odtwarzanie filmow - NEED HELP

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
forest

2006-05-27 11:01:12

sciagnalem film ze skopana synchronizacja dzwieku z obrazem - najpierw obraz i dopiero 5 sekund pozniej (sic!) odtwarza sie dzwiek... praktycznie uniemozliwia to odbior filmu, tym bardziej ze ogladam bez napisow.

teraz pytanie: jakim playerem da sie ustawic opoznienie dzwieku? bo o ile wiem, jest to mozliwe. jesli nie, to moze istnieje jakis plugin pozwalajacy zsynchronizowac obraz i dzwiek?

za pomocne wskazowki - [+]

__

Użytkownik
arfis

2006-05-27 11:05:15

Mialem podobny problem z filmami w formacie wmv i pomoglo mi wtedy zainstalowanie najnowszej ver. Windows Media Player + Encoderów. Napewno nie jest to wina filmu.

__

Użytkownik
yareq

2006-05-27 11:09:36

W [url=http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303&package_id=84358]Media Player Classic[/url] sie da.

+ i - na numerycznej zmieniaja opoznienie o 10ms, albo Options -> Audio Switcher -> Audio Time Shift i wpisujesz ile ms.

__

Użytkownik
SpOoN_Frager

2006-05-27 13:13:20

1. Jakiego masz kompa? Moze Ci tego nie ciagnie bo takie przypadki tez sa.
2. Codeki skopane.
3. Zapisz osobno obraz i dzwiek na hdd i zrob synchronizacje od nowa.

__

VIP
forest

2006-05-27 13:38:05

1. athlon 2400+, gf4 fx5200 128/128, 512 DDR - odpada
2. plik w formacie .mov - usunalem playera quick time'a, zainstalowalem najnowsza wersje, znowu odinstalowalem i zainstalowalem kodeka pozwalajacego ogladac pliki .mov za pomoca wszystkich playerow
3. rownie dobrze moge nagrac dzwiek i ogladac film puszczajac dzwiek z winampa, ale imho to nie jest wyjscie

__

VIP
forest

2006-05-27 13:39:17

mam dziwne wrazenie, ze ta opcja nie dziala - wprowadzalem wartosci rzedu 4000 i nie robilo roznicy, czy wpisuje z + czy z -

sek w tym, ze to plik .mov

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-05-27 13:59:54

http://www.codecguide.com sciagnij pakiet full i tam jest pozatym ze aktualna baza wszystkcih codecow kazdy filmpojdzie KAZDY! to jest super program do odtwarzania mozna regulowac wszystko wlacznie z ustawieniami codekow i opoznien

jezeli to nie rozwaize problemu napisz to dalej bedziemy kombinowac

__

VIP
forest

2006-05-27 14:11:59

mam dziwne wrazenie, ze ta opcja nie dziala - wprowadzalem wartosci rzedu 4000 i nie robilo roznicy, czy wpisuje z + czy z -

sek w tym, ze to plik .mov

__

Użytkownik
yareq

2006-05-27 14:26:51

Hmm czy w .mov dziala nie probowalem, ale w .avikach dziala u mnie. Wpisuje np. 5000 albo 10000 i dzwiek zaczyna sie i jest potem odpowiednio 5 i 10 sekund pozniej. Ujemne wartosci tez dzialaja.

Moze wpisales wartosc ale nie zaznaczyles tego checkboxa ("ptakszka" :p) przy Audio time shift :P.

__

VIP
forest

2006-05-27 15:11:56

moze masz nowsza wersje - ja mam ta przedostatnia i nie mam wrazenie ze ta opcja nie dziala....

i prosze nie robic ze mnie blondynki ;-)

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-05-27 19:28:23

no ja ci dalem wczesniej link do najnowszej wersji lol z calym pakietem niezawodnych codekow, bez odpowiednich dekoderow ten program nie ebdzie sam potrafil pewnych rzeczy dlatego zalecam zebys sciagnal klitecodecpacka720

__

VIP
forest

2006-05-27 19:57:06

ale najnowasza wersja jest pod winxp, a ja uzywam 98se i pod tym systemem program w najnowszej wersji najzwyczajniej nie dziala (co jest potwierdzone w dokumentacji)

co do kodekow - zainstalowalem.
odinstalowalem wczesniejsze wersje kodekow, tak jak mnie ladnie instalator o to poprosil i zainstalowalem ver full... i tu zaczela sie przygoda ;-) wyskoczyl blad i zaliczylem zwis systemu - no nic, trzy palce zadzialaly, ale po reboocie wysoczyl blad ... EXPLORERA ;asd nigdy wczesniej nie widzialem takiego czegos - system sie laduje do momentu ukazania sie pulpitu i przed pojawieniem sie paska start wyskakuje blad - jedyna opcja jest zamknij, po ktorej nie dzieje sie nic (czyt: mam bialy ekran bez paska start, bez niczego, w menedzerze zadan pusto!).

ok, pobowaliem sie troche w reinstall, naprawianie instalacji, a nawet przywracanie systemu (dowiedzialem sie przypadkiem przegladajac plyte z instalka, ze w win98 jest w ogole taka opcja) - zawsze efekt byl ten sam, czyli system ladowal sie do momentu ukazania pustego pulpitu.

do roboty wkroczylem wiec z ciezszym sprzetem - winxp professional, ktorego znalazlem w szufladzie zamaskowanego pod baardzo gruba warstwa kurzu. zainstalowalem i zaczalem sie bawic z plikami systemowymi, kilkakrotnie usuwalem kilka plikow z katalogu windows i pozniej reinstall win98 - w koncu udalo sie - system odpalil... jednak wskutek tego wszystkiego usunalem nie tylko pliki codecow i innych shitow, ale np. nie moge odpalic office'a, musialem tez reinstalowac wiekszosc sterownikow. nie musze oczywiscie wspominac, ze film nadal dziala tak jak dzialal? pod xp i pod 98 to samo - to wina filmu, a nie codecow, o czym wiedzialem jednakze juz wczesniej ;]

bilans: spedzilem pol dnia przed kompem probujac uratowac swoj stary system, co sie udalo tylko po czesci, bo i tak teraz to juz lepiej zrobic format (ale chociaz moge zrobic backup plikow). twoja porada byla o tyle cenna, ze przestalo mnie interesowac opoznienie dzwieku we wspomnianym filmie, bo musialem sie pieprzyc z windowsem... ale plusa nie bedzie :p

ok, ide juz od kompa bo mam dosyc, czas sie naj*bac ze znajomymi ;-)

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-05-27 20:25:19

OMG win98 lolololol to ktos jeszcze tego uzywa? nie mam pytan gdybys o tym wspomnial w temacie to wogole bym sie nie odzywal :] to dosc istotna informacja w trakcie szukania oprogramowania :] za brak plusa sie oczywiscie nie obrazam xD

co do tego ze codeki nie maja zadnego wplywu, bo zrabany jest film ok, ale odpowiednio nowe dekodery moga zepewnic ci funkcje, ktorymi to skorygujesz :> Wogule czy ten filmik byl wart takiego zachodu?

__

VIP
forest

2006-05-27 20:32:27

duzo ludzi uzywa win98se, nigdy nie instalowalem na nim zadnego firewalla, a system mam juz ponad rok bez formatu i gdyby nie te je*ane codeki, to pewnie pochodzilby sobie jeszcze dluzej (wlasciwie to nadal chodzi, ale w zaistnialej sytuacji wygodniej jest mi zrobic format). 98 rulez

wiem o co chodzi z programami, przy instalacji tego codec packa tez zaznaczalem tylko te codeki ktore wspolgraja z 98 - zreszta te stricte pod xp byly odznaczone defaultowo. playera tez mialem pod swoj system, czyli 98...

a film... monty python and the holly grail - pewnie ze warto ;-) best movie ever, angielski humor rox! tylko ze ciezko bylo znalezc lepsza wersje na torrentach, tzn byly ale bez seedow, to i tak pupa :p

dobra, zaraz naprawde ide o/

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-05-27 21:43:13

no jezeli ci namieszalem tymi codekami to sorry :D ale po pierwsze nie przewidzialem ze mozna jeszcze uzywac 98 po drugie polecam to co umnie na 101% dziala i tak tez w tym przypadku jest...

Noooo monthy to de best film ever :D nie altwiej bylo napisac kto go ma na kompie? :D i czekac tylko na listonosza? :D

__

VIP
Preak

2006-05-28 01:55:30

sciagnij quick time alternative,sam QT SUX hard.
Opoznic dzwiek mozna w virtual dub mod, ale sciagnij cokolwiek innego w mov i zobaczy czy to to jest wina kodeka czy filmu.
Jezeli bardzo bedziesz chcial dzwiek puszczacz przez winampa to VDM takze potrafi wyciac sciezke.

__

VIP
Preak

2006-05-28 01:56:00

codec packi to shit, instaluje sie tyle zbednych rzeczy, ze hoho ; ]

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-05-28 02:56:19

ta. szkoda tylko ze uzywam go ponad 2 lata i jakos nie zauwazylem zbednych rzeczy i ze to shit :]

__

Użytkownik
mariano

2006-05-28 17:08:24

Tez uzywam 98se! ;- DD

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-05-28 18:42:41

lol

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

7833 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie