DD. Bardzoo roznych notabene. A to, ze wiecej ludzi chodzi na hokej to dosc zrozumiale patrzac na sukcesy na obu arenach...

__

Użytkownik
pawelloo

2006-07-29 19:40:44

prawda... bylem na wielu meczach, glownie ekstraklasy i nigdy nikt mnie nie zaczepil ani niczego takiego nie widzialem... glownie na meczach leszka bylem i tam jest pelna kulturka...

proste, jezeli ktos chce sie napieprzac to dochodzi do jakiejs bandy debili to sie klepia... ale robia to poza stadionem.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-07-30 22:40:12

ladnie podsumowales swoja glupote.

__

Użytkownik
saBek

2006-07-30 22:55:57

Ty nadal pie**ol swoje lewacki brednie nie poparte żadnymi argumentami i napinaj się przez internet. Nie musisz tu wylewać swoich żali jak to jesteś ruchany przez ludzi w życiu poza internetem, bo nikogo to nie obchodzi.

Przy okazji już wróciłeś z Brudstocku?

__

Użytkownik
twoonesix

2006-07-30 22:58:53

wrociłem.

btw. po twoich wypowiedziach nie trzeba niczego argumentowac - sam sie podsumowujesz. jestes typowym naziolem lubiacym sie napieprzac na stadionach i takie tam. wesoly z ciebie typ ogolnie.

btw. wiem, ze sam chcialbys byc na woodstocku, ale mama cie puszcza tylko na osiedlowe popierdalanko. jakie to przykre.

__

Użytkownik
unit10

2006-07-30 23:00:43

huh xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

__

Użytkownik
icee

2006-07-30 23:02:19

jestes typowym naziolem lubiacym sie napieprzac na stadionach i takie tam. wesoly z ciebie typ ogolnie.
ostatnie zdanie dzieli i rządzi [+] ;D

__

Użytkownik
twoonesix

2006-07-30 23:02:49

?

ogolem chcialbym zobaczyc typa na woodstocku. bylaby zajebiscie rowna "ustawka" 200 000 vs 1.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

8322 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie