Niemcy -vs- Polska
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2006-06-15 11:31:07
Coo?? Nie mowie o pilkach ktore szly prosto w niego. Przeciez ile bylo strzalow co idealnie sie rzucil i wyciagal pilki, ktore szly na puste narozniki. Szacun. Wtedy nawet kiedy pila wychodzila poza bramke (w poziomie) to on w te strone maksymalnie sie cpal i by wszystko wyciagal.
__
|
VIP
|
2006-06-15 11:52:30
eee :/
__
|
Użytkownik
|
2006-06-15 12:05:01
Podobnie jak Jarasu nie jestem zły, że przegrali Jestem dumny, że tak zagrali i pokazali, że umieją walczyć __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 12:12:00
Wszyscy powinnismy byc dumni Polska zagrala swietny mecz ! Przegrala ale z twarza a nie jak z Ekwadorem. Wkoncu pokazali ze potrawia kopac pilke nalezy im sie za ten mecz ogromny szacunek.
__
|
Użytkownik
|
2006-06-15 12:14:18
Moim zdaniem to byl najlepszy mecz Reprezentacji Polski jaki widzialem... kij z tym ze przegralismy, chlopaki pokazali ze potrafia walczyc do konca i sie nie poddawali. A ten kto uwaza ze mecz byl slaby niech wyp******* __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 12:23:36
wystarczy podobno : Kostaryka 2: 0 eQ, Niemcy 2: 0 eQ Polska 2 : 0 Kostaryka i wychodzimy __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 12:25:45
Dawno juz Polska nie zagrała tak dobrego meczu, nie wazne ze przegrali, pokazali klase. __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 12:34:19
Ani nam ani niemcom porażka się nie należała... __
|
VIP
|
2006-06-15 13:48:20
teraz to brawo jelen, brawo boruc... zmienni sa ludzie. kilka dni temu to bylo gdzie jest dudek, gdzie jest franek ... __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 13:50:52
POLSKA>NIEMCY
__
|
VIP
|
2006-06-15 13:58:44
teraz to brawo jelen, brawo boruc... zmienni sa ludzie. kilka dni temu to bylo gdzie jest dudek, gdzie jest franek ... __
|
VIP
|
2006-06-15 14:42:59
|
VIP
|
2006-06-15 15:05:13
Kilka dni temu ta druzyna grala ZUPELNIE inaczej, nie wiem czy pamietasz (nie chodzi juz o wynik, bo i tu przegrali i tam przegrali). __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 16:54:57
juz za 4 lata, juz za 4 lata, polska znow odpadnie z mistrzostw swiata __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 16:56:01
OWNED __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 17:30:06
no to ekwador rozwiał wszelkie złudzenia ... __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 17:35:28
I tak nie było możliwe, że wszystko potoczy się akurat tak, że cudem wyjdziemy z grupy. Przynajmniej według mnie. __
|
VIP
|
2006-06-15 17:36:23
Chyba chciales to inaczej ujac. Tylko 3 pokazalo ducha walki? Panie, ducha walki to IMO pokazali wszyscy co do jednego! Kazdy sie staral co mogl i robil co mogl, a Boruc, Ebi i Jelen zagrali nie dosc ze z poswieceniem (i duchem walki) to jeszcze po prostu bardzo dobrze. __
|
VIP
|
2006-06-15 20:35:41
Juz za 4 lata juz za 4 lata Polska bedzie Mistrzem Swiata __
|
VIP
|
2006-06-15 20:40:10
no dokładnie takie gdybanie to można sobie wsadzić między buty jakby zagrali z ekwadorem tak jak z niemcami to wydaje mi się, że wyjście z grupy byśmy mieli no ale jeszcze 2 lata do mistrzostw europy i 4 lata do swiata. Mam nadzieje, ze nie wykopia janasa bo znowu bedzie chaos i nic nie zdobędziemy. Trener tu nie ma nic do rzeczy to piłkarze zjebali pierwszy mecz, a nie trener bo on nie biega po boisku. __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 20:48:28
no i co z tego, co ma jedno do drugiego? jesli ktos mowil, ze w skladzie powinien byc dudek czy franek, to teraz nie ma prawa kibicowac jeleniowi i borucowi; Ty widzisz sens w tym co napisales? __
|
Użytkownik
|
2006-06-15 21:59:34
Za cztery lata w [flag=za]RPA będziemy mieli grupę: [flag=pl]Polska, [flag=br]Brazylia, [flag=en]Anglia, [flag=de]Niemcy i wyjdziemy z 9 punktami na 1st miejscu...
__
|
VIP
|
2006-06-15 22:18:16
o lol ej no nie przesadzajcie , mowice ze to byl jeden z najlepszych meczy polakow? bez przesady ten mecz był conajwyzej EFEKTOWNY a nie EFEKTYWNY... owszem fajnie biegali i sie starali , obronie nie ma czego zabardzo zarzucic , ale pozycji do oddania strzałow to my znowu nie mielismy identyko jak z ekwadorem, chyba 3 celne strzaly... no bez przesady tak sie nie wygra meczu.... badzmy obiektywni,,, i nie przesadzajmy ze polacy mieli pecha ze przegrali, oni mieli szczscie ze przegrali tylko 1:0 ;]
__
|
VIP
|
2006-06-15 22:29:17
naturalnie, ze widze. doping kierowany w strone graczy nie ma nic wspolnego z konsekwencja. jesli w poniedzialek mowie, ze lody czakoladowe sa lepsze od wanilijowych, we wtorek mowie to samo, to dlaczego w srode nagle wanilia jest lepsza od czakolady? boruc to dobry bramkarz, ale do dudka to mu jeszcze brakuje, wiec tylko dlatego, ze mu mecz wyszedl nie mozna zapominac o tym, ze dudek, ktory zasluzyl na te mistrzostwa bardziej niz kto kolwiek na nie nie pojechal. Jelen. Przyzwoity mecz, mozna byc zadowolonym, ale jesli tam bylby franek zamiast niego to wszystko ulozyloby sie troche inaczej moim zdaniem. Kto jak kto, ale franek ratowal dupe temu pseudo trenerowi w 8 na 10 spotkaniach eliminacyjnych.
__
|
Użytkownik
|
2006-06-15 23:45:40
to nie zawsze musi byc oznaka konformizmu; zreszta przyklad z lodami troche zle uzyles, troche zmanipulowales; powinno byc tak: w poniedzialek mowie, ze lody czekoladowe sa dobre, we wtorek tez, ale w srode probuje (wczesniej nie mialem okazji) lodow waniliowych i mowie ze sa jednak rownie dobre albo i lepsze; tak jest wlasnie z jeleniem i borucem; ludzie woleli bardziej franka i dudka, bo sie obawiali czy faktycznie boruc i jelen (on raczej nie jechal za franka, ale niech juz bedzie) podolaja zadaniom; w obu meczach jelen i boruc okazali sie godnymi nastepcami tamtej dwojki (przynajmniej jako tako grali w tych dwoch meczach) i ludzie to doceniaja kibicujac im i to jest raczej zrozumiale; sam uwazalem, ze frankowski i dudek powinni jechac i nadal tak uwazam; to w duzej mierze dzieki golom franka i dobrej grze w bramce dudka jestesmy na mistrzostwach i wyjazd sie im nalezal; to jest oczywiste i sie nie spieram; ale janas wybral tak, a nie inaczej i trzeba sie z tym pogodzic; zreszta z tym co napisales wychodzi troche tak, ze raz w zyciu powinno wybrac sie pilkarza, ktorego uwaza sie za najlepszego i do smierci mowic, ze faktycznie tylko i wylacznie on jest najlepszym z najlepszych; to jest sport, jedni przychodza, drudzy odchodza, jedni forme traca, inni zyskuja; zreszta nie sadze, ze ludzie uwazaja, ze np. dudek jest czy byl slaby, po prostu teraz pewnie nadchodzi era boruca, tak jak kiedys nadszedl czas dudka; normalna kolej rzeczy; a co tu ma konformizm? chyba szukasz dziury w calym, troche tak na wyrost; to sa zbyt blahe rzeczy; __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 10:21:37
Ja nie lubie słowa obiektywnosć. Np. w tej sytuacji możemy powiedziec, że: a) Polska zagrała bardzo dobry mecz, przegrała jedynei 0:1, b)Zawiedli nas Niemcy, wygrywając jedynie 1:0, c) Bardzo dobrze spisali się Niemcy, wygrywając po dobrym meczu 1:0 I każda relacja jest prawdziwa. No i musze sie zgodzić, że wcale nie graliśmy super, ale biorąc pod uwage ostatnią gre naszej reprezentacji, to jednak BYŁ jeden z naszych najlepszych meczy __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 10:49:06
patrzac na to obiektywnie masz racje ;DDD ;p __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 10:51:45
Prawda jest taka ze jak zobaczylem gole jakie ekwador strzelil kostaryce to mimo walki i wszystkiego polakom nie nalezy sie wyjscie z grupy.. dobrze ze nie oddali meczu z niemcami ale prawda jest taka ze jeszcze duzo musza potrenowac zeby myslec o pewnej grze w takich imprezach bez liczenia na szczescie __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 11:14:03
Nie mogą być 3 drużyny z Europy. Zresztą nie jest powiedziane, że Polska tam pojedzie, wszystko zależy od grupy, którą trafią w eliminacjach. __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 12:30:53
a teraz zenujacy dowcip prowadzacego, czyli dziennikarz rozmawia z żurawskim po jego slabym wystepie na mistrzostwach:
__
|
Użytkownik
|
2006-06-16 12:44:05
Ekwador gral i strzelal tak jak pozwalal mu rywal; Kostaryka w tamtym meczu nie zagrala kompletnie nic, nawet komentatorzy byli zalamani ich postawa; oni zupelnie nie stawiali zadnego oporu; to bylo dziwne, tym bardziej, ze kostaryka teoretycznie miala jeszcze szanse na wyjscie z grupy, a mecz oddala bez jakiejkolwiek walki; __
|
VIP
|
2006-06-16 13:34:06
blad. nic nie jest zmanipulowane. z Twojej wypowiedzi wynika, ze Janas nie mial okazji wczesniej sprobowac lodow waniliowych (boruca i jelenia). Wrecz przeciwnie, mial i wiedzial na co ich stac. Tka samo jak kibice, wszyscy wiedzieli, ze taki Jelen czy Brozek nie maja szans zastapic Franka, czy znajdujacego sie wtedy w szczytowej formie Sagana. Zgadzam sie, Boruc byl, jest i bedzie bardzo dobrym bramkarzem, ale brak takiego autorytetu, takiego doswiadczenia jakie posiada Dudek w skladzie na MŚ byl po prostu bledem. Odnosnie franka, to komu jak komu jemu sie wyjazd bardziej nalezal niz jakiemukolwiek napastnikowi. Absolutnie tez nie sadze, aby powinno sie wybierac raz w zyciu pilkarza i grac nim do smierci. Nalezy po prostu realnie patrzec na sytuacje, dostosowac sie do niej, ale jednoczesnie nie nalezy zapominac o okazaniu jakiejkolwiek wdziecznosci dla tych, ktorzy tak prawde mowiac te elimki wygrali. 4 lata temu Sibik czy Sobik pojechal za Iwana. Pierwsze dwa mecze wiemy jak sie skonczylu dla polskiej obrony, a w meczu z usa, jesli mnie pamiec nie myli to chyba sie niczym nie popisal ... Podobnie bylo tutaj, Klos zostal, pojechal Dudka, nie wiem czy akurat on za niego, ale jestem pewny, ze Klos bylby lepszym rozwiazaniem niz ktokolwiek na lawce.
__
|
VIP
|
2006-06-16 13:36:37
blad. nic nie jest zmanipulowane. z Twojej wypowiedzi wynika, ze Janas nie mial okazji wczesniej sprobowac lodow waniliowych (boruca i jelenia). Wrecz przeciwnie, mial i wiedzial na co ich stac. Tka samo jak kibice, wszyscy wiedzieli, ze taki Jelen czy Brozek nie maja szans zastapic Franka, czy znajdujacego sie wtedy w szczytowej formie Sagana. Zgadzam sie, Boruc byl, jest i bedzie bardzo dobrym bramkarzem, ale brak takiego autorytetu, takiego doswiadczenia jakie posiada Dudek w skladzie na MŚ byl po prostu bledem. Odnosnie franka, to komu jak komu jemu sie wyjazd bardziej nalezal niz jakiemukolwiek napastnikowi. Absolutnie tez nie sadze, aby powinno sie wybierac raz w zyciu pilkarza i grac nim do smierci. Nalezy po prostu realnie patrzec na sytuacje, dostosowac sie do niej, ale jednoczesnie nie nalezy zapominac o okazaniu jakiejkolwiek wdziecznosci (przyklad tego, o czym mowie to AC Milan) dla tych, ktorzy tak prawde mowiac te elimki wygrali. 4 lata temu Sibik czy Sobik pojechal za Iwana. Pierwsze dwa mecze wiemy jak sie skonczylu dla polskiej obrony, a w meczu z usa, jesli mnie pamiec nie myli to chyba sie niczym nie popisal ... Podobnie bylo tutaj, Klos zostal, pojechal Dudka, nie wiem czy akurat on za niego, ale jestem pewny, ze Klos bylby lepszym rozwiazaniem niz ktokolwiek na lawce.
__
|
Użytkownik
|
2006-06-16 14:16:40
nie chodzilo mi o Janasa i o to, ze to on nie mial okazji wyprobowac pilkarzy; ja mowilem o kibicach; zreszta po tym poscie widze, ze chyba nie tak Cie rozumialem i nawzajem ;p ale jak peace to peace ;D __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 14:54:00
Chodzi o to ze nie widze naszej reprezentacji robiacej takie akcje nawet przy takim przeciwniku.. powiedz mi kto by to wykonczyl albo kto by tak pilke podal ? No nie liczac Smolarka i Jelenia __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 14:59:51
aaa to co innego no zgadza sie, to smutna prawda, ze nasi sa wyjatkowo slabi technicznie i nie potrafia przeprowadzac jakichs zaplanowanych!, ladnych akcji __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 17:15:02
Według mnie to nais piłkarze nie są wcale tacy tragiczni, ale nie potrafią grać w zespole. Dlatego właśnie przegrywamy (beznadziejnie) większość spokań- nasi wogóle nie sąze sobą zgrani. Obiektywnie patrząć xD __
|
Użytkownik
|
2006-06-18 16:18:28
Ja tam na nich nie nazekam moim zdaniem niemcy mieli farta a my pecha chlopacy sie postarali tylko szkoda ze za pozno i jestem dumny z tego ze jestem polakiem i mieszkam w polsce __
|
VIP
|
2006-06-18 16:27:36
Są powody do dumy... xDD __
|
Użytkownik
|
2006-06-18 16:35:57
ta np:Jako pierwsza nacja na świecie, opracowaliśmy sposób na picie denaturatu, płynu borygo, kwasu siarkowego i wody kolońskiej.
__
|