po'PiS'doliło się im w głowach...

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
PRO
igor

2006-07-20 19:29:25

[url=http://wiadomosci.onet.pl/1358905,135,item.html]http://wiadomosci.onet.pl/1358905,135,item.html[/url]

Gdzie ten kraj zmierza :o. Jak to nie przyniesie rezultatu może zaczną tańczyć taniec deszczu?

__

VIP
wilgotna pela

2006-07-20 19:41:18

proponuje zrzute na snajpera. bedzie mial duzo roboty ;)

__

VIP
bizzare

2006-07-20 19:41:27

Mi się jakoś nie chce z tego śmiać. Są ludzie którzy wierzą i są tacy którzy nie wierzą.

edit: zaraz będzie, że ich bronie bo głosowałem na PiS :-D NIE PRAWDA :-D Jeżeli ktoś mocno wierzy w Boga, to czemu ma się nie pomodlić? Ludzie mówią "Boże spraw bym zaliczył ten egzamin" i nikt z tego wielkiego halo nie robi. Z moją wiarą bywa różnie ale szanuje wiarę innych.

__

VIP
wilgotna pela

2006-07-20 19:44:00

to ja sie pomodle do bozka opoja aby pomogl mi jakos przetrwac kacza kadencje. i masz racje to co odpi***alaja nasi poslowie nie jest smieszne - to jest zenujace i tragiczne.

__

PRO
igor

2006-07-20 19:53:02

Ok, następna będzie modlitwa o 3 mln mieszkań, a potem PiS zamówi mszę, żeby złotówka się umocniła, a dziura budżetowa sama się załatała. Problem sam się rozwiąże!

__

VIP
-=eXe=-

2006-07-20 19:55:13

no tak są wśód nas osoby wierzące ale po co mieszać religię z pracą w tym wypadku kolejny raz z polityką jak dla mnie to pis zrobil to na pokaz (rydzyk?) takie jest moje odczucie, zamiast się modlić na pokaz i odstawiać jakieś szopki mogli by się w końcu wziąć za rządzenie, apropo suszy mogli by znależć jakieś fundusze na jakieś nawodnienia czy coś takiego (nie znam się na tym) albo cóś nie wiem oni są od tego

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

VIP
bizzare

2006-07-20 19:56:23

Ok, jeżeli w to wierzysz to proszę bardzo :-)

__

VIP
bizzare

2006-07-20 19:58:47

Z Twojej odpowiedzi wnioskuję, że zamiast robić mszę, rząd sam powinien sprowadzić deszcz... No rzeczywiście - beznadziejny ten rząd... nawet zwykłego deszcze nie potrafią załatwić.

__

Użytkownik
ShoguN

2006-07-20 19:59:09

to moze jeszcze jarek, endrju i wesoly romek jakiegos tanca deszczu w sejmie odprawia? :d

__

VIP
bizzare

2006-07-20 20:03:20

Z tym się zgadzam. Nie powinno się mieszać religii z polityką. Zrobili jak zrobili a dla niektórych jest to kolejny mocny argument w temacie "Polska ch*jowy kraj". Nie myśl, że ich jakoś bronię. Bardziej irytuje mnie postawa społeczeństwa, które odrazu coś wyłapie (tu msza o deszcz) i odrazu płacze, jaki ten rząd jest beznadziejny, jaki ten kraj jest tragiczny itp. Ja tą sprawę poprostu olałem, każdy robi jak uważa - niech się modlą.

__

VIP
jarzaq

2006-07-20 20:10:15

szaman jest tańszy :p

__

Użytkownik
Teoś

2006-07-20 20:34:34

a idzta w PiS du.

__

PRO
igor

2006-07-20 20:48:06

Skoro modlitwa ma w tym przypadku pomóc i jak wnioskuję z Twojego komentarza jest w 100% skutecznym narzędziem, to czemu nie może pomóc w umacnianiu się złotówki i milionach innych problemów które dręczą państwo, a z którymi rząd sobie nie radzi?

__

VIP
bizzare

2006-07-20 20:58:28

Z którego fragmentu wywnioskowałeś, że dla mnie modlitwa jest w 100% skutecznym narzędziem?

__

Użytkownik
*Jaras

2006-07-20 20:58:41

Zaraz zaraz, bizz. Zalosne to jest dla tego, ze to tak, jak by modlic sie nad koszem na smieci, zeby sie sam wyniosl i zamawiac msze. Istnieje cos takiego jak system nawadniania pol itp. A prawda jest taka, ze rolnicy sami sobie musza radzic i kopia jakies rowiki, cuda, a rzad im tylko w tym przeszkadza bo potrzebne sa restrykcje, pozwolenia, wodkan, tablice budowy. A on w ogole nie ingeruje, chodz smieja sie, ze moze to i lepiej.

Wiem, bo mam czasami stycznosci z rolnikami chociazby robiac im klimatyzacje w kombajnach i ciagnikach. I oni jakos nie placza z powodu tego braku deszczu, ucierpiec moze raczej tylko kukurydza, ktorej w tym roku jest od groma. IMO poparte zdaniami rolnikow.

A swoja droga, igor ma racje, niech zamiowa msze za wzmocnienie sie zlotowki. Najlepsze jest zdanie, ze Jurek sie zdziwil rekacja poslow :D

__

VIP
bizzare

2006-07-20 21:05:54

Załóżmy, że ktoś ma 100 hektarów różnych upraw... Oczywiście nie ma co płakać tylko kopać rowiki i inne cuda :-)

Jeszcze raz zaznaczam, że nie bronie rządu! Chodzi mi o całą zainstniałą sytuację. Gdyby na jakiejś wsi sołtys dał datek na mszy w intencji spadającego deszczu to każdy by tylko wzruszył ramionami. A w tym przypadku, dla niektórych jest to wielkie halo i kolejna okazja do narzekania na obecną sytuację (która dobra nie jest). Chcieli się pomodlić o deszcz, to się pomodlili... ani nam lepiej z tego powodu ani gorzej!

__

PRO
igor

2006-07-20 21:06:53

Stoisz w zaparte za tym co robią...

__

VIP
bizzare

2006-07-20 21:07:59

Odpowiedź na komentarz #13 Jarasu :-D (klikając "odpowiedz" odpowiem sam sobie, bo mam taki sam numer komentarza :-D)

Załóżmy, że ktoś ma 100 hektarów różnych upraw... Oczywiście nie ma co płakać tylko kopać rowiki i inne cuda :-)

Jeszcze raz zaznaczam, że nie bronie rządu! Chodzi mi o całą zainstniałą sytuację. Gdyby na jakiejś wsi sołtys dał datek na mszy w intencji spadającego deszczu to każdy by tylko wzruszył ramionami. A w tym przypadku, dla niektórych jest to wielkie halo i kolejna okazja do narzekania na obecną sytuację (która dobra nie jest). Chcieli się pomodlić o deszcz, to się pomodlili... ani nam lepiej z tego powodu ani gorzej!

__

VIP
bizzare

2006-07-20 21:15:03

Uwierz mi nie. Mimo tego, że na nich głosowałem, to szczerze przyznaje, że nie jestem zadowolony z naszego rządu.
Ale męczy mnie ciągłe narzekanie w byle jakiej sprawie. Niedługo będzie, że żona Leppera nie wydoiła krowy na czas i według niektórych ludzi powinna pójść do więzienia. To tylko msza, a ludzie reagują jakby ktoś Polske sprzedał.

__

Użytkownik
*Jaras

2006-07-20 22:46:16

Rolnik, ktory ma 100 hektarow jest jak najbardziej przygotowany na chociazby brak deszczu, pozatym wie gdzie co posiac i co jak jest nawodnione. Przykro mi bizz, naprawde Ci sie nie udalo... Nie ma juz u nas problemu 'deszcz nie pada, susza!', to wszystko to kwestia stracenia kilkuset kilogramow, kilku ton na ziarnie czy cos, i traci nie tylko jeden rolnik a wszyscy...

A mi z tego powodu gorzej, bo to kolejna wielka glupota. Dla mnie polityk jak i rzad i to wszystko powinni byc bezstronni w kwesti religii. Niech sobie sami wierza w co chca, ale niech nie narzucaja wiary innym, a to, ze Polska przyjela chrzest ich nie usprawiedliwia...

I ja sram po nocach, jaka oni 'budowe prawdziwej polskiej rodziny' chca chronic. Pewnie matka, ojciec robotnik i piatka dzieci, co nie dziele do kosciolka, w sobote sprzatanie, ukladanie dzieci na dobrych sweterkowych mamejowatych i z ograniczona jaka kolwiek swoboda czy wolnoscia zdania.

Nie lubie Pana Boga? Wierze w Boga, kocham go. Ale nie wierze juz w kosciol, ktory jest teraz, dla mnie to usrana instytucja, wierze w pojedynczych ksiezy ktorych znam i sa wporzadku. I mam matke katechetke wiec co nieco wiem, a ona z mojego zdania sie cieszy i mowi, ze kazdy ma prawo do swojego przekonania, najwazniejsze jak sie tego Pana Boga czci w srodku i swoim zachowaniem w przecietny dzien a nie w kosciolku w pierwszej lawce na oczach wszystkich.

__

VIP
forest

2006-07-20 22:56:03

imo pis robi wszystko na pokaz, zeby zdobyc znowu poparcie moherow i RM.

najlepsze bylo jak na expose klon prezydenta przekonywal ze trzeba cos zrobic, zeby przyrost naturalny byl niski (sam daje zaje**sty przyklad ;ddd )

__

VIP
bizzare

2006-07-20 23:08:52

Przykro mi bizz, naprawde Ci sie nie udalo...

Nie potrzebnie bo mi na przykład przykro nie jest :-)

Co do dalszej treści Twojego komentarza to nie zauważyłem, żeby Oni narzucali komuś wiarę modląc się o deszcz... Jak pokazują w TV paradę równości to też pewnie wydaje Ci się, że TV narzuca Ci bycie gejem :-D

Co złego jest w tym, żeby rodzina składała się z matki, ojca robotnika, piątki dzieci. Co złego w tym, żeby chodzili co niedziela do kościoła? Teoretycznie tak powinno być, a praktycznie każdy robi jak chce. Ja ostatni raz w kościele byłem może z 1,5 roku temu bo mam takie zdanie o kościele jak Ty, mimo tego, że moja matka nie jest katechetką.

I niech Ci nie będzie przykro następnym razem, jak znowu mnie nie zrozumiesz. Mnie ta rozmowa, jak i to całe zamieszanie wywarte tą mszą śmieszy do łez.

__

Użytkownik
w1n

2006-07-20 23:25:27

mieszka z matka, która urodziła raz a "dobrze"

__

Użytkownik
matiz444

2006-07-20 23:29:01

Bizz, ale to nie są ludzie, to POLITYCY są :ASD

__

Użytkownik
caNel

2006-07-20 23:55:59

rotfl !

__

VIP
bizzare

2006-07-21 06:47:46

:-D

__

Użytkownik
Lukin

2006-07-21 09:59:11

Żaden rolnik nie jest w stanie przygotować się na brak deszczu i upały przez ponad miesiąc. Chyba, że z posiadanych stu hektarów obsieje np. tylko dziesięć. Kilkudziesięciu czy kilkuset hektarów nie nawodnisz nijak. Co z tego, że wykopiesz dół wokół pola jak i tak wszystkie rowy melioracyjne są wysuszone. Poza tym na tereny podmokłe nie wjedzie żaden sprzęt, więc nie wiem jak cokolwiek byś na takim "dobrze nawodnionym" polu zasiał czy potem zebrał. Chyba tylko ręcznie.
Problem nie dotyczy tylko kukurydzy - susza w czerwcu i w lipcu szkodzi wszystkim zbożom sianym na wiosnę. Z ozimymi nie ma takich problemów, bo zdążyły dojrzeć i teraz tylko się wygrzewają. Jare susza dorwała zanim zaplonowały.
Rola rządu to udzielenie kredytów pomocowych (tzw. suszowych, były w zeszłym roku) żeby rolnicy mieli za co zasiać uprawy na przyszły rok. Ale na to takie ruchy to trzeba poczekać do końca żniw.

Info od wujasa, który ma jakieś 300 hektarów.

__

VIP
D4r3k

2006-07-21 10:16:26

Po przeczytaniu powyższego tekstu mam do Ciebie dwa pytania:

Co nie dzielisz do kościółka?
Co oznacza słowo kolwiek?

=D

__

VIP
blacktyger

2006-07-21 10:23:09

Ehh zwykle zdobywanie serc 'prawdziwych katolikow', zenua. Najprawdopodobniej (nie mowie, ze tak bylo) po wszytskim poszli sie napic i smiali z samych siebie. GG!

__

VIP
priAm

2006-07-21 10:51:54

ktoś to dał w innym temacie, ale pozwole sobie wam przybliżyć tutaj, bo i pasuje:

http://www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=2527

__

Użytkownik
saBek

2006-07-21 12:05:04

Już mi się nawet nie chce pisać ciągle tego samego. Poziom dysusji politycznych na tym forum jest porównywalny z komentarzami na onecie

__

Użytkownik
black sunday

2006-07-21 12:06:41

hymmm indianskie sztuczki :)

__

VIP
grubyBubu

2006-07-21 12:55:52

Heh a to co dzis sie wyrabia podczas obrad to juz jest istna komedia : D

__

Użytkownik
*Jaras

2006-07-21 12:59:55

Odpowiadam. Pisanie na laptopie.

__

VIP
D4r3k

2006-07-21 14:20:25

A to psikus :)

__

VIP
l2av

2006-07-21 14:21:53

zajebiste bylo :-DDDDD

__

Użytkownik
Barb1e

2006-07-21 16:00:15

czego sie spodziewasz po 15-latkach i ludziach z mozgami przezartymi przez gry komputerowe ;d

__

Użytkownik
eror

2006-07-21 16:11:45

Polska jest swieckim krajem, a nie wyznaniowym w ktorym dozwolona/nakazana jest tylko jedna religja.
Niech sie modla kiedy chca i gdzie chca,ale nie jako poslowie calego wielowyznaniowego narodu, tylko jako osoby prywatne.oni poprostu odstawiaja szopke pod TV,Rydzyka,Watykan i inne takie.

Fanatycy sa najgorsi,a takich mamy w rzadzie!

__

Użytkownik
edix

2006-07-21 16:27:47

P.O. rlz dzis w sejmnie byli ale nie glosowali :-]

__

Użytkownik
unit10

2006-07-21 18:31:19

Wiem, bo mam czasami stycznosci z rolnikami chociazby robiac im klimatyzacje w kombajnach i ciagnikach

Stary poprawiles mi humor, leze i kwicze ;)

E: @ Jarasu :)

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5515 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie