Władza zostaje w rodzinie...

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
VIP
spec_u

2006-07-08 14:03:57

o Ty, lepiej usuń ten link szybko bo zaraz " kaczy agenci specjalni" wypatrzą i e-sport.pl zablokują za szerzenie treści faszystowskich ;- DDD

__
ema

VIP
.Xaos

2006-07-08 14:11:41

Padł pomysł, zeby desygnowac Marcinkiewicza na kandydata na prezydenta Warszawy - jesli tak zrobia, to naprawde przesrane. Bo oglupiona polska tluszcza pewnie nie skojarzy, ze jak zaglosuja na tego 'spoko kolesia co byl premierem' to dadza pis wladze WSZEDZIE.
Moze zostawic wam adres mojego mieszkania w Brukseli? To bedziecie mieli sie gdzie przechowac dopoki nie nadadza wam statusu uchodzcy politycznego...

__

Użytkownik
bytek

2006-07-08 14:19:48

nie no teraz mnie zastrzeliles... 99% ludzi, ktorych znam osobiscie to katolicy (ja takze uwazam sie za katolika) i zadna z nich nie jest fanatykiem wymagajacym leczenia psychiatrycznego... wiec nie pisz mi tu tekstow, ze wiekszosc katolikow to chorzy fanatycy... imo jest na odwrot - garstka ludzi to chorzy fanatycy (uwazajacy sie za katolikow a w rzeczywistosci majacy niewiele wspolnego z wartosciami chrzescijanskimi) ale, ze ich wypowiedzi i wybryki sa naglasnianie przez miedia - w ten sposob ich swiatopoglad media (lub oni sami twierdzac, ze mowia w imieniu wiekszosci katolikow - co oczywiscie raczej slabo przeklada sie na rzeczywiste poparcie) przypisuja wszystkim katolikom co jest baaaaardzo duzym bledem... ale taki obraz katolikow kreuje w mediach LPR i czesciowo PiS, gdzie LPR ma poparcie rzedu 5-7% - czyli sluchacze "Jedynie Slusznej Rozglosni Radiowej", a duze poparie PiS w wyborach jest spowodowane tym, ze wiekszosc osob na nich glosujaca i tak byla na 100% przekonana o koalicji PO-PiS i dlatego, ze kreowany przez nich wizerunek w kampanii, stanowczo odbiegal od obecnego - masa pustych i niemozliwych do zrealizowania obietnic ale jak widac u nas to jeszcze dziala...(bo ile z ich zwolennikow w wyborach zaglosowaloby na nich po ostatnich cyrkach w rzadzie i widzac jaka jest rozbierznosc miedzy ich obietnicami a obecnym stanem rzeczy - straciliby przynajmniej 15%)...

__

Użytkownik
bytek

2006-07-08 14:22:03

za ten obrazek co dalem wyzej pewnie beda mnie scigac, wiec mozesz mi od razu wyslac adres :D

__

Użytkownik
bytek

2006-07-08 14:25:06

niedlugo nie bedzie bezrobocia (spadnie ponize zera :D) bo 50% zdolnych do pracy polakow bedzie za granica :-)

__

Użytkownik
twoonesix

2006-07-08 14:36:00

skad wnioskujesz, ze czerpie moje informacje z mediow? to taki wasz stary chwyt - jestes manipulowany przez media. ale niby jak? skoro telewizji nie ogladam :D

__

Użytkownik
chopin

2006-07-08 14:37:40

Trzeba przyznać, że źle się dzieje w rządzie. Niestety nie ma tam ludzi którzy chcę zrobić coś dla kraju (nigdzie ich nie ma). Cały czas teraz walczą o stołki w ministerstwach i o miejsce przy korycie.

Ale co innego mnie martwi. Mianowicie artykół w niemieckiej gazecie na temat naszego prezydenta. Jak wiemy drogie dzieci kaczyński został tam niemal zmieszany z błotem. A co zrobił naród z ministrami na czele? Przyklasnął niemcom! Nie wiem dlaczego polacy mają taką poddańczą naturę, ale mimo wszystko w takim momencie powinniśmy okazać solidarność naszemu rodakowi. Niemcy nie krytykowali kaczyńskiego, bo sie o nas martwią tylko sie ku*wa wyśmiewają z polaków. Rząd niemiecki po apelu kaczyńskiego odpowiedział, że oni nie mają wpływu na to co pisze prasa, jasne.

A tym co mówiom, że im wsytd być polakiem to ja teraz coś powiem, wy nie jesteście godni nazywać siebie polakami. Polska to nie kaczyński tylko my. Rząd to przedstawiciel państwa, w takim razie wydaje mi się że jako przedstawiciel sie sprawdził, przedstawiciel polaczków którzy liżą dupe każdemu i tylko patrzą jak spie***lić z kraju żeby sie wstydzić sami za siebie nie musieli.

__

VIP
spec_u

2006-07-08 14:38:05

Btw taka mała nieścisłośc wystapiła a mianowicie:

"W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo" - mówił w październiku zeszłego roku Jarosław Kaczyński."

więcej na ten temat: [url=http://wiadomosci.onet.pl/1352956,12,item.html]klick[/url]

__
ema

VIP
.Xaos

2006-07-08 14:48:18

Nigdzie nie ma ludzi, ktorzy chca dobrze dla kraju?
A chociazby kraje skandynawskie? Tamtejsi studenci politologii ucza sie na przykladach z Polski, bo u nich sie nic nie dzieje - zero afer, zero problemow, spoleczenstwo wybiera przedstawicieli, a ci rzetelnie pracuja, aby potwierdzic, ze oddane na nich glosy nie zostaly zmarnowane.

Odnosnie wstydu. Niemcy sie smieja, bo jest z czego - po prostu polska zalosc poteguje istniejace juz animozje miedzy naszymi narodami. A wiesz, dlaczego ludzie sie wstydza i dlaczego przyklasneli szkopom? Bo dla wielu Polakow ich wlasny kraj jest obcy - jak zyc w miejscu, gdzie ma sie komfort psychiczny bedac, nomen omen, zwyczajnym debilem i cwaniaczkiem? Teoretycznie powinnismy zgodnie z zasadami demokracji dostosowac sie do wiekszosci - i osobiscie ja sie wstydze tego, ze moja wlasna ojczyzna probuje ciagnac mnie na dno i rownac do zera.

__

VIP
.Xaos

2006-07-08 14:51:38

Heh, juz potwierdzono kandydature Kukielki na na prezydenta stolicy.
A ten tekst, ktory cytujesz, byl wlasnie po to, zeby wygrac zarowno wybory prezydenckie jak i parlamentarne. Pamietaj, ze zgodnie z polityczna definicja fakt albo obietnica to tylko uzyteczne w danej chwili klamstwo.

__

VIP
spec_u

2006-07-08 15:27:01

jak to czy to w takim razie znaczy, że nie będzie 3 000 000 mieszkań ? ;ASDF

__
ema

VIP
wilgotna pela

2006-07-08 19:02:54

nie ma zdrowych katolikow - sa tylko mniej lub bardziej chorzy. nie musisz sie z tym zgadzac. twoje 99 procent tez jest troche naciagane. ciekawe czy byloby ich tyle gdyby opodatkowano ta wasza smieszna wiare. hipokryci.

edit: zdefinijuj "prawdziwy katolicyzm"

__

VIP
wilgotna pela

2006-07-08 19:06:46

huh mieszkanie sam sobie kupilem. ale zaraz? gdzie jest ten mily pan ktory obiecywal mi 100 milionow? :asd

__

Użytkownik
bytek

2006-07-08 19:18:26

skad wnioskujesz, ze czerpie moje informacje z mediow?

Wskaż mi fragment mojego poprzedniego komentarza, w którym pisze, że czerpiesz swoje infromacje z mediów. Może nieprecyzyjnie to ująłem ale chodziło mi o, to że jedna wypowiedz np. Romana G. (pokazana np. w "Wiadomościach", przytoczona w "Wyborczej", czy powtórzona przez kogoś na ulicy) na temat homoseksualistów, jest przez niektórych odbierana jako stanowisko wszystkich osób o poglądach prawicowych lub będącym wyznania katolickiego. To tak samo jakby przypisywać osobom o poglądach lewicowych wszystko co mówił i robił np. Józef Stalin - CO OCZYWIŚCIE W OBU PRZYPADKACH JEST DUŻYM BŁĘDEM!

to taki wasz stary chwyt - jestes manipulowany przez media.

Specjalnie podkreśliłem słowo "wasz" bo strasznie mi się nie podoba. Czy w ten sposób starasz się mnie podpiąć do grupy wyznającej pseudokatolickie wartości, powszechnie znanej jako Rodzina Radia Maryja? Widzę, że używasz chwytu lubianego szczególnie przez braci K. tak przez ciebie nie lubianych (zresztą przeze mnie też) - jeżeli nie jesteś w stanie prowadzić sensownej dyskusji opartej na logicznych argumentach - staraj się zdyskredytować rozmówcę wrzucając go do dużego worka o nazwie np. "komuchy", "rodzina w Wermachcie", "oszust" etc. a w wypadku twojej wypowiedzi "zwolennicy LPR, PiS i Radia Maryja".

ale niby jak? skoro telewizji nie ogladam :D

Telewizji możesz nie oglądać, ale mimo wszystko nie jesteś mi w stanie wmówić, że jesteś osobą, która nie ma doczynienia z jakimkolwiek nośnikiem informacji jakim są media! Nie czytasz gazet, nie słuchasz radia, nie używasz internetu? Nawet dyskusja prowadzona ze znajomymi czy rodziną to swojego rodzaju wymiana informacji i poglądów jaka ma miejsce w mediach. Nie jest możliwe, żebyś nie miał przy obecnym stanie ingerencji wszelkiego rodzaju mediów w życie każdego z nas jakiejkolwiek styczności z tym co jest prezentowane w nich w jakiśtam sposób (nie mówie tu już o twojej wyssanej z palca manipulacji - gdzie ja o tym napisałem?).

__

Użytkownik
bytek

2006-07-08 19:42:22

nie ma zdrowych katolikow - sa tylko mniej lub bardziej chorzy. nie musisz sie z tym zgadzac.

Widzę, że w ten sposób starasz się pozbawić mnie argumentów i ukazać, że i tak nie mają jakiejkolwiek wartości, bo przecież twoje argumenty (hmm... użyłes jakichś?) są lepsze i i tak będą "na wierzchu". Bo przecież ty jesteś światłym ateistą (czy jak tam chcesz żeby cię nazywano), a ja żyjącym w ciemnocie i zabobonach katolikiem.

twoje 99 procent tez jest troche naciagane.

Napisałem jak jest w moim wypadku i nie jest to ani trochę naciągane, może dookoła ciebie mieszkają sami "katolicy" atakujący małe dzieci o innym kolorze skóry, krzyżujący homoseksualistów, i okładający każdego kto nie zgadza się z ich poglądami. Ja takich osobiście nie znam... Dziwne?

ciekawe czy byloby ich tyle gdyby opodatkowano ta wasza smieszna wiare. hipokryci.

Nie widzę tutaj jakiejkolwiek logiki :-( Co mają pieniądze do bycia jakiegokolwiek wyznania (a wiesz, że katolicy mieszkający na terenach zajętych przez islam byli opodatkowani? np. w Grecji (zajęta przez państwo osmańskie)... I co? Są tam do dzisiaj.) Oczywiście jeżeli nałożono by podatek to pewnie część osób "zrezygnowała by" - co samo w sobie jest absurdem, bo jak można zrezygnować z czegoś co jest podstawą wartości życiowych - wniosek takie osoby miały wpisane "katolik" tylko w rubryce wyznanie, a w rzeczywistości nimi nie były.

edit: zdefinijuj "prawdziwy katolicyzm"

Prawdziwy katolicyzm - to według mnie przestrzeganie zasad moralnych zawartych w tych kilku zdaniach (Przykazanie miłości Boga i bliźniego): "Pierwsze jest: Słuchaj, Izraelu, Pan Bóg nasz, Pan jest jeden. Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą. Drugie jest to: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Nie ma innego przykazania większego od tych"
W tych kilku zdaniach zawierają się nie tylko wszystkie 10 przykazań, ale także wszelkie wartości obecne w Ewangeliach. Są ludzie, którzy katolikami są tylko na papierze - bo otrzymali chrzest, a w/w wartości i jakiekolwiek inne nie mają dla nich najmniejszego znaczenia. Dlatego użyłem słowa "prawdziwy katolicyzm" dla odróżnienia tych, którzy wyznają te zasady od tych, którzy katolikami są tylko na papierze.

__

VIP
overeq

2006-07-08 20:28:33

i byl bym zajebiscie szczesliwym czlowiekiem, nie zapierdalal bym jak jebany idiota w szkole zeby stracic pozniej swoje zycie za biurkiem sluzac innemu kolesiowi ktory uczyl sie jak ty w szkole ale wszystkich ladowal w chuja i tym jedynym sposobem uklasowal sie wyzej w hierarchi... nawet nie wiesz jak chce mi sie rzygac kiedy widze wszystko w kolo, nie raz trafilo mi sie rozmarzyc o tym ze urodzilem sie 2000 lat temu i latalem za jakas zwierzyna, dzisiejsze zycie ssie a z takimi politywaki po... setnie...

__

VIP
overeq

2006-07-08 20:31:12

zdaje mi sie ze obywatel 4 rp to tez polak ale w sumie... moge sie mylic, a co do naszej walecznosci dobrym argumentem jest to jak nas rozkradali i dokonywali rozbiorow az do usuniecia polski z mapy, z reszta o czym my mowimy to co bylo keidys bylo keidys zaden niemeic nie jest juz faszysta...

__

Użytkownik
eX|Owca

2006-07-08 23:18:37

Jaki elektorat, taki rząd.

__

Użytkownik
pawelloo

2006-07-08 23:53:39

takie czasy niestety mamy... najgorsze ze to brnie w dalsze jeszcze wieksze go*no i nic na to nie poradzisz... ;|
tez lubie pomarzyc ze urodzilem sie 1000 lat temu w czasach sredniowiecznych i zyje w totalnym "noł stresie"
dzisiaj licza sie uklady, pieniadze. ot co

__

Użytkownik
Akhor

2006-07-09 00:09:50

Elektorat to wszyscy Polacy 18+, więc twierdzisz,że każdy jest tak debilny jak rząd ? Czy wyborcy PO i SLD też ? Zastanów się.

__

Użytkownik
*Jaras

2006-07-09 09:58:34

[hide=:(]http://chomiks.com/fetchfile.php?file=282[/hide]

To jest tak zalosne, bezczelne, pojeb&ne, ze ludzie glupieja i nie potrafia nawet geby otworzyc :(

__

Użytkownik
m3ribo

2006-07-09 10:31:44

"nie potrafia nawet geby otworzyc :("

tak najlepiej wyjsc na ulice i probowac obalic rzad ktory sie samemu wybralo...

__

Użytkownik
saBek

2006-07-09 12:06:30

Więc pewnie byłeś z tą lewacko-anarchistyczną organizacją uczniowską pikietować przed i w ministerstwie edukacji. Dla mnie takie akcje są żałosne.

__

Użytkownik
*Jaras

2006-07-09 12:42:09

Kompletnie nie zrozumiales posta. Mi raczej chodzi o to, ze jak widzisz cos kompletnie durnego przechodzacego Twoje pojecie, to nawet nie umiesz otworzyc dobrze ust i tego jakos nazwac...

__

Użytkownik
saBek

2006-07-09 18:32:56

Racja, przepraszam

i Pozdrawiam :)

__

VIP
wilgotna pela

2006-07-09 18:43:38

"Widzę, że w ten sposób starasz się pozbawić mnie argumentów i ukazać, że i tak nie mają jakiejkolwiek wartości, bo przecież twoje argumenty (hmm... użyłes jakichś?) są lepsze i i tak będą "na wierzchu". Bo przecież ty jesteś światłym ateistą (czy jak tam chcesz żeby cię nazywano), a ja żyjącym w ciemnocie i zabobonach katolikiem."

moje zdanie jest takie a nie inne. nie zamierzam cie do niego przekonywac. powiedzmy ze z ciemnota i zabobonem w kwestii twojej wiary trafiasz w sedno :p

"Napisałem jak jest w moim wypadku i nie jest to ani trochę naciągane, może dookoła ciebie mieszkają sami "katolicy" atakujący małe dzieci o innym kolorze skóry, krzyżujący homoseksualistów, i okładający każdego kto nie zgadza się z ich poglądami. Ja takich osobiście nie znam... Dziwne?"

to co napisales jest glupie. pisalem o sytuacji w polsce. jak widac nie zrozumiales. ciekawi mnie tez skad wziales dzieci krzyze i homoseksualistow ;) 99 procent spoleczenstwa to "twoj wypadek"?

"
Nie widzę tutaj jakiejkolwiek logiki :-( Co mają pieniądze do bycia jakiegokolwiek wyznania (a wiesz, że katolicy mieszkający na terenach zajętych przez islam byli opodatkowani? np. w Grecji (zajęta przez państwo osmańskie)... I co? Są tam do dzisiaj.) Oczywiście jeżeli nałożono by podatek to pewnie część osób "zrezygnowała by" - co samo w sobie jest absurdem, bo jak można zrezygnować z czegoś co jest podstawą wartości życiowych - wniosek takie osoby miały wpisane "katolik" tylko w rubryce wyznanie, a w rzeczywistości nimi nie były."

zacznijmy od tego ze zarzucasz mi brak logiki, a po chwili sam odpowiadasz na zadane przezemnie pytanie. retoryczne zreszta :asd zawsze tak robisz?
a co maja do tego pieniadze? tyle samo co wladza i polityka. wszystko. widzisz - ty i ja maksymalnie sie roznimy. dla mnie wiara nie jest podstawa wartosci zyciowych. predzej juz dekalog. kazdy normalny czlowiek potrafi rozroznic dobro od zla, ja np. nie potrzebuje do tego sekciarskich bredni. nie chce tez placic ze swoich podatkow za wasze popieprzone koscioly, kaplanow, radia i inne chore wymysly. to takie straszne?
niestety w tym katolandzkim panstwie nie jest to mozliwe...

"Prawdziwy katolicyzm - to według mnie przestrzeganie zasad moralnych zawartych w tych kilku zdaniach (Przykazanie miłości Boga i bliźniego): "Pierwsze jest: Słuchaj, Izraelu, Pan Bóg nasz, Pan jest jeden. Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą. Drugie jest to: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Nie ma innego przykazania większego od tych"
W tych kilku zdaniach zawierają się nie tylko wszystkie 10 przykazań, ale także wszelkie wartości obecne w Ewangeliach. Są ludzie, którzy katolikami są tylko na papierze - bo otrzymali chrzest, a w/w wartości i jakiekolwiek inne nie mają dla nich najmniejszego znaczenia. Dlatego użyłem słowa "prawdziwy katolicyzm" dla odróżnienia tych, którzy wyznają te zasady od tych, którzy katolikami są tylko na papierze."

hehe czyli nalezysz do tej elitarnej grupy. grtuluje. jedni wierza w boga, inni w ufo, jeszcze inni w niebieskie krowy. nie przeszkadza mi to poki nie wp***laja sie z butami w moje zycie.

pozdrawiam

__

Użytkownik
*Jaras

2006-07-09 19:34:21

I nawzajem :)

__

Użytkownik
eX|Owca

2006-07-09 20:36:22

Chyba nie zrozumialeś o co chodzi. Elektorat to ludzie, którzy głosowali na daną partię. Każda partia ma swój oddzielny. Mam nadzieję, że to wyjaśnia sens mojego poprzedniego posta.

__

Użytkownik
K4r3n1n

2006-07-10 08:54:36

Wycofanie Marcinkiewicza i wyznaczenie go kandydatem na prezydenta to badzo taktyczny ruch. Marcinkiewicz ma duże poparcie ale osobiście nie chce by został prezydentem naszego miasta. Mam też nadzieje że choć tu ludzie mają rozum.... Bede głosował na Hanne, mimo że grozi jej wyrok ale jest to konkretny kandydat. Pozdro.

__

Użytkownik
SL4VE

2006-07-11 11:04:25

Mnie najbardziej rozśmieszyło jak stwierdzili, że to wybór Polaków, że Kaczyński ma być premierem, a Marcinkiewicz jako premier miał poparcie 68% ludności, a Kaczyński 32% :D.

Anyways zgadzam się, ale mam nadzieję, że to ich tylko pogrąży, bo dosyć mam ich rządów. Nic nie robią, chwalą się tym co osiągnęły rządy poprzednie (na gospodarkę nie wpływa się z dnia na dzień i wyniki często widać po roku, dwóch).

Smutno tylko z jednego powodu. Coraz więcej ludzi, którzy reprezentują nas zagranicą nie umie śpiewać hymnu ;(

__

Użytkownik
Lertz

2006-07-11 20:36:37

Skończcie wreszcie tak napie****** na ten KK. Może się wam nie podobać, macie do tego niezbywalne prawo ;) To jest do tych poprzednich postów jak i przyszłych.

EOT ;)

__

Użytkownik
haotyczny

2006-07-14 15:37:36

Na tym polega forum ze kazdy ma prawo do wlasnej wypowiedzi wiec nie mow kto ma co robic

__

Użytkownik
*Jaras

2006-07-15 10:44:44

Sam sobie zaprzeczasz.

__

• 1
  • 2

Warning: getimagesize(http://chomiks.com/fetchfile.php?file=282) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3949 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie