Top Gear

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
squezel

2006-05-22 10:33:54

Ktoś ogląda ten program? Jak dla mnie najlepszy program w TV. Zacząłem go oglądać niedawno, bo od początku 8 sezonu. Od razu też ściągnąłem cały 7 i go obejrzałem. I mam taka prośbę dla tych co go oglądają, czy ktoś kto posiada na kompie sezony 1-6 mógłby je wysłać mi pocztą? Oczywiście zapłace za pocztę, płyty DVD, i dam na jakieś piwka za fatyge :D Zapraszam też do dyskusji o programie.

__

Użytkownik
e2

2006-05-22 11:00:40

oglądam od początku, najpierw na bbc, teraz na tvn turbo... fajnie grają ;p tzn. fajny program ;D

__

Użytkownik
guhard

2006-05-22 11:10:14

no ja to zacząłem ogladać jakis rok/dwa lata temu na tvn turbo... jak jeszcze byl taki smieszny grubasek co relacjonowal rynek...
Ale na tvn turbo czesto były powtórki i jakos ostatnie odcinki mnie zaczeły nudzic, potem zmienili godziny nadawania i jakos juz nie ogladam :P

__

Użytkownik
w1n

2006-05-22 11:46:06

mi kablowka wyłaczyla TVN Turbo i skazany jestem na BBC, a tam zawsze daja Top Gear jak nie mam czasu ogladac:E

__

Użytkownik
coolfon

2006-05-22 11:58:29

no ale nie widzę odpowiedzi na najważniejszą część pytania: ma ktoś Top Gear na cd albo DVD??? też chętnie bym nabył, bo program jest naprawdę przedni:)

__

Użytkownik
black sunday

2006-05-22 12:05:43

Fajne testują samochody, ale ci prowadzący to jakieś głupole i często działąja mi na nerwy. Nie ma to jak Motor Vision.

__

Użytkownik
coolfon

2006-05-22 12:23:53

kiedy to własnie prowadzącym ten program zawdzięcza swoją popularność :) angielski humor w ich wykonaniu momentami powala:)
zakładam że Monty Python'a też nie lubisz:)

__

Użytkownik
black sunday

2006-05-22 13:14:14

Oni wyglądają i zachowuja się jak chłopaki z bojsbendu. Klarkson lider niby maczo/szefo, ten kurdupel to taki co chodzi pier$%^&* głupoty i niby jest smiesznie a ten trzeci to jakas ciota. Idealnie jak w bojsbendzie.

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-05-22 14:47:46

hehe Top Gear rządzi, najlepszy program motoryzacyjny jaki oglądam

__

Użytkownik
guhard

2006-05-22 15:34:33

imo motor vision nie dorasta Top Gear do piet...moze dlatego ze jestem troche uprzedzony do niemcow :p W TG fajniej wszystko jest przedstawione, jest pare nowinek, jest gosc, jest publika i ciagle sie cos dzieje a u niemczuchow tylko surowe recenzje samochodow :/ - mnie to nie zachwyca

__

Użytkownik
shimzee

2006-05-22 18:00:09

Amen

__

Użytkownik
katezo

2006-05-22 18:20:33

Program fajny, co do TVN Turbo to nazwa powinna brzmiec: TVN Turbo X Replay, caly tydzien leci jeden odcinek wysypiska i tak samo inne programy :( Discovery rOx ( OCC, HotRod, Inzynieria Ekstramalna, Olbrzymie maszyny itp. "Najlepszy" program na TVN Turbo to "Gramy" z lansujacym sie pajacem, recenzje gry po 3min i kazda gra tnie im sie jak by grali na p200mhz Vodoo 2 16mb 32mb ram. W jakiej kablowce jest teraz Hyper ? bo w ASTER nie ma :[

__

VIP
Sh1eldeR

2006-05-22 19:38:51

Motor Vision? Inne podobne programy, w tym dowolny polski? Ha! O czym wy mowicie! TopGear jest o wiele klas jakosci lepszy i ma po prostu nieporownywalnie lepsza formule i prowadzacych! Przerasta ich praktycznie pod kazdym wzgledem, ktory sie liczy! Calkowicie obiektywnie!

Jakkolwiek mozna takie stwierdzenie uznac za prowokacje, bzdury, lub cytat wypowiedziany przez debila (temu akurat nie jestem w stanie zaprzeczyc), to postaram sie uzasadnic to, co napisalem. Bo mam wrazenie, ze ludzie piszacy o TopGearze, ze jest slaby - po prostu nie rozumieja zalozen, przy ktorych jest krecony. Postaram sie im je wytlumaczyc.

Przede wszystkim, te zalozenia, ta formula, sa dzisiaj o wiele bardziej aktualne, niz kiedys - bo program ma juz wieloletnia tradycje. Jednak to teraz, wlasnie teraz, zapotrzebowanie na taki - nazwijmy to po imieniu - show jest najwieksze w dziejach motoryzacji!

Czemu? Internet. Pomyslcie: ile danych technicznych moze wam przedstawic program motoryzacyjny? Ile z tych danych jestescie w stanie faktycznie zapamietac, lub nawet zapisac na kartce podczas jego trwania, gdy bedziecie bardzo zainteresowani kupnem danego samochodu? Mysle, ze niewiele. Mysle tez, ze pod wzgledem prezencji obiektywnych danych technicznych, czasopisma motoryzacyjne sa o wiele lepsze od programow TV. Bo w czasopismach tabelki nie pojawiaja sie na 10 sekund i moga byc niemal dowolnie rozlegle i po prostu pelne. W TV nigdy nie bylo i nie ma mozliwosci przedstawienia takich informacji w tak uzyteczny sposob. Po co wiec w ogole sie za to na powaznie zabierac? Po jaka cholere mowic, ze samochod ma 4357mm dlugosci i 1882mm szerokosci? A w wersji hatchback bedzie to..., natomiast w wersji Sedan...; oprocz tego znajdziemy tam sprzeglo firmy o jakiejs technobelkotliwej nazwie i jeszcze gorszym oznaczeniu, a na kolana pasazerowie z tylnego rzedu foteli maja dokladnie 27 i pol centymetra (to duzo, czy malo do cholery? ile ja mam w moim samochodzie?!), a pomaga im 14 schowkow rozmieszczonych w nastepujacych lokalizacjach: ....

Po co tak szczegolowo? Kto to zapamieta? Kto nawet w 5 minut po programie bedzie w stanie powiedziec, ze Murcielago jedzie maksymalnie np. 306km/h (choc to w duzej czesci zalezy od warunkow atmosferycznych, jakosci benzyny etc. etc.)? A to przeciez tak podstawowy parametr!

Nie. Tworcy TopGear doszli do wniosku, ze to wszystko bzdury. Ze podawanie tego i proba przekazania widzowi tego typu informacji jest nie dosc, ze bezzasadna (bo moze skorzystac z innych zrodel), to jeszcze z gory skazana na porazke. W dzisiejszych czasach do tego dochodzi jeszcze jedna rzecz: INTERNET. To, jak dla mnie, calkowicie eliminuje sens istnienia "technicznie poprwnych" programow motoryzacyjnych! Wpiszcie w google lub w angielskiej wikipedii "murcielago" i od razu dostaniecie wszystkie parametry techniczne! Przeciez, jesli byscie ich potrzebowali, po obejrzeniu programu motoryzacyjnego i tak byscie to zrobili - i tak byscie to sprawdzili w necie, ew. kupili czasopismo z testem.

TopGear daje wam zupelnie co innego. Daje wam najlepsze, ale to najlepsze jezdzace po swiecie samochody. Nigdzie nie bedziecie mieli wozow tej klasy. Oczywiscie, na prawie zaden was nie stac, ale who cares? Moze kiedys? Zreszta warto czasem pomarzyc. Oprocz tego, TopGear daje wam absolutnie najlepsze zdjecia, jakich mozna uswiadczyc w takich programach. Nic go nie przebije - sa o kilka klas nad tym, co prezentuje Motor Vision czy inne programy. Te filtry, kontrast kolorow - wszystko eksponuje dany samochod oraz oddaje jego klimat. Nigdzie indziej tego nie ma.
Wreszcie, i to jest najwazniejsze - nawet znajac dokladne parametry supersamochodow, nie wiedzielibyscie, co wybrac. Wszystkie robia trzy paczki, kosztuja krocie, maja wspaniala droge hamowania i przyspieszenie. A czy do setki robia w 4.3, czy 4.25 sekundy, to juz naprawde nie ma przeciez wielkiego znacznia (bo nie da sie porownac tak dokladnie wszystkich waznych cech; ba - nie da sie ich nawet dokladnie i uniwersalnie zmierzyc!). W TopGear mowia wam, co wybrac. Macie tam opinie trzech calkowitych zapalencow, trzech gosci, ktorzy pol zycia przejezdzili w brykach, o ktorym nam sie nawet nie marzy. Znaja sie na tych furach jak malo kto i jak nikt inny sa w stanie powiedziec, ktora bryka jest "cool", ktora "uncool", a ktora "subzero". To oni wiedza, co powinien miec supersamochod (bo to oni jezdzili dziesiatkami, czy setkami takich bryk) i to oni wam powiedza, czy ktorys model to ma, czy moze nie. Czesto o sprawnym i na pierwszy rzut oka po prostu dobrym wozie uslyszycie, ze jest... nijaki, a supersamochod powinien odzwierciedlac charakter posiadacza, a nie chcielibyscie przeciez byc niejacy (gdy sie chwile nad tym pomysli, nie sposob sie z tym nie zgodzic - przeciez pojawienie sie w takiej furze oznacza wielkie zamieszanie i mnostwo par oczu skierowanych najpierw na nia, potem na was). To oni wam powiedza, czy dana fura ma wnetrze wysokiej jakosci, czytez to szmelc (odpowiednia superskalę maja juz zapewne wyrobiona). Czy prowadzi sie naprawde dobrze, czy slabo, czyli slabiej niz najnowsze porsche, czy ferrari - bo z takimi wozami trzeba porownywac supersamochody!

Oprocz tego cale mnostwo efektownych i oryginalnych testow, porownan, ciekawostek i... humoru. Jak napisalem wczesniej - to show. Nastawiony na maksymalna rozrywke, motoryzacyjny klimat oraz przekazanie *odczuc* zwiazanych z danym samochodem - plus, dodatkowo, niektorych najwazniejszych lub najbardziej zaskakujacych parametrow technicznych.

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-05-22 20:43:02

hehe w pierwszym odcinku nowej serii testowali nowego Keaningseaga czy jak mu tam, strasznie długa nazwa, silnik 4.7l V8 806KM :D

__

Użytkownik
coolfon

2006-05-22 21:10:50

hehe, no to The Stig pewnie miał niezłą radochę:D

__

Użytkownik
squezel

2006-05-22 21:17:33

kurde, chyba nikt nie ma tego top gear'a na kompie, czyli czeka mnie ponad 3miesieczne sciaganie =/

__

Użytkownik
coolfon

2006-05-22 21:24:41

pociesz się że jakby co to ja chętnie od Ciebie kupię to co ściągniesz:))) więc może coś na tym ściąganiu zarbisz :D

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-05-22 21:31:14

hehehe nawet nie masz pojęcia, The Stig nie poradził sobie z tym samochodem !!!, wypadł z toru i uderzył w opony podczas okrążeń treningowych, przedni spojler trochę ucierpiał, pierwszy raz się tak zdarzyło
a co do nowej serii to mająnowy samochód za rozsądną cenę - Chevrolet Lacceti :D

__

Użytkownik
grubka

2006-05-22 22:12:42

kiedy to na bbc leci ? bbc world ?

__

VIP
cwir3k`

2006-05-22 22:33:30

nie mam miejsca na dysku :(

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-05-23 14:55:01

na BBC 2 w niedzielę o 21, ja nie mam tego programu i ściągam odcinek po odcinku z netu, pojawiają się z tygodniowym opuźnieniem w stosunku do premiery

__

Użytkownik
squezel

2006-05-23 15:35:08

sciagasz odcinek po odcinku z netu powiadasz? jakie masz sezony na kompie badz plytach? :-)

__

Użytkownik
bedyk

2006-05-23 15:45:25

Oglądałem wszystkie odcinki na TVN turbo i to po kilka razy! Teksty Clarkson'a mnie rozbrajają. Polecam poczytać trochę jego cytatów http://en.wikiquote.org/wiki/Top_Gear (wersja angielska)

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-05-23 15:49:31

"ja dopiero zacząłem" , dopiero ściągnąłem 2 odcinki nowej 8 serii, do tej pory wszystkie serie oglądałem na TVN Turbo ale już ściągam 6 i 7

__

Użytkownik
mtheus

2006-05-23 17:14:15

angielski humor sux jak dla mnie ; ) ale ogolnie program spoko

__

Użytkownik
bedyk

2006-05-23 19:42:46

Ja uwielbiam brytyjski humor, zwłaszcza jak śmieją sie z Niemców :p

Hammond: “Ostatnio dwie największe partie w Niemczech zastanawiają sie nad wprowadzeniem ograniczenia prędkości do 130km/h. Jeśli to zrobią należy zadać sobie pytanie ... Po co nam Niemcy?!”

Ten jest chyba mój ulubiony :)

__

Użytkownik
roler

2006-05-23 20:06:38

są świetni szczególnie Clarkson, oglądam zawsze w poniedziałek o 9 przed szkołą.

__

Były Redaktor
so0fka

2006-05-23 20:10:50

BałSat

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-05-23 21:21:58

top gear rulez. tylko wk*rwia mnie ten maly. jakis taki pedalski z deka:D

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-05-23 21:24:06

ogladalo sie top gear przedwczoraj co?:) to byl stary odcinek. dopiero honda f-rv wychodzila. ale tekscik niezly

__

Użytkownik
pwsn

2006-05-24 15:33:38

Najlepszy program motoryzacyjny ^^
Polecam stronę: http://www.finalgear.com/shows/topgear/

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-05-24 21:24:04

a ja www.topgear.com :D

__

Były Redaktor
raul

2006-05-26 13:18:02

a mnie ten program troszeczke wnerwia. jadą po niezlych furach jak po psach, zrzucają fajne wózki z dźwiku. w dup1e im sie przewraca. skoro im sie tak niepodoba, to niech mi odstapia jeden taki egzemplarz. :)

__

Użytkownik
SLS_Kapitano

2006-05-26 13:33:20

hehe po prostu jeździli już tyloma super furami, że dostrzegają wady w najmniejszych detalach samochodu
najbardziej mi się podobało jak zbeszcześcili nową serię 3 BMW :D haha szczerze mówiąc to mi się też nie podoba :)

__

Użytkownik
e2

2006-05-26 14:45:29

masz coś do geji?

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-05-26 14:53:53

oh... kurcze, nie wiedzialem ze ty...:D w programie motoryzacyjnym? owszem

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-05-26 15:11:12

ale demolka toyoty pickupa byla spoko:D przypieprzenie w drzewo, podpalenie, zatopienie, wysadzenie w powietrze razem z budynkiem i jeszcze na chodzie!

__

Użytkownik
e2

2006-05-26 15:12:59

no :D i żeby mi to było ostatni raz :DDD

__

VIP
move

2006-05-27 17:32:13

Musi być jakiś mały kurdupel, któremu można dogadać, że wybielił sobie zęby or smth... ;)

__

VIP
Krypton

2006-06-06 08:56:39

Ma ktos najnowszy Top Gear? Bo nie moge zassac... :/

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1051 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie