PRE-E3 2006 - Sony Nintendo Mircrosoft

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Perez

2006-05-09 04:09:15

Obejrzalem na zywo i jestem zawiedziony. Liczylem na Sony, PS2 bylo moja ulubiona konsola, ale PS3... szkoda...

edit by preak : Zeby nie zakladac nowego tematu pozwole sobie dorzucic do Twojego - link do Konferencji Prasowej Nintendo - Start @ 9:30 [url=http://www.gametrailers.com/nintendoconference.php]clik me[/url]

hf

edit by perez:

Przed nami wspomniane przez Ciebie Nintendo oraz troche pozniej Microsoft, na zywo mozna ogladac tez [url=http://e3.gamespot.com]tutaj (GameSpot)[/url].

Filmy z poszczegolnych gier znajdziecie na [url=http://gametrailers.com]GameTrailers[/url], bez sensu jest linkowac poszczegolne rzeczy.

Jak narazie jestem troche zawiedziony Sony. Po pierwsze cena - 600 euro, zeby miec HDMI? Popieprzylo ich zdrowo. 1080p nie jest jakims mocnym argumentem, poniewaz w eu trudno dostac taki telewizor. Do tego gry - obejrzalem kazdy z filmow pare razy, z tych playable demos podoba mi sie w miare tylko Hevenly Swords i Warhawk, chociaz tez bez rewelacji. Pomysl z nowym padem jest niby fajny, tylko szkoda, ze DualShock nie bedzie juz mial nic z “shock” wspolnego, poniewaz przestanie wibrowac, co dla mnie jest porazka mala.

Filmy z zapowiadanych gier prezentuja sie umiarkowanie interesujaco. To znaczy Eight Days wyglada na prerendera - niby jest GUI itp, ale jakos nie moge sobie wyobrazic tego w akcji. Naughty Dog pokazalo fajny filmik. Nie wyglada rewelacyjnie, ale postacie sa niesamowicie animowane. Jesli to jest gameplay - super. Metal Gear Solid jak zawsze pokazalo klase, jednak wcale tak swietnie ta gra nie wyglada, przy czym nalezy pamietac, ze Kojima i ekipa zawsze wyciagali z konsol DUZO.

Do tego mamy Final Fantasy. Co tu duzo gadac, obok MGS jest to gra o ktorej jakosc raczej mozna byc pewnym.

Pomijam tutaj Gran Turismo HF, ktore jest smiechem na sali.

Takze kwestia integracji PS3 z PSP zostala potraktowana po macoszemu - jednak spodziewalem sie taktyki “macie do konca roku swietny line-up na PS2, grajcie. Jesli macie za duzo kasy - kupujcie PSP, bo razem z PS3 to mega zestaw, a o 360 i Wii zapomnijcie. Tymczasem PSP niby do PS3 podlaczyc mozna, ale nie dostajemy przez to jakiejs niesamowitej funkcjonalnosci.

Zabawne jest tez zdawkowe potraktowanie sieciowego aspektu PS3 - Sorry, ale jak mi Sony mowi w jaki sposob bedzie ze mnie sciagac kase, a nie mowi co takiego fajnego moze mi zaoferowac (wiem, telekonferencje - w Live tez to bedzie) to troche mnie to odrzuca.

Z jednej strony - kurcze, chcialbym miec Final Fantasy, MGS i zobaczyc co wykluje sie z reszty, z drugiej - za 600 euro moge miec Xboksa 360 (ktory ma potaniec 50-100 euro w dniu premiery PS3!), troche gier na niego (np. Lost Planet, ktore JEST swietne i wyglada niesamowicie fajnie) i jako dodatek Nintendo Wii (za cene PS3!!), bo jak dotad kazde 'tendo mialo dobre, eksluzywne gry i nigdy nie zalowalem, ze wydalem na produkty big N.

Coz, nie jestem juz fanboyem Sony, ale poczekam na hi-resowe filmy, zeby ocenic czym dokladnie sa zapowiadane gry :)

__

Użytkownik
dRaZe

2006-05-09 07:13:07

Dla tych którzy nie widzieli ([url=http://www.gram.pl/felieton.asp?id=682&v=4]klik[/url])

__

VIP
Perez

2006-05-09 16:48:01

bump ;)

__

VIP
rostek

2006-05-09 17:04:24

ej, jest dwoch takich gosci, ktorzy jezdza po eventach, kreca to i przy okazji robia sobie jaja, ktos pamieta jak to sie nazywalo?

__

VIP
Perez

2006-05-09 17:31:02

na pewno masz na mysli takie eventy, a nie turnieje ?

__

VIP
Preak

2006-05-09 18:03:21

"o dwóch takich co ukradli księżyc"

__

Użytkownik
dRaZe

2006-05-09 18:08:10

jak wyglądają? ;)

__

VIP
Pajda

2006-05-09 19:20:04

Twiligh Princes bedzie na Wii yeah!
Fajny myk z tym glosniczkiem w kontrolerze - slyszysz jak naciagasz luk, a potem strzala jak leci z luku do tv :P
Mieszane uczucia odnosnie Red Steel, mam nadzieje ze walka na miecze ma wieksze mozliwosci niz to co zrobil koles. Chce jedi knight na to, tak zeby byla walka jak w starwars arcade z vaderem (naomi) co sie walczylo ;P
Poza tym ff wraca, no i nowy sonic razem z nowym mariem na jednej konsoli ;) 10 lat temu Segowcy by sie pocieli ;)

edit: NOWA ZELDA NA DS!!! OWNED!!! :P

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5204 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie