Wakacje w McDonald's

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
n1

2006-06-29 21:22:51

Dokładniej chodzi mi o pracę w tejże sieci restauracji? :) Ktoś pracował? Jakie wrażenia? Plusuje za wszelakie info ;]

__

Użytkownik
DudE

2006-06-29 21:55:25

nie pracowalem, ale mysle ze jakosc pracy podobna do biedronki ;-s imo nie polecam, lepiej misiu szybko bokuj bilet do uk i pewnie znajdziesz cos na 2 miechy wakacji

__

VIP
aphex

2006-06-29 22:03:53

nie polecam, co prawda ja tam nie pracowalem, ale z tego co wiem to jest przewaznie bardzo ciezka robota - zmywak, smazenie frytek/hamburgerow, a do tego 'wyscig szczurow'

__

Użytkownik
lasica

2006-06-29 22:07:13

dziewczyna mojego kumpla tam pracowała. z tego co wiem, płaca nie za duża, roboty sporo, ale idze wytrzymać. najgrosze są nocki, gdy musisz siedzieć z kimś w maku i sprzątać :) jeżeli nie masz innej możliwości pracy to bierz, żadna praca nie hańbi :) ja się przymierzam do pracy w warsztacie samochodowym ale to jak woroce z wakacji :)

pozdro

__

Użytkownik
e2

2006-06-29 23:03:53

lsc ;) nie ma racji - kasa wbrew pozorom konkretna jeśli mieszkasz z rodzicami, którzy opłacają Ci chatę to nie wychodzi Ci źle. Tylko, że zap**rdol jest też konkretny... non stop coś robisz, chyba że to mcdonald w Kozich Bobkach 50km od dużego miasta i głównej drogi...

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-06-29 23:29:07

wiec tak ja wlasnie tam pracuje :)

jutro skladam wypowiedzenie :DDD
pracuje tam prawie miesiac, wiec tak zapie*dol jest ostry caly czas wykonujesz te same go*na... do tego jak trafisz na jakas suk* to masz niezle prze*ebane :P
ja trafilem z kumplem ja dalem rade on dostal nagane :D
pozatym prawie caly czas sie kluce z taka jedna ktora nie umie liczyc do 10 i kazdy z niej sie leje :DDD

wiec tak pracy nie polecam, mowili mi ze bylo duzo osob co przyszlo na 2 dni i sluch o nich zaginal.

poszukaj sobie innej pracy ja tak robie ^^ jeszcze tylko 2tyg....

__

VIP
bizzare

2006-06-30 12:20:37

Dwa pierwsze zdania mnie zabiły ;-D

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-06-30 12:43:52

: DDD

__

Użytkownik
bytek

2006-06-30 13:01:36

moja dziewczyna ma zamiar tam isc do pracy i jestem z tego powodu szalenie niezadowolny... ale co zrobic... troche mi to zepsulo humor bo mialem nadzieje, ze po maturze chociaz przez wakacje bedziemy mogli ze soba spedzac duzo czasu a tu taki klops :-/...

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-06-30 13:46:24

zerwij z nia, bedze walilo od niej hamburgerami :DDDD

__

VIP
bizzare

2006-06-30 13:56:10

i serem :-DD

__

Użytkownik
bytek

2006-06-30 13:59:58

bardziej od tego martwi mnie fakt, ze w ciagu dnia bedzie spedzac wiecej czasu z jakimis "kolesiami" w pracy niz ze mna, i praktycznie we wszystkie dni, w ktore bedzie pracowac mozna zapomniec o czyms wiecej niz odprowadzenie jej z autobusu do domu bo bedzie zbyt zmeczona na spacer, wyjscie na miasto itp...

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-06-30 14:08:33

zalezy jak se grafik ulozy ;P
imo moze od 7 do 15 albo tak jak ja mam od 15-23 O_o
oraz ma po 2 dni wolne :P a czasem nawet 3 ^^

edit: wlasnie drukuje wypowiedzenie :DDD

__

VIP
Sh1eldeR

2006-06-30 14:34:21

Sam nigdy w Macu nie pracowalem (i nie zamierzam), ale paru moich znajomych - owszem. Bazujac na ich opinii i zdrowym rozsadku mozna powiedziec, ze to jedna z gorszych prac jakie mozna sobie znalezc na wakacje. I nie mam na mysli pracy w kuchni, czy jako kelner w innej knajpie, a wlasnie w Macu. Bo o ile mam znajomych, ktorzy byli bardzo zadowoleni z pracy w innych restauracjach (fajni wspolpracownicy, calkiem niezla atmosfera i goscie w wiekszosci na poziomie), o tyle nie znam *ani jednej* osoby, ktora uwazalaby, ze w Macu pracowalo jej sie... w miare przyjemnie. Nie wiedziec czemu zawsze tam jest jakis glupi wyscig szczurow nie wiadomo po co, kierownicy nigdy nie sa mili, a grafiki nie sa nigdy normalne. Inna sprawa, ze czasem tam cos kupuje (raczej z przymusu niz z checi) i zauwazylem, ze wielu z tamtych pracownikow... hm... nie zachowuje sie nazbyt inteligentnie. Nie wiem, czy tak maja od urodzenia, czy tak wplywa na nich tamta pracal, ale legenda stalo sie np. to, ze jak chce loda w kubeczku, to musze powiedziec "poprosze loda w kubku *plastikowym* i *nie w wafelku*", po czym musze tylko odpowiedziec twierdzaco na pytanie "w kubku plastikowym?" i w jakichs 80% przypadkow dostaje potem to co chce ;-D

Tak wiec zdecydowanie nie polecam, na tyle na ile moze czegos nie polecac ktos, kto nigdy sam tego nie robil (nie polecam tez np. jedzenia krowiej kupy; choc tu nawet nie moge sie wesprzec doswiadczeniem moich znajomych).

Radzilbym sie zajac czyms innym, jesli to mozliwe. Czasami mozna znalezc sobie fajna prace sezonowa w jakiejs malej, prywatnej firmie i trafic na naprawde fajnych ludzi i normalna atmosfere. Moj brachol np. robi u Pana Józia (doslownie!) i pracuje jako zwykyl robol przy remoncie banku. Praca choc niezle platna (bo fizyczna) to dosyc ciezka, bo to sie 8h dziennie kuje sufity, otwory wentylacyjne, kladzie sie tapety etc. etc., ale majstrzy sa tak zajebisci (chetni do pomocy, wytlumaczenia, cierpliwi, kazdy robi za 3), ze szkoda gadac, a Pan Józef to mozna powiedziec ze znajomy jest. Sam sie zreszta na takie cos pisze.

Naprawde da sie cos takiego znalezc, niestety czasem to jest bardzo trudne i trzeba sie najpierw kilka razy sparzyc. Ale we wszystkich przypadkach jakie znam wytrwalosc i szukanie rozmaitych prac w koncu sie oplacalo i doprowadzilo do znalezienia calkiem fajnej roboty dla jeszcze niedyplomowanej osoby. Powodzenia.

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-06-30 14:39:35

wiesz ja za to ze tego nie mowilem i nie dawalem sugestii dostawalem opi**** niezly
powiedzialem ze to brzmi sztucznie i ja jak cos takiego slysze to sie smieje... ale nie tak musi byc... tego nie zmienisz :P

pozatym po tym jak zamowisz mamy niby obowiazek przeczytac cale zamowienie O_o
i powiedziec prosze przygotowac kwote x.xx :ASDASDASDASD ja czasem nie moglem i sie smialem :P

pozatym niektorzy ludzie sa tak glupi ze to szok mamy taka co skarzy O_o ja czegos zapomnialem a ona odrazu do kierownika na skarge pozatym ponoc liczyc nie umie O_o

__

VIP
Sh1eldeR

2006-06-30 14:45:38

Dude, to przeciez (niestety?) normalne! A jak ty sobie to wyobrazasz? Ze do konca zycia bedzie hulanka i mozliwosc widzenia sie codziennie przez 5h na miescie? Ze zawsze beda dwu czy trzymiesieczne wakacje? Niestety, stary, ale guzik! Pracowac w zyciu trzeba, balowac 5 dni w tygodniu sie na dluzsza mete w normalnym zyciu nie da, a urlopu to sie ma pare (2-4) tygodni w roku.

Wystarczy troche tez na sucho pomyslec i wesprzec sie doswiadczeniem zeby wykombinowac, ze "kolesiami" to sie nie masz co przejmowac. W ogole nawet o tym nie mysl! O takie rzeczy mozesz sie martwic wszedzie, ale na pewno nie w McDonald's :D Tam jest sie 8h na nogach, wszyscy sa na siebie generalnie wkur**** i zareczam cie, ze kto jak kto, ale George Clooney i Hugh Grant tam NIE pracuja - wiec po spedzaniu czasu z "tamtymi kolesiami" ona bardziej doceni ciebie (jesli tylko nie zrobisz z siebie idioty i nie bedziesz zadrosny o Ukladacza Wieprzowiny Na Hamburgerze ;-D).

A zreszta, moze jej sie szybko "znudzi" i stamtad odejdzie. Tez kiedys myslalem, ze do takiej roboty trzeba tylko odrobiny samozaparcia, ale wyobraz sobie np. pracowac po 8h w takim miesnym w supermarkecie, gdzie strumien klientow naplywa non stop, a ty jestes ten caly czas na nogach i musisz kroic jakies kawaly miecha i miec w glowie z 50 czy 100 kilkucyfrowych kodow zeby moc to wbijac na kase. Nie taka latwa sprawa nawet zeby wytrzymac fizycznie. W Macu podejrzewam, ze jest pod tym wzgledem niewiele lepiej...

W sumie powinienes sie cieszyc ze masz dziewczyne, ktora chce pracowac. Zle to by bylo, gdyby bylo odwrotnie, nieprawdaz? Moze sam sobie znajdz jakies zajecie, tak w ogole? Nawet jesli kompletnie nie potrzebujesz tego szmalu, to zawsze dobrze jest po prostu sprawdzic jak to jesti zajac sie czyms przez te 8 godzin kiedy i tak nie bedziesz robil tego co bedziesz chcial (bo ->ONA

edit: ops, urabalo mi komentsa na znaku mniejszosci. No trudno - i tak nie pamietam o co mi wtedy chodzilo ;-D

__

VIP
Sh1eldeR

2006-06-30 14:49:03

Sluchaj, ale mi nie chodzi juz o ten sposob powtarzania wszystkiego (bo to zrozumiale szczegolnie w McDrive gdzie jest halas; zreszta w srodku tez jest glosno i mozna cos przekrecic latwo), tylko bardziej o to, ze jak tego nie mowilem w ten sposob, to dostawalem cos innego niz chcialem. Pomysl, mowie: "poprosze loda w kubku". I co bys mi dal? Loda w kubku plastikowym, czy loda... w wafelku? Bo w zdecydowanej wiekszosci przypadkow dostawalem to drugie... ;-D

Przepisy wewnetrzne przepisanie, ale troche pomyslunku tez nie zaszkodzi.

__

VIP
Nor

2006-06-30 16:36:22

Mow mi zaraz gdzie pracujesz to wpadne z aparatem ^^

__

Użytkownik
pavo

2006-06-30 17:00:23

ja pracuje jako peon 550m pod ziemia :) i to jest dopiero fucha!

__

VIP
bizzare

2006-06-30 17:53:22

"PEON" :-DDDDDDDDDDDD zabiło mnie to określenie :-D

__

Użytkownik
czarodziej79

2006-06-30 18:33:45

HEJ, Ja pracowałem w McDonald's 5 lat. i nie nazekam. Wiadomo jak w kazdej pracy są lepsze i gorsze dni. Chyba nie mozna mówic źle o pracy za to że Cie ktoś zjebie za coś co zrobiłeś źle. Ogólnie nie jest źle. Kazdemu by sie przydało troche tam popracować, to by sie przynajmniej nauczył pożądku i kultury. Jeśli masz wiecej pytań to zapraszam na GG: 4066399. Pozdrawiam

__

Były Redaktor
so0fka

2006-06-30 20:01:21

Jak widać, McDonald's uczy wszystkiego, poza ortografią.

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-06-30 20:38:28

Tak swoja droga jest cos takiego w Macu jak lody w kubku plastikowym nie liczac McFlurry ? Przeciez wszystkie produkty tam maja swoje nazwy dlatego nie rozumiem skad masz taki problem, co nie zmienia faktu ze tez nie uwazam personelu w MC pracujacego za specjalnie inteligentny :P

__

Użytkownik
unit10

2006-06-30 20:58:59

Kumpel pracowal w macu niedaleko Katowic,dostawal 550zl na reke i zapierdziel mial niezly.Powiedzial mi ze ma dosc i zrezygnowal z tej pracy...po 2 tygodniach zaczal prace w....Burger Kingu! Teraz dostaje 700zl i jest szczesliwy ;) Jak tyle Ci wystarczy to spoko a jak nie to ogorki w Niemczech czekaja na Ciebie.

e: I zapomnialem dodac ze jak chcesz cos zjesc to masz za 1/2 ceny..:)

__

VIP
Sh1eldeR

2006-06-30 23:22:17

Te lody to tylko przyklad :D, ale skoro pytasz, to odpowiem: chodzi mi o zwykle, duze lody. Zawsze sa smietankowe (czy waniliowe, jeden czort) i moga miec polewe np. czekoladowa. Nie maja innej nazwy. Mozna je zamowic albo w kubku plastikowym ;), albo w wafelku... To chyba jedyne co mi tam smakuje.

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-06-30 23:28:28

hahaha ;DDDDDD
ale musisz trafic na mnie kiedy na kasie jestem :DDDDDDDDDDDDD

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-06-30 23:30:46

dzisiaj zlozylem wypowiedzenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeszcze 2 tyg i nara ;DDDD
kumpel bez wypowiedzenia se poszedl :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

__

VIP
d00mer

2006-07-01 00:32:13

Jak byliśmy na ESWC w Poznaniu i matr0x wygrał w Wielkim Finale pierwszą serię bo3 to poszliśmy po czisburgery i tam był dzwonek a na nim stało jak byk: "proszę dzwonić", to zaczalem dzwonic i dzwonic i dzwonic az w koncu na mnie nawrzeszczała ta jedna baba. Jesli masz dostac nerwicy i denerwowac sie na co drugiego klienta to nie idz do tej roboty. Ja dla przykladu zapier****m na budowie u wujka 14 godzin z czego jakies 2 godzinki sobie siąde z wójaszkiem na piwko czy sniadanko/obiadzik, takze koncze juz ta dosc nieskoordynowaną wypowiedz. Eee ogolnie to chcialem powiedziec ze jak mozesz to znajdz inną pracę, chyba ze lubisz to swinskie zarcie :P

__

Użytkownik
poyep

2006-07-01 00:44:20

cokolwiek ono znaczy :D

__

VIP
.Xaos

2006-07-01 00:45:17

Ciotka pracowala przez pare miesiecy jak miala slabszy okres w zyciu i musiala czepic sie czegokolwiek. Korzystala z tych kuponow, ktore daja pracownikom na tansze/darmowe zarcie. Skonczylo sie tym, ze wyladowala w ciezkim stanie na stole operacyjnym - wlasnie z powodu rzeczonych specjalow.
I jeszcze - niektorzy mowia, ze zadna praca nie hanbi. Owszem, prawda. Ale jest wiele prac, ktore zwyczajnie degraduja czlowieka intelektualnie i socjalnie - otoczenie badz co badz wplywa na czlowieka i zareczam, ze nawet najbardziej kulturalny erudyta nie zachowa swojego indywidualnego podejscia do zycia, jesli dzien w dzien bedzie zmuszony obcowac z ludzmi bez wyksztalcenia (bez matury, ale tez niejednokrotnie bez gimnazjum), ktorzy wyrazaja sie per 'podajta me' i 'przesunta sie'.

__

Użytkownik
poyep

2006-07-01 00:45:23

nie mądruj sie

__

Użytkownik
poyep

2006-07-01 00:46:04

nie mądruj sie

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-07-01 01:34:12

hmmm co do tych kuponow to zadnych nie daja.... mamy znizki na kanapki ktore sa po 7zl my mamy je za 3.50 O_o nic wiecej.... tylko pic mozna :)

__

VIP
d00mer

2006-07-01 09:28:50

No to już wiem za co masz VIPa na eSports.pl ;)

__

Użytkownik
e2

2006-07-01 09:34:15

peon to była jednostka do budowania w dungeon keeperze (chyba), a i w warcraft III chyba się pojawia... albo w warcraft II :D

__

VIP
bizzare

2006-07-01 10:39:06

w II i III :-)

__

Użytkownik
matiz444

2006-07-01 11:37:28

DK dobra gra ; ]

__

Użytkownik
e2

2006-07-01 11:48:34

no raczej ;)

__

Użytkownik
e2

2006-07-01 11:55:03

dlaczego? bo ma rację?

__

Użytkownik
blinkkin

2006-07-01 12:17:04

>> Ja dla przykladu zapier****m na budowie u wujka 14 godzin z czego jakies 2 godzinki sobie siąde z wójaszkiem na piwko czy sniadanko/obiadzik.

Pracowałem przy glazurze i terakocie. Średnio praca po 12 godzin i w sumie około 300 godzin miesięcznie. Najgorsze były wolne niedziele, bo nie miałem o czym rozmawiać ze znajomymi poza tematem pracy. Zresztą po kilku tygodniach nie wiedziałem jaki jest dzień tygodnia.

Teraz próbuje wkręcić sie do pracy przy ogrodach: 8-10h dziennie na świeżym powietrzu. Rozkładanie trawy, podlewanie i przycinanie.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2997 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie