Pomocnik HTML...

Dostosuj

Autor Wiadomość
PRO
igor

2006-06-21 19:33:55

Czy ktoś wie jak wstawić taki oto [url=http://zagorowski.pl/pomocnik_html.jpg]pomocnik html'a[/url] do formularza? Skąd to ściągnąć, jak to zainstalować? :D

<hr>

UPDATE: Dobra, już wiem co i jak. Potrzebuje tylko kogos kto mi zainstaluje [url=http://tinymce.moxiecode.com/example_full.php?example=true]TinyMCE[/url] . Odwdziecze sie, jesli bede mogl :D.

__

PRO
igor

2006-06-21 19:37:01

No i oczywiście for free ;D

__

PRO
sxl

2006-06-21 20:01:56

To chyba javascript.
Hmmm, trzebaby poszukać na stronkach www dotyczących komponentów web designerskich. Tak z pałki to nic nie znam / pamiętam.

__

PRO
igor

2006-06-21 20:14:51

[url=http://tinymce.moxiecode.com/example_full.php?example=true]TinyMCE[/url] jest fajne, tylko kto mi to zainstaluje? Moje proby koncza sie fatal error :D.

__

VIP
Sh1eldeR

2006-06-21 20:15:51

Aye, to jest napisane w JavaScript. Nie wiem czy to dokladnie to, ale jest cos takiego o nazwie htmlarea. Adres internetowy tego projektu jest bardzo trudny do zgooglowania i odgadniecia i brzmi: www.htmlarea.com ;-D Ew. zgoogluj sobie &quot;WYSIWYG editor&quot; (WYSIWYG = What You See Is What You Get).

__

Użytkownik
Denver

2006-06-22 07:31:24

Korzystam od pewnego czasu z TinyMCE właśnie, i muszę powiedzieć, że jest to rewelacyjny skrypt. Potwierdzać to z resztą może fakt, że jest on domyślnym edytorem WYSIWYG najnowszego Wordpressa. Podstawowa instalacja jest bardzo prosta - wystarczy dołączyć skrypt javascript do strony, na której jest element TEXTAREA, i zostanie on automatycznie zamieniony w edytor. Tak między Bogiem a prawdą, to sama instalacja jest dość prosta w porównaniu z koniecznością późniejszego filtrowania przychodzących danych (szczególnie jeśli formularz wysłać może dowolna osoba, a nie tylko np. administratorzy), bo jak wiadomo jest mnóstwo sposobów na to, żeby przeprowadzić atak XSS, a z tym naprawdę nie ma żartów. No ale w Sieci można też znaleźć wiele klas, które mogą się tym zająć. Wystarczy poszukać.

TinyMCE ma dość dokładną dokumentację, więc warto się z nią zapoznać w razie problemów. Ja po kilku dniach intensywnych prac nad nim dokumentację znam prawie na pamięć :) A jeśli i to nie wystarcza, to warto się przebić przez kilka tysięcy tematów na oficjalnym forum TinyMCE.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

9205 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie